Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Συνέντευξη Klaus Schneider -Έμπορος - Ιδιοκτήτης Bike Soul

Το βασικότερο στοιχείο των εταιρειών που αντιπροσωπεύουμε είναι η ποιότητα και η αξιοπιστία

 

-κ. Klaus Schneider, το τελευταίο διάστημα δημιουργήσατε στην πόλη μας, ένα πραγματικά εντυπωσιακό χώρο, το Bike Soul, για τους λάτρεις των δυο τροχών. Τελικά ήταν πρόκληση για σας;

Ο χώρος της μοτοσικλέτας και γενικά των δύο τροχών, είναι τρόπος ζωής για μένα, μια που δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτόν. Οπότε η επαγγελματική μου ενασχόληση με τον χώρο αυτό, ήταν φυσική συνέχεια και πάνω απ’ όλα μια μεγάλη πρόκληση για μένα.

-Ποια είναι αλήθεια η σχέση σας, με το χώρο των δυο τροχών και γενικά της μοτοσικλέτας;

Είναι κάτι που αγαπώ πραγματικά, οι μοτοσικλέτες και γενικά το περιβάλλον αυτό με συναρπάζει και με εκφράζει απόλυτα. Παράλληλα η συμμετοχή μου σε club φίλων μοτοσικλετιστών, αλλά και οι διάφορες δραστηριότητες που είχα, κυρίως στην Γερμανία, μια που ζούσα εκεί, με έχει κάνει τα ταυτιστώ ακόμη περισσότερο με τον χώρο αυτό.

-Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για το κατάστημα σας και την φιλοσοφία του;

Το βασικό ερέθισμα για την δημιουργία του καταστήματος Bike Soul, ήταν η ανάγκη ύπαρξης ενός χώρου συγκέντρωσης των φίλων μοτοσικλετιστών. Κάτι που τελικά έχει ανταπόκριση μια που στον περιβάλλον χώρο του Bike Soul, γίνονται συναντήσεις, ενημερώσεις για διάφορες δραστηριότητες του χώρου, μικρές γιορτές κ.α. Παράλληλα η ύπαρξη όλων σχεδόν των ειδών και αξεσουάρ του χώρου, σε εξαιρετικές τιμές ήταν μέλημα μας και βασική μας αρχή.

-Bike Soul, από πού έχετε εμπνευστεί την ονομασία του καταστήματος σας;

Στην κυριολεξία την ονομασία του καταστήματος, Bike Soul την έχουμε εμπνευστεί από την ψυχή μας! Δεν κρύβω βέβαια ότι για να στηθεί, να δημιουργηθεί, αλλά και σήμερα που λειτουργεί το Bike Soul, έχουμε δώσει και δίνουμε την ψυχή μας. Άλλωστε είναι κάτι που αγαπάμε, το νιώθουμε και πάνω από όλα είναι τρόπος ζωής για μας.

-Ποια γκάμα προϊόντων διαθέτει το κατάστημα σας;

Θα έλεγα τα πάντα, για τους φίλους της μοτοσικλέτας και γενικά των δυο τροχών. Υπάρχουν μηχανές μεγάλου κυβισμού, όπως Harley Davidson, BMW, Triumph, γουρούνες διάφορων κυβικών, παπάκια και διάφορα σκούτερ. Παράλληλα υπάρχει και μία μεγάλη γκάμα σε αξεσουάρ κάθε είδους. Είδη ασφαλείας κράνη, γάντια, μπουφάν - παντελόνια δερμάτινα και ειδικά υφασμάτινα, μπότες, βαλίτσες ταξιδίου, σκηνές, μπλούζες κ.α. Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι υπάρχουν όλα αυτά τα είδη και για την γυναίκα, αλλά και για παιδιά. Παράλληλα διαθέτουμε στο Bike Soul λιπαντικά, καθαριστικά, μινιατούρες, κούπες, διάφορα ανταλλακτικά και γενικά ότι έχει σχέση με τον χώρο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παραγγελίας.

-Ποιες είναι οι εταιρείες που αντιπροσωπεύετε και με ποια κριτήρια επιλέγονται;

-Το βασικότερο στοιχείο των εταιρειών που αντιπροσωπεύουμε είναι η ποιότητα και η αξιοπιστία. Έτσι καταλήξαμε σε πασίγνωστες εταιρείες, όπως η Harley Davidson, η BMW, ηTriumph κ.α στις μηχανές, ενώ εταιρείες όπως η Harley, Louis, Alfa Industries, Spiral, Ace Caf-Διαθέτει η επιχείρηση σας και ένα πολύ καλό site, στο διαδίκτυο, το www.bikesouls.gr. Τελικά την σημερινή εποχή, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριότητας σας; Σίγουρα, η ενημέρωση την σημερινή εποχή της ταχύτητας είναι απαραίτητη και επιτακτική. Στο site www.bikesouls.gr, οι φίλοι της μοτοσικλέτας, εκτός από την πληθώρα των προϊόντων μας, μπορούν να βρουν και ενημέρωση για δραστηριότητες, μοτοσυγκεντρώσεις και άλλα διάφορα νέα. Παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα παραγγελιών για τα είδη μας.

-Η χρήση της μοτοσικλέτας και των αξεσουάρ της θα λέγατε ότι είναι καθαρά αντρική υπόθεση;

Όχι φυσικά, μια που τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες που ασχολούνται με το χώρο στην Ελλάδα, όλο και πληθαίνουν. Στο εξωτερικό βέβαια είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των γυναικών, κάτι που ελπίζω να γίνει και στην Ελλάδα.

