Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Οι δραμαμίνη άνοιξαν τα φτερά τους

2 σχόλια

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν τρία νέα παιδιά από τη Δράμα το μακρινό ταξίδι τους στη μουσική, κυκλοφορώντας ήδη τον πρώτο τους δίσκο, ενώ εντός των επομένων μηνών, θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε και τη νέα τους δισκογραφική δουλειά. Το όνομα αυτών ...΄΄δραμαμίνη΄΄ ! Ένα ευφυές όνομα που σε παραπέμπει στη Δράμα, τον τόπο καταγωγής τους, αλλά και συνειρμικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ΄΄δραμαμίνη΄΄ είναι ένα ΄΄καλό χάπι΄΄ ενάντια στη ναυτία που μπορεί να σου προκαλέσουν κάποια όχι και τόσο καλά μουσικά ακούσματα...

Το μυστικό της επιτυχημένης συνταγής τους είναι η μακρόχρονη φιλία τους, αλλά και τα κοινά ακούσματα, οι κοινοί στόχοι, τα κοινά όνειρα που συνοδεύουν τα τρία αυτά παλικάρια σε μια πορεία ζωής, μέσα από εικόνες, ήχους και αρώματα.
Πρωτογνωρίσαμε το Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου, και τα αδέλφια Γιάννη και Χάρη Μιχαηλίδη, το 2005 με το υπέροχο τραγούδι τους ΄΄Ο δρόμος΄΄, και τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Αυτή η πρόκριση ήταν ικανή να τους ανοίξει το δρόμο για μια ελπιδοφόρα πορεία στο μουσικό στερέωμα. Στο δρόμο τους βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Μανώλης Φάμελος, και ο Στάθης Δρογώσης οι οποίοι και έβαλαν την υπογραφή τους στην πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο: "ταξίδι πλάι στο παράθυρο", σε μουσική και στίχους των Γιάννη και Χάρη Μιχαηλίδη, ενώ στο τραγούδι ΄΄κύματα΄΄ στίχους έχει γράψει ο Μανώλης Φάμελος. Στο εξώφυλλο απεικονίζεται πίνακας του Γιώργου Μακρή. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Impact Music. Πρόκειται για μια προσεγμένη δουλειά με ήχο κυρίως ηλεκτρονικό, με στοιχεία ροκ αλλά και μπαλάντες -που βρίσκονται εμβόλιμα στο cd- διηγούνται ιστορίες σαν να κοιτάμε έξω από το παράθυρο ...
Για τα όνειρα τους, αλλά και για τα πρώτα τους βήματα στο χώρο, μίλησαν ο Γιώργο, ο Χάρης και ο Γιάννης σε μια συνέντευξη απολαυστική και πολύ φιλική. Σαν τη φιλία που τους ενώνει και τους κάνει αγαπητούς και προσιτούς, σε όλες τις ηλικίες.


- Πώς επιλέξατε το όνομα Δραμαμίνη;
- Ήταν μια ιδέα του Μανώλη Φάμελου. Εμείς είχαμε κάποιες ιδέες, όταν αποφασίσαμε ότι να γίνουμε συγκρότημα, αλλά μετά την πρόταση του Φάμελου, τον οποίο γνωρίσαμε στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης το 2005, αποφασίσαμε ότι ήταν πολύ ωραίο. Εξάλλου, παραπέμπει και στον τόπο καταγωγής μας, τη Δράμα. Παλαιότερα, όταν δουλεύαμε ως συγκρότημα στη Δράμα, είχαμε πολλές ονομασίες, άλλοτε λεγόμασταν ΄΄Ρετρό΄΄, άλλοτε ΄΄Λίκνο΄΄ και ακόμη παλαιότερα το συγκρότημα μας λεγόταν ΄΄φάλτσα σπουργίτια΄΄ (γέλια)...


