Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Ολυμπιακή Ακαδημία Χειροσφαίρισης Δράμας

1 σχόλιο

Η άλλη όψη του Αθλητισμού

 

Η Ολυμπιακή Ακαδημία Δράμας ιδρύθηκε το 1997 αλλά ένα χρόνο μετά διέκοψε τις αθλητικές της δραστηριότητες για να ανακάμψει το 1999, από ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα του handball. Αναφερόμενος στη δύσκολη πορεία της Ακαδημίας ο πρόεδρος της κ. Σταμάτης Ρεμόντης αναφέρει: «Το έργο μας ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο διότι παραλάβαμε ένα σωματείο που το μόνο που είχε ήταν καταστατικό, σφραγίδα και τίποτα άλλο. Ξεκινήσαμε προσλαμβάνοντας 4 προπονητές και οργανώσαμε όλα τα τμήματα υποδομών σε αγόρια και κορίτσια. Παράλληλα δημιουργήσαμε τμήμα εθελοντών αιμοδοτών και τμήμα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε άπορες οικογένειες της πόλης και του νομού μας» Από το 2001 και μετέπειτα η πορεία της Ακαδημίας είναι σταθερά ανοδική. Όπως επισημαίνει ο κ. Σταμάτης Ρεμόντης «Επί χρόνια συμμετέχουμε σε εθνικές κατηγορίες αλλά πάντα η βαρύτητά είναι στα τμήματα υποδομών γιατί ο στόχος μας είναι ο μαζικός αθλητισμός. Λειτουργούμε πάντα σύμφωνα με το καταστατικό και τους νόμους της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος, της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.» Παρά το γεγονός ότι στις μέρες μας τα Αθλητικά Σωματεία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, η Ακαδημία Χειροσφαίρισης δεν ζήτησε  ποτέ χρήματα από αθλητή ή αθλήτριά, αντίθετα δέχθηκε στους κόλπους της κάθε αθλητή ή αθλήτρια που θα ήθελαν να αθληθούν, παρέχοντας τους το απαραίτητο αθλητικό υλικό και πλήρη υγειονομική περίθαλψη. Οι παράγοντες της Ολυμπιακής Ακαδημίας Χειροσφαίρισης Δράμας, δεν βοηθούν απλά όσους θέλουν να αθληθούν να το κάνουν, αλλά στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο και την ανέλιξη των αθλητών αθλητριών τους. «Αθλητές και αθλήτριές μας έχουν παραχωρηθεί με μεγάλη χαρά σε σωματεία του αθλήματος της Α1 και Α2 και Β΄Εθνικής Κατηγορίας και είμαστε περήφανοι που τα παιδιά αυτά που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας μας συγκροτούν ολόκληρες ομάδες σε κατηγορίες Α1 και Α2 και Β΄ Εθνικής της πόλης μας, του νομού μας και όχι μόνο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος. Αξιοσημείωτη είναι η προσφορά της Ολυμπιακής Ακαδημίας και προς το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας καθώς από το 2009 οργάνωσε και λειτουργεί τμήμα χειροσφαίρισης με τη συμμετοχή των παιδιών του Ιδρύματος.  Τα 3 τελευταία χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων η Ολυμπιακή Ακαδημία αναγκάστηκε να μειώσει τα τμήματα της, σεβόμενη τους Αθλητές της. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος «Συνεχίζουμε το αθλητικό μας έργο παρότι το άρρωστο κατεστημένο στο χώρο του Handball της πόλης μας, που το μόνο μέλημά του είναι το κέρδος, μας πολεμάει μέχρι και σήμερα. Όλοι γνωρίζουν στη πόλη, τον νομό μας και σε όλη την Ελλάδα, ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ως διοίκηση της Ολυμπιακής Ακαδημίας υπερηφανεύονται για την εντιμότητά τους και το ακέραιο ήθος που κατέχουν. Επί 12 χρόνια δεν οφείλουμε ούτε ένα ευρώ σε προπονητή ή προπονήτρια, αθλητή ή αθλήτρια, σε εταιρείες ή προσωπικές επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε σε τοπικό ή πανελλήνιο επίπεδο».

