Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Θεόδωρος Σταμπουλής

1 σχόλιο

Έμπορος ιδιοκτήτης του καταστήματος «Δούκας» Τον λόγο έχουν και πάλι οι ξυλόσομπες

 

- Το όνομα «Δούκας» είναι συνώνυμο της ποιότητας και μιας μακροχρόνιας πορείας. Αλήθεια, ποιο είναι το ιστορικό της επιχείρησης;

- Η λειτουργία της επιχείρησης μας ξεκίνησε 45 χρόνια πριν, με απόφαση των γονιών μου να ασχοληθούν με αυτό το επάγγελμα. Αρχικά ασχολήθηκαν με κατασκευές και στη συνέχεια με το εμπόριο θερμαστών και άλλων συναφών ειδών. Η εκτίμηση και η στήριξη των πελατών μας αποτέλεσαν το εφαλτήριο για την ανοδική πορεία της επιχείρησης μας, με αποτέλεσμα να ξεχωρίσουμε από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας μας.

- Εσείς προσωπικά, ποια ήταν η αφορμή για ασχοληθείτε με τον χώρο αυτό;

- Ουσιαστικά γεννήθηκα μέσα σε αυτόν τον χώρο. Από τα παιδικά μου χρόνια ήθελα να ασχοληθώ με το εμπόριο και την οικογενειακή μας επιχείρηση. Ήταν στα τέλη της 10ετίας του 80-αρχές 90 όταν και έπρεπε να κάνω το πιο αποφασιστικό βήμα της επαγγελματικής μου πορείας. Υπήρχε τότε η έξαρση της ανοικοδόμησης, νέες σύγχρονες κατοικίες και καινούργιοι οικισμοί αναπτύσσονταν με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, και έβλεπα ότι είχα κάτι στα χέρια μου που ήταν η πλέον κατάλληλη στιγμή να το εκμεταλλευτώ στο έπακρο. Η τέχνη της λευκοσιδηρουργιας που είχα μάθει δίπλα στον πατέρα μου ,από παιδάκι ακόμη. Ήταν η πολύ δύσκολη εποχή για μας, όπου ο κόσμος επέλεγε να ζεσταθεί με πετρελαιολεβητες και οι πωλήσεις από τις ξυλοσομπες είχαν μειωθεί κατακόρυφα Η κατασκευή και η τοποθέτηση υδρορροών ήταν για μένα μονόδρομος. Ήταν η τέχνη που αγαπούσα και την έκανα επάγγελμα. Αυτό μπορώ να πω ότι ήταν η αφορμή για να ασχοληθώ με τον χώρο αυτό.

-Τι ακριβώς μπορεί να βρει κάποιος στα δύο καταστήματά σας;

- Μπορούμε να ικανοποιήσουμε μεγάλη γκάμα απαιτήσεων σε ότι αφορά τα είδη θέρμανσης, είδη οικιακής χρήσης, μπάρμπεκιου (BBQ) και φυσικά κατασκευές από λευκό σίδηρο.

- Τα καταστήματά σας εμπορεύονται και παραδοσιακά είδη, μίας άλλης εποχής. Τελικά έχουν ζήτηση τα είδη αυτά;

- Πιστεύω ότι η παράδοση αποτελεί βασικό στοιχείο της ταυτότητας του Έλληνα. Μέσα από τα είδη μας θυμούνται οι παλαιότεροι και μαθαίνουν οι νεότεροι. Όσο, λοιπόν, περνάει ο καιρός είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για στροφή προς την παράδοση.

-Αλήθεια, ποια από τα είδη σας έχουν την περισσότερη ζήτηση;

- Τα είδη πρώτης ανάγκης. Σήμερα, τη συγκεκριμένη εποχή, τον πρώτο λόγο έχουν όλα τα είδη θέρμανσης, χωρίς όμως να έχει μειωθεί η ζήτηση και για τα υπόλοιπα είδη που εμπορευόμαστε. Επίσης η ανάγκη του κόσμου να μειώσει όσο το δυνατόν τα λειτουργικά έξοδα ενός σπιτιού είχε σαν αποτέλεσμα τα κουζινάκια και γενικά οι συσκευές υγραερίου να έχουν ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση.

- Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των καταστημάτων σας και σε τι διαφοροποιήστε από τον ανταγωνισμό;

- Αυτά που μα κάνουν να ξεχωρίζουμε είναι η συνέπεια, η πολυετής εμπειρία μας και η εμπιστοσύνη των πελατών στο πρόσωπό μας. Πάντα ο ανταγωνισμός μας κάνει καλύτερους και πάντα προς όφελος του πελάτη.

- Ο ανταγωνισμός κατά πόσο σας απασχολεί;

- Στη φύση της δουλειάς μας είναι να παρακολουθούμε τον ανταγωνισμό. Αλίμονο στον επαγγελματία που δεν παρακολουθεί τις κινήσεις και τις εξελίξεις στον ανταγωνισμό. Μέριμνά μας είναι να βρισκόμαστε πάντα τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Εκεί συνίσταται και η επιτυχία μας.

- Η συνεργασία σας με γνωστά ονόματα κύρους, πόσο ενισχύει και με ποιον τρόπο την προσπάθειά σας;

- Η μακροχρόνια συνεργασία μας με τις τρεις κορυφαίες ελληνικές εταιρίες οβελ, Alfathermκαι Αγοραστός όπως και οι ποιο πρόσφατες με τις Romotor, Thorma, Ravelli μας προσφέρει ένα αίσθημα σιγουριάς όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων που εμπορευόμαστε, την οποία άλλωστε, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια είναι η αλήθεια, μεταδώσαμε και στους πελάτες μας. Το αγοραστικό κοινό, πλέον, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί τη σιγουριά της εγγύησης και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές τιμές που μας προσφέρουν αυτές οι εταιρίες, κάνουν ακόμη πιο εύκολη την προσπάθειά μας να παραμείνουμε ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου της Δράμας και όχι μόνο.

- Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα προϊόντα που εμπορεύεστε;

- Η ποιότητα του, η εγγύηση που προσφέρει ο κατασκευαστής του, η λειτουργικότητα του και η αντοχή του, σε συνδυασμό πάντα με τη λογική τιμή του, αποτελούν για μας τα αδιαπραγμάτευτα κριτήρια για να τοποθετήσουμε ένα προϊόν στο κατάστημά μας. Ποτέ δεν θα βάζαμε ένα προϊόν στο κατάστημα μας αν δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το υποστηρίξουμε σε όλα τα παραπάνω που προανέφερα.

- Ποιότητα ή χαμηλή τιμή; Τι προτιμά τελικά ο καταναλωτής;

- Στη σημερινή δύσκολη εποχή, στην εποχή της οικονομικής κρίσης, ο συνδυασμός ποιότητας και χαμηλής τιμής αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εμπορική επιτυχία ενός προϊόντος. Τέτοια προϊόντα προσπαθούμε να έχουμε πάντα στα καταστήματά μας.

- Ανά εποχή υπάρχουν και μερικά είδη που είναι σε έξαρση, από αυτά που εμπορεύεστε. Το διάστημα αυτό οι θερμάστρες ξύλου. Τελικά είναι μόδα ή επιτακτική ανάγκη;

- Η επιλογή του καταναλωτικού κοινού στις θερμάστρες ξύλου αποτελεί σήμερα, λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών, μία επιτακτική ανάγκη. Όμως, προσπαθούμε μέσω των επιλογών μας στα προϊόντα που εμπορευόμαστε, να αποτελούν παράλληλα μία ενδιαφέρουσα αισθητική και λειτουργική επιλογή.

- Τι είδη θερμαστών υπάρχουν στα καταστήματά σας;

Θερμάστρες πετρελαίου, σόμπες ξύλου απλές και με φούρνο, κουζίνες μαντεμένιες παραδοσιακές, ενεργειακές τζακόσομπες και εστίες τζακιού, ξυλολέβητες και θερμάστρες pellet. Στα καταστήματά μας, επίσης, θα βρείτε, θερμάστρες υγραερίου, ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα και σόμπες καθαρού πετρελαίου.

