Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Γεύμα & Συζήτηση με τον Νίκο Κουρτίδη - Διευθύνων Σύμβουλο του ομίλου Κουρτίδη

3 σχόλια

-Ποιες είναι οι εταιρίες του ομίλου Κουρτίδη;
-Ο όμιλος Κουρτίδη αποτελείται από τρεις εταιρίες που καλύπτουν τις ανάγκες μίας κατοικίας από την αγορά του οικοπέδου και την ανέγερση της έως και την εσωτερική διακόσμηση. Ειδικότερα είναι: η DOMO Κουρτίδης με εξειδίκευση στον τομέα της δόμησης, εξοπλισμένη με χωματουργικά μηχανήματα και εξαιρετικής ποιότητας οικοδομικά υλικά, η ΕRGO Koυρτίδης ένα πολυκατάστημα που μπορεί να εξοπλίσει την κατοικία με πλακάκια, είδη υγειινής, οικιακό εξοπλισμό και έπιπλα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Μάλιστα διαθέτει εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που ασχολείται με την θέρμανση-ψύξη και με τον σχεδιασμό της κουζίνας. Τέλος είναι η ΟΙΚΟ Κουρτίδης που καλύπτει ευρύ φάσμα υπηρεσιών.

-Ποιες είναι οι δραστηριότητες / υπηρεσίες της Οίκο Κουρτίδη;
-Αρχικά, η Οίκο Κουρτίδης ασχολείται με την πώληση οικοπέδων ως κτηματομεσιτική εταιρία ωστόσο δεν περιοριζόμαστε στην πώληση ενός κομματιού γης αλλά το μετατρέπουμε σε οικόπεδο με την έκδοση οικοδομικών αδειών, δίκτυο ύδρευσης και την τοποθέτηση πυλώνων ΔΕΗ αλλά και την ασφαλτόστρωση των δρόμων. Η Οίκο Κουρτίδης ως κατασκευαστική εταιρία ασχολείται με την ανέγερση πρωτότυπων αρχιτεκτονικά και πολυτελών κατοικιών που εναρμονίζονται με το ευρύτερο οικιστικό περιβάλλον της περιοχής.

-Η φιλοσοφία της Οίκο Κουρτίδη, ποια είναι;
-Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στο ότι σαν εταιρία εγώ και οι συνεργάτες μου δουλεύουμε με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον αλλά πάντοτε ανοιχτοί σε νέες ιδέες, νέες προτάσεις, καινούργιες τεχνικές. Εργαζόμαστε πάντοτε με μεράκι και αγάπη στο αντικείμενο, στοχεύοντας στην σταθερότητα της ποιότητας, εμπνέοντας στον μελλοντικό αγοραστή εμπιστοσύνη. Αυτή η προσπάθεια μας καθιστά αξιόπιστους στους πελάτες μας με αποτέλεσμα την δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης.

-Ποια είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία στις εξοχικές κατοικίες που δημιουργείται;
-Το know-how στην ανέγερση των κατοικιών μας οδηγεί σε κατασκευές υψηλής αισθητικής, λιτής πολυτέλειας, απόλυτα λειτουργικές και κυρίως προσιτές σε ευρύ κύκλο ενδιαφερομένων.

-Ο οικισμός Πανόραμα στην Κάριανη θεωρείτε ότι είναι από τα καλύτερα δείγματα δουλειάς σας...
-Ο οικισμός Πανόραμα αποτελείται από 70 μεζονέτες πολυτελούς κατασκευής, οι περισσότερες με ιδιόκτητη πισίνα, αμφιθεατρικά κτισμένες εντός των ορίων του οικισμού της Κάριανης, με θέα στον κόλπο Ορφανού που κόβει την ανάσα και με άρτια εργονομική διάταξη και σύγχρονη οικιστική αντίληψη.
Διαθέτει γήπεδο τένις και γήπεδο μπάσκετ, κοινόχρηστο μπάρμπεκιου και ξυλόφουρνο, πάρκο και χώρους αναψυχής. Ήταν ένα ρίσκο που αναλάβαμε αφού για πρώτη φορά η παραθαλάσσια πολυτελής εξοχική κατοικία στην περιοχή του Δήμου Ορφανού μεταφέρθηκε από την παραλία στο ύψωμα και από την εκτός σχεδίου κατασκευή στην εντός σχεδίου. .Δεν σας κρύβω ότι στόχος μας από την αρχή ήταν ένας οικισμός πρότυπο όμως η εξέλιξη και υλοποίησή του ξεπέρασε κάθε προσδοκίας μας. Ναι, χωρίς ενδοιασμό δέχομαι ότι ο οικισμός Πανόραμα είναι το καλύτερο δείγμα δουλειάς μας, άξιο μίμησης και αντιγραφής από κάθε ανταγωνιστή μας.


-Τι κεντρίζει περισσότερο τον υποψήφιο πελάτη;
-Παραδοσιακά η θέα προς τη θάλασσα και η απόσταση του οικοπέδου-κατοικίας από αυτή αποτελούν βασικά κριτήρια επιλογής για τον πελάτη, ο οποίος θέλει να έχει κοντά του ανθρώπους που είναι γνώστες του αντικειμένου, ικανούς να δίνουν λύσεις και να παρακάμπτουν δυσκολίες. Ο κάθε πελάτης ανάλογα με τις δικές του προτεραιότητες και ανάγκες δημιουργεί τα κριτήρια και εμείς αυτά καλούμαστε να ικανοποιήσουμε.