Μια διαφορετική θεώρηση

Όπως μας ενημερώνει ο αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Νίκος Κωνσταντινίδης, στόχος της Ολυμπιακής Ακαδημίας Δράμας στον αθλητικό τομέα είναι ο μαζικός αθλητισμός και η αναδείξει νέων ταλέντων που θα στελεχώσουν τα επίλεκτα κλιμάκια  της Ε.Σ.Χ.ΑΜΑ.Θ, των Εθνικών ομάδων, άλλα και ομάδων που  πρωταγωνιστούν στην Α1 και Α2  κατηγορία. Για την επίτευξη του στόχου αυτού έχει αναπτυχθεί συνεργασία με Αθλητικά Σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι αθλητές και οι αθλήτριες να αποκτούν εμπειρία αλλά και την απαραίτητη τεχνογνωσία. Παράλληλα στόχος της Ολυμπιακής Ακαδημίας είναι η προώθηση των αθλητών/τριων σε ομάδες της Α1 και Α2 κατηγορίας. Παράλληλα μια άλλη εξίσου αξιοσημείωτη δράση της Ολυμπιακής Ακαδημίας χειροσφαίρισης είναι η δημιουργία Ακαδημίας Τερματοφυλάκων με προπονήτρια την κ. Έλενα Παουνέσκου Λαυρεντιάδου, πτυχιούχου της Ανώτερης Σχολής Προπονητών Χειροσφαίρισης της Ρουμανίας, Να σημειωθεί ότι το άθλημα της Χειροσφαίρισης πάσχει από αθλητές τερματοφύλακες και η δημιουργία της Ακαδημίας, σε συνεργασία με αντίστοιχα Σωματεία της χώρας, αναμένεται να φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα. Ακόμη το Σωματείο τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει την πρωτοποριακή μέθοδο της βίντεο ανάλυσης πριν και μετά τους αγώνες, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα διεξάγει σεμινάρια για τις νέες τακτικές του αθλήματος σε συνεργασία πάντα με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος, αλλά και σεμινάρια Διαιτησίας με την Σύνδεσμο Διαιτητών και Κριτών ΑΜΘ και την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ο.Χ.Ε. Για όσους ενδιαφέρονται για την Ολυμπιακή Ακαδημία και θέλουν να ενημερώνονται για τις δράσεις της, μπορούν καθημερινά να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της www.olad-handball.gr. Άλλη μια πρωτιά καθώς είναι το πρώτο Αθλητικό Σωματείο handball της πόλης μας που δημιούργησε ιστοσελίδα. Για την προώθηση δε των προσπαθειών της η Ολυμπιακή Ακαδημία έχει δημιουργήσει και τμήμα μάρκετινγκ, για την ενίσχυση της ομάδας, από χορηγίες σε Τοπικό και Πανελλαδικό επίπεδο. Πέρα από την αγωνιστική δράση της η Ολυμπιακή Ακαδημία Χειροσφαίρισης Δράμας δραστηριοποιείται έντονα και στον κοινωνικό τομέα. Έχει δημιουργήσει τμήμα εθελοντών αιμοδοτών, ενώ δύο φορές το χρόνο το διοικητικό συμβούλιο σε συνεργασία με τους φίλους χορηγούς της Ακαδημίας επισκέπτεται το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Δράμας προσφέροντας δώρα στα παιδιά, ενώ δεν παραλείπει  και τη στήριξη άπορων οικογενειών της πόλης και του νομού μας.

Προτάσεις Ολυμπιακής Ακαδημίας Χειροσφαίρισης

Η Ολυμπιακή Ακαδημία καταθέτει προτάσεις προς τη Δημοτική Αρχή για την ανάδειξη και την αναβάθμιση του handball.

Ζητά την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου «Το Σπίτι του Χάντμπολ» όπου θα προπονούνται και θα δίνουν τους επίσημους αγώνες του  αποκλειστικά οι ομάδες του χάντμπολ της πόλης μας.

Την βελτίωση του προπονητηρίου του Κ. Αγρού, ώστε να δίδεται η δυνατότητα χρήσεις και από ομάδες του handball.

Καθώς επίσης και την βελτίωση των αποδυτηρίων του Δημοτικού Γυμναστηρίου Αθλοπαιδιών Δράμας.

 

Το Δ.Σ. της Ολυμπιακής Ακαδημίας Δράμας

Ρεμόντης Σταμάτης - Πρόεδρος

Κωνσταντινίδης Νικόλαος - Αντιπρόεδρος

Μάρκου Δημήτριος - Γενικός Αρχηγός

Μωϋσιάδης Ιωάννης - Γενικός Γραμματέας

Δούτσιος Θεόδωρος - Μέλος

Ορφανίδης Νικόλαος - Μέλος

Διακρίσεις και τίτλοι ομάδος και αθλητών-τριων

- Πρωταθλητής ΕΣ.Χ.ΑΜ.Θ. Παμπαίδες το 2000

- Πρωταθλητής ΕΣ.Χ.ΑΜ.Θ. Μίνι Κορίτσια το 2000

- 1η Θέση Τουρνουά Χειροσφαίρισης Δήμου Δράμας το 2001

- Κυπελλούχος ΕΣ.Χ.ΑΜ.Θ. Τμήμα Ανδρών το 2004

Τεχνικό Επιτελείο

Τμήμα Ανδρών, Προπονητής: Γιώργος Ουζούνης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα των Χειροσφαίριση

Τμήμα Γυναικών, Προπονήτρια: Έλενα Παουνέσκου Λαυρεντιάδου, Απόφοιτος Εθνικής Σχολής Προπονητών Ρουμανίας με ειδικότητα την χειροσφαίριση.

Τμήμα Παγκορασίδων, Προπονήτρια: Έλενα Παουνέσκου Λαυρεντιάδου

Τμήμα Παμπαίδων (Αθλητές από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Δράμας) Προπονητής: Βασίλης Παρωτίδης

Υπεύθυνος βιντεοανάλυσης: Παντελής Ασλανίδης

Στατιστικολόγος: Νεκτάριος Βέργας

Ακαδημία τερματοφυλάκων

Προπονήτρια: Έλενα Παουνέσκου, Τεχνικός Διευθυντής: Ουζούνης Γεώργιος

Ιατρικό επιτελείο

Τσαμόπουλος Ιωάννης; Στρατιωτικός Ιατρός – Καρδιολόγος, Ματζαλάρδας Ευάγγελος Ιατρός Καρδιολόγος , Τέρμας Ιωάννης: Χειρούργος  Ορθοπεδικός, Οικονόμου Ευστάθιος: Ιατρός  Παθολόγος, Ψαλτόπουλος Σπύρος: Φυσιοθεραπευτής (τμήμα ανδρών - γυναικών), Γιαννάκη  Ξένια: Φυσιοθεραπεύτρια (τμήματα ακαδημιών), Λαυρεντιάδου Μεταξία: Νοσοκόμα

 


 


Σχόλια (1)

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 στις 13:18
Ο Άρης ήταν ο θριαμβευτής του τουρνουά χάντμπολ γυναικών «Άγγελος Χαραλαμπάκης» στην Αλεξανδρούπολη.Οι «κίτρινες» πήραν την τιμητική πρώτη θέση στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην ακριτική πόλη το Σαββατοκύριακο (19-20 Μαΐου) με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η ομάδα του Αρη λύγισε τον ΠΑΟΚ με 35-33 στο μεγάλο ντέρμπι, ενώ στην συνέχεια κέρδισε τους «οικοδεσπότες» Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, καθώς και την Ολυμπιακή Ακαδημία Δράμας. Έτσι, η ολοκλήρωση του τουρνουά βρήκε τον Άρη στην κορυφή, με την Ολυμπιονίκη του τριπλούν Πηγή Δεβετζή να απονέμει το σχετικό έπαθλο στην προπονήτρια και αρχηγό της ομάδας, Ναταλία Κώττα. Το τουρνουά χάντμπολ γυναικών «Άγγελος Χαραλαμπάκης» φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε όλες τις αποστολές, που εξέφρασαν την ευχή να γίνει θεσμός. Η τελική κατάταξη: 1. Άρης 6 β. 2. ΠΑΟΚ 4 β. 3. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης 2 β. 4. Ολυμπιακή Ακαδημία Δράμας 0 β.

Αφήστε το σχόλιό σας