Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ Επικεφαλής Παράταξης «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα»

1 σχόλιο

Στην «κοινωνία δραμινών» που οραματιζόμαστε θέση έχουν όλοι

 

 

- Κε Παπαεμμανουήλ καλή επιτυχία ως επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα»...

- Ευχαριστώ για τις ευχές σας και αντεύχομαι σε σας και σε όλους τους δραμινούς υγεία και κάθε καλό και ποθητό.

- Περιμένατε τις αντιδράσεις για τις διαδικασίες αλλά και για το χρόνο που επιλέχθηκε για την εκλογή;

- Σε κάθε αλλαγή σκυτάλης υπάρχουν αντιδράσεις και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ό,τι έγινε όμως από τον Ιανουάριο του 2011, μετά την απόφαση του Θωμά Μαργαρίτη να μην είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος έγινε με καθαρό και διάφανο τρόπο. Αποφασίστηκε δημοκρατικά από πλειοψηφίες Γενικών Συνελεύσεων ή και ομόφωνα. Όσο για το χρόνο που επιλέχτηκε για την εκλογή υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι αργήσαμε και άλλοι που λένε ότι βιαστήκαμε. Οι προτάσεις της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής δια του Προέδρου της Ανδρέα Χαραλαμπίδη ήταν δύο: εκλογές τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο. Κατά συντριπτική πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση αποφάσισε οι διαδικασίες να γίνουν 26 Ιουνίου. Η ιστορία θα δείξει αν αυτό που έγινε είναι το σωστό. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Εγώ νοιώθω καλά με τον εαυτό μου γιατί ανέλαβα επικεφαλής της ιστορικής αυτής παράταξης με χέρια καθαρά χωρίς γραμμάτια και επιταγές.

- Πόσο δύσκολο είναι να υπάρξει ενότητα; Τι σκέφτεστε να κάνετε προς αυτήν την κατεύθυνση;

- «Η ισχύς εν τη ενώσει». Η ενότητα είναι διαχρονικά η δύναμή μας. Έχω πει και στη συνέντευξη τύπου που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου αλλά και στη Γενική Συνέλευση της 26ης Ιουνίου που επικύρωσε λόγω έλλειψης άλλων υποψηφιοτήτων τη δική μου υποψηφιότητα ότι τους θέλουμε κοντά μας όλους. Στη νέα μας προσπάθεια δεν υπάρχουν ιδεολογικοί, παραταξιακοί ή άλλου είδους αποκλεισμοί. Στη νέα μας προσπάθεια τους χρειαζόμαστε όλους. Και όσους πληγώσαμε, και όσους διώξαμε ηθελημένα ή αθέλητα τους καλούμε να έρθουν κοντά μας. Και όσους ήταν υποψήφιοι για κάποιους λόγους με άλλες παρατάξεις. Ήρθε η ώρα να γυρίσουνε στην οικογένειά τους. Μιλάμε με ανθρώπους από όλους τους χώρους. Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία στο σύνολό της. Σκοπός μας είναι να ενώσουμε τα κομμάτια που λείπουν και θα τα ενώσουμε! Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια καλύτερη «κοινωνία δραμινών» στην οποία θέση θα έχουν όλοι!

- Πόσο επηρεάζουν αυτές οι εξελίξεις τον αντιπολιτευτικό σας ρόλο;

- Νομίζω ότι ο αντιπολιτευτικός μας ρόλος δεν επηρεάζεται από καμία ενδοπαραταξιακή εξέλιξη. Η εσωστρέφεια που μας ταλαιπώρησε στο παρελθόν έχει συρρικνωθεί πάρα πολύ. Στόχος μου είναι να την εκμηδενίσω. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλει τα μέγιστα η νέα διοίκηση του σωματείου μας με πρόεδρο τον Αθανάσιο Πάππο, ο οποίος είναι και ιδρυτικό μέλος του.

