Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Περιχώρα - Ένα χωριό πανέμορφο στους πρόποδες της οροσειράς του Μενοικίου

93 σχόλια

Η κοινότητα του χωριού δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1930. Τα πρώτα σπίτια στο χωριό κατασκευάστηκαν την δεκαετία του 1910 και οι πρώτοι κάτοικοί του ήταν Θρακιώτες. Στη διετία 1920-1922 ήρθαν και εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από την περιοχή Σουρμπασάν του Καρς και πρόσφυγες από το Πισίρ του νοτιοανατολικού Πόντου, κοντά στο Ερζερούμ και το Γατίκιοι.

Περιχώρα. Ένα χωριό πανέμορφο στους πρόποδες της οροσειράς του Μενοικίου, που αρχή του είναι η Αλιστράτη και τελειώνει στο Πανόραμα δίπλα στη Μικρόπολη. Είναι τοπικό διαμέρισμα του δήμου Σιταγρών Δράμας.

Με την ανταλλαγή των πληθυσμών εγκαταστάθηκαν στην Περιχώρα πρόσφυγες από τα Μεταλλεία Ταύρου (μπουγά μετέμ) κοντά στην πόλη της Μερσίνας της νοτιοανατολικής Τουρκίας, και άλλοι από το Ακ νταγ μετέμ και άλλες περιοχές του Πόντου.
Το 1926 ο πληθυσμός της Περιχώρας ήταν γύρω στους 800 κατοίκους. Σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού είναι περίπου 180.
Το αρχικό όνομα του χωριού ήταν κουλάκ (αυτί στην τούρκικη γλώσσα), γιατί ήταν χτισμένο στην συγκεκριμένη περιοχή που είχε σχήμα αυτιού. Μετονομάστηκε σε Περιχώρα αργότερα.

Το δάσος του Αγίου Μηνά μοναδικό πευκοδάσος στην οροσειρά του Μενοικίου
Δυτικά του χωριού υπάρχει το δάσος του Αγίου Μηνά (με την ομώνυμη γυναικεία μονή), το μοναδικό πευκοδάσος στην οροσειρά του Μενοικίου όρους. Νοτιοδυτικά του χωριού υπάρχει πάνω σ' ένα βράχο η σπηλιά της Παναγίας. Η μονή του Αγίου Μηνά κάθε χρόνο έχει πολλούς επισκέπτες οι οποίοι επισκέπτονται τη μονή να προσκυνήσουν τη χάρη του Αγίου.
Την πρωτομαγιά επίσης συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος στο δασάκι του Αγίου Μηνά.
Με την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου κάθε χρόνο το 1ο Δεκαήμερο του Αυγούστου διοργανώνεται ποντιακό γλέντι, όπου το χορευτικό συγκρότημα παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς, και αμέσως μετά ακολουθεί το καθιερωμένο γλέντι.

Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Περιχώρας
Ο Ποντιακός πολιτιστικός σύλλογος Περιχώρας Δράμας έχει ιδρυθεί το έτος 2001. Μια ομάδα νέων ανθρώπων που αγαπούν και ζουν στο χωριό τους, (180 είναι οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού), ξεκίνησαν τη δημιουργία ενός πολιτιστικού συλλόγου στο χωριό. Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε στο χωριό σύλλογος, από την ανταλλαγή των πληθυσμών με τη συνθήκη της Λοζάνης, και αντιμετώπισε πολλές οικονομικές δυσκολίες. Στόχοι του συλλόγου είναι η διατήρηση των παραδόσεων, η εκμάθηση χορών, η δημιουργία βιβλιοθήκης με δανειστικό τμήμα κ.λ.π.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του έχει δημιουργήσει ένα χορευτικό συγκρότημα το οποίο αποτελείται από 30 μέλη. Από το 2005 είναι μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Π.Ο.Ε) και συμμετείχε στο δεύτερο και τρίτο πανελλήνιο φεστιβάλ ποντιακών χορών που έγιναν στη Δράμα και στη Λάρισα. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ήταν οι παρακάτω:
Πρόεδρος: Παχατουρίδης Στέλιος
Γραμματέας: Θεοδωρίδου Χαρίκλεια
Ταμίας: Εμμανουηλίδου Δέσποινα
Μέλη: Παπα-Βασίλειος Τιλκερίδης, Κωταϊδου Ευδοκία, Πανονίδου Μαρία

Τον Νοέμβριο του 2007 έγιναν εκλογές και αναδείχθηκε 7μελές διοικητικό συμβούλιο που απαρτίζεται από τους παρακάτω:
Πρόεδρος: Παχατουρίδης Στέλιος
Γραμματέας: Σαλωνίδης Κυριάκος
Ταμίας: Εμμανουηλίδου Δέσποινα
Μέλη: Χουτουριάδης Νικόλαος, Χριστοπούλου Ζωή, Πανονίδου Μαρία, Κωταϊδου Ευδοκία

Το αντάμωμα των απανταχού Περιχωριτών
Από της ιδρύσεως του η διοίκηση του συλλόγου καθιέρωσε κάποιες εκδηλώσεις που έγιναν γνωστές στο κόσμο της Δράμας και των Σερρών. Από τις εκδηλώσειςξεχωρίζει το αντάμωμα των απανταχού Περιχωριτών που γίνεται κάθε χρόνο ημέρα Παρασκευή ή Σάββατο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου. Την συγκεκριμένη μέρα προηγούνται χοροί από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων της περιοχής και ακολουθεί ποντιακό γλέντι με γνωστούς καλλιτέχνες της ποντιακής παράδοσης.
Το απόγευμα της συγκεκριμένης μέρας γίνεται είτε μια θεατρική παράσταση (κύρια με συλλόγους της Θεσσαλονίκης), είτε αθλητικές εκδηλώσεις με αγώνα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, είτε μια άλλη εκδήλωση.

Άλλες εκδηλώσεις
Άλλη εκδήλωση πραγματοποιείται την δεύτερη μέρα του Πάσχα με έκθεση φωτογραφίας, διαλέξεις και παραδοσιακό γλέντι.
Επίσης κάθε χρόνο την 19η Μαΐου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής στην Περιχώρα με τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση.

Iερά Mονή του Aγίου Mηνά Περιχώρας
Σε απόσταση 1500 μέτρων περίπου δυτικά του χωριού Περιχώρα στην περιοχή "Tαγκάλα" ορθώνεται με μεγαλοπρέπεια στην πλαγιά μιας γραφικής χαράδρας, που περιβάλλεται από πευκόφυτο δάσος η Iερά Mονή του Aγίου Mηνά.
H Mονή του Aγίου Mηνά υπήρξε ο καρπός της αγάπης της επίπονης και επίμονης προσπάθειας με τα πενιχρά μέσα στην περίοδο της δεκαετίας του '50 που διέθεταν οι απλοϊκοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής για το Mοναχισμό, με τις ευλογίες και τη συμπαράσταση των τότε μητροπολιτών Zιχνών Kυρίλλου Kαρμπαλιώτη (1943-1952) και Zιχνών & Nευροκοπίου Aγαθαγγέλου Tσαούση (1952-1965).
Σήμερα, αποτελεί πνευματικός φάρος κάτω από θεοφώτιστη πνευματική καθοδήγηση, την αδιακοπη μέριμνα και αστείρευτη φροντίδα και αγάπη του νυν Mητροπολίτη Zιχνών & Nευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεου.
Mε πρωτοβουλία και χάρη στους πολλαπλούς κόπους του τότε Μητροπολίτη Σεβασμιωτάτου κ.κ. Σπυρίδωνα η Iερά Mονή Aγίου Mηνά απέκτησε αδελφότητα στις 19 Oκτωβρίου 1974.

H Πανήγυρη της Mονής
H Mονή εορτάζει στις 11 Nοεμβρίου την μνήμη των αγίων μαρτύρων Mηνά, Bίκτωρος και Bικεντίου και της αγίας μάρτυρος Στεφανίδος και του οσίου πατρός ημών και ομολογητού, Θεοδώρου του Στουδίτου.
Tην παραμονή της εορτής τελείται πάντοτε Aρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας κλπ. Tην ημέρα της εορτής τελείται Θεία Aρχιερατική Λειτουργία. Πλήθος πιστών συρρέουν για να προσκυνήσουν και να λειτουργηθούν κατά την πανηγυρική ημέρα.

O Nαός
Tο 1959 ο αείμνηστος Hρακλής Kιοσέογλου άρχιζε να κτίζει το μικρό εκκλησάκι στο όνομα του Mεγαλομάρτυρος Aγίου Mηνά του Θαυματουργού, που είχε διαστάσεις 4x2 1/2 μέτρα.
Aργότερα μετά το 1965 κατά την διάρκεια της Aρχιερατείας του Nικοδήμου Bαλληνδρά ανοικοδόμησε τον Iερό Nαό του Aγίου Mηνά με Bασιλικό ρυθμό και με διαστάσεις 13x8 μέτρα.

Tο τέμπλο
Tο απλό και λιτό ξυλόγλυπτο τέμπλο της Iεράς Mονής, εκφράζει το πλούσιο μεράκι της λατρευτικής μας παράδοσης.
H καλαισθητική τους μορφή, με τις Bυζαντινές παραστάσεις των Aγίων μας, αιχμαλωτίζει τα μάτια των προσκυνητών.
Για την κατασκευή του τέμπλου, τηρήθηκε πιστά η νομική διαδικασία της κλειστής μειοδοτικής προσφοράς, κατά τον διαγωνισμότης 7/4/81. Kατά τον διαγωνισμό μειοδότησε, ο ξυλογλυπτικός οίκος Eλευθεριάδη, ο οποίος και επεράτωσε το έργο. Tο ξύλο που χρησιμοποιήθηκε είναι ένα μαόνι. Tο μήκος του είναι 3,85 μετ. και το ύψος του είναι 2.20 μέτρα.

Tοιχογραφίες
Oλόκληρος ο Nαός είναι αγιογραφημένος με πλούσιες παραστάσεις από τη ζωή της Παλαιάς και της Kαινής Διαθήκης μεταφέροντας νοερά με δέος και συγκίνηση τον ευλαβή επισκέπτη στην Aγία πόλη της Σιών.

Iερά Kειμήλια της Iεράς Mονής
Tίμια Λείψανα
H Iερά Mονή έχει την ευλογία και την χαρά να κοσμείται, από τα Iερά Λείψανα των πέντε Mαρτύρων της Kαππαδοκίας Eυστρατίου, Aυξεντίου, Eυγενίου, Mαρδαρίου, Oρέστη.
Tα Iερά Λείψανα δόθηκαν από τον Iερό Nαό Aγίας Tριάδος Πολυστύλου Kαβάλας, ως ευλογία από τον Σεβασμιώτατο Mητροπολίτη Φιλίππων, Nεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιο.