-Πώς κρίνεται την κτηματομεσιτική αγορά το διάστημα αυτό;
-Η γενικότερη οικονομική κρίση που υπάρχει στην αγορά είναι αδύνατο να μην επηρεάσει την κτηματομεσιτική αγορά σε συνδυασμό με τις τεράστιες αυξήσεις των οικοδομικών υλικών, την αύξηση των επιτοκίων και την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Βέβαια μεγάλο μέρος των αυξήσεων αυτών, εκτιμώ, ότι δεν φθάνει στον καταναλωτή αλλά οι συνάδελφοι εργολάβοι προτιμούν να τις απορροφούν και να συρρικνώνουν τα κέρδη τους αφού η ζήτηση παραμένει μικρή λόγω της κακής διεθνούς οικονομικής κατάστασης.

-Πιστεύω ότι στο χώρο σας και ειδικά στην περιοχή σας έχετε έντονο ανταγωνισμό και κατά πόσο σας απασχολεί;
-Ο έντονος ανταγωνισμός είναι πάντα δημιουργικός και παραγωγικός. Η προσπάθεια να δώσεις στους πελάτες το καλύτερο και το διαφορετικό ενεργοποιεί τις αισθήσεις, κινητοποιεί δυνάμεις και προσπάθειες. Η εξέλιξη της περιοχής του Δήμου Ορφανού είναι προϊόν ενός τέτοιου ανταγωνισμού.

-Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η οικοδομική δραστηριότητα είναι σε ύφεση δεν συμβαίνει το ίδιο με τις εξοχικές κατοικίες και για ποιο λόγο;
-Διανύουμε δεκαετία έντονου στρες και άγχους. Οι ρυθμοί της ζωής μας έχουν αλλάξει και όλοι καθημερινά αντιμετωπίζουμε προβλήματα με αποτέλεσμα να αναζητούμε τρόπους χαλάρωσης και οικογενειακής γαλήνης. Το παραδοσιακό οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι έχει πλέον αλλάξει χώρο και μεταφέρθηκε στις εξοχικές κατοικίες όπου όλοι χαλαρώνουν και έρχονται σε επαφή με τη γη και τη φύση.

-Η περιοχή της παραλίας Δήμου Ορφανού, στην οποία δραστηριοποιήστε, θεωρείται από τις καλύτερες για απόκτηση εξοχικής κατοικίας, είναι τόσο ιδανική τελικά...
-Η περιοχή της παραλίας Δήμου Ορφανού είναι σαφώς δυναμικά ανερχόμενη αφού η εύκολη πρόσβαση σ' αυτή, μέσω της Εγνατίας οδού, την καθιστά ελκυστική για τις περισσότερες πόλεις της Βορείου Ελλάδος, είναι μόλις 40 λεπτά απόσταση από Καβάλα, Δράμα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη, εξυπηρετείται η περιοχή και από τα αεροδρόμια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης. Εξάλλου οι τιμές της γης είναι ακόμα σε πολύ προσιτά επίπεδα σε σύγκριση με τις περιοχές της Ν. Περάμου, της Χαλκιδικής, της Ασπροβάλτας. Άλλωστε η περιοχή έχει απίστευτο φυσικό κάλος με 15 χιλιόμετρα πανέμορφη ακρογιαλιά με οργανωμένες παραλίες αλλά και απόμερες πλαζ.

-Είναι επένδυση η αγορά μιας εξοχικής κατοικίας ή ενός οικοπέδου;
-Διανύουμε εποχές real estate . Η επένδυση σε γη είναι η μόνη που έχει σίγουρη απόδοση δεδομένου ότι τα τραπεζικά επιτόκια είναι πολύ χαμηλά και ο πληθωρισμός πολύ υψηλός. Η περιοχή μας άλλωστε είναι αναπτυσσόμενη και πολύ σύντομα όσοι επενδύουν σε αυτή με βεβαιότητα θα κερδίσουν υπεραξία.

-Υπάρχει ενδιαφέρον από τη γειτονική μας Βουλγαρία;
-Μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αρκετοί Βούλγαροι ενδιαφέρθηκαν και προέβηκαν σε αγορά εξοχικής κατοικίας στην περιοχή μας, αφού η Σόφια απέχει μόλις 4 ώρες από την παραλία Ορφανού. Πραγματικά τονώθηκε η κτηματομεσιτική αγορά σε εποχές δύσκολες.

-Υπάρχουν αγοραστές με οικολογικές αναζητήσεις;
-Παρακολουθούμε πολύ στενά όλες τις νέες τεχνικές που αφορούν την οικολογική κατασκευή κατοικιών και μάλιστα πολύ σύντομα θα εφαρμόσουμε πειραματικά κάποια στοιχεία βιοκλιματικής κατοικίας, αφού πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα υποχρεωθούμε να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

-Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
-Ο οικισμός Πανόραμα είναι σε εξέλιξη και θεωρώ ότι τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια θα απορροφήσει την προσοχή μου. Όμως βέβαια ως επιχειρηματίας είμαι πάντα έτοιμος για νέες προκλήσεις, κοιτάζοντας το μέλλον και σχεδιάζοντας το παρόν.


Σχόλια (3)

μκ - Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 στις 20:38
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ, ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ "ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ" ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΤΙΔΗ? ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟ ΦΙΛΕ, ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΙΣ?

dihfvsybp - Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στις 15:26
gUGXU6 jewmeursmhos, [url=http://wuoxjtfdlkxe.com/]wuoxjtfdlkxe[/url], [link=http://kttjvrpqltle.com/]kttjvrpqltle[/link], http://pmgogcgrfzsb.com/

μαρια - Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 στις 00:36
ναι καλα! σιγουρα οι απαντησεις ηταν του Νίκου!χαχαχαχαχα

Αφήστε το σχόλιό σας