- Αρνητικά ή θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής της δημοτικής αρχής;

- Κατά γενική ομολογία τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας δημοτικής αρχής είναι αρνητικά και άσχημα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο Δημοτικός Κήπος, τα πάρκα και οι γειτονιές της Δράμας, η λάθος πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων όπου από τον Ιανουάριο δεχόμαστε στη χωματερή της Σίψας και τα σκουπίδια του Καλαμπακίου, του Δοξάτου, του Νικηφόρου και του Παρανεστίου, η αποτυχία στο θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και τόσα άλλα θέματα δείχνουν ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη και στην καθημερινότητά του. Η σημερινή δημοτική αρχή χαρακτηρίζεται από επιπολαιότητα, προχειρότητα και ανικανότητα.

- Πόσο απέχουν οι προεκλογικές εξαγγελίες από την πολιτική που εφαρμόζεται στο Δήμο Δράμας;

- Ποιος δραμινός και ποια δραμινή δε θυμάται τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Χαρακίδη για μείωση του νερού 50% από τον Ιανουάριο του 2011; Ποιος δραμινός και ποια δραμινή δε θυμάται τις μειώσεις στους δημοτικούς φόρους και τις αυξήσεις στις επιχορηγήσεις των δημοτικών μας διαμερισμάτων; Ποιος δραμινός και ποια δραμινή δε θυμάται την κατασκευή των κηπουπόλεων και του πολυώροφου parking στην πλατεία της Δράμας; Αντί όλων αυτών και πολλών άλλων που μας έταξαν έχουμε τις αυξήσεις μέχρι και 300% σε τέλη και δικαιώματα, τις μειώσεις των επιχορηγήσεων στα δημοτικά διαμερίσματα κατά 35%, ενώ δε γίνεται πουθενά λόγος στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του 2011 για «κηπουπόλεις» και parking. Είχαμε όμως τη θέσπιση 6 έμμισθων θέσεων για ειδικούς συμβούλους - συνεργάτες, τη θέσπιση 2 έμμισθων θέσεων Γενικού και Ειδικού Γραμματέα, 6 έμμισθων θέσεων Αντιδημάρχων και φυσικά τη θέσπιση έμμισθων θέσεων των Αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Ο περήφανος λαός της ιστορικής και μαρτυρικής Δράμας, της Δράμας των Μακεδονομάχων και της προσφυγιάς, δεν αντέχει άλλο το ψέμα και την υποκρισία. Δεν αντέχει άλλο την εξαπάτηση.

- Πρόσφατα καταγγείλατε το υψηλό κόστος της δημιουργίας του νέου γραφείου του Δημάρχου στο νέο Δημαρχείο. Μήπως είναι λαϊκισμός;

- Η καταγγελία αυτή προήλθε από τη μαζική κατακραυγή των συμπολιτών μας για την προκλητική αυτή ενέργεια του κ. Χαρακίδη. Είμαστε αποδέκτες και σκεπτόμενων ανθρώπων της παράταξής του που διαφωνούν με αυτήν την ενέργεια. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας. Ο κ. Χαρακίδης ή ζει εκτός πραγματικότητας και δεν αντιλαμβάνεται ότι προκαλεί ξοδεύοντας από το ταμείο του Δήμου ποσό πάνω από 32.000 ευρώ για χλιδάτο γραφείο ή δεν μπορεί να ιεραρχήσει σωστά τις βασικές προτεραιότητες στην άσκηση των καθηκόντων του. Εμείς ως παράταξη έχουμε απευθύνει κάποια ερωτήματα τα οποία ακόμη μένουν αναπάντητα. Θέλουμε να μάθει ο δραμινός λαός ποιος και πως αποφάσισε να κατασκευαστεί νέο γραφείο. Θέλουμε να μάθει ο δραμινός λαός ποιος κωδικός χρησιμοποιήθηκε για τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Θέλουμε να μάθει ο δραμινός λαός πως και σε ποιους έγιναν οι αναθέσεις των εργασιών.