- Ποιά ήταν τα πρώτα βήματα σας στο χώρο;
- Πηγαίναμε μαζί στο ίδιο Ωδείο. Τότε βέβαια δεν γνωριζόμασταν. Αργότερα στο Λύκειο γίναμε παρέα και ξεκινήσαμε να παίζουμε μαζί. Διοργανώναμε κάποιες συναυλίες μόνοι μας, κουβαλούσαμε τις αφίσες μόνοι, όλα τα κάναμε μόνοι μας, από αγάπη και μεράκι για τη μουσική. Παίζαμε σε μαθητικά γκρουπ, σε εκδηλώσεις της περιοχής μας, αλλά και σε κάποια μαγαζιά που τα βρίσκαμε μόνοι μας. Είμαστε της άποψης, ότι μπορείς να το κάνεις μόνος σου, κάντο! Γενικά ήταν πολύ όμορφα χρόνια... Τότε βέβαια δεν είχαμε δικά μας τραγούδια, παίζαμε διάφορα Ελληνικά ροκ τραγούδια που μας άρεσαν.
Αργότερα, περάσαμε και οι τρεις στις σχολές μας, φύγαμε από τη Δράμα, αλλά συνεχίσαμε να είμαστε μαζί και να λειτουργούμε ως γκρουπ. Τότε αρχίσαμε να γράφουμε και τα δικά μας τραγούδια, ένα απ' αυτά ήταν και ΄΄ο δρόμος΄΄ με το οποίο συμμετείχαμε στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Το τραγούδι αυτό άρεσε στον Μανώλη Φάμελλο, μας ζήτησε αν έχουμε κι άλλα τραγούδια, κι έτσι ξεκίνησε η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά.


- Ποιά χημεία σας ενώνει;
- Αυτό που μας ενώνει δεν είναι μια απλή επαγγελματική δουλειά, αλλά μια φιλία, που ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια και ευχόμαστε να διαρκέσει για πάντα. Εξάλλου, η φιλία ήταν αυτή που μας ένωσε, εξ αρχής, και όχι απλώς το γεγονός ότι μας άρεσε η μουσική και το ότι είχαμε τα ίδια ακούσματα.


- Είναι για σας η μουσική αυτοσκοπός;
- Δεν ήταν αρχικός μας στόχος να ασχοληθούμε επαγγελματικά με τη μουσική, απλά μας προέκυψε στην πορεία. Βέβαια θα θέλαμε να συνεχίσουμε επαγγελματικά με τη μουσική αλλά επειδή κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει η ζωή, και επειδή ο χώρος είναι ιδιόμορφος, πρέπει να υπάρχει μια ασφαλιστική δικλίδα. Για το λόγο αυτό συνεχίσουμε τις σπουδές μας (Ο Χάρης σπουδάζει Οικονομικές Επιστήμες, ο Γιάννης στο ΤΕΙ Ηλεκτρονικής Θεσσαλονίκης και ο Γιώργος ΤΕΙ Μηχανολογίας στη Λάρισα).


- Ποιό είδος μουσικής σας εκπροσωπεί;
- Συνεχίζουμε να αγαπάμε το ίδιο είδος μουσικής, το Ελληνικό (εναλλακτικό) ροκ. Χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, κλπ.


- Ποιά η μουσική σας διαδρομή;
- Το 2005 συμμετείχαμε στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης με το τραγούδι μας ΄΄Ο δρόμος΄΄. Αυτό έγινε αφορμή να γνωρίσουμε τον Μανώλη Φάμελο και να κάνουμε την πρώτη μας δισκογραφική δουλειά "ταξίδι πλάι στο παράθυρο". Τον Οκτώβριο του 2007 εμφανιστήκαμε στον «Σταυρό του Νότου» με τους Μανώλη Φάμελο, Στάθη Δραγώση και Μύρωνα Στρατή. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους, κάναμε κάποιες εμφανίσεις με το Φίλιππο Πλιάτσικα και την ορχήστρα της ΕΡΤ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τραγουδιού 2007. Παράλληλα το '07-'08 εμφανιζόμασταν στην παμπ της Θεσσαλονίκης ΄΄Μπαροδός΄΄. Το καλοκαίρι του 2008 συμμετείχαμε σε κάποιες συναυλίες που εγιναν, όπως στην Ξάνθη, στον ΄Αρδα, στο Dramaica της Δράμας, στην Προσοτσάνη, στην Καβάλα και σε άλλες περιοχές.
Από τις 16 Νοεμβρίου και για 6 Κυριακές θα εμφανιζόμαστε στον ΄΄Σταυρό του Νότου΄΄, στην Αθήνα, μαζί με τον Στάθη Δραγώση.


- Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τις κριτικές για την πρώτη σας δισκογραφική δουλειά;
- Από άποψης κριτικής πήγαμε πολύ καλά. Πέρα απ' αυτό, εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από την μέχρι τώρα πορεία μας. Παίζουμε τα δικά μας κομμάτια και παράλληλα δεν έχουμε αρνητικές κριτικές. Από εμπορικής πλευράς, ξέρουμε ότι ο κόσμος σιγά-σιγά θα γνωρίσει τη ΄΄δραμαμίνη΄΄ καλύτερα. Μετά και την εμφάνιση μας στο ΄΄Σταυρό του Νότου΄΄ ελπίζουμε ότι θα γίνουμε περισσότερο γνωστοί. Συνεχίζουμε να γράφουμε δικά μας τραγούδια και πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε και το δεύτερο δισκογραφικό μας εγχείρημα.
Θα πρέπει να πούμε πάντως ότι, η οποιαδήποτε κριτική μας έγινε, λειτούργησε θετικά για μας γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Άρα μπορούμε να πούμε ότι είχαμε αυστηρές κριτικές που μας βοήθησαν και όχι κακές κριτικές. Εμείς όταν γράφαμε αυτά τα κομμάτια, δεν είχαμε κατά νου ότι αυτά θα κυκλοφορήσουν σε cd. Έτσι, τα κομμάτια μας ήταν πιο εσωστρεφή. Εκεί στάθηκαν περισσότερο και οι κριτικές που μας έγιναν.


- Να υποθέσω ότι τα τραγούδια στο δεύτερο cd σας έχουν άλλο ύφος;
- Ναι, έτσι πιστεύουμε. Πάντως εξακολουθούμε να γράφουμε τραγούδια, με την ίδια λογική. Δεν γράφουμε τραγούδια με τη λογική, πως θα μπορέσει να τα ακούσει περισσότερος κόσμος. Μάλλον θέλουμε να γράφουμε με περισσότερη ωριμότητα τα τραγούδια μας. Να είναι πιο εξελιγμένα, να μας πάνε ένα βήμα ακόμη πιο πέρα σε σχέση με την πρώτη δισκογραφική μας δουλειά.
Πριν πάμε στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης είχαμε την εντύπωση ότι αν κάποιος άκουγε ένα τραγούδι μας, θα το αγκάλιαζε και θα το αγαπούσε αμέσως. Αυτό βέβαια έγινε, όχι όμως στο βαθμό που πιστεύαμε. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι οι φιλοδοξίες μας προσγειώθηκαν ομαλά, κι αυτό μας έκανε καλό. Μας έκανε ακόμη πιο προσγειωμένους ως άτομα.


- Ποιός είναι ο επόμενος στόχος σας;
- Να βγάλουμε μια καλή δισκογραφική δουλειά !

Δραμαμίνη είναι οι:
-Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου [Φωνή, Ακουστική κιθάρα]
-Γιάννης Μιχαηλίδης [Ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα]
-Χάρης Μιχαηλίδης [Φωνή, Ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα]


Σχόλια (2)

oexelnngrsz - Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στις 15:28
MIjbJU hrkjrdyjpqof, [url=http://vtttrkrvtfam.com/]vtttrkrvtfam[/url], [link=http://bkmxlmxsoycd.com/]bkmxlmxsoycd[/link], http://wvvinvycvnex.com/

Bίκη - Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009 στις 09:51
Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί μέσα στον δύσκολο χώρο της μουσικής κατάφεραν να γίνουν γνωστοί χωρίς να τους πάρει το ρέυμα και να απαρνηθούν τις αρχές τους και τις προσωπικότητές τους. Είναι μοναδικοί χωρίς αμφιβολία. Γράφουν υπέροχη μουσική, μουσική που μπορείς να τη νιώσεις... και οι στίχοι των ειναι μικρά αριστουργήματα κατα τη γνώμη μου. Είμαι περήφανη για σας παιδιά και είμαι σίγουρη οτι θα καταφέρετε πολλά περισσότερα απο όσα (λόγω μετριοφροσύνης)περιμένετε οτι θα καταφέρετε. Περιμένω ανυπόμονα να ακούσω τα καινούρια σας τραγούδια. Σας εύχομαι ο,τι καλύτερο!

Αφήστε το σχόλιό σας