Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Delta Finance - Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου

Η εταιρία με την επωνυμία ΄΄ΚΟΥΚΟΥΤΣΟΛΙΔΗΣ & Σια Ο.Ε.΄΄ και τον διακριτικό τίτλο DELTA FINANCE, δραστηριοποιείται εδώ και μια δεκαετία στον χώρο της παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και αποτελεί την μετεξέλιξη των υφιστάμενων ατομικών ή εταιρικών δραστηριοτήτων των ιδρυτών της. Στην ουσία λοιπόν πρόκειται για μια παρουσία περίπου 25 ετών στον κλάδο, μέσα από ένα πλέγμα επιχειρήσεων που αποτελούν ένα όμιλο. Τα στελέχη της εταιρίας έχουν να επιδείξουν μακροχρόνια προϋπηρεσία και εμπειρία σε μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής.

Στο πελατολόγιο της εταιρίας περιλαμβάνονται ιδιωτικές και όχι μόνον επιχειρήσεις της περιοχής κάθε είδους, μεγέθους και νομικής μορφής. Εμπορικές, βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, τεχνικές εταιρίες, τουριστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. Πολλές από τις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής μας διετέλεσαν πελάτες της DELTA FINANCE και οι ιδρυτές της είναι πολύ περήφανοι για αυτό. Ο γεωγραφικός τομέας δραστηριοποίησης αφορά -για το συγκεκριμένο είδος των φορολογιστικών υπηρεσιών- τους νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών. Όσον αφορά τον τομέα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η δραστηριότητα αφορά όλη την επικράτεια.
Επίσης να σημειωθεί ότι η εταιρία, ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος σε Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ. και έχει να επιδείξει επιτυχημένες συνεργασίες με αρκετούς Δήμους της ευρύτερης περιοχής καθώς και μερικά Ν.Π.Δ.Δ.


- Κύριε Κουκουτσολίδη, ποιες υπηρεσίες προσφέρετε στους πελάτες σας;
- Οι τομείς ενασχόλησης της εταιρίας είναι η παροχή λογιστικής και φοροτεχνικής υποστήριξης σε κάθε νομικής μορφής, μεγέθους και είδους επιχείρηση, η παροχή υπηρεσιών συμβούλων επιχειρήσεων, η εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών και η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και γενικότερα η εξεύρεση λύσεων χρηματοδότησης και επιδότησης/επιχορήγησης για τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων. Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται τόσο από τους ίδιους τους εταίρους, όσο και από επιστημονικά καταρτισμένους συνεργάτες (στελέχη/συνεργάτες της εταιρίας) που προσπαθούν να χρησιμοποιούν καθημερινά τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, με σκοπό να ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών.


- Πρόσφατα μεταφερθήκατε και σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις...
- Ναι, από την αρχή του τρέχοντος έτους, η έδρα της εταιρίας έχει μεταφερθεί σε νέες σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Πρόκειται για χώρο συνολικά 200 τετραγωνικών μέτρων ανεπτυγμένο σε τρία επίπεδα ο οποίος σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε με κύριο γνώμονα την λειτουργικότητα, σύμφωνα με το είδος των προσφερόμενων υπηρεσιών και το καταναλωτικό κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε καθώς και τις ανάγκες των πελατών μας. Πρόκειται για έναν νέο σύγχρονο χώρο εργασίας με πλήρη υλικοτεχνική υποστήριξη και υποδομές, με εφαρμογή της τελευταίας διεθνώς διαθέσιμης τεχνολογίας και όλα τα σύγχρονα μέσα και έχει ως κύριο στόχο την άμεση και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του πελάτη.


- Ασχολείστε και με τα ευρωπαϊκά προγράμματα;
- Όπως σας προανέφερα, η επιχείρηση μας δραστηριοποιείται και με την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, τα οποία και αποτελούν σημαντική σε όγκο λειτουργία και από τις βασικές υπηρεσίες που παρέχει η εταιρία μας. Με προσωπική και άμεση επιμέλεια επί των προγραμμάτων και με την βοήθεια και συνδρομή του άρτια καταρτισμένου και επιστημονικά εκπαιδευμένου προσωπικού τα ευρωπαϊκά προγράμματα και οι κοινοτικές πρωτοβουλίες καθώς και οι αναπτυξιακοί νόμοι είναι για εμάς μία πρόκληση. Μία πρόκληση που συνεχώς ανανεώνεται και δυσκολεύει, μία πρόκληση που απαιτεί συνέπεια και ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε ακόμη και στα δυσκολότερα έργα που έχουμε αναλάβει. Μέχρι σήμερα τα έχουμε καταφέρει με μεγάλη επιτυχία, εμφανίζοντας πάρα πολύ υψηλά ποσοστά εγκρισιμότητας των υποβαλλόμενων φακέλων. Οι ανωτέρω υπηρεσίες είναι κάθετες αφού η ασχολία μας ξεκινά από την ενημέρωση των δυνητικών πελατών για τις δυνατότητες ένταξης, τον σχεδιασμό από κοινού με τον πελάτη του επενδυτικού σχεδίου του, την προετοιμασία και υποβολή του φακέλου υπαγωγής αλλά και την τεχνική βοήθεια στην υλοποίηση και παρακολούθηση του έργου μέχρι την ολοκλήρωση τους, καθώς και τις εκταμιεύσεις των επιχορηγήσεων. Πρόκειται για δραστηριότητα που αριθμεί άνω των 20 ετών εμπειρίας με συμμετοχή στους εκάστοτε αναπτυξιακούς νόμους, την αξιοποίηση των ευκαιριών των μέτρων και δράσεων του Β' και Γ' ΚΠΣ και των λοιπών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών και συνεχίζεται φυσικά με το Ε.Σ.Π.Α.