- Ανεργία – ύφεση - καταργήσεις υπηρεσιών - υποβάθμιση ΟΣΕ - κλείσιμο ΤΕΙ Οινολογίας-κατάργηση στρατοπέδων κ.ά. Είστε ικανοποιημένος από την αντίδραση των πολιτικών παραγόντων του τόπου;

- Η συνεχόμενη υποβάθμιση της Δράμας απαιτεί πιο δυναμικές και συλλογικές αντιδράσεις-διεκδικήσεις. Έχω πει και στο παρελθόν ότι θα πρέπει να συσταθεί μία «υπερκομματική επιτροπή δραμινών προσωπικοτήτων», που θα έχει έναν συμβουλευτικό και διεκδικητικό χαρακτήρα προς τους τοπικούς άρχοντες και την κεντρική εξουσία. Εμείς ως παράταξη κινούμαστε ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα. Πρέπει κάτι να γίνει. Πρέπει κάτι να κάνουμε όλες και όλοι μαζί. Η Δράμα διαθέτει ένα αστείρευτο ανθρώπινο δυναμικό που είμαι αποφασισμένος να αξιοποιήσω για το καλό όλων μας.

- Σας φοβίζει η αποτυχία;

- Στα χρόνια των σπουδών μου στη Βοστόνη ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος μου είχε πει κάποια στιγμή: «Γρηγόρη να μη φοβάσαι την αποτυχία αλλά τη μετριότητα». Αυτά τα λόγια του μεγάλου αυτού ελληνορθόδοξου ηγέτη δεν τα έχω ξεχάσει ποτέ.

- Ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημα και ποιο το μεγαλύτερο ελάττωμά σας;

- Αυτό που λένε ότι ξεχωρίζει σε μένα άνθρωποι που με γνωρίζουν καλά από τα παιδικά μου χρόνια είναι οι ανεξάντλητες ψυχικές δυνάμεις που έχω. Προσωπικά πιστεύω ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτό εκπορεύεται από την πίστη μου στο Θεό. Προτέρημα μου είναι απ’ ότι μου λένε πάλι οι φίλοι μου και το χαμόγελό μου. Μάλλον γι αυτό και στις τελευταίες εκλογές του Νοέμβρη του 2010 το σύνθημά μου ήταν «με πίστη και χαμόγελο». Όσο για το μεγαλύτερο ελάττωμά μου έχω να πω ότι όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι κι εγώ είμαι γεμάτος ελαττώματα. Πάντως, εκτός από την τελειομανία μου που πολλές φορές είναι εκνευριστική για τους γύρω μου, η μεγαλύτερη αδυναμία μου είναι ότι η κόρη μου με κάνει ότι θέλει. Νομίζω όμως ότι δεν αποτελώ εξαίρεση αφού πάνω κάτω όλοι οι μπαμπάδες είναι το ίδιο…

- Τι είναι η ενασχόληση με τα κοινά για εσάς;

- Η ενασχόληση με τα κοινά είναι για μένα διακονία και προσφορά στο συμπολίτη, στο συνάνθρωπο, στον τόπο μου. Είναι τρόπος εξωτερίκευσης συναισθημάτων και δημιουργικότητας. Είναι θυσία και βίωμα.

- Ο πολιτικός πιστεύετε ότι γεννιέται ή γίνεται;

- Θα μπορούσα να γράφω σελίδες πάνω σε αυτό το θέμα. Εξάλλου έχει χυθεί τόσο πολύ μελάνι…Έχω γράψει κι ένα σχετικό άρθρο άρθρο που θα το δημοσιεύσω σύντομα στο προσωπικό μου ιστολόγιο (grigorispapaemmnaouil.blogspot.com). Κατά τη γνώμη μου ηγέτες, πολιτικοί ή μη, είναι αυτοί που έχουν την ικανότητα να κάνουν τους άλλους να ευθυγραμμίζονται με το όραμά τους, να τους ακολουθούν στην υλοποίηση αλλαγών και να επιδιώκουν με πάθος, ενέργεια και διάθεση τους φιλόδοξους στόχους για την πραγματοποίηση του οράματος ξεδιπλώνοντας πλήρως τις δυνατότητές τους. Οι θέσεις και οι τίτλοι όπως αυτοί του αρχηγού κράτους, αρχηγού κόμματος, επικεφαλής παράταξης, του πρύτανη ενός πανεπιστημίου, του αρχηγού της εκκλησίας, του στρατού ή μιας κοινωνικής ομάδας κ. ά. δε συνεπάγεται αυτόματα ότι οι κάτοχοί τους διαθέτουν τα προσόντα του ηγέτη. Γιατί η εξουσία δεν είναι η δύναμη που απορρέει από τον τίτλο ή τη θέση που κατέχει κάποιος, αλλά από την ικανότητά του να επηρεάζει και να παρακινεί τους άλλους να κάνουν κάτι με τη θέλησή τους.

