Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Γαλανίδης Χαράλαμπος

Επίσημος Αντιπρόσωπος Peugeot Ν. Δράμας

 

 

-Επίσημος έμπορος Peugeot για τον Ν. Δράμας, πως προέκυψε, κ. Γαλανίδη;

Η συνεργασία δεν έγινε τυχαία. Η εταιρία Peugeot το διάστημα εκείνο, ήταν σε διαδικασία αλλαγής αντιπροσώπου στο νομό μας και μετά από συχνές επαφές που είχε μαζί μας προέκυψε η συνεργασία. Είμαστε πλέον επίσημοι αντιπρόσωποι για το νομό Δράμας, με πλήρη παρουσία, δηλαδή έκθεση αυτοκινήτων Peugeot, συνεργείο και βέβαια ανταλλακτικά. Θεωρώ ότι η δική μου προσωπική μεγάλη εμπειρία στο χώρο ήταν και ο βασικότερος παράγοντας της συνεργασίας αυτής.

-Τελικά το εγχείρημα την εποχή αυτή είναι πρόκληση;

Είναι πρόκληση προσωπική για μένα. Γνωρίζοντας τις δικές μου δυνάμεις, την όρεξη που έχω για δουλειά την αγάπη που έχω για τον χώρο του αυτοκινήτου θεωρώ ότι παρά την όχι καλύτερη συγκυρία για τον χώρο του αυτοκινήτου, η δραστηριότητα αυτή θα είναι επιτυχής.

-Ποια είναι η σχέση σας, με το χώρο του αυτοκινήτου;

Αισίως βρίσκομαι στον 16 χρόνο στο χώρο και συνεχίζω ακόμη με το ίδιο μεράκι και αγάπη, για μένα ο χώρος του αυτοκινήτου είναι κομμάτι της ζωής μου.

-Που βρίσκεται η έδρα της εταιρίας σας;

Η κάθετη μονάδα της Peugeot, βρίσκεται στο 7ο χλμ. Δράμας – Καβάλας, σε ένα νέο υπερσύχρονο κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.

-Τι περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις σας;

Οι εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν, έκθεση νέων αυτοκινήτων Peugeot 650 τ.μ. συνεργεία και βέβαια ανταλλακτικά. Παράλληλα στα συνεργεία μας παρέχουμε σέρβις και σε αυτοκίνητα όλων των τύπων και εταιρειών σε πολύ καλές τιμές. Ενώ διαθέτουμε και σειρά από μεταχειρισμένα οχήματα, πραγματικές ευκαιρίες, αλλά και δυνατότητα παραγγελίας οποιοδήποτε μοντέλου από το εξωτερικό.

-Ποιες υπηρεσίες προσφέρεται στους πελάτες σας;

Πωλήσεις νέων αυτοκινήτων Peugeot, ανταλλακτικά, σέρβις για όλους τους τύπους οχημάτων, μεταχειρισμένα οχήματα και βέβαια συμβουλές για οτιδήποτε έχει σχέση με το χώρο αυτό.

-Τι σημαίνει για σας ικανοποιημένος πελάτης;

Αυτός που μας αποχαιρετά ικανοποιημένος και ξανάρχεται. Έτσι απλά !

-Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της Peugeot;

Η Peugeot ανήκει στην Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, έτσι τα οχήματα της έχουν κορυφαία οδική συμπεριφορά. Παράλληλα συνδυάζουν μεγάλη γκάμα επιλογών. Έτσι υπάρχουν αυτοκίνητα νεανικά όπως το 107 και 207, μεσαία όπως το 308 και οικογενειακά όπως το νέο 508 που έρχεται τον επόμενο μήνα. Ταυτόχρονα υπάρχουν και άλλες επιλογές, πολυμορφικά όπως το 4007 και 5007 αλλά και τζιποειδή όπως το 3008. Αυτό όμως του χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της Peugeot, είναι η αξιοπιστία και ο πανέμορφος σχεδιασμός τους σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

-Πιστεύεται ότι η Peugeot εξειδικεύεται σε κάποια κατηγορία αυτοκινήτων;

Στα μικρά αυτοκίνητα θα έλεγα, τα οποία είναι πανέμορφα, ποιοτικά ιδανικά για μέσα στην πόλη αλλά και για ταξίδι και πάντα σε καλές τιμές.

-Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής από το κοινό στην αγορά ενός αυτοκινήτου;

Πολλοί είναι οι παράμετροι που έχει στο μυαλό του ο υποψήφιος αγοραστής. Αρχικά κοιτά την εμφάνιση, την αξιοπιστία του κατασκευαστή, τον εξοπλισμό του οχήματος, ενώ το τελευταίο διάστημα κοιτά την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων που έχουν σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας. Επίσης δίνει βαρύτητα στα χρηματοδοτικά προγράμματα και πάνω από όλα εξυπηρέτηση και στην συμπεριφορά του πωλητή, αλλά και του αντιπροσώπου.

