Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Χρήστος Κούτρας

2 σχόλια

Το μοναδικό δελτίο ειδήσεων για παιδιά το παρουσιάζει Δραμινός…

 

O Χρήστος από πολύ μικρός θέλησε να ασχοληθεί με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση κι έτσι από τότε που θυμάται τον εαυτό του σκαρφίζονταν τρόπους ώστε να γίνει κι ο ίδιος ένα κομμάτι του θαυμαστού κόσμου των media! Το όνειρό του να πετύχει στο χώρο της δημοσιογραφίας δεν το εγκατέλειψε ποτέ… ακόμα κι όταν τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων τον οδήγησαν στη Σχολή Γεωπονίας Τεχνολογίας, επέλεξε να σπουδάσει Επικοινωνία & Δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Από το πρώτο κιόλας έτος ξεκίνησε να εργάζεται σε Μ.Μ.Ε. της Δράμας, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης, κάνοντας ρεπορτάζ δελτίου ειδήσεων, αλλά και παρουσίαση μουσικών φεστιβάλ, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών. Ανήσυχο πνεύμα, ο Χρήστος επιπλέον εργάστηκε στο γραφείου Τύπου του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας και διετέλεσε εκφωνητής σε ραδιοφωνικά σποτάκια και συντάκτης σε lifestyle περιοδικά. Η αγάπη του για την τηλεόραση και τη δημοσιογραφία τον οδήγησε στο Nickelodeon όπου παρουσιάζει καθημερινά το Nick News.

Στον ελεύθερο χρόνο του ακούει μουσική, πηγαίνει κινηματογράφο, βλέπει ατελείωτες ώρες τηλεόραση, ξεχνιέται στο facebook, διαβάζει ότι περιοδικό κυκλοφορεί στα περίπτερα και συχνάζει οπουδήποτε υπάρχει κόσμος και καλό φαγητό!

- Στο βιογραφικό σου διαβάζουμε ότι έχεις σπουδάσει «Επικοινωνία και Μ.Μ.Ε» αλλά έχεις επίσης και σημαντική εμπειρία για την ηλικία σου…

- Σπούδασα 4 χρόνια στη Θεσσαλονίκη σε Αμερικάνικο κολλέγιο στο τμήμα «Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας» και παράλληλα ξεκίνησα να συνεργάζομαι με περιοδικά αλλά και ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Δράμα, την Καβάλα και για κάποιο διάστημα και στη Θεσσαλονίκη. Αυτό έγινε επειδή με ενδιέφερε πραγματικά το αντικείμενο που συνειδητά επέλεξα να κάνω ως δουλειά. Ήθελα να γνωρίσω άμεσα το επάγγελμα μέσα από την ενασχόληση με αυτό και όχι μόνο μέσα από τα βιβλία της σχολής. Επίσης ήθελα με το που τελειώσω τις σπουδές να έχω ένα βιογραφικό που να μην γράφει μόνο τον τίτλο σπουδών μου αλλά και να μπορεί να μου εξασφαλίσει μία δουλειά που να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σ’ αυτά που πάντα ονειρευόμουν. Δηλαδή μια δουλειά που να έχει να κάνει με την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα περιοδικά…

- Τελικά πώς προέκυψε η δουλειά στην Αθήνα και στο Nickelodeon;

- Ήμουν φαντάρος ακόμα, όταν έμαθα ότι το μεγαλύτερο κανάλι για παιδιά στον κόσμο έρχεται στην Ελλάδα και χωρίς δεύτερη σκέψη έστειλα βιογραφικό! Προς μεγάλη μου χαρά(και προς μεγάλη μου τύχη βεβαίως βεβαίως) με ειδοποίησαν για δοκιμαστικό, ετοίμασα βαλίτσα, έκλεισα αμέσως εισιτήριο για Αθήνα και ευτυχώς όλα πήγαν καλά και επιλέχτηκα για την παρουσίαση του καθημερινού δελτίου ειδήσεων του σταθμού!

- Πώς είναι δηλαδή ένα δελτίο ειδήσεων για παιδιά;

- Είναι ένα κανονικό δελτίο ειδήσεων το οποίο ενημερώνει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του καναλιού για την τρέχουσα επικαιρότητα. Εκτός από τη μετάδοση των γεγονότων όμως, τα «Nick News» παρουσιάζουν στους φίλους του Nickelodeon ευχάριστα ρεπορτάζ με θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την υγεία, την τεχνολογία, τα video games, το θέατρο, τον κινηματογράφο και γενικότερα τον πολιτισμό. Αναπόσπαστο κομμάτι βέβαια είναι τα νέα από τον χώρο του αθλητισμού και ο καιρός.