Προσωπικά πιστεύω ότι κανένας δε «γεννιέται» κάτι …τα χαρακτηριστικά καλλιεργούνται στον άνθρωπο από την οικογένεια του, από το σχολείο του, από τον κοινωνικό του περίγυρο.

- Ποια είναι η άποψή σας για τους επαγγελματίες πολιτικούς;

- Η άποψη μου είναι ότι δεν έχουν θέση στη σύγχρονη πραγματικότητα. Δεν έχουν θέση στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, που δεν έχουν κάνει ποτέ ένα μεροκάματο δεν μπορούν να ομιλούν για το λαό και τα δικαιώματά του.

- Ποιο πρόσωπο που θαυμάζετε σας ενέπνευσε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

- Στα χρόνια των σπουδών μου στη Βοστόνη είχα την τύχη να γνωρίσω πολύ καλά τον ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή και υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ Μάικλ Δουκάκη, ο οποίος με έμαθε πάρα πολλά. Επίσης, εξακολουθεί να με εμπνέει πάρα πολύ ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος παρόλο που είναι πνευματικός και όχι πολιτικός ηγέτης.

- Στην πολιτική αναπτύσσονται φιλίες ή λυκοφιλίες;

- Θα έλεγε όπως στη ζωή έτσι και στην πολιτική έχουμε να κάνουμε και με φιλίες και με λυκοφιλίες. Στο χέρι μας είναι να μπορούμε να τις ξεχωρίζουμε…

- Παραδέχεστε τα λάθη σας;

- Φυσικά και τα παραδέχομαι! Ουδείς αλάνθαστος!

- Ανέχεστε την κριτική ακόμη κι αν τη θεωρείται άδικη;

- Από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι ανέχομαι την κριτική ανεξάρτητα αν είναι δίκαιη ή άδικη.

- Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να αποφασίζει επηρεασμένος από αυτό που θέλει η κοινή γνώμη και όχι από το τι πρέπει να γίνει;

- Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να ακούμε και να υπολογίζουμε την κοινή γνώμη. Μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Προσωπικά στόχος μου είναι να λειτουργώ πάντα με γνώμονα το κοινό καλό.

- Όταν παίρνετε αποφάσεις λειτουργεί το συναίσθημα ή η λογική;

- Θα έλεγα πως ανάλογα με την περίπτωση άλλες φορές λειτουργώ με το συναίσθημα και άλλες με τη λογική. Και άλλες φορές χρειάζεται συνδυασμός και των δύο.

- Ποια μουσική σας αρέσει να ακούτε;

- Ακούω πολλά είδη μουσικής τα οποία όλα έχουν κάτι να μου προσφέρουν …βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική, έντεχνη ελληνική μουσική, παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, μουσική τζαζ και οργανική μουσική.

- Ποια είναι η αγαπημένη σας ταινία;

- Θα πως δυο, τρεις που μου έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό: «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών», «Το άρωμα γυναίκας», «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών» κ.ά βέβαια…

- Ποιο βιβλίο διαβάσατε τελευταία;

- Επειδή διαβάζω αρκετά -οι φίλοι μου με λένε βιβλιοφάγο- τις προηγούμενες μέρες διάβασα δύο βιβλία μαζί …το «Εκεί που δεν φαίνεται ο Θεός» του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και το «Δύο λέξεις: αριστερά - δεξιά στην εποχή μας;» του Ευάγγελου Βενιζέλου, Υπουργού Οικονομικών αυτή τη στιγμή που μου κάνετε αυτήν τη συνέντευξη.

- Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας;

- Να παίζω με την κορούλα μου, να κάνω ποδήλατο με την κορούλα μου, να πηγαίνω στη θάλασσα με την κορούλα μου, να κάνω ψώνια με την κορούλα μου…

- Πείτε μας μια φράση που να περιέχει τη φιλοσοφία σας για τη ζωή…

- Πάντα μου άρεσαν αυτές οι φράσεις και κάποιες από αυτές με σημάδεψαν και με συνοδεύουν. Στο δημοτικό σχολείο από τον πατέρα μου ιεροδιδάσκαλο Βασίλειο Παπαεμμανουήλ έμαθα το «θέλω, μπορώ προχωρώ». Στα φοιτητικά μου χρόνια μπροστά στο γραφείο μου είχα κάνει σε πλαστικοποίηση σε κορνίζα το «Χρη θαρσείν», δηλαδή πρέπει να έχεις θάρρος. Αργότερα έγινε μότο μου το «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». Τελευταία χρησιμοποιώ, χωρίς να ξεχνάω όλα τα άλλα, το «δε νοιώθω» και «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

- Πιστεύετε στη φιλία; Τι είναι φιλία για εσάς;

- Φυσικά και πιστεύω στη φιλία. Η φιλία είναι κάτι ιερό. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις καλούς φίλους.

- Γυρίσατε λόγω σπουδών και δουλειάς ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο. Για ποιόν λόγο επιστρέψατε στη Δράμα;

- Τελειώνοντας το 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας το 1989 έφυγα αρχικά στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσω Πολιτικές Επιστήμες και μετά το 1993 στη Βοστόνη των ΗΠΑ για να σπουδάσω Ψυχολογία. Παράλληλα ολοκλήρωσα και τις σπουδές μου στη μουσική αποκτώντας Πτυχίο και Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου Βυζαντινής Μουσικής και Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας Ευρωπαϊκής Μουσικής.

Μέσω της μουσικής πήγα σε πολλά μέρη του κόσμου για συναυλίες, διαλέξεις και σεμινάρια. Γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους και τιμήθηκα από αυτούς με σημαντικές διακρίσεις. Δέχτηκα πάρα πολλές επαγγελματικές προτάσεις τις οποίες πάντοτε απέρριπτα. Ένοιωθα και νοιώθω προς τη γενέτειρα μου τη Δράμα μια βαθειά εσωτερική ανάγκη να της ανταποδώσω ό,τι μου έδωσε. Η επιστροφή μου στη Δράμα ήταν συνειδητοποιημένη και δεν το έχω μετανιώσει ούτε μια στιγμή.

- Ποια είναι η πρώτη ενέργεια που κάνετε το πρωί;

- Να κάνω το γάλα της κόρης μου της Γαβριέλλας και να την ετοιμάσω για τον Παιδικό Σταθμό.

- Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, Άρχων Πρωτοψάλτης, Ερμηνευτής. Μεγάλο κομμάτι στη ζωή σας η μουσική…

- Η μουσική είναι πρωταγωνίστρια στη ζωή μου από μικρό παιδί. Ξεκίνησα να μαθαίνω ταυτόχρονα βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική σε ηλικία 9 ετών. Νοιώθω ευλογημένος που το χόμπι μου έγινε και «επάγγελμά» μου. Ψάλλω από το 1985 και διδάσκω από το 1990. Η σχέση μου με τη μουσική είναι βιωματική και αληθινή. Το Νοέμβριο του 2007 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος μου απένειμε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το οφίκιο του Άρχοντος Πρωτοψάλτου, την ύψιστη τιμητική διάκριση που μπορεί να λάβει ένας ιεροψάλτης. Αξέχαστες είναι και οι εμπειρίες μου στην Κωνσταντινούπολη μετά τα καλέσματα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου όπως και στην Αμερική (Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Λος Άνζελες κ. ά. ) μετά τις επίσημες προσκλήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. κ. Δημητρίου και τις ελληνικής ομογένειας.

