Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Αφοί Κατσαρίδης Ανδρέας & Γιάννης

Carglass. Επισκευή και αντικατάσταση κρυστάλλων αυτοκινήτου

 

- κ. Κατσαρίδη, ποια είναι η σχέση σας με τον χώρο του αυτοκινήτου;

- Είναι σχέση ζωής θα λέγαμε, η σχέση μας με το χώρο του αυτοκινήτου. Είδη σαν επιχείρηση έχουμε κλήση τα 30 χρόνια μια που ξεκινήσαμε το 1983 και σήμερα συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και μεράκι για την δουλειά μας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και πριν την έναρξη της δραστηριότητας μας εδώ και 30 χρόνια, μικρότεροι ήμασταν μαθητευόμενοι τεχνίτες πάλι στο χώρο αυτό, έτσι αναπόφευκτα η σχέση μας με το χώρο του αυτοκινήτου είναι σχέση ζωής!

- Ποιά είναι η έδρα της εταιρείας σας και ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχεται;

- Η έδρα της εταιρείας μας βρίσκεται στην πόλη της Δράμας, στην οδό Ραιδεστού 51, εδώ μάλιστα δραστηριοποιούμαστε από την αρχή της έναρξης μας. Η κύρια δραστηριότητα μας είναι οι υπηρεσίες φανοποιείου – βαφείου, σε κάθε τύπο αναχώματος και μετά από τα πολλά χρόνια που βρισκόμαστε στον χώρο διαθέτουμε την ανάλογη εμπειρία, τεχνική κατάρτιση και φυσικά το πολύ καλό αποτέλεσμα στην δουλειά μας. Παράλληλα την τελευταία 10ετία παρέχουμε και υπηρεσίες αντικατάστασης κρυστάλλων με άριστο αποτέλεσμα σε όλους τους τύπους των οχημάτων.

- Τελικά ποιά είναι η φιλοσοφία της επιχείρησης σας;

- Όπως έχουμε αναφέρει παρέχουμε πολύ καλή ποιότητα εργασίας που είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό μας. Παράλληλα οι υπηρεσίες μας παρέχονται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές, έτσι οι πελάτες μας είναι πάντα ευχαριστημένοι που είναι και μέλημα μας και βασική μας φιλοσοφία.

- Σήμερα ο χώρος του αυτοκινήτου, στον τεχνικό τομέα διέρχεται και αυτός κρίση;

- Όπως κάθε δραστηριότητα, έτσι και ο τεχνικός τομέας έχει επηρεαστεί από την ύφεση. Το κοινό περιορίζεται στις πιο βασικές εργασίες και στις πιο απαραίτητες. Ελπίζουμε η κατάσταση αυτή να βελτιωθεί μελλοντικά γιατί οι τεχνικές εργασίες που χρειάζεται κάθε αυτοκίνητο, έχουν σχέση όχι μόνο με την οδική ασφάλεια, αλλά και με την ζωή μας!

- Η επιχείρηση σας, είναι από τις πρώτες που έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στον τομέα των κρυστάλλων αυτοκινήτων, με επισκευές, αντικαταστάσεις - τοποθετήσεις. Ποια είναι αλήθεια σήμερα η ανταπόκριση του κοινού;

- Πράγματι είμαστε από τις πρώτες επιχείρησεις που δώσαμε βαρύτητα στον τομέα αυτό. Τεχνικά γνωρίζαμε το αντικείμενο, είχαμε παράλληλα την διορατικότητα αυτή και έτσι σήμερα το κοινό της περιοχής, μας εμπιστεύεται εδώ και χρόνια.

- Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα κρύσταλλα στην ασφάλεια ενός οχήματος;

- Σημαντικότατο θα έλεγα, μια που ευθύνονται για πάνω από το 30% της παθητικής ασφάλειας ενός οχήματος. Μάλιστα το παρμπρίζ παίζει τον βασικότερο ρόλο στην σωστή λειτουργία των αερόσακων σε ένα αυτοκίνητο. Ο ρόλος των κρυστάλλων έχει να κάνει σχέση τόσο με την δομική ακαμψία όσο και με την στήριξη των αερόσακων σε περίπτωση σύγκρουσης.

- Είστε συνεργάτης για τον Ν. Δράμας της Carglass, τι σας προσφέρει αυτή η συνεργασία;

- Με την Carglass® συνεργάζομαι αρκετά χρόνια με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Από αυτό τον χρόνο μάλιστα, έχουμε ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας, με την ένταξή μας στο επιλεγμένο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών της εταιρίας Carglass® Partners. Έτσι μεγιστοποιείται η προστιθέμενη αξία και για τα δύο μέρη.

