Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Χρυσοχοείο - Κοσμηματοπωλείο Κοτσάνης

Η διαδρομή του μέσα στο χρόνο…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου κύριος Κοτσάνης, έχει προχωρήσει σε μία σειρά από επιλεγμένες συνεργασίες με παγκοσμίου φήμης οίκους, με σκοπό να προσφέρει μία ευρεία γκάμα κοσμημάτων και δώρων στους πελάτες του, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η δική του προσφορά στο χώρο της κατασκευής και επιδιόρθωσης κοσμημάτων. Πρόκειται για μια επιχείρηση με μακρόχρονη παράδοση, την οποία επιβραβεύει ο κόσμος με την εμπιστοσύνη του.

- Κύριε Κοτσάνη πόσα χρόνια δραστηριοποιείστε στο χώρο του κοσμήματος;

- Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου! Η ενασχόληση μου με το χώρο ξεκίνησε από τα παιδικά μου κιόλας χρόνια, καθώς ο πατέρας μου διατηρούσε χρυσοχοείο, το οποίο μάλιστα πρωτοξεκίνησε ο παππούς μου, στο ίδιο ακριβώς μέρος, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

- Διαθέτετε δικό σας εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων ή τα προμηθεύεστε από άλλους οίκους;

- Ναι, διαθέτουμε εργαστήριο κατασκευής και επιδιορθώσεων κοσμημάτων από την ίδρυση του καταστήματος, ικανό να παράγει μια ευρεία γκάμα κοσμημάτων και να ικανοποιήσει κάθε είδους απαιτήσεις των πελατών. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με πολλούς οίκους κοσμημάτων προκειμένου να καλυφθούν οι πολυποίκιλες ανάγκες του καταστήματος μας.

- Τί μπορεί να βρει ο πελάτης στο κατάστημα σας;

- Κάθε σημαντική στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να συνοδευτεί από ένα ξεχωριστό δώρο, όπως ένα χρυσό κόσμημα, ένα ρολόι, μια πολύτιμη πέτρα, μαργαριτάρια και πολλά άλλα

- Δίνετε βαρύτητα σε επώνυμες ξένες μάρκες ή επιλέγετε Έλληνες σχεδιαστές;

- Πάντοτε προσπαθούμε να συνδυάζουμε τα καλύτερα και ποιοτικότερα ξένα προϊόντα (ή κοσμήματα ή μάρκες), με αυτά των ελλήνων σχεδιαστών, τα οποία παρεμπιπτόντως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα ξένα!

- Ο χρυσός είναι ένα μέταλλο σταθερής αξίας, το αυτό θα λέγαμε και για το κόσμημα;

- Ασφαλώς, η αξία ενός χρυσού κοσμήματος συναρτάται άμεσα με την αξία του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένο. Έτσι, όσον αφορά στα χρυσά κοσμήματα, η τιμή που πληρώνεται, έχει να κάνει πρώτα και κύρια με την αξία του υλικού τους, σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που η πρώτη ύλη τους είναι ευτελής. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τη διάρκεια των χρυσών κοσμημάτων. Δεν είναι λίγες οι φορές που συναντώ πελάτες, οι οποίοι φορούν κοσμήματα, αγορασμένα προ πολλών δεκαετιών.

- «Ο χρυσός μας φέρνει κοντά», λέει το σλόγκαν. Το αυτό θα λέγαμε ότι ισχύει και στις σχέσεις σας με τους πελάτες;

- Σίγουρα! Η αγορά ενός κοσμήματος έχει πολλές ιδιαιτερότητες που την κάνουν να διαφέρει. Τις περισσότερες φορές το χρυσό κόσμημα επιλέγεται ως δώρο. Όμως η σωστή επιλογή του κοσμήματος προϋποθέτει μια επαφή με τον πελάτη, όπως και αλληλοκατανόηση έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνούμε ότι μια «κρυφή» αξία του χρυσού προκύπτει από το ότι αυτός πάντα χαρίζεται στα αγαπημένα μας πρόσωπα…

- Τί κάνει ένα κοσμηματοπωλείο να διαφέρει από ένα άλλο; Η τιμή, η ποιότητα ή η εμπιστοσύνη του κόσμου;

- Όλα αυτά καθώς και η παράδοση μιας επιχείρησης, η αξιοπιστία που επιδεικνύει στο χρόνο, η προσαρμογή της στις ανάγκες των πελατών, το υποστηρικτικό περιβάλλον.