Aγίασμα - Σπήλαιον
Όπως αναφέρει σε όραμα ο Hρακλής Kιοσέογλου στη θέση που βρίσκεται η σημερινή σπηλιά εμφανίστηκε ο Άγιος Mηνάς "Tον παρακολουθώ και σε λίγο τον βλέπω (τον Άγιο Mηνά εννοεί) ότι βρέθηκε παρά πάνω στο Aγίασμα προς το βράχο.
Στο μέρος όπου ανέβλυζε το αγίασμα "ως ποταμούς αειζώους αναβλύζων ιάματα" - τοποθετήθηκε το 1968, μια μικρή δεξαμενή με κατάλληλες βρύσες.

Eικόνες
Στα ιερά κειμήλια μπορούμε να συγκαταλέξουμε και τις δύο μεγάλες φορητές εικόνες που φυλάσσονται στην ιερά Mονή.
Στην πρώτη εικόνα εμφανίζεται ο Άγιος Mηνάς ο θαυματουργός ως έφιππος. H εικόνα είναι έργο του I. Tσομπανόπουλου απο τη Δράμα που αγιογραφήθηκε το 1959.
Στην δεύτερη εικόνα εμφανίζεται όρθιος, κρατά στο δεξιό χέρι ένα μικρό σταυρό και στο αριστερό χέρι ένα ξίφος. Στην αριστερή πλευρά στο κάτω μέρος υπάρχουν τα αρχικά γράμματα X.N.B.
Tο γραφικό παρεκκλήσι του Aγίου Mηνά βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Mοναστηρίου και σε απόσταση 300 μέτρων περίπου από την Mονή.
Kτίσθηκε το 1989 και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Tιμίου Προδρόμου. Kατά την ημέρα της εορτής τελείται θεία Λειτουργία και θεία Λιτανεία προς ευλογία των Kήπων, Aμπελώνων και χωραφιών.

H φιάλη
H φιάλη κτίσθηκε το 1983. Σύμερα εξυπηρετεί τις διάφορες λειτουργικές ανάγκες της Mονής. Tην ημέρα των Θεοφανείων τελείται στην Φιάλη, ο Aγιασμός των Yδάτων κ.λ.π.
Yπάρχει μια εξαίρετη βυζαντινή τοιχογραφία που εικονίζει την βάπτιση του Iησού.

Tο κτιριακό συγκρότημα της Iεράς Mονής
Kατά την περίοδο της αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Nικόδημου Bαλληνδρά (1965-1974), θεμελιώθηκε το κτιριακό συγκρότημα.
Aποπερατώθηκε με την φροντίδα και την επίβλεψη του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Σπυρίδωνα.

Tα Kελλιά
Tο κτίριο των κελλιών κτίσθηκε, κατά την περίοδο του Mητροπολίτου κ.κ. Nικοδήμου. Προστέθηκε και δεύτερος όροφος ύστερα από την χορήγηση αδείας του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου κ.κ. Σπυρίδωνα.


Σχόλια (93)

Ανώνυμος - Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 στις 23:17
Μια μεγάλη αλήθεια.<<Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα αλίμονο μας>> ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΖΟΡΤΣΙΛ.

Εύλαμπια - Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 στις 21:02
Τι να πω για το χωριό μου ότι είναι από τα ποιο ωραία χωριά το αγαπώ και θέλω πάντα να το επισκέπτομαι μου δίνει χαρά και ευτυχία το χωριό μου μόνο ωραίες αναμνήσεις μου φέρνει το αγαπω

Ανώνυμος. - Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 στις 23:10
7/1/2020 ώρα 10:59 μ.μ. Εύχομαι καλή χρονιά με πολλές χαρές, άφθονη αγάπη και άπειρη υγεία σε όλες τις οικογένειες του πανέμορφου χωριού(γενέτειρα μου)Περιχώρας Δράμας.

γεωργιαδης ιωσηφ - Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 στις 20:47
χρονια πολλα σε ολους στηριξτε το χωριο μας

Ο μικρός σου - Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στις 00:23
Σήμερα έφυγε ένα λεβεντοπαιδο ψυχή τε και σώματι.εφυγε και το στερνοπουλι του Αλέξη και της ευθυμίας.ενας ωραίος άνθρωπος εξωτερικά και εσωτερικά.παλεψε με την καταραμένη αρρώστια όπως και τα άλλα τρία του αδέρφια.δυστυχως ούτε αυτός τα καταφερε.θα μας λειψεις σε όλους ΒΑΓΓΕΛΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ στη γυναίκα σ στα παιδιά σου στα ανήψια σου ΣΤΟΝ ΤΟΛΗ!σ αγαπάμε ρε όμορφε....

Ανώνυμος - Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στις 00:59
Η διαδρομή της ζωής μου ξεκίνησε από την μικρή αλλά πανέμορφη Περιχώρα.Μια διαδρομή δύσκολη και επίπονη.Όμως η νοσταλγία της γενέθλιας γης ήταν εκείνη που έσυρε αρκετές φορές τα βήματα μου να βρεθώ σαν επισκέπτης.Ομολογώ ότι αυτή η εμπειρία (των επισκέψεων μου)ήταν υπέροχη.Καλοσυνάτοι άνθρωποι με χαμόγελο, ανοιχτόκαρδοι, με πραότητα, με ευγένεια και πάνω από όλα φιλόξενοι. Καληνύχτα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Κότάίδις εβαγγελος - Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 στις 00:38
Καλή Χρονιά με υγεία στο χωριό μου περιχωρα με αγάπη

Παρθένα Δημητριάδου - Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 στις 18:15
Κ. Ανώνυμε ! Δεν προσπάθησα να σας πείσω! Δεν με ενδιαφέρει κιόλας!

Ανώνυμος. - Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 στις 00:25
Κυρία Δημητριάδου.Ευχαριστώ για την διευκρίνηση.Όμως δεν με πείθετε.Καληνύχτα!

γεωργιαδης ιωσηφ - Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στις 21:09
βγαλτε περισσοτερες φωτο απο το χωριο μας ρε παιδια

ΦΕΛΕΚΗΣ ΝΙΚΟΣ - Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στις 16:56
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΧΩΡΑΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΣΤΕ Η ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΣΤΕ Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ 19-5-2Ο18

ΦΕΛΕΚΗΣ ΝΙΚΟΣ - Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στις 16:50
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΧΩΡΑΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΣΤΕ Η ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΣΤΕ Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Παρθένα Δημητριάδου - Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στις 00:26
Λοιπόν κύριε ανώνυμε θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι η ημερομηνία που έγινε η ανάρτηση εδώ δεν έχει καμία σχέση με την ημερομηνία που υψώθηκε η σημαία ! Απλά το αναφέρω ... Μην μπερδεύουμε πράγματα χωρίς να ξέρουμε ! Περιχώρα για πάντα !

Ανώνυμος. - Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017 στις 00:28
Φίλοι μου σε αυτην την χώρα πρέπει να πετύχουμε ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΌΤΗΤΑ Ή ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΟΧΗ .Αυτό είναι το μεγάλο ΣΤΟΙΧΗΜΑ!!!Καληνύχτα!

πανονιδης ξενοφωντας - Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 στις 22:10
Περασα υπεροχα με τους συγγενεις μου καποια σαββατοκυριακα.. , , 7 Π

περιχωριτης οπου και αν ειμαι - Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 στις 00:05
αργοσβηνει ο παραδεισος των παιδικων μας χρονων και δεν μπορουμε να κανουμε κατι αναμνησεις και παιδικα ονειρα μονο θα το κρατησουν ζωντανο μεσα μας να ξερατε ποσο λυπαμαι.τουλαχιστον γραφεται νεα να μαθαινουμε τι γινεται

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 στις 00:50
ΤΟ ΟΡΟΣ ΜΕΝΟΙΚΙΟ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΥΨΩΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ. 25/2/2017

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 στις 23:08
Γενικό σχόλιο: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. Ο ΟΥΙΝΣΟΝ ΤΣΟΡΤΣΙΛ ΕΙΠΕ:<< Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ .ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ.ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ>> ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. 9/02/2Ο17.

περιχωριτης - Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 στις 19:43
χρονια πολλα σας σκεφτομαι συνεχεια και λυπαμαι που εχω να ρθω τοσα χρονια φανταστικα παιδικα χρονια

Ανώνυμος - Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 στις 00:13
Γενικό σχόλιο.Φίλοι μου πρέπει κατα την άποψη μου να γνωρίζουμε: Οτι η εξουσία μοιάζει με ερωμένη που προκαλεί την αγάπη και καταστρέφει τους εραστές. 23/12/2016 προσοχή οταν ασκούμε εξουσία.

Σαραντης - Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 στις 18:10
καλα χριστουγεννα κ ευτηχισμενο το 2017. ΚΟΥΡΑΓ ΙΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΕΧΑΣΑΝ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΣ.ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 23:27
ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΝΟ.ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΕΝ ΑΡΑΞΑΝ-ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥ Μ.ΛΟΥΝΤΕΜΗ-ΕΦΥΓΑΝ ΜΑΚΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙ,ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ.ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΟΝ ΜΑΡΞ.ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ:<<Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΝ..ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ>>. 10/12/2016

Ανώνυμος - Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στις 00:04
Αγαπητοί φίλοι και συγγενείς : <<Δεν υπάρχει λαός στο κόσμο που να εχει προσφέρει τοσα στην ανθρωπότητα οσο ελληνίκος ....και να εχει καταπολεμηθεί τοσο πολυ απο αλλους που δεν προσέφεραν τιποτα στην ανθρωπότητα.Φ.ΝΙΤΣΕ Καληνυχτασας. Για αρκετό χρόνο δεν θα σας κουράσω.

Ανωνυμος - Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 στις 23:09
Παντα ανακαλύπτω ενα κενό μέσαμου.Προσπαθώ να το κλύψω αλλα δεν μπορώ.Ποιος ξέρει γιατι; Μπορει να με βοηθήσει κανεις; Τι ειναι αυτο το κενό;

Ανώνυμος - Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 στις 22:31
Τι να πεί κανεις οταν ειναι η γεννέθλια γή του; Μονο σεβασμό και ΑΓΑΠΗ.Εκει ειναι θαμένοι οι προγονί μου.Και εγω εκει γεννήθηκα.Με εκτίμηση Ανώνυμος.

Ανόνυμος - Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 στις 00:05
Αφου δεν μπορούμε να αλάξουμε την κονωνία ας βάλουμε ομως ενα λιθαρά αλαγής.

Ανόνυμος - Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στις 21:33
Στον ασυμβίβαστο. Είσαι υπέροχος σαν την Περιχώρα.Σε χαιρετώ με εκτίμηση. Λευτέρης. 19/10/2016

ΦΕΛΕΚΗΣ ΝΙΚΟΣ Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ - Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12:22
ΑΧ ΠΕΡΙΧΩΡΑ 10 9 2016

ΦΕΛΕΚΗΣ ΝΙΚΟΣ Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ - Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12:18
ΑΧ ΠΕΡΙΧΩΡΑ 10 9 2016

περιχωριτης - Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στις 21:46
καποτε υπηρχε ο μεγας αλεξανδρος περιχωρας εχει κανεις φωτο ειναι και αυτος ενας τροπος να διατηριθει η μνημη

Χρήστος Δεδες - Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 στις 13:01
Πολυ όμορφο το χωριό.Εγω γαμπρός είμαι.Το μόνο που θα ήθελα να εχει ειναι μια λίμνη η πισίνα για κολύμπι το καλοκαίρι.

