Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σαλπιστής Γιώργος

Μαθηματικός, Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας, τ. Πρόεδρος ΕΛΜΕ Δράμας Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Πόλη & Ζωή» του Δημάρχου Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη

 

Δηλώνει ρεαλιστής, ενώ επιδιώκει το αδύνατο. Θέλει όταν φτάσει στη δύση της ζωή του να κοιτά στο παρελθόν και να νοιώθει πως είχαν νόημα όσα προσέφερε.

Έμαθε να αγωνίζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και ως καθηγητής στην δημόσια εκπαίδευση με αισιοδοξία και σκληρή δουλειά. Πιστεύει πως οι Δραμινοί πρέπει να απαιτούμε από την κεντρική εξουσία και τη δημοτική αρχή τα αυτονόητα, αλλά πρωτίστως πρέπει οι ίδιοι μας, να ενεργοποιηθούμε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου. Όλοι μαζί μπορούμε.

- Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Πόλη+ζωή». Ποιες οι εντυπώσεις σας από την μέχρι τώρα πορεία της δημοτικής αρχής;

- Η δημοτική αρχή κατάφερε πάρα πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα. Με σκληρή δουλειά πέτυχε την ομαλή μετάβαση από τον Καποδιστριακό στον Καλλικρατικό δήμο κάτι που με την μειωμένη κρατική χρηματοδότηση δεν ήταν καθόλου εύκολο. Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία κατόρθωσε να σταθεί με αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντι στα προβλήματα των Δραμινών. Έγιναν πολλά αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα να κάνουμε.

- Ποια προβλήματα του δήμου Δράμας ιεραρχείτε αυτήν την στιγμή ως τα σημαντικότερα;

- Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δραμινός πολίτης είναι η γενικευμένη  οικονομική δυσπραγία η οποία τον κατατρέχει και η φτωχοποίηση του μέσα από τις επιλογές που εφαρμόζει η κεντρική κυβέρνηση. Δυστυχώς η Δράμα βίωσε την οικονομική κρίση πολύ πριν την υπόλοιπη Ελλάδα και αυτή η παρατεταμένη ύφεση, οδηγεί πια σε ένα δεύτερο μεταναστευτικό κύμα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Ειδικά για τη Δραμινή νεολαία πλέον φαντάζει αδύνατο να μείνει και να εργαστεί στην πόλη μας, πράγμα που μακροπρόθεσμα θα απογυμνώσει τον τόπο από εκείνα τα ζωτικά του κύτταρα που μπορούν εν δυνάμει να δώσουν το έναυσμα για ανάκαμψη... Όμως και τα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας, όπως το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, η ποιότητα ζωής και η ουσιαστική αξιοποίηση του ιστορικού και φυσικού της πλούτου δεν πρέπει και δεν μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

- Μια πρώτη σκέψη για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της πόλης μας;

- Βαρέθηκα να περιμένω από την κεντρική κυβέρνηση να κάνει κάτι για την πόλη μας. Θα απαιτήσω, βέβαια, αυτά που δικαιούται η Δράμα από τα κέντρα εξουσίας, αλλά περισσότερο θα απαιτήσω από τον εαυτό μου, την δημοτική αρχή και όλους τους Δραμινούς να εργαστούμε σκληρά εμείς οι ίδιοι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Ιδέες υπάρχουν, όρεξη για δουλειά υπάρχει, διέξοδοι για να αποκτήσουμε την τεχνογνωσία που απαιτείται, υπάρχουν, θα πρέπει λοιπόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να τα βάλουμε κάτω και να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να υπάρξει στήριξη του πρωτογενή τομέα με συγκεκριμένες δομές που θα ενισχύουν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς μας, που θα συνδυαστεί με στοχευμένες κινήσεις οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης που δεν θα είναι μονοσήμαντες και αποκλειστικά βασισμένες στην Ονειρούπολη αλλά θα διαπραγματεύονται την δημιουργία εφάμιλλων θεσμών και γενικότερα δράσεων εξωστρέφειας που θα τρέχουν καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιάς. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε σε βάθος χρόνου να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για τους συνδημότες μας, για να κρατήσουμε την νεολαία μας στην πόλη της Δράμας.

- Το μνημόνιο συνεχίζει να υπάρχει ή πλέον δεν είναι επίκαιρο;

- Η χώρα μας δεν είχε ανάγκη από μνημόνια. Είχε ανάγκη από μεταρρυθμίσεις οι οποίες δυστυχώς ούτε και σήμερα γίνονται. Αυτό που προβάλλεται σαν μεταρρύθμιση  είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα δεν είναι παρά μια απορρύθμιση των πάντων και μια περαιτέρω φτωχοποίηση του μέσου Έλληνα. Οι Έλληνες διαχρονικά περιμένουμε από τους ξένους να μας σώσουν και δυστυχώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται και καταλήγουμε κάθε φορά σε αυτό που βιώνουμε σήμερα. Φτάνει πια. Σήμερα το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να εργαστούμε σκληρά και συλλογικά, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον πάτο του βαρελιού και να ανορθώσουμε την χώρα μας.

