Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


DisplayeD

Ένα πολλά υποσχόμενο Αlternative / Indie Rock συγκρότημα από την πόλη μας

 

Ένα πολλά υποσχόμενο alternative/Indie Rock συγκρότημα από την πόλη της Δράμας, το οποίο ήδη από την κυκλοφορία του demo «Down Here» (2006) κατόρθωσε να διαμορφώσει τον προσωπικό του ήχο. Το 2006 φτάνουν στα ημιτελικά του μουσικού διαγωνισμού ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΝΑΚΑΣ και παίζουν live στην Αθήνα. Οι ζωντανές εμφανίσεις αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά τους σημεία. Από τις αρχές του 2006 μέχρι σήμερα οι DisplayeD πραγματοποίησαν δεκάδες συναυλίες σε διάφορες πόλεις για την προώθηση της προσωπικής τους δουλειάς… Μέσα στο 2009 οι DisplayeD συμμετέχουν στην συλλογή 11th Hour Confession με το κομμάτι «Older» και δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφορεί το πρώτο τους EP «Hey!», το οποίο περιλαμβάνει πέντε κομμάτια  τα οποία πρόκειται να συμπεριληφθούν στο πρώτο ολοκληρωμένο τους CD στα τέλη του Μάρτη του 2012, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Τον Μάιο του 2010 παίρνουν την 10η θέση μεταξύ των Ελληνικών συμμετοχών στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Eurovoice. Το 2011 είναι μια χρονιά σταθμός για την μπάντα καθώς κερδίζουν την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Super Band Contest του Δήμου Ηρακλείου και υπογράφουν συμβόλαιο για παραγωγή, ηχογράφηση και προώθηση ενός CD Single με την εταιρία LYRA.

Αρκετά όμως με τα εισαγωγικά… ας αφήσουμε τους ίδιους να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας...

- Καταρχήν θα θέλαμε να αρχίσουμε με μια μικρή ιστορική αναδρομή, μιας και στο ευρύ κοινό ίσως δεν είναι γνωστό πως οι DisplayeD υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια στον νομό.

- Νίκος:  Όντως δεν μας δόθηκαν και πολλές ευκαιρίες να αναδείξουμε αυτό που κάνουμε στην γύρω  περιοχή αν και το επιδιώξαμε πολλές φορές.

- Αντώνης: Δυστυχώς αυτό είναι αλήθεια… Οι DisplayeD ξεκίνησαν να ονειρεύονται και να μεταφράζουν τις ανησυχίες τους σε μελωδίες από πολύ μικρές ηλικίες. Σε αποθήκες και μικρά υπόγεια από το 2002 περίπου… Οι πρώτες εμφανίσεις μας ξεκίνησαν πολύ μετά, κάπου στο 2004 εκτός νομού και από το 2005 στα πρώτα μουσικά φεστιβάλ στην πόλη της Δράμας. Από το 2006 μέχρι τώρα έχουμε εμφανιστεί σε πάνω από 10 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και συνεχώς αυτός ο αριθμός πληθαίνει.

- Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στο σχήμα; Είτε αυτές αφορούν μουσικές κατευθύνσεις είτε αλλαγές μελών.

- Αντώνης: Για να καταλήξει ένα συγκρότημα στο μουσικό ύφος που το εκφράζει απόλυτα σίγουρα υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις με τα χρόνια.. Η μουσική είναι σαν ένα ατελείωτο ταξίδι.. με φουρτούνες.. αναταράξεις.. ως που «τσακ!» έρχεται εκείνο το μαγικό σημείο που δεν χρειάζεται να πεις πια τίποτα άλλο.. ταιριάζεις απόλυτα και συνταξιδεύεις..

- Νίκος: Ακριβώς! Αρκεί να μην σου ΄ρθει κάνας κεραυνός στο κεφάλι ! (γέλια). Φυσικά και υπήρξαν αρκετές αλλαγές μεταξύ μελών μέχρι να καταλήξουμε στον απόλυτο ήχο και την άψογη επικοινωνία. Νομίζω ότι θα ήταν καλό να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά όλους όσους μας βοήθησαν σε αυτήν την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια.

- Πώς γράφουν μουσική και στίχους οι DisplayeD; Ποια είναι τα ερεθίσματα, τι σας κάνει να γράψετε μουσική;

- Αντώνης: Οι συνθέσεις γίνονται συνολικά. Περνάμε πολλές ώρες παίζοντας μουσική και αυτό μας διευκολύνει να αναπτύσσουμε γρήγορα τις ιδέες μας και να καταλήγουν σε ολοκληρωμένα κομμάτια. Ερεθίσματα κυρίως συναισθηματικά και προσωπικά... χωρίς φυσικά να αγνοούμε το τι συμβαίνει γύρω μας. Στίχους συνήθως γράφουμε εγώ και ο Νίκος... Ο Αχιλλέας συμμετέχει με την παρουσία του για να μας διευκολύνει και να μας συμπαρασταθεί ! (γέλια)