- Με ποιές ασφαλιστικές εταιρείες συνεργάζεται η Carglass και ποια είναι τα οφέλη για τον πελάτη;

- Η Carglass® ως ηγέτης της αγοράς επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου συνεργάζεται με τη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

Τα οφέλη για τον πελάτη είναι σημαντικά, καταρχήν ο πελάτης δεν έχει να κάνει κάτι με τα χαρτιά και την γραφειοκρατία, γιατί όλα γίνονται από εμάς χωρίς μάλιστα επιβάρυνση. Επίσης παρέχουμε μόνο γνήσια ανταλλακτικά και κορυφαία ποιότητα εργασίας με εγγύηση εφ’ όρου ζωής. Μάλιστα με την ένταξή μας και στο δίκτυο συνεργατών Carglass® Partners παρέχουμε πλέον και την κορυφαία και πιστοποιημένη μέθοδο επισκευής της Carglass® που προλαμβάνει το σπάσιμο και την αντικατάσταση ενός παρμπρίζ με εγγυημένο αποτέλεσμα.

- Τι συνήθως καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, όταν ένα όχημα έχει την παροχή θραύση κρυστάλλων;

- Μέσω της κάλυψης θραύσης κρυστάλλων καλύπτονται οι ζημιές σε πλαϊνά κρύσταλλα, στο εμπρόσθιο και στο οπίσθιο παρμπρίζ. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις καλύπτονται επίσης οι πλαϊνοί καθρέφτες και η ηλιοροφή.

- Ποιά έγραφα απαιτούνται να προσκομίσει σε εσάς ο οδηγός, που είναι καλυπτόμενος από την ασφάλεια του, για την αντικατάσταση;

- Αυτό εξαρτάται κυρίως από τις διαδικασίες της ασφαλιστικής του εταιρίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτούνται σίγουρα η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

- Αν η ασφάλειά δεν παρέχει κάλυψη για θραύση κρυστάλλων, τι επιλογές έχει ένας οδηγός;

- Ο οδηγός μπορεί σε κάθε περίπτωση να ζητήσει μια προσφορά για την αντικατάσταση ενός κρυστάλλου με δική του επιβάρυνη. Το σημαντικότερο είναι όμως, ειδικά για τα παρμπρίζ, ότι πολλές φορές μπορεί να αποφευχθεί η αντικατάσταση του κρυστάλλου εφόσον μόλις υπάρξει κάποιο χτύπημα κινηθεί νωρίς και σπεύσει να το επισκευάσει άμεσα. Το κόστος σε αυτή την περίπτωση είναι αρκετές φορές μικρότερο από της αντικατάστασης.

- Ποιές είναι οι εργασίες και οι επισκευές που παρέχετε στο τομέα των κρυστάλλων του αυτοκινήτου;

- Οι εργασίες που παρέχουμε είναι η επισκευή παρμπρίζ με την αποκλειστική ρητίνη της Carglass® HPX3, αποφεύγοντας έτσι την αντικατάσταση. Αν παρόλα αυτά, δεν προλάβετε να επισκευάσετε το παρμπρίζ και το χτύπημα «ανοίξει» μπορούμε να το αντικαταστήσουμε. Επιπλέον, πραγματοποιούμε αντικατάσταση πλαϊνών κρυστάλλων και οπίσθιου παρμπρίζ.

- Η αντικατάσταση ενός παρμπρίζ, είναι εξειδικευμένη εργασία που απαιτεί ειδικές γνώσης από την πλευρά σας;

- Πράγματι είναι αρκετά εξειδικευμένη τεχνική εργασία. Η πολύχρονη μας εμπειρία, αλλά και η συνεργασία μας με την  Carglass® μας παρέχει συνεχείς γνώσεις για τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα αυτό. Έτσι με την εξειδικευμένη και πιστοποιημένη εκπαίδευση μας από την Carglass®, είμαστε σε θέση και παρέχουμε άριστο αποτέλεσμα.

- Γίνονται και επισκευές γρατζουνιών και μικρών θραυσμάτων π.χ. από ένα πετραδάκι;

- Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η επισκευή γρατζουνιών και μικρών θραυσμάτων που προσφέρουμε πλέον με την πιστοποιημένη μέθοδο επισκευής της Carglass®, είναι γρήγορος και εγγυημένος τρόπος πρόληψης περαιτέρω ζημιάς στο κρύσταλλο (σπάσιμο) αλλά ταυτόχρονα φιλικός προς το περιβάλλον και ασύγκριτα πιο οικονομικός σε περίπτωση μη ασφαλιστικής κάλυψης.