Χρήστος Δεδες - Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 στις 12:59
Πολυ όμορφο το χωριό.Εγω γαμπρός είμαι.Το μόνο που θα ήθελα να εχει ειναι μια λίμνη η πισίνα για κολύμπι το καλοκαίρι.

περιχωριτης - Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στις 23:55
χαιρετισματα στον σεριφη της περιχωρας

Παρθένα Δημητριάδου - Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 14:28
Υψώθηκε ελληνική σημαία στους πρόποδες του Μενοικίου Όρους από κατοίκους της Περιχώρας Δράμας. Κάτοικοι της Περιχώρας Δράμας έλαβαν την πρωτοβουλία να τοποθετήσουν την ελληνική σημαία στους πρόποδες του όρους Μενοικίου και πιο συγκεκριμένα στην «Παναγία» όπως θα γνωρίζουν οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, τόπος που αποτελεί προσκύνημα και επισκέπτονται στις 15 Αυγούστου οι πιστοί! Ο χώρος είναι προσβάσιμος μόνο με τα πόδια! Η σημαία έχει τοποθετηθεί λίγα μέτρα πάνω από τον ιερό χώρο όπου βρισκόταν ήδη ένας Σταυρός ο οποίος το βράδυ φωτίζεται και είναι ορατός από το χωριό της Περιχώρας και όχι μόνο.. Το ύψος του στύλου είναι 11 μέτρα περίπου και το μήκος της σημαίας γύρω στα 3 μέτρα! 

Panagiota - Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στις 23:51
Εδώ και εφτά χρόνια επισκεπτομαι το χωριό του πατέρα μου.τι ομορφιά είναι αυτή έχει δίκιο ο μπαμπας που όλο για το χωριό μας μιλάει με την αδερφή μου.και όταν έρχονται και τα ξαδέλφια μου είναι όλα πιο όμορφα.άμα ζούσε και ο παππούς μου θα ήταν ακόμα καλύτερα αλλά...φιλακια στη γιαγιά μου τη Στέλλα και στο Νούνο μου το γιατρό και θα έρθω και φέτος τον Αύγουστο πρωτα ο θεος

Panagiota - Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στις 23:49
Εδώ και εφτά χρόνια επισκεπτομαι το χωριό του πατέρα μου.τι ομορφιά είναι αυτή έχει δίκιο ο μπαμπας που όλο για το χωριό μας μιλάει με την αδερφή μου.και όταν έρχονται και τα ξαδέλφια μου είναι όλα πιο όμορφα.άμα ζούσε και ο παππούς μου θα ήταν ακόμα καλύτερα αλλά...φιλακια στη γιαγιά μου τη Στέλλα και στο Νούνο μου το γιατρό και θα έρθω και φέτος τον Αύγουστο πρωτα ο θεος

ΧΟΥΤΟΥΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 01:20
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.

Ιωάννης Γεωργαντζής - Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:15
Μπορεί να μη μεγάλωσα στο χωριό πάντα όμως ήταν μέσα στην καρδιά μου.Κάθε φορά που πήγαινα χαιρόμουν και κάθε φορά που έφευγα στεναχωριόμουν!Ήμουν τυχερός γιατί και οι δύο μου γονείς είναι απο αυτό το χωριό!Ότι ξέρω για την αγάπη,την ανθρωπιά,την παράδοση,την οικογένεια τα έμαθα όλα σαυτό το χωριό!Μπορεί να ζω τώρα μακρυά...αλλά μέσα στην καρδιά μου και στο μυαλό μου υπάρχει πάντα η περιχώρα!!!!Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΧΩΡΑ!!!!με αγάπη....

ΣΑΡΝΑΖΗ ΕΛΕΝΗ - Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:54
ΤΑΑΤ ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ .ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΙΣΙ.ΤΟ ΚΟΥΛΑΚ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ .ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΝΑΖΗΣ ΚΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΣΑΡΝΑΖΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΤΡΕΒΟΥΝ. ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ.

Σαρναζη Ελενη . - Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:38
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ.ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΝΑΖΗΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΣΑΡΝΑΖΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΧΩΡΙΟ .ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ .ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ .ΟΛΟ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΜΑΜΑ ΣΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΥ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ .ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΛΑΚ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ.

Περιχωρίτης - Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 στις 01:16
Το πιο μαγικό χωριό! Χαιρετισμούς σε όλους!

Ράνια - Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 στις 01:13
Συγχαρητήρια καταρχάς για τη δημιουργία αυτής της σελίδας! Η Περιχώρα είναι το χωριό της μητέρας μου (Κυριακής Ξανθοπούλου) και το επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι. Το αγαπάω αυτό το μέρος... Όχι επειδή είναι η καταγωγή μου, αλλά για την ομορφιά του και γιατί έχω τις πιο τέλειες αναμνήσεις από στιγμές που έχουμε ζήσει με τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι στο χέρι μας να τις κρατήσουμε ζωντανές! Όταν τυχαίνει να μιλάω για το χωριό μου, νιώθω περηφάνια! Φιλιά σε όλους! Τα λέμε σύντομα!

περιχωριτης οπου και αν παω - Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:03
ξερετε ποιο ειναι το κριμα για ολους εμας που γραφουμε για την νοσταλγια που νιωθουμε για το χωριο μας οτι δεν μπορουμε να γυρισουμε και να ζησουμε τα υπολοιπα χρονια της ζωης μας στον τοπο που λατρεψαμε οσο κανενα αλλο

Ιωαννα Δημητροπουλου - Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 στις 15:15
Όμορφα νιώθει ο άνθρωπος κοντα στις ρίζες του! Τα παιδικα μας χρόνια είναι καθοριστικά για το μέλλον μας κ για όλους ήταν τρυφερα κοντα στην περιχωρα! Διάβασα με συγκινηση τα υπερογκα λογια που γραψατε γι αυτό το μικρό χωριό! Κουλακ,Μικρό Παρίσι, Περιχωρα! Το χωριο της καρδιάς μας!

Ιωαννα Δημητροπουλου - Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 στις 12:09
Όμορφα νιώθει ο άνθρωπος κοντα στις ρίζες του! Τα παιδικα μας χρόνια είναι καθοριστικά για το μέλλον μας κ για όλους ήταν τρυφερα κοντα στην περιχωρα! Διάβασα με συγκινηση τα υπερογκα λογια που γραψατε γι αυτό το μικρό χωριό! Κουλακ,Μικρό Παρίσι, Περιχωρα! Το χωριο της καρδιάς μας!

Ιωαννα Δημητροπουλου - Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 στις 12:09
Όμορφα νιώθει ο άνθρωπος κοντα στις ρίζες του! Τα παιδικα μας χρόνια είναι καθοριστικά για το μέλλον μας κ για όλους ήταν τρυφερα κοντα στην περιχωρα! Διάβασα με συγκινηση τα υπερογκα λογια που γραψατε γι αυτό το μικρό χωριό! Κουλακ,Μικρό Παρίσι, Περιχωρα! Το χωριο της καρδιάς μας!

ΦΕΛΕΚΗΣ-ΝΙΚΟΣ-Ο-ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ - Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 στις 17:08
ΤΟ-ΧΩΡΙΟΜΟΥ-ΟΣΟ-ΤΑΚΤΙΚΑ-ΚΑΙ-ΑΝ-ΤΟ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ-ΠΑΝΤΑ-ΜΟΥ-ΛΕΙΠΕΙ-------Η-ΑΓΑΠΗΜΟΥ-ΕΙΝΑΙ----------ΔΕΔΟΜΕΝΗ-----9-8-2015

ΦΕΛΕΚΗΣ--ΝΙΚΟΣ---ΟΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ- - Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 στις 16:56
ΤΟ--ΧΩΡΙΟΜΟΥ-ΟΣΟ-ΤΑΚΤΙΚΑ-ΚΑΙ-ΑΝ-ΤΟ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ-ΠΑΝΤΑ-ΜΟΥ-ΛΕΙΠΕΙ--------Η-ΑΓΑΠΗΜΟΥ-ΕΙΝΑΙ-ΔΕΔΟΜΕΝΗ

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ - Κυριακή 12 Απριλίου 2015 στις 13:29
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΧΩΡΙΤΕΣ.ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΙΣΗ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ.

Χατζηαλεξανδρου Γιαννης - Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 στις 13:27
Περιχωρα μου για σου.Μου λυπεις,μου λυπεις τοσο που οταν σ'αναφερνω δακρυζω.Γεννηθηκα στην Γερμανια το 1971(Κολονια-Φρεχεν)Ο πατερας μου ο Ελευθεριος απο την Ψυλη Ραχη η μανα μου η Ελενη κορη της Δεσποινας και του Νικολαου Λαζαριδη μου χαρησαν την ευκερια απο εννεα μηνων να μεγαλωσο στην αγκαλια τους και να ζησω σε αυτο το μικρο και πανεμορφω χωριο το μικρο Παρισι που λεγετε ΠΕΡΙΧΩΡΑ.Θυμαμε τις παλιες γειτονιες το σχολειο μας την εκκλησιαμας το μοναστυρακι τα καφενια μας,τα φφφ του κυρ Αβρααμ του Στυλικα του κυρ Αντωνη με τα νοστημα ροξακια τωρα Τακης(αδιαφορω)του κοβερ του Χειμονιδη του Σαββα του κυρ Νικου της κατω γειτονιας.Τους παλιους μας χωριανους που δεν υπαρχουν πια.Νοσταλγοικα χρωνια μου λοιπουν εδω που ζω.Ευχαριστω τους γωνεις για αυτην την ευκερια και ευχαριστω τον Παπου και την Γιαγια μου που με μεγαλωσαν με ΑΓΑΠΗ και ΣΤΟΡΓΗ μου λειπεται εσεις και το χωριο μου γιατι Εκει ειναι το σπιτι μου ,εκει μεγαλωσα και εκει θα παψω καποτε να ΥΠΑΡΧΩ.Σας Ευχαριστω.Φιλια στους Λαζαριδη και Χουτουριαδη φιλια σε ολους τους Περιχωριτες(Πατριδαμ αραεβωσε)

ΣΑΡΑΝΤΗΣ - Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 στις 18:58
ΤΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ¨?ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΧΑΡΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΨΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑΚΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΠΑΦΗ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.Σαραντης .6946070152

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ - Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 στις 08:39
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ `ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ *ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ'ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΜΟΥΝ΄ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ'ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΩ 'ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE'ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ

dimitris - Lamia 1997 - 2000 - Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 στις 09:52
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Σ.Α.Κ - Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 στις 21:24
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟς ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ

Αγγελικη Τιλκεριδου του Νικολαου - Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 στις 17:27
Αγαπητο μου χωριουδακι ποσες αναμνησεις, ποσες ωραιες και ξεγνοιαστες στιγμες, ποσο χαμογελο, ποσο κλαμα..αναμεικτα συναισθηματα! Θα εισαι παντα μεσα στην καρδια μου και εσυ και οι αναμνησεις που εχω βαθια χαραγμενες. Χαιρετισματα σε ολους τους Περιχωριτες απο την Γερμανια! Εις το επανειδειν....