Σταθμός στην καριέρα μου και η έκδοση των 4 δίσκων ακτίνας (cd’s) με τον αδελφό μου τον Πέτρο.

- Τι τελικά είναι η πίστη;

- Η πίστη είναι το μέσο για να περνάμε τις δοκιμασίες της ζωής με όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τρόπο. Η πίστη στηρίζεται όμως στο μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού. Η πίστη στη θεότητα του Χριστού και στην Ανάστασή Του αποτελεί το καλύτερο μέσο ερμηνείας του πόνου, το καλύτερο εργαλείο αντιμετώπισης του θανάτου, το καλύτερο όργανο παρηγοριάς και στηριγμού.

- Ποιά είναι η φράση που λέτε συχνότερα;

- Δόξα τω Θεώ…

- Ως μουσικός έχετε συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ποιες από αυτές τις συνεργασίες ξεχωρίζετε;

- Κάθε συνεργασία είχε κάτι να μου προσφέρει τόσο ως άνθρωπο όσο και ως καλλιτέχνη. Η φετινή συνεργασία για το αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο με τη Μελίνα Μποτέλλη, με την οποία έχουμε ξανασυνεργαστεί, θα μείνει ανεξίτηλη για πάντα στην ψυχή και στην καρδιά μου. Σπουδαίες ήταν και οι συνεργασίες με τον Γρηγόρη Βαλτινό, τον Γιάννη Φέρτη, την Φιλαρέτη Κομνηνού, την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τον Μανώλη Μητσιά, τον Χρόνη Αηδονίδη, την Αρετή Κετιμέ, τον Βαγγέλη Δασκαλούδη, τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο, τον Νίκο Τουλιάτο, τον David Lynch, τον Σταύρο Λάντσια, τον Μπάμπη Τσέρτο, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Χαρίλαο Ταλιαδώρο, τον Λεωνίδα Αστέρη κ. ά.

- Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τις λέξεις:

Διεθνής Οικονομική Κρίση: Παγκόσμιο φαινόμενο

Νέοι Άνθρωποι: Ανεργία αλλά και η ελπίδα του τόπου

Γενιά των 600 ευρώ: Αβεβαιότητα για το μέλλον

Αγανακτισμένοι: Πλατείες

Ν.Δ.: Κωνσταντίνος Καραμανλής - Ευρώπη

ΠΑΣΟΚ: Ανδρέας Παπανδρέου - Κοινωνική δικαιοσύνη

Γιώργος Παπανδρέου: Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Αντώνης Σαμαράς: Αρχηγός με προτάσεις και περιεχόμενο

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Εξουσία κοντά στο λαό

Νομός Δράμας: Συνεχής υποβάθμιση

Ανεργία: Νεολαία

Θωμάς Μαργαρίτης: Ήθος, εντιμότητα, αξιοπρέπεια

Κυριάκος Χαρακίδης: Ο Δήμαρχος της μειοψηφίας

Κώστας Σούτος: Εντιμότητα και σοβαρότητα

Ανέστης Τερζής: Δάσκαλος στην τοπική αυτοδιοίκηση, αδικημένος.

Χρήστος Αηδόνης: Συνεχής προσπάθεια αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα

Χαρά Κεφαλίδου: Νέο πρόσωπο. Δημιουργεί προσδοκίες στους δραμινούς

Μαργαρίτης Τζίμας: Μεθοδικός και αποτελεσματικός (Δημοτικό Ωδείο, Γυμναστήριο «Κραχτίδης», Βιολογικός Καθαρισμός)

Κώστας Ευμοιρίδης: Η πολιτική ιστορία της σύγχρονης Δράμας

 Σχόλια (1)

ΑΚΗΣ - Σάββατο 27 Αυγούστου 2011 στις 01:27
ΝΕΟΣ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ ...ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΔΙΑΠΡΕΠΨΗ ...ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΙΔΕΕΣ...ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ...

Αφήστε το σχόλιό σας