- Η ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα έπρεπε να έχει πολιτικό μήνυμα ή όχι;

- Η ψήφος έχει πάντα πολιτικό χαρακτήρα και στέλνει πάντα πολιτικά μηνύματα. Στις δημοτικές εκλογές όμως, αποφασίζουμε για τον Δήμο μας και όχι για την κυβερνητική πολιτική. Αποφασίζουμε για το ποιος μπορεί να κάνει την δουλειά με  αποτελεσματικότητα, συνέπεια, τιμιότητα και ήθος αντιμετωπίζοντας τους συνδημότες του ως ΙΣΟΥΣ χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις, χωρίς παιδιά και αποπαίδια...

- Τι είναι η αυτοδιοίκηση για εσάς;

- Η Αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος απ΄ όπου σήμερα μπορεί να ξεκινήσει η ανόρθωση και η αναγέννηση της χώρας μας. Είναι ο χώρος που οι νέες ιδέες μπορούν ευκολότερα - σε σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή - να γίνουν πράξη. Είναι ο χώρος από τον οποίο εμείς οι  ίδιοι οι δημότες θα ξεκινήσουμε να βάζουμε τις βάσεις για το πολυπόθητο ζητούμενο της ανάπτυξης, στην αρχή ο καθένας για τον τόπο του και σιγά σιγά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την χώρα μας. Οι Δραμινοί στο σύνολο μας αγαπάμε με πάθος την πόλη μας και ζητάμε το κάτι παραπάνω. Προτάσσοντας την αγάπη αυτή και την ανάγκη μας για πρόοδο μπροστά από τις διαφορές μας και τις όποιες διαχωριστικές γραμμές που τεχνηέντως θέλουν να μας επιβάλλουν οι σκληρές κεντρικές πολιτικές, θα πετύχουμε.

- Έχετε μεγάλη συνδικαλιστική διαδρομή. Οι συνδικαλιστές δέχονται πολύ σκληρή κριτική για την πορεία του τόπου. Δικαιολογημένο το ανάθεμα;

- Φαίνεται μεγάλη γιατί η παρουσία μου στα συνδικαλιστικά δρώμενα είναι έντονη, αλλά ξεκίνησε μόλις στα τέλη του 2010. Θεωρώ τον εαυτό μου σαν μέλος της νέας γενιάς συνδικαλιστών, αυτών που ασχολήθηκαν για να βοηθήσουν και όχι να ωφεληθούν. Λειτούργησα πάντα με μοναδικό μου γνώμονα το όφελος των συναδέρφων αλλά και της υπόλοιπης κοινωνίας. Ασχολήθηκα γιατί έκανα και εγώ την ίδια κριτική, όπως ακριβώς την οριοθετεί το ερώτημα σας αλλά θεωρώ ότι η κριτική για να έχει αξία απαιτείται να συνδυάζεται και με την ενεργή συμμετοχή όλων μας για να μπορέσει να μετουσιωθεί σε κάτι παραπάνω από λόγια. Επανάσταση δια αντιπροσώπων δεν γίνεται. Η ενεργή συμμετοχή όλων μας στα σωματεία μας, θα εξασφαλίσει ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν και ότι οι αριβίστες που εκμεταλλεύτηκαν το συνδικαλιστικό κίνημα θα πάνε σπίτια τους.

- Πως η μέχρι τώρα επαγγελματική σας δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στα δημοτικά δρώμενα;

- Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, μπορώ να πω ότι χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία. Εργάσθηκα για 3 έτη σαν Ιδιωτικός Υπάλληλος σε βιομηχανία Ενδυμάτων - Διευθυντής Παραγωγής και Ανθρωπίνου Δυναμικού - αντικείμενο που ήταν αρκετά συναφές με τις μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη Επιχειρησιακή Έρευνα που έκανα στο London School of Economics. Σαν ελεύθερος επαγγελματίας έκανα ιδιαίτερα μαθήματα Μαθηματικών και εν συνεχεία σε ιδιαιτέρως νεαρή ηλικία έγινα ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά και συνέταιρος στον πρώτο παιδότοπο που δημιουργήθηκε στη Δράμα (Balloοns), δουλεύοντας καθημερινά πάρα πολλές ώρες. Τέλος σαν δημόσιος υπάλληλος και συγκεκριμένα σαν καθηγητής στο ΕΠΑΛ Δράμας, είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ και με διοικητικά θέματα πέρα από την διδασκαλία. Αυτή η ενασχόληση μου με πολλούς και διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, μου δίνει την ικανότητα να γνωρίζω και να κατανοώ τα προβλήματα ενός μεγάλου φάