Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Αγιασιώτης Σωτήρης

«Η αρτοποιεία εκτός από επάγγελμα, είναι η μεγάλη μου αγάπη»

 

- Κ. Αγιασιώτη τι είναι για σας η Αρτοποιεία;

- Για μένα η αρτοποιεία εκτός από επάγγελμα, είναι η μεγάλη μου αγάπη και τρόπος ζωής φυσικά. Παράλληλα είναι και ένας χώρος έντονης δραστηριότητας που συνδυάζει εκτός από την αγάπη, δημιουργία και φαντασία.

- Ποια ήταν τα στοιχεία που σας προσέλκυσαν στην αρτοποιεία την οποία υπηρετείται εδώ και χρόνια;

- Πράγματι το χώρο αυτό, τον υπηρετώ αισίως εδώ και 20 χρόνια. Ήταν από τις επαγγελματικές μου ενασχολήσεις που από την αρχή με εντυπωσίασαν. Έτσι ήρθε η αγάπη για τον χώρο, το μεράκι που είναι σημαντικό στοιχείο, η αναζήτηση σε κάθε τι που δημιουργούσα, και φυσικά η επαγγελματική καταξίωση. Σήμερα μετά από χρόνια για μένα ο χώρος αυτό είναι τρόπος ζωής !

- Το τελευταίο διάστημα δημιουργήσατε, ένα νέο αρτοποιείο σε ένα σύγχρονο χώρο, που ακριβώς βρίσκεται;

- Το τελευταίο διάστημα δημιουργήσαμε ένα νέο αρτοποιείο στην οδό Ηπείρου 22Α. Πρόκειται για ένα νέο κατάστημα φτιαγμένο σύμφωνα με τον καινούριο νόμο και τα νέα πρότυπα της αρτοποιείας. Έτσι πληροί τις νέες προδιαγραφές και κανόνες στον τρόπο λειτουργίας και στην υγιεινή. Τομές που σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

- Ποια είναι τα προϊόντα που παράγεται και τι άλλο προσφέρεται;

- Παρασκευάζουμε καθημερινά και προσφέρουμε όλα τα αρτοσκευάσματα και όλων των ειδών τις αρτοκλασίες. Όλα μας τα προϊόντα είναι φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές, ελληνικά μόνο άλευρα και αγνά υλικά. Ζυμώνονται καθημερινά εδώ στο αρτοποιείο μας και ψήνονται καθημερινά στους φούρνους μας. Παράλληλα δημιουργούμε καθημερινά και άλλα διάφορα είδη, κουλουράκια, πίτες διάφορες, σφολιάτες με γέμιση, κρουασάν, τσουρέκια, κέικ, μάμφις, κριτσίνια, κεράσματα, γλυκά κ.α. Παράλληλα διαθέτουμε ειδικό τμήμα με κρύα σάντουιτς και διάφορα επιλεγμένα αλλαντικά και φυσικά ποιοτικό καφέ που μπορείτε να απολαύσετε στο χώρο μας ή στο χέρι.

- Αλήθεια ποιους τύπους ψωμιού παρασκευάζεται και ποιες είναι οι διαφορές τους;

- Παρασκευάζουμε αρκετούς τύπους ψωμιού και οι διαφορές τους είναι καθαρά στα συστατικά των αλεύρων. Ο καταναλωτής μπορεί στο φούρνο Αγιασιώτη να βρει, τύπου 70%, το άσπρο ψωμί δηλαδή, κίτρινο ψωμί που είναι το χωριάτικο, το μαύρο ψωμί, το ντίγκελ, το ψωμί Ζέα που βασίζεται στην αρχαία ποικιλία σιταριού, το πολύσπορο που μίγμα βρόμης, κριθαρένιο ψωμί, γερμανικό ψωμί με λιόσπορους και νιφάδες βρόμης και το βλάχικό ψωμί που είναι στην ουσία το χωριάτικό, που το παρασκευάζουμε μόνο εμείς.

- Κ. Αγιασιώτη τελευταία γίνεται πολύς λόγος για την παραγωγή ψωμιού από κατεψυγμένη ζύμη, ποια είναι η άποψη σας για το θέμα αυτό;

- Πράγματι τελευταία κυκλοφορούν ψωμιά παρασκευασμένα με κατεψυγμένη ζύμη. Είναι η γνωστή φωτογραφική διάταξη που ευνοεί συγκεκριμένους ομίλους σούπερ μάρκετ. Για μένα είναι τραγικό και ιδιαίτερα επιβλαβές για την υγεία. Μια που σύμφωνα με στοιχεία και μελέτες η καταψυγμένη ζύμη δημιουργεί προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι η καταψυγμένη ζύμη τις περισσότερες φορές είναι άγνωστης προέλευσης. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που πρέπει να προτιμάμε ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς, γιατί ζυμώνεται και ψήνεται καθημερινά.

- Το καταναλωτικό κοινό σε ποιους τομείς πρέπει να εστιάζει την προσοχή του στην αγορά του ψωμιού;

- Στην ποιότητα φυσικά και στους κανόνες υγιεινής κάτι που το παρέχουν μόνο οι φούρνοι της γειτονιάς. Άλλωστε ακόμη και σήμερα οι περισσότεροι καταναλωτές διαλέγουν ψωμί με πρώτο παράγοντα την ποιότητα και όχι την φθηνή τιμή.

- Τελικά ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το «καλό ψωμί»;

- Άριστες πρώτες ύλες, εμπειρία και γνώση, μεράκι και φαντασία και καθημερινή παρασκευή του.

- Θεωρείται ότι ο «Φούρνος Αγιασίωτη», έχει στοιχεία που τον κάνουν να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό;

- Πολύ καλή ερώτηση. Εδώ μου δίνεται η δυνατότητα να αναφέρω στο καταναλωτικό κοινό, ότι ο ανταγωνισμός καταρχήν ευνοεί πάντα το κοινό και έχει σε εγρήγορση το κάθε επαγγελματία. Ο «Φούρνος Αγιασίωτη» είναι ο πρώτος που δημιουργήθηκε σύμφωνα με την νέα νομοθεσία. Έτσι παρέχει ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών σε προϊόντα άρτου, αρτοκλασιών, είδη ζαχαροπλαστικής - καφέ. Παράλληλα ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της εποχής, παρέχει δωρεάν την κάρτα συνταξιούχου, που προσφέρει 15% έκπτωση στην αγορά άρτου που είναι ένα σημαντικό ποσό σε ετήσια βάση. Όμως τα σημαντικότερα στοιχεία μας που μας διαφοροποιούν, είναι η αστείρευτη αγάπη για αυτό που κάνουμε, το μεράκι μας και η φαντασία που διαθέτουμε για κάθε τι που δημιουργούμε καθημερινά !

 

Αφήστε το σχόλιό σας