- Αχιλλέας: ...και να φέρνω τους καφέδες! (γέλια). Καλό θα ήταν να αναφέρουμε και δύο ονόματα  που είναι από τους βασικότερους άξονες ώστε να μπορέσει η μουσική μας να βγει προς τα έξω. Τον Γιώργο τον Νίκογλου, ο οποίος είναι ο βασικός παραγωγός μας και συμμετέχει σε πολλά σημεία των κομματιών μας, είτε παίζοντας, είτε κάνοντας Live Production και τον Τσακιρίδη Δημήτρη που συμμετέχει ενεργά στην μπάντα με τις συνθέσεις του και τις υπέροχες μελωδίες στην κιθάρα του.

- Έχετε επιλέξει να εκφράζεστε σε Αγγλικό στίχο, υπάρχει περίπτωση να ακούσουμε τραγούδια σας με Ελληνικό στίχο στο μέλλον;

- Αντώνης: Με μουσικές επιρροές τους Radiohead, τους Porcupine Tree, τους Cure και τους queen of the stone age αντιλαμβάνεσαι ότι είναι σχεδόν απίθανο να μπορέσουμε να εκφραστούμε με ελληνικό στίχο… Φυσικά δεν αποκλείουμε τίποτα... Πριν λίγες μέρες ανοίξατε το live των Puressence και ακούγονται πολλά αξιόλογα support μέχρι το τέλος του 2012. Αν αντιστρέφαμε όμως λίγο τα πράγματα.

- Με ποιούς θα θέλατε να μοιραστείτε την ίδια σκηνή;

- Αντώνης: Το live των Puressence ήταν ένα εφηβικό όνειρο για μας... και πραγματικά ήταν μεγάλη μας τιμή που ανοίξαμε ένα τέτοιο γκρουπ.

- Νίκος: Δεν νομίζω ότι υπάρχουν και πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες που θα μπορούσαμε να σταθούμε μαζί τους στο ίδιο stage. Ο λόγος φυσικά δεν είναι ότι υποβιβάζουμε την δουλειά των Ελλήνων καλλιτεχνών… Απλά δυστυχώς…  η μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα δεν επιτρέπει και πολλούς πειραματισμούς.

- Αχιλλέας: Μια μπάντα που έχουμε βρεθεί στην ίδια σκηνή και θα το κάναμε με άνεση και πάλι είναι οι infidelity από το Κιλκίς… και φυσικά οι Porcupine Tree και οι Radiohead! (γέλια)

- Το πειραματικό ύφος προέκυψε στην πορεία ή ήταν κάτι που πάντα σας κέντριζε το ενδιαφέρον κι την περιέργεια για να καταπιαστείτε με αυτό;

- Νίκος: Οι πειραματισμοί ήταν πάντα μέσα στο πετσί μας. Αυτό αποδεικνύετε εύκολα πιστεύω από τις εμφανίσεις μας και από το ότι φέτος ήταν η πρώτη χρόνια που διασκευάσαμε κομμάτια άλλων καλλιτεχνών στο πρόγραμμά μας.

- Αντώνης: Νομίζω ότι δεν μπορεί να υφίσταται καλλιτέχνης χωρίς πειραματισμούς και δικές του συνθέσεις. Στο επανεκτελεστικό επίπεδο μιας έτοιμης μουσικής δουλειάς μπορεί να φτάσει ο καθένας.

- Ποιά είναι τα όνειρα των  DisplayeD όσον αφορά το μέλλον της μπάντας;

- Αχιλλέας: Θέλουμε να κοιτάζουμε κοντά. Στο τέλος του Μάρτη προβλέπετε η κυκλοφορία του πρώτου μας ολοκληρωμένου δίσκου που είναι το πρωτεύων για μας αυτήν την περίοδο.

- Αντώνης: …και φυσικά, όνειρο θα μπορούσε να θεωρηθεί το πέρασμα των συνόρων… και το live σε κάποιο μεγάλο festival της Ευρώπης.

- Νίκος: Το πιο σημαντικό είναι να μην μπαίνει η μουσική σε δεύτερη μοίρα και να μετράνε μόνο οι γνωριμίες και οι διασυνδέσεις.

Αν γίνει αυτό τότε θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι...

Μέλη:

Νίκος Στεφανάκης (φωνητικά, κιθάρα), Αντώνης Τσακίρης (μπάσο,φωνητικά) Αχιλλέας Τσιάντας (drums), Τσακιρίδης Δημήτρης (Κιθάρα), Γιώργος Νίκογλου (Mixing, Mastering, Live Production)

Pages: www.DisplayeDband.eu, JumpingFish: JumpingFish.gr/DisplayeD, Facebook: Facebook.com/displayed.drama, SoundCloud: soundcloud.com/DisplayeD-Drama

 


Αφήστε το σχόλιό σας