- Ποια είδη θερμαστρών έχουν περισσότερη ζήτηση και γιατί;

- Τον πρώτο λόγω έχουν οι ξυλόσομπες, οι οποίες αυτή τη στιγμή αποτελούν την οικονομικότερη λύση. Επίσης, μέρα με την ημέρα σημαντική θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών φαίνεται να κερδίζει η θερμάστρα pellet, ιδίως αυτών που ζουν σε οικοδομές και θέλουν να απεμπλακούν από τη διαδικασία πληρωμής των κοινοχρήστων της πολυκατοικίας. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θερμαντικά σώματα, όπως σόμπες αλογόνου, καθαρού πετρελαίου, αερόθερμα, ηλεκτρικά καλοριφέρ, θερμάστρες υγραερίου, η ζήτησή τους παραμένει σταθερή.

- Το pellet θεωρείται ότι είναι το καύσιμο του μέλλοντος;

- Το pellet θεωρείται μία εναλλακτική λύση για το πρόβλημα της θέρμανσης. Το pellet προσφέρει οικονομία σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για θέρμανση, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ακόμη και πριν την αναμενόμενη εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, ενώ ταυτόχρονα έχει σταθερότερη τιμή έναντι των δύο προηγούμενων και είναι φιλικότερο προς το περιβάλλον. Όσον αφορά τις θερμάστρες Ravelli που εισάγουμε και αντιπροσωπεύουμε αποκλειστικά για το νομό μας, έχουν τα πιο προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα όπως το RDS που κάνει αυτόματη αναγνώριση της ποιότητας του pellet με αποτέλεσμα την τέλεια καύση με την μέγιστη οικονομία και απόδοση που αγγίζει το 90%, που σημαίνει σχεδόν μηδενική απώλεια ενέργειας. Είναι πιστοποιημένες ως θερμάστρες, με ελάχιστα υπολείμματα στάχτης και με μορφή καυσαερίων που δεν προβληματίζουν, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει κεντρική καμινάδα.

- Ποια είναι η γνώμη σας για τις τζακόσομπες; Είναι αποδοτικές και συμφέρουσες;

- Οι ενεργειακές τζακόσομπες αποτελούν μία πηγή ενέργειας που δίνει καθαρή και αποτελεσματική καύση καταναλώνοντας το 85% της ενέργειας του ξύλου, με αποτέλεσμα μεγάλες αποδόσεις με μικρότερη ποσότητα ξύλου και λιγότερα καυσαέρια. Επομένως, είναι μία οικονομική και οικολογική λύση για θέρμανση. Πέρα από τη λειτουργικότητα της η τζακόσομπα χαρακτηρίζεται και από ακόμη σημαντική λεπτομέρεια, την εμφάνισή της και το design, που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, η φωτιά παραμένει ένα διαχρονικό διακοσμητικό στοιχείο.

- Στα καταστήματά σας ισχύουν και κάποιες προσφορές; Τι αφορούν;

Είμαστε γνωστοί σε όλο το καταναλωτικό κοινό ότι είμαστε ασυναγώνιστοι στις τιμές και στις προσφορές, τόσο στον τρόπο πληρωμής, όσο και στις πραγματικές προσφορές προϊόντων σε επίπεδο αξεσουάρ, βοηθητικών εργαλείων, τοποθέτησης κ.λ.π.

- Τι σημαίνει τελικά για εσάς ικανοποιημένος πελάτης;

- Ικανοποιημένος πελάτης για εμάς είναι αυτός που θα έχει την πεποίθηση, όταν αγοράσει ένα προϊόν από εμάς, ότι αγόρασε αυτό ακριβώς που χρειαζόταν, σε μία λογική και συμφέρουσα τιμή, και με την βεβαιότητα ότι θα είμαστε πάντα δίπλα του σε ζητήματα service, εγγύησης, αντικατάστασης και επιδιόρθωσης. Τελικά, ο πραγματικά ικανοποιημένος πελάτης μας είναι ο πελάτης που θα μας προτιμήσει και για την επόμενη αγορά του, δίχως δεύτερη σκέψη ή δισταγμό. Αυτή άλλωστε είναι και η ικανοποίηση του πραγματικού επαγγελματία.


Σχόλια (1)

Πολιτης Σπυρίδων - Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 στις 10:17
Ενδιαφέρομαι για ην ενεργειακή ξυλόσομπα ΤΗΕΡΜΑ και φούρνο Ενημερωστε με για τιμες και χαρακτηριστικά

Αφήστε το σχόλιό σας