-Η χρήση της μοτοσικλέτας απαιτεί ικανότητα και δεξιοτεχνία η σεβασμό κάποιων κανόνων;

Καταρχήν το βασικότερο στοιχείο είναι η αγάπη για τον χώρο αυτό. Ο σεβασμός των κανόνων είναι απαραίτητος και αν υπάρχει και δεξιοτεχνία είναι ακόμη καλύτερα. Έτσι τα δυο στοιχεία αυτά όταν συνυπάρχουν συντελούν στο να ζεις την κάθε στιγμή σαν αναβάτης. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η οδήγηση μια μοτοσικλέτας σου παρέχει τρομερά μοναδικά συναισθήματα.

-Πόσο σημαντικός είναι τελικά ο εξοπλισμός ασφαλείας;

Ο εξοπλισμός ασφαλείας όχι μόνο είναι σημαντικός, αλλά είναι απαραίτητος. Στην οδήγηση της μοτοσικλέτας υπάρχουν διάφορα είδη που παρέχουν μέγιστη προστασία σε περίπτωση πτώσης ή ατυχήματος, το κράνος βέβαια είναι απαραίτητο ακόμη και στην πιο μικρή μετακίνηση. Από κει και πέρα υπάρχουν διάφορα είδη ένδυσης, ο κατάλληλος ρουχισμός, το ειδικό παντελόνι, μπουφάν, μπότες κ.α. προστατεύουν στο τον αναβάτη.

-Υπάρχουν κάποιες προσφορές στο κατάστημα σας που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο αγοραστής;

Πάντα υπάρχουν προσφορές στο κατάστημα Bike Soul. Στις είδη πολύ καλές και ανταγωνιστικές τιμές που παρέχουμε στα περισσότερα προϊόντα μας, κατά περίοδο σε παρέχουμε επιμέρους προσφορές με αποτέλεσμα οι τιμές να είναι δελεαστικές. Την περίοδο του χειμώνα π.χ. παρέχουμε προσφορές σε μια μεγάλη γκάμα δερμάτινων μπουφάν και οι φίλοι της μοτοσικλέτας μπορούν να επωφεληθούν πραγματικά.

-Η χρήση τη μοτοσικλέτας το τελευταίο διάστημα όλο και αυξάνεται, είναι αποτέλεσμα οικονομίας, η τελικά η μοτοσικλέτα είναι τρόπος ζωής;

Σήμερα είναι συνδυασμός και των δυο. Για τον πραγματικό φίλο της μοτοσικλέτας που χαίρετε την κάθε στιγμή που είναι αναβάτης η μετακίνηση με τους δυο τροχούς είναι τρόπος ζωής. Όμως το τελευταίο διάστημα με την συνεχόμενη αύξηση των καυσίμων, η μοτοσικλέτα συνδυάζει έναν πιο οικονομικό τρόπο μετακίνησης, χωρίς δυσκολία στο παρκάρισμα και φυσικά με αυξητικές τάσεις.

-Πώς σχολιάζετε την προτίμηση των Ελλήνων αναβατών στα μικρού κυβισμού δίκυκλα τον τελευταίο καιρό; Είναι καθαρά οικονομικός ο λόγος;

Εκτιμώ ότι είναι πρακτικός και οικονομικός ο λόγος, αναφέρομε φυσικά για την Ελλάδα. Στο εξωτερικό τα μικρά μηχανάκια και τα σκούτερ είναι πιο λίγα αναλογικά μην ξεχνάτε άλλωστε ότι εκεί χρησιμοποιούν όταν ο καιρός το επιτρέπει και τα ποδήλατα. Ενώ ο πραγματικός φίλος της μοτοσικλέτας χρησιμοποιεί συνήθως μεγάλου κυβισμού μηχανές και μάλιστα όλο τον χρόνο.

-Θυμάστε πότε αποκτήσατε την πρώτη σας μοτοσικλέτα;

Φυσικά και θυμάμαι, στα 15 απόκτησα την πρώτη μου μηχανή που ήταν ένα σκούτερ. Στην συνέχεια αν και σχετικά αργά απόκτησα στα 27 μου την πρώτη μου Harley Davidson την Snavehed, ενώ μέχρι σήμερα έχω αλλάξει άλλες 8 μηχανές διάφορων τύπων.

-Εσείς τι μοτοσικλέτα οδηγείτε τώρα και τι αίσθηση σας δημιουργείτε όταν βρίσκεστε πάνω σε αυτή;

Σήμερα είμαι κάτοχος 3 μηχανών, μια που έχω στην κατοχή μου 2 Harley

Davidson, και μιας BMW. Το αίσθημα οδήγησης που μου δημιουργούν είναι μια λέξη …ελευθερία !!

-Ποια συμβουλή θα δίνατε στους μοτοσικλετιστές και κυρίως στους νεότερους;

Αν και είναι κοινότυπο, είναι και η ουσία. Μεγάλη προσοχή στην οδήγηση, τήρηση των κανόνων και μέτρων προστασίας, φοράμε πάντα το κράνος σε κάθε μετακίνηση. Και κάτι ακόμη, δύστυχος στην Ελλάδα ο μοτοσικλετιστής ακόμη δεν έχει το σεβασμό και την απαραίτητη προσοχή στον δρόμο. Άρα οδηγούμε την μοτοσικλέτα μας  με μεγάλη προσοχή και σεβασμό, γιατί μόνο έτσι θα απολαμβάνουμε τις μεγάλες χαρές που μας παρέχει !!

Αφήστε το σχόλιό σας