Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σαρακασίδης Βασίλης - Διακοσμητής

2 σχόλια

Ο Βασίλης Σαρακασίδης είναι δυναμικά παρών στο χώρο της διακόσμησης, ανατρέποντας κάθε φορά τα δεδομένα με νέες ιδέες και πρωτοποριακά υλικά, βασικός στόχος του είναι, η λειτουργικότητα στην καθημερινή πολυτέλεια, απαραίτητη για τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Δεν υπάρχουν για αυτόν κανόνες στα χρώματα και στα διακοσμητικά υλικά, μια και όλα αλλάζουν όταν υπάρχει η δική του υπογραφή.

 

- Ποια είναι η εμπειρία σου στο χώρο της διακόσμησης;

- Ασχολούμαι με την διακόσμηση από το 2000, εργάστηκα στην Τεχνική εταιρία «Π. Κεσόγλου–Αφοί Γεωργόπουλοι Ο.Ε» για τρία χρόνια όπου απέκτησα εμπειρία στην κατασκευή διαφόρων έργων, δίπλα σε τρεις πολιτικούς μηχανικούς. Ενώ βρισκόμενος ένα χρόνο δίπλα σε ένα πολύ μεγάλο Αρχιτέκτονα του κ. Τσόπουλο Ευριπίδη στη Θεσσαλονίκη, εμπλούτισα στο μέγιστο τις γνώσεις μου, αποκτώντας την μέγιστη εμπειρία στον χώρο. Όταν άνοιξα το γραφείο μου στην Δράμα ήμασταν δύο διακοσμητές και ένας σχεδιαστής επίπλων, όλοι μας πτυχιούχοι. Το διάστημα αυτό έχω το γραφείο μου στην Δράμα, αλλά και στην Θεσσαλονίκη διατηρούμε έδρα με την ίδια ομάδα συν ένα αρχιτέκτονα.

- Τι είναι για εσένα η διακόσμηση;

- Διακόσμηση για μένα είναι μια εικόνα μαγική. Εικόνα που αντικρίζει την καθημερινότητα μας. Εικόνα που ζει στα όνειρα μας και την ζωή μας. Η κατάλληλη διακόσμηση δημιουργεί σε ένα χώρο τις προϋποθέσεις που θα μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα μα και άνετα συγχρόνως στον χώρο. Βασικός στόχος είναι η λειτουργικότητα στην καθημερινή πολυτέλεια, που είναι απαραίτητη για τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας.

- Ποιοι κανόνες–στυλ υπάρχουν στην διακόσμηση;

- Δεν υπάρχουν κανόνες στα χρώματα, στα υλικά, στα διακοσμητικά όλα αλλάζουν βάση των αναγκών του σύγχρονου ανθρώπου που καλείσαι να διακοσμήσεις τον χώρο του. Χώροι baroque, χώροι κλασικοί, χώροι minimal, και άλλες μορφές δημιουργούνται με απώτερο σκοπό, να μας κάνουν εμάς να αισθανόμαστε όμορφα σε αυτούς. Πολλές φορές η έμπνευση πηγάζει από την εμπιστοσύνη που σου δίνει ό ίδιος ο πελάτης.

- Πως θα χαρακτήριζες το στυλ σου;

- Εμένα μου αρέσουν να διαφέρουν οι δουλειές μου. Και αυτό είναι που με κάνει να ξεχωρίζω, υπάρχουν χιλιάδες πράγματα και υλικά ώστε να δώσεις ένα επιθυμητό μα και συνάμα διαφορετικό αποτέλεσμα. Το να είσαι διακοσμητής δεν σημαίνει να βλέπω κάτι όμορφο και να το αντιγράφω, αλλά για μένα μια νέα δουλειά σημαίνει δημιουργία, λειτουργικότητα, ετερότητα, καλαισθησία, design, μα πάνω από όλα… τρέλα !


Σχόλια (2)

maria - Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011 στις 12:12
kaki antigrafi protou keimenou apo alli diakosmitria......!!!!!!!!!!!!!!!

texnotropies, τεχνοτροπίες παντός τύπου, τεχνοτροπία, - Κυριακή 29 Μαΐου 2011 στις 06:22
www.artwall.gr

Αφήστε το σχόλιό σας