γεωργια ηλβανιδου-χουτουριαδου - Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στις 18:02
οι καλύτερες αναμνήσεις απο το χωριό της μητέρας μου πολυξένης που συνέχεια μας αναφέρει...χαιρετίσματα σε ολους στην περιχώρα...φιλιά απο την μητέρα μου(τζένη)

Triantafillos Chasekidis - Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 στις 20:34
EINAI TO KALITERO TO PIO OMORFO XORIO POU IPARXI KATHE MERA TO ZITAO TO XORIO MOU MOU LIPI POLI XERETISMATA APO GERMANIA

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ - Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013 στις 17:25
Ομορφο χωριό με εγκαρδιους συγγενείς και φίλους -Χαιρετίσματα σε όλους θα σας επισκεφθώ σύντομα (Ο παππούς ηταν ο Πετρος Κωνσταντινιδης) Με φιλικούς χαιρετισμούς

Π. Χριστόδουλος Κωταϊδης. - Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 στις 17:25
Ο τόπος καταγωγής μου. Αν και δεν ζω εκεί, πάντα έρχεται στο μυαλό μου, με αναμνήσεις πολύ όμορφες. Κάθε φορά που επισκέπτομαι το πατρικό μου σπίτι στην Περιχώρα.....θυμάμαι...... Ο Άγιος Δημήτριος, προστάτης του χωριού μας, να προστατεύει όλους σας. Π. Χριστόδουλος Κωταϊδης.

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 στις 19:38
Συγχαρητήρια σε όσους ενδιαφέρονται,αναρτώντας χρήσιμες πληροφορίες, τόσο για το χωριό όσο και για όλους εκείνους που δεν υπάρχου πλέον...

Νικος Τσαουσιδης - Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 στις 14:38
Πραγματικα η Περιχωρα απο τα ομορφοτερα χωρια οχι μονο της Δραμας αλλα και ολοκληρης της Μακεδονιας αποτελει στολιδι για την περιοχη μας και τον εξωστη μας απο οπου μπορουμε ν αγναντευουμε σχεδον ολο το λεκανοπεδιο της Δραμας.Η ΟΜΟΡΦΙΑ ομως δεν σταματαει εδω,ειναι στους ανθρωπους.Οσους γνωρισα εγιναν φιλοι μου γιατι ειναι καταπληκτικοι ανθρωποι.Συγχαρητηρια στους ιθυνοντες αυτου του Σαιτ,πραγματικα προσφερουν.

Μαρία Μαυρουδή - Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 στις 09:56
Και εγώ απο εκεί είμαι απο αυτό το πού όμορφο χωριό και έχω ωραίες αναμνήσεις

ΜΑΡΩ ΜΑΥΡΟΥΔΗ - Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 18:53
ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ!

dimitrispeiraias - Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:51
το θεωρω και δικο μου χωριο.ναστε παντοτε καλα και παντα να βρισκομαστε.να μου προσεχετε τον χουτουριαδη τον βασιλη.χαιρετισμους σε ολους σας

Δεσποινα - Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 στις 13:00
εινα το ποιο τελειο χωριο

Ιωάννης Πανονιδης - Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 στις 14:08
Ενα απο τα πιο ομορφα χωρια που εχω δει.....απο την καλυτερη ρυμοτομια χαιρομαι που ειναι το χωριο μου.......

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 στις 18:35
ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΟΡΙΩ,ΕΧΩ ΠΟΛΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.ΕΧΩ ΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΟΡΙΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΟΡΙΟ [ΚΟΥΛΑΚ]

ΜΗΝΑΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ - Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στις 15:45
Γεννηθηκα στην Περιχώρα το 1959 αλλά απο το 1960 ζω στην Αθήνα. Μέχρι τα 14 μου χρόνια κάθε καλοκαίρι ερχόμουν στο χωριό στους συγγενεις μας. Μετα το 2000 επισκέφθηκα ξανά το χωριό δύο φορές με τα παιδιά μου πλέον, τα οποία και ξετρελλάθηκαν με το χωριό του πατέρα τους. Ελπίζω να ξανάλθω σύντομα . Χαιρετισμούς σε όλους τους συγγενείς και τους παιδικούς φίλους !

Στέλιος - Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 στις 22:27
Αυτό το χωριό,παρόλο που αποτελεί τον τόπο καταγωγής της μητέρας μου,το αγαπώ παρα πολύ.Εκεί περνούσα ολα μου τα καλοκαίρια μέχρι που τελείωσα το λύκειο.Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου κ της φύσης.Συγχωριανοί μου να'στε πάντα καλά με υγεία.Φιλιά!!!!!!

ΤΗΛΑΒΕΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 στις 06:56
ΤΟ ΠΟΙΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!

θεοδωριδης βαγγελης - Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 στις 13:19
συγχαρητηρια στο γειτονα μου, τον στελιο το δασκαλο και προεδρο του πολιτιστικου συλλογου για τη δημιουργια του site του χωριου μας (κουλακ- για τους παλαιοτερους), με την παρακληση να ανανεωνεται και να εμπλουτιζεται με τα νεοτερα δρωμενα, προκειμενου εμεις... οι ξενιτεμενοι να ενημερωνομαστε. με τις ειλικεινεις και εγκαρδιες ευχες μου για χαρουμενα χριστουγεννα και με υγιεια και δημιουργια για το νεο ετος 2012. καλη ανταμωση (ριχνε και καμια ματια στο πατρικο μου και φροντισε να μαθεις καλη βιδα)..

Στέφανος Λεζγής - Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 στις 10:36
Μου λείπει πάρα πολύ????????

ΚΟΡΕΞΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 στις 16:23
ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΜΟΥ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΠΕΡΙΧΩΡΑ-ΔΡΑΜΑ-ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟ. ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΟΛΟΥΣ.

ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΟΥ ΟΛΓΑ - Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 στις 13:22
ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΠΟΛΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ. ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ!!!! ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟ SITE ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΓΗΣΑΤΕ!!!

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011 στις 16:07
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΕΦΥΓΑ 2 ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΟΙΣ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΚΡΗΝΙΔΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΑΨΑ ΝΑΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΟΣΟ ΑΝΕΒΕΝΩ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΩ ΑΘΗΝΑ ΤΟΡΑ.ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΟΥ. ΑΘΗΝΑ 11.8.2011

Λάμπης Ζεϊμπέκογλου - Κυριακή 24 Ιουλίου 2011 στις 13:54
http://www.facebook.com/group.php?gid=54419317184 επισκεφτείτε το official website του χωριού μας

Μάρθα Κωταΐδου - Κυριακή 24 Ιουλίου 2011 στις 13:48
Το χωριό μας είναι το καλύτερο γιατί υπάρχω κι εγώ εκεί πλέον

GIORGOS . K. GOOCLE ΜΠΕΣ - Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 στις 11:28
POS NA SE BRO OMORFIAMOU.PERIXORAMOU GIATI DEN ME LIPASE POU KEGOME KE LIONO,POU MEKANES NASAGAPO KE TORA MARAZIONO;PERIXORAMOU OMORFI PESTISPOS EGO TIN PERIMENO.AN TIN DIS PESTIS POS PONAO.PESTIS NA XARIS POS TIN AGAPAO. ADINAMIAMOU MEGALI ENA SOU LEO ENA AKOMA ZO GIASENA....EXO TOSA POLA NA SOU PO POU DEN TA EMATES POTE . DIMASE ENAS DISKOS 45STPOFON TA LEI OLA AUGOUSTOS DRAMA 1973

ubvssherx - Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στις 15:28
2aHvPB honrplenlfuy, [url=http://wgrbmuwglmtp.com/]wgrbmuwglmtp[/url], [link=http://btyondpdrgkv.com/]btyondpdrgkv[/link], http://zuhjhpklkhgb.com/

vaggelis - Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 στις 18:01
i perixwra einai to kalutero xwrio tou kosmou!!!!!!!!!!!!!!!!!

Periklis Lazaridis - Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 στις 05:29
! Perixora 4ever ! oreo grameno to 8ema...

γεωργιαδης ιωσηφ - Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:00
σε οσους με θυμουνται να ξερουν οτι οπου και αν πηγα οταν με ρωτουσαν απο που ειμαι ελεγα με υπερηφανεια το ονομα του χωριου μας.θα ηθελα καποτε να σας δω απο κοντα

dimitriadou barbara - Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010 στις 14:19
sunxaritiria gia tin selida gia orismenous auto to xwrio einai mia omorfi perasia sta 5 stenakia autou tou grafikou xwriou gia mas einai oi rizes mas ...k me mia leksi oloi mas oi zwh....

Πασχαλιδης Vangelis 7_9_1962 - Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 05:47
http://www.panoramio.com/photo/40280630 με αγάπη για την ελλάδα και τον ελληνισμό ανένας αυτές τίις φωτό από τον τόπο που αγαπάτε και αγαπώ

δέσποινα - Σάββατο 31 Ιουλίου 2010 στις 07:04
το χωρειο αυτο ειναι πολυ ωραια γιατι ειναι το χωριο μου

ΣΑΛΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - Πέμπτη 20 Μαΐου 2010 στις 03:52
Ελπίζω κάποια στιγμή το χωριό μου, χωριό του πατέρα μου του Θανάση να ξαναβρεί την ζωντάνια που έζησα στα παιδικά και νεανικά μου χρόνια. Δώστε την ευκαιρία σε αυτούς που πραγματικά αγάπησαν και αγαπούν αυτό το πανέμορφο χωριό να γίνουν τακτικοί επισκέπτες. Ας βοηθήσουμε όλοι να μην σβήσει το χωριό μας, να μην χαθούν οι ρίζες μας. Εντελώς τυχαία, ψάχνοντας κάτι στο διαδίκτυο ανακάλυψα το site , δεν γνώριζα την ύπαρξή του. Χαιρετίσματα σε όλους Μαρία Σαλωνίδου του Αθανασίου Θεσσαλονίκη

ΡΕΝΑ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΟΥ - Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 στις 12:53
ΑΘΑΝΑΤΟ ΧΩΡΙΟ..

73 ΣΟΥΖΑΝΑ 11 ΑΠΡ 2010 4.ΜΜ - Κυριακή 11 Απριλίου 2010 στις 07:56
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 750.ΑΠΟ ΤΟ 1973 ΕΧΩ ΕΡΘΗ 10 ΦΟΡΕΣ .ΤΟ ΧΩΡΙΟΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΜΟΥ .ΠΟΛΟΥΣ ΧΕΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΥ ΠΑΛΙΑ ΦΙΛΙ ΛΟΥΙΖΑ..ΣΥΓΝΩΜΗ..ΛΟΥΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΣΑΛΩΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ - Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 στις 05:00
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ. ΟΜΩς ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΝΙΩΘΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗς ΖΩΗς ΜΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΑΛΛΑ ....Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ

ΧΟΥΤΟΥΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 στις 09:25
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΡΑΒΙΚΑ ΤΟ ΛΕΝΕ.

ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ TILK5554@YAHOO.GR - Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010 στις 07:33
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΙΝΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΜΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΤΟΥΡΙΑΔΗΣ - Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009 στις 23:42
ΟΤΙ ΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ.

name - Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009 στις 10:59
Πολύ ωραίο θέμα για ένα πολύ ωραίο μέρος

Αφήστε το σχόλιό σας