- Πόσο διαρκεί μια επισκευή ή μια αντικατάσταση ενός παρμπρίζ;

- Μια επισκευή σε κρύσταλλο διαρκεί μισή ώρα, ενώ η αντικατάσταση συνολικά τρεις ώρες, μια ώρα η εργασία και δύο ώρες που πρέπει να μείνει το όχημα ακινητοποιημένο.

- Ποιό είναι το ενδεικτικό κόστος τέτοιων εργασιών και προϊόντων;

- Ενδεικτικό κόστος για αντικαταστάση ενός κρυστάλλου δεν υπάρχει καθώς εξαρτάται από πολλές παραμέτρους σχετικές με το αυτοκίνητο όπως η μάρκα, η ηλικία κ.α. Η επισκευή πάντως κυμαίνεται περίπου στα 77€ με ΦΠΑ.

- Το τελικό αποτέλεσμα της τοποθέτησης και η στεγανοποίηση ενός οχήματος είναι δυνατόν να είναι ισάξιο με το εργοστασιακό;

- Θα έλεγα με σιγουριά ότι είναι το ίδιο. Τα ανταλλακτικά και οι κόλλες που χρησιμοποιούμε είναι πάντα γνήσια και εγγυημένα. Τα κρύσταλλα ειδικά προέρχονται από τους ίδιους κατασκευαστές που προμηθεύουν και τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η ποιότητα της εργασίας μας παρέχεται σύμφωνα με τα standards της  Carglass® και έχει την εγγύηση 100 και πλέον ετών λειτουργίας της εταιρείας, του εξειδικευμένου τμήματος έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτει σε συνεργασία με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, αλλά κυρίως και της εμπειρίας των περισσότερων από δέκα εκατομμυρίων κρυστάλλων που επισκευάζει ή αντικαθιστά κάθε χρόνο.

- κ. Κατσαρίδη, υπάρχουν κατηγορίες και ποιότητες στα κρύσταλλα των αυτοκινήτων;

- Εμείς με την συνεργασία μας με την Carglass® χρησιμοποιούμε μόνο γνήσια κρύσταλλα OEM αυτοκινήτων. Όλα τα κρύσταλλα συνοδεύονται από πιστοποιητικά γνησιότητας και είναι ακριβώς ίδια με αυτά που χρησιμοποιούν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

- Η Carglass, από πού προμηθεύεται τα κρύσταλλα και γενικά τα προϊόντα της και πως διασφαλίζεται η ποιότητα τους;

- Όπως έχουμε αναφέρει από τους ίδιους κατασκευαστές με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως κάθε υλικό που χρησιμοποιεί προέρχεται από τους κορυφαίους αντίστοιχους κατασκευαστές, όπως πχ. οι κόλλες που χρησιμοποιούμε προέρχονται από την Dow και την Sika.

- Ποιά σημεία πρέπει να προσέχει ο οδηγός στην επιλογή των κρυστάλλων;

- Να έχουν πιστοποιητικό γνησιότητας αλλά κυρίως να επιλέγουν για την τοποθέτησή, τους σωστούς επαγγελματίες με γνώση και εγγύηση για την εργασία τους.

- Οι σημάνσεις που βρίσκονται πάνω στα κρύσταλλα τι ακριβώς σημαίνουν;

- Παρέχουν πληροφορίες για τις προδιαγραφές τους. Αναφέρουν τον κατασκευαστή του κρυστάλλου, τον τύπο την ημερομηνία παραγωγής τους κ.α.

- Σήμερα ο ανταγωνισμός στον χώρο των κρυστάλλων στα αυτοκίνητα είναι τελικά θεμιτός και κατά πόσο σας απασχολεί;

- Η οικονομική κρίση και η πτώση της αγοράς μπορεί να συντηρούν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού ή προσπάθειας μείωσης του κόστους μέσω της επιλογής μη πιστοποιημένων και γνήσιων ανταλλακτικών. Η ένταξή μας στο δίκτυο της Carglass® όμως, μας διασφαλίζει το καλύτερο δυνατό επίπεδο υπηρεσιών προς των πελάτη, πολύπλευρη υποστήριξη και γνώση όλων των σύγχρονων μεθόδων και τεχνολογιών. Αποτέλεσμα αυτών είναι το γεγονός ότι διατηρούμε συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο εργασιών έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και προτίμηση των πολιτών της περιοχής. Με αυτήν την φιλοσοφία σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και στο μέλλον.

 

Αφήστε το σχόλιό σας