- Κάποια είδηση από αυτές που παρουσίασες στα «Nick News» και την ξεχωρίζεις;

- Όλες οι ειδήσεις που έχουν να κάνουν με παιδιά και νέους που δημιουργούν είναι οι αγαπημένες μου. Βλέπω ότι τα παιδιά έχουν διάθεση, φαντασία και δυνατότητα να ασχοληθούν με την τέχνη, τον αθλητισμό τις επιστήμες και να διακριθούν κιόλας. Δεν θα ξεχάσω βέβαια και την παρουσίαση της «Ονειρούπολης» μας στα «Nick News» όπου δύο ολόκληρες μέρες πέρασα απίστευτες στιγμές και έτσι γνώρισα ακόμα καλύτερα το «χωριό του Άη Βασίλη» και όλους τους εθελοντές-συνεργάτες του!

- Δυσκολεύτηκες να προσαρμοστείς στα επαγγελματικά δεδομένα της Αθήνας;

- Τις πρώτες μέρες είχα πολύ μεγάλο άγχος. Πέρα από το γεγονός ότι βρισκόμουν σε καινούρια πόλη και τα πάντα στη ζωή μου άλλαξαν, ήθελα να βγάλω ασπροπρόσωπους όλους αυτούς που με επέλεξαν για τη συγκεκριμένη θέση. Ήθελα όμως να αποδείξω και στον ίδιο μου τον εαυτό ότι αυτό που πάντα επιθυμούσα να κάνω σαν επάγγελμα είναι κάτι το οποίο μου ταιριάζει και μπορώ να το υποστηρίξω με αξιοπρέπεια. Στα δεδομένα της δουλειάς όμως μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα διότι η ομάδα των Nick News απαρτίζεται από άξιους επαγγελματίες και εξαιρετικούς ανθρώπους.

- Τι είναι η Δράμα για σένα;

- Η Δράμα είναι για μένα η πόλη στην οποία μεγάλωσα και έζησα ως τα 18 μου χρόνια, είναι η πόλη όπου μένουν οι γονείς μου, ο παππούς, η γιαγιά και η υπόλοιπη οικογένεια, οι φίλοι μου… είναι ο τόπος όπου έκανα τα πρώτα μου όνειρα για το μέλλον! Είναι όμως και η πόλη όπου έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στη σχολή ερχόμουν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο και για έναν ολόκληρο χρόνο έκανα και ραδιόφωνο εδώ!

- Ξεχωρίζεις κάτι από αυτά που έχεις κάνει ως τώρα στην επαγγελματική σου πορεία;

- Με μεγάλη δυσκολία γιατί οτιδήποτε ξεκινούσα το έκανα με μεγάλη αγάπη, μεράκι και ενθουσιασμό! Τι να ξεχωρίσω; Τα περιοδικά με τα οποία ασχολούμαι από τα 19, το ραδιόφωνο, την παρουσίαση του Dramaica Youth Festival, τα ρεπορτάζ στην «Άλφα Τηλεόραση» με το που τελείωσα το πρώτο έτος των σπουδών, τις 4 φορές που ήμουν και εγώ ένα κομμάτι του γραφείου τύπου του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της πόλης μας ή να ξεχάσω το «καλωσόρισμα» το 2011 με όλους τους Δραμινούς σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στην Ονειρούπολη; Όλα τα σκέφτομαι με γλύκα και νοσταλγία. Αν επιμένεις όμως να ξεχωρίσω λίγο παραπάνω κάτι, αυτό είναι το δελτίο ειδήσεων του Nickelodeon… είναι το παραπάνω βήμα που πάντα επιδίωκα να κάνω, αυτό που περίμενα και ευτυχώς ήρθε στη ζωή μου.

- Όσο περνούν από το μυαλό σου σκηνές από το ξεκίνημα σου στη Δράμα, τις σπουδές σου μέχρι τη νέα σου δουλειά τι είναι αυτό το οποίο σκέφτεσαι;

- Σκέφτομαι με χαμόγελο τις σκέψεις που έκανα ως παιδί και επίσης ένα μήνυμα που έλαβα τις πρώτες μέρες που ξεκίνησα στη δουλειά από έναν φίλο δημοσιογράφο ο οποίος ήξερε το πόσο ήθελα να έρθω να εργαστώ στην Αθήνα. Το μήνυμα εκτός από τις ευχές του έλεγε: «…αποδεικνύεται, ακόμα και αυτή τη δύσκολη εποχή, πως πάντα υπάρχει λιμάνι να υποδεχτεί εκείνους που τόλμησαν να ανοιχτούν στη θάλασσα και να ταξιδέψουν».Σχόλια (2)

Κίτσα - Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 στις 20:03
Θα ήσουν σίγουρα μια από τις αγαπημένες μου φίλες!!!

Ιωαννίδου Ελένη - Παρασκευή 22 Απριλίου 2011 στις 00:20
Χρήστο,πόσο συγκροτημένος, προσγειωμένος και ώριμος φαίνεσαι (και είσαι)μέσα από τη συνέντευξη!Χωρίς έπαρση, με πλήρη επίγνωση όσων έχεις κάνει χωρίς αλάζονεια ή "ψευτοταπεινότητες". Συνέχισε να βάζεις να στόχους και απολάμβανε την ικανοποίηση της επίτευξης τους!!! πολλά φιλιά

Αφήστε το σχόλιό σας