-Ποια χρηματοδοτικά προγράμματα προσφέρετε στους πελάτες σας;

Το βασικότερο πρόγραμμα της Peugeot, είναι αυτό με επιτόκιο 2%, που είναι και από τα καλύτερα της αγοράς και παρέχει μέχρι και 84 δόσεις στον πελάτη.

-Στις εγκαταστάσεις σας παρουσιάζεται και μία σειρά μεταχειρισμένων οχημάτων, είναι σήμερα συμφέρουσα η αγορά ενός τέτοιου οχήματος;

Και βέβαια είναι συμφέρουσα η αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος. Υπάρχουν πολλές προτάσεις για κάθε ενδιαφερόμενο, έτσι η αγορά ενός τέτοιου οχήματος είναι πραγματική ευκαιρία, μια που τα μεταχειρισμένα προσφέρονται σε πολύ καλές τιμές.

-Το τελευταίο διάστημα στο χώρο του αυτοκινήτου επικρατή αναβρασμός, οικονομική κρίση, σχετικά μικρό ενδιαφέρον για την απόσυρση προς το παρόν, υψηλά τέλη κυκλοφορίας, μειωμένη έκδοση δανείων από τις τράπεζες, πιστευτέ ότι θα έρθουν τελικά καλύτερες μέρες;

Πράγματι στο χώρο του αυτοκινήτου το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη πτώση. Ο βασικότερος λόγος κατά την προσωπική μου γνώμη, εκτός από την οικονομική κρίση, είναι η ψυχολογία του κοινού που δεν είναι στα καλύτερα της. Η μη έγκριση δανείων από τις τράπεζες εύκολα, είναι και αυτός λόγος που έχει παίξει ρόλο στην πτώση των πωλήσεων. Θεωρώ όμως ότι το άμεσο διάστημα, θα υπάρχει μια σχετική ανάκαμψη όταν θα λειτουργήσει σε βάθος χρόνου η απόσυρση, σε συνδυασμό μάλιστα και των διαφόρων προσφορών που κάνουν οι εταιρείες. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι το αυτοκίνητο είναι μέρος της ζωής μας.

-Εκτιμάτε ότι η πορεία της φετινής χρονιάς, θα είναι καλύτερη από την περσυνή;

Σίγουρα θα είναι καλύτερη, αν λάβουμε μάλιστα υπ’ όψην μας ότι το 2010, ήταν από της χειρότερες που πέρασαν. Οι πρώτες ενδείξεις είναι καλές και αν σκεφτούμε ότι η απόσυρση θα διαρκέσει όλη την φετινή χρονιά, σίγουρα η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη.

-Κατά πόσο σας απασχολεί ο ανταγωνισμός;

Ο ανταγωνισμός είναι βασικό στοιχείο του εμπορίου. Παρακολουθώ ανελλιπώς τις εξελίξεις, ενημερώνομε συνεχώς και προσπαθώ να είμαι πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό. Έτσι εκτιμώ ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουμε σήμερα στην Peugeot είναι άριστες, ανταγωνιστικές και σύγχρονες. Τόσο στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων, αλλά και στα ανταλλακτικά και το σέρβις παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, άλλωστε οι πελάτες πλέον τις αναζητούν.

-Εσείς τι αυτοκίνητο οδηγείτε και πιο θα είναι το επόμενο σας αυτοκίνητο;

Το διάστημα αυτό οδηγώ ένα Peugeot 207, αυτοκίνητο που είναι κατάλληλο για μέσα στην πόλη αλλά και για ταξίδια. Το επόμενο μου αυτοκίνητο θα είναι το νέο 508, που κυκλοφορεί σύντομα, μια πανέμορφη λιμουζίνα που θα αφήσει εποχή.

-Ποιο gadget, θα θέλατε να προσθέτατε στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου σας;

Ένα σύστημα ανοικτής ακρόασης Bluetooth, είναι πολύ σημαντικό μέσα στο αυτοκίνητο και συντελεί τα μέγιστα στην αποφυγή ενός ατυχήματος.

-Ποιο εκτιμάτε ότι θα είναι τεχνολογικά το μέλλον της αυτοκίνητης;

Εκτιμώ ότι το μέλλον της αυτοκίνητης, θα είναι ταυτισμένο με τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και κίνησης των οχημάτων, π.χ. υβριδικά οχήματα, ηλεκτρικά με υδρογόνο, άλλωστε οι σημερινές μορφές καυσίμων οδεύουν προς το τέλος τους.

Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω ότι η Peugeot δίνει μεγάλη βαρύτητα στον τομέα αυτό και ίδει έχει στην γκάμα της οχήματα που κυκλοφορούν με εναλλακτικές μορφές ενέργεια και σύντομα παρουσιάζει και άλλα, όπως το 508 Hybrid4.

-Είστε τελικά αισιόδοξος για το μέλλον του αυτοκινήτου;

Φυσικά και είμαι, θα έρθουν καλύτερες μέρες στον χώρο του αυτοκινήτου μελλοντικά !

 

Αφήστε το σχόλιό σας