- Η κρίση πόσο έχει επηρεάσει τον κλάδο σας;

- Ασφαλώς και ο κλάδος της χρυσοχοείας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, έχει επηρεαστεί από την κρίση. Ωστόσο, νομίζω ότι είναι στο χέρι όλων μας να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση.

- Ο κόσμος στις μέρες μας, μήπως περισσότερο ενδιαφέρονται για την πώληση των κοσμημάτων τους, παρά για την αγορά νέων;

- Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον για την πώληση παλαιών κοσμημάτων, αλλά τις περισσότερες φορές αυτό συνοδεύεται από την αγορά νέων κοσμημάτων. Κοσμήματα παλιά που έχουν ξεπεραστεί από τη μόδα και έχουν χάσει την αίγλη τους, μπορούν να ανταλλαχθούν με νέα κοσμήματα από τη συλλογή του καταστήματος μας.

- Πριν από χρόνια ο κόσμος επέλεγε ως αποταμιευτικό μέσο την αγορά χρυσών λιρών. Έχει αλλάξει η συμπεριφορά του αυτή;

- Πράγματι, αυτή η παλιά πρακτική των ελλήνων συνεχίζει να υφίσταται. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επιλέγουν να επενδύσουν τα χρήματα τους στις χρυσές λίρες, γεγονός που αποδείχθηκε κερδοφόρο για τους επενδυτές. Στις μέρες μας, η αγορά χρυσών λιρών θεωρείται περισσότερο μία αξιόπιστη επένδυση και λιγότερο ένα αποταμιευτικό μέσο.

- κ. Κοτσάνη, ασχολείστε και με την εμπορία πολύτιμων μετάλλων;

- Ναι, το κατάστημα μας ασχολείται από πάντα με την εμπορία πολύτιμων μετάλλων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή νέων κοσμημάτων. Όσο για το λυπηρό φαινόμενο των ενεχυροδανειστηρίων στη χώρα μας, θα συμβούλευα τους ενδιαφερόμενους να αποφεύγουν κάθε πρακτική ενεχυρίασης που δεν έχει να κάνει με τα ελληνικά Κρατικά Ενεχυροδανειστήρια. Οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή δεν αφορά μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους, αλλά είναι ταυτόχρονα και μια κοινωνική πράξη. Το κράτος οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες από τους κερδοσκόπους ενεχυροδανειστές, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο της χρυσοχοεία.

- Οικογενειακή επιχείρηση. Ο γιός στα δικά σας χνάρια κ. Κοτσάνη. Να υποθέσω ότι ήταν επιλογή του ή δική σας προτροπή;

- Ναι ο γιός μου ανήκει στην τέταρτη γενιά των συνεχιστών της επιχείρησης. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται από το 1900 μέχρι και σήμερα στο ίδιο ακριβώς μέρος. Η επιλογή ήταν δική του και εγώ την στηρίζω ολόψυχα.

- Το νέο «αίμα» στην επιχείρηση έφερε και νέες προτάσεις;

- Σίγουρα, η καινοτομία και η αποφασιστικότητα των νέων πάντοτε εμπλουτίζει τον τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης.

- Πώς βλέπετε το μέλλον; Αισιόδοξα ή είστε προβληματισμένος;

- Όλοι είμαστε προβληματισμένοι σχετικά με το μέλλον, αλλά ως προς το παρόν θα έλεγα ότι είναι επαναστατικό ή πολύ σημαντικό, να κάνει ο καθένας καλά τη δουλειά του.

- Αν σας ζητούσα να κάνετε μια ευχή για τα χρόνια που έρχονται, τι θα ευχόσασταν;

- Η ευχή μου θα ήταν, εμείς οι μεγαλύτεροι να δίνουμε χώρο στους νέους και να τους εμπιστευόμαστε!

- Σας ευχαριστώ πολύ

 

- Και εγώ σας ευχαριστώ.

 


Αφήστε το σχόλιό σας