- Ποιος είναι ο γεωγραφικός τομέας δραστηριοποίησης στον τομέα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων;
- Για την συγκεκριμένη υπηρεσία ο γεωγραφικός τομέας δραστηριοποίησης ξεπερνά τα στενά όρια της περιοχής, αφού κατά καιρούς έχουν υλοποιηθεί έργα σε αρκετές γεωγραφικές περιοχές όπως στις περιφέρειες Α.Μ.Θ., Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος, Νήσων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία είχε συμμετοχή και στην υλοποίηση αρκετών έργων που ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα. Στο πελατολόγιο μας περιλαμβάνονται πολλές ΜΜΕ των περιοχών που αναφέρθηκαν αλλά και μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο τους, που μας εμπιστεύτηκαν για συνεργασία, καθώς και πολλά Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.


- Γιατί σας εμπιστεύονται οι πελάτες σας;
- Οι λόγοι που οι πελάτες μας εμπιστεύονται είναι πολλοί και αλληλένδετοι. Η μακρά πορεία μας στον χώρο, μας έχει καταστήσει ικανούς να μπορούμε να προσφέρουμε υψηλή ποιότητα στις υπηρεσίες που τους προσφέρουμε. Παράλληλα με την ποιότητα, η άμεση και ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών τους αποτελεί ακόμη έναν λόγο που μας εμπιστεύονται. Συχνά μας αποκαλύπτουν πως και η συνέπεια μας τόσο στα λόγια όσο και στις πράξεις αλλά και στα αποτελέσματα της δράσης μας, τους ωθούν να μας εμπιστεύονται ακόμη περισσότερο. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε πως η εχεμύθεια αποτελεί βασική κατευθυντηρία αρχή της εταιρίας μας και σίγουρα θα αποτελεί και έναν πολυσήμαντο παράγοντα εμπιστοσύνης.
Σε έναν ανανεωμένο και σύγχρονο χώρο όπου όλη η επιστημονική ομάδα με γνώσεις μεράκι, ευγένεια, υπομονή και επιμονή προσπαθεί να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών άμεσα και άρτια, οι πελάτες μπορούν και μας εμπιστεύονται. Θέλουμε κάθε πελάτης να νοιώθει πως έχει προσωπική σχέση με την εταιρία και το έχουμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όπως για παράδειγμα έχεις τον προσωπικό σου γιατρό, κάπως έτσι πρέπει να έχεις τον προσωπικό σου λογιστή και οικονομολόγο. Το έχουμε καταφέρει αλλά δεν επαναπαυόμαστε σε αυτό καθόσον οι στόχοι και οι προκλήσεις ανανεώνονται διαρκώς. Κάθε μέρα προσπαθούμε και επενδύουμε ακόμη περισσότερο σε αυτές τις σχέσεις.
Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση εφαρμόζει για όλες τις υπηρεσίες που παρέχει, εγκεκριμένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 9001: 2000, από το έτος 2002. Πρόκειται μάλιστα για μια από τις πρώτες ΄΄χρονικά΄΄ εφαρμογές τέτοιου συστήματος στον κλάδο που δραστηριοποιείται η εταιρία, δεδομένου του μεγέθους της, αλλά και του γεγονότος ότι η έδρα της βρίσκεται στην επαρχία και όχι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Εντός του άμεσου επόμενου χρονικού διαστήματος η εταιρία ξεκινά την εφαρμογή ενός Συστήματος Ασφάλειας και Διαχείρισης Πληροφοριών (ISMS) σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO/IEC 27001:2005, κάτι πραγματικά πρωτοποριακό για τον κλάδο σε εθνικό επίπεδο.


- Πόσο εύκολο είναι για μια επιχείρηση να παρακολουθεί τις εξελίξεις;
- Το να παρακολουθεί μία επιχείρηση τις εξελίξεις, αποτελεί αναμφισβήτητα την εγγύηση για την εύρυθμη λειτουργία της και την μακροχρόνια βιωσιμότητά της. Αν παραμείνει σταθερή μία επιχείρηση και προσκολλημένη σε στατικές μεθόδους εργασίας κινδυνεύει να μην ΄΄αντέξει στον χρόνο΄΄. Κινδυνεύει να χάσει την αποδοτικότητά της και να παρέχει ολοένα και λιγότερο αποδοτικές υπηρεσίες προς τους πελάτες της. Έχουμε αποδείξει στην διάρκεια του χρόνου, πως μία τέτοια τακτική και πορεία δεν μας αρμόζει. Το να ακολουθούμε τις εξελίξεις αποτελεί για εμάς χρέος απέναντι στους πελάτες μας, αλλά κυρίως αποτελεί γενική αρχή της φιλοσοφίας μας. Ακολουθούμε τις εξελίξεις με προσωπική δουλειά, συνεχή ενημέρωση, επιμόρφωση και κατάρτιση για να μπορούμε να προσφέρουμε την μέγιστη δυνατή ποιότητα σε όλους τους τομείς δράσης μας. Όλα αυτά προϋποθέτουν την ανάλωση μεγάλου χρόνου πολλές φορές σε βάρος της προσωπικής μας ζωής. Μόνον έτσι όμως, γινόμαστε αποτελεσματικοί και διατηρούμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας. Η στασιμότητα και η οκνηρία δεν έχουν θέση στο έργο μας. Να σας αναφέρω πως ακόμη και οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, ήταν μια απόφαση για να μπορούμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις στον χώρο μας και να μπορέσουμε να προπορευτούμε των εξελίξεων, αναλώνοντας σημαντικούς πόρους για αυτό. Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα επίσης, είναι απαραίτητη η συνεχής επένδυση σε εξοπλισμό πληροφορικής και η τακτική του ανανέωση ώστε να παρακολουθούνται άμεσα οι αλλαγές στην τεχνολογία.


- Πιστεύετε επομένως πως είναι αναγκαία η συνεχής επιμόρφωση, προκειμένου να είναι κάποιος αποτελεσματικός;
- Σαφέστατα και ναι. Για να ακολουθούμε τις εξελίξεις και να διατηρούμε την αποτελεσματικότητά μας η συνεχής επιμόρφωση και κατάρτιση αποτελούν βασικό εργαλείο. Τα σεμινάρια και οι ημερίδες φορέων όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος καθώς και των καθ΄ ύλη αρμόδιων Υπουργείων, Διαχειριστικών Αρχών και φορέων ανά πρόγραμμα, οι ημερίδες και η επισταμένη μελέτη των αλλαγών των φορολογικών νόμων κάθε έτους παρακολουθούνται από το επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας μας και αποτελούν το εχέγγυο για την αποτελεσματικότητα της.


- Πόσο σας απασχολεί ο ανταγωνισμός;
- Ο ανταγωνισμός μας απασχολεί στο μέτρο που αυτός μας κάνει καλύτερους και αποδοτικότερους. Είμαστε κάθετοι σε αυτή την αρχή διότι ολοένα και περισσότερο στην εποχή μας, εποχή άκρατου ανταγωνισμού και παγκοσμιοποίησης, μόνον ακολουθώντας αυτή την αρχή θα καταφέρουμε να παραμείνουμε αλώβητοι. Διαφορετικά, κινδυνεύουμε να αλλοτριωθούμε και να παρέχουμε λιγότερο ποιοτική και αποδοτική «δουλειά» στους πελάτες μας. Σκοπός μας είναι να ακολουθούμε τον ανταγωνισμό για να μπορούμε να ικανοποιούμε και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Ταυτόχρονα να προλαβαίνουμε να ενημερώνουμε εμείς τους πελάτες για οτιδήποτε νέο και ωφέλιμο προς αυτούς. Η επιστήμη μας απαιτεί να προλαβαίνουμε εμείς τον ανταγωνισμό και τις εξελίξεις και όχι αυτές εμάς. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις τολμούμε να πούμε ότι υπήρξαμε πρωτοπόροι ανοίγοντας νέες αγορές και παρουσιάζοντας νέα προϊόντα στα πλαίσια των παρεχόμενων υπηρεσιών


- Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;
- Όσο παράδοξο ή ακόμη και αντιφατικό και αν ακουστεί, μελλοντικός μας στόχος είναι να μείνουμε όπως είμαστε. Τι εννοούμε με αυτό; Όχι βέβαια να μείνουμε ίδιοι άρα και στάσιμοι και να μην παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Να μείνουνε ίδιοι και πιστοί σε όλες τις αρχές που αναλύσαμε παραπάνω. Με γνώμονα τους πελάτες να συνεχίσουμε να τους προσφέρουμε τις ίδιες ποιοτικές υπηρεσίες και να διατηρούμε τις ίδιες προσωπικές ανθρώπινες σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Να συνεχίσουμε με προσωπική δουλειά και κόπο να καταρτιζόμαστε σε όλες τις εξελίξεις χωρίς να αλλοιώσουμε κανένα στοιχείο της συμπεριφοράς μας απέναντί τους.
Φυσικά στα βραχυπρόθεσμα σχέδια ανάπτυξης μας περιλαμβάνονται μια σειρά ενεργειών και συνεργασιών, οι οποίες δεν θα αναφερθούν εδώ για ευνόητους λόγους και θα δώσουν στην εταιρία μια νέα δυναμική για το μέλλον.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΚΟΥΚΟΥΤΣΟΛΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Επικούρου 6, Δράμα 66100
Τηλ. 25210 46592, 32724
Fax. 25210 39123
E-mai: info@epilektosgroup.gr

Αφήστε το σχόλιό σας