Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Belly Dance

Η Nansy Hantour φέρνει την ανατολίτικη κουλτούρα στη Δράμα.

 

Η ιστορία του oriental ξεκινάει πριν από 5000 χρόνια. Η κουλτούρα και ο πολιτισμός του, αναπτύχθηκαν στις χώρες κυρίως της μεσόγειου αποκλειστικά στην αρχή από άντρες χορευτές. Το oriental επικεντρώνεται κυρίως σε κινήσεις της λεκάνης και της κοιλιάς και ποικίλη σε διάφορα είδη που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις. Η δραμινή χορεύτρια Nansy Hantour μας εξηγεί πως γιατί το oriental έχει γίνει τρόπος ζωής της…

- Ποιά ήταν η πρώτη σου επαφή με το oriental;

- Η πρώτη μου επαφή ήταν οπτική με το συγκεκριμένο είδος, σε παιδική ηλικία μέσω της τηλεόρασης είχα τις πρώτες εικόνες, στην συνέχεια όταν είδα ζωντανά ένα χορό, ένοιωσα από εκείνη τη στιγμή κάτι μοναδικό. Ήταν για μένα ένα κάλεσμα, ότι  και εγώ ανήκω σε αυτό τον χορό.

 

- Τί σημαίνει για σένα το  oriental;

- Το  oriental για μένα είναι και έχει γίνει τρόπος ζωής.

 

-Από που έχετε διδαχτεί  oriental;

Ξεκίνησα ερασιτεχνικά μαθήματα σε σχολή χορού της Δράμας και στη συνέχεια ποιο εξειδικευμένα με τη καταξιωμένη του χώρου, δασκάλα - χοροδιδάσκαλο Lia Verra.

 

- Με ποιους ανθρώπους του χώρου έχετε συνεργαστεί;

- Στην επαγγελματική μου πορεία είχα την ευκαιρία να διδαχθώ και να συνεργαστώ με μεγάλα ονόματα του χώρου. Από την Ελλάδα, Lia Verra, Nikola Kazako, Stella Zahir, Maria Aya, από το εξωτερικό Mohamed Shahin, Selma, από την Ρωσία την Yana, την παγκοσμίου φήμης Julina και από τη Γερμανία το γνωστό στο χώρο ζευγάρι Horacio και Beata Cifuentes.

 

- Πολύς κόσμος γνωρίζει το Bellydance τι σχέσει έχει με το oriental;

- Το oriental είναι ο παραδοσιακός χορός της κοιλιάς. Η εξάπλωση του στον υπόλοιπο κόσμο έγινε στη νεότερη ιστορία λόγω της ανακάλυψης τον διαδικτυακών μέσων. Εκεί δημιουργήθηκε το Belly dance, που είναι το πάντρεμα της ιστορίας και της παράδοσης με το μοντέρνο και το σύγχρονο.

 

- Πώς νιώθεις όταν χορεύεις oriental και πως εκδηλώνεται ο κόσμος;

- Όταν φοράω τη στολή αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι εκεί που ανήκω. Και όταν ξεκινάω τον χορό μου μπροστά στον κόσμο νιώθω τη μαγεία αυτού του χορού να με παρασύρει. Το oriental είναι κάτι που αγαπώ και όλο αυτό το συναίσθημα το περνάω και στον κόσμο που στην αρχή είναι κλειστός αλλά όσο περνά η ώρα τούς παρασύρω στους ρυθμού της ανατολής.

 

- Σε ποιες εκδηλώσεις ήσουν τελευταία;

- Παραβρέθηκα πρόσφατα στο φεστιβάλ oriental: Cairo by night, και στο φεστιβάλ ανατολίτικης κουλτούρας Let’s dance bellydance. Εδώ στη Δράμα έχω χορέψει τελευταία στην Ονειρούπολη για μαγνητοσκόπηση τηλεοπτικής εκπομπής και επίσης πήρα μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις.

 

- Τι είδους εκδηλώσεις αναλαμβάνετε;

- Σε οποιαδήποτε εκδήλωση που θέλει ο κόσμος να δει κάτι διαφορετικό και να διασκεδάσει. Όπως γάμους, δεξιώσεις, χορούς συλλόγων, γιορτές, γενέθλια, αλλά και εμφανίσεις σε μαγαζιά όπως ταβέρνες, καφέ-μπαρ, για να μείνει και να γίνει μια βραδιά ξεχωριστή.

 

- Πώς μπορεί να σε βρει το κοινό;

 

- Στο τηλέφωνο φυσικά για οποιαδήποτε επαγγελματική συνεργασία που είναι, 6977399706 και στο facebook στο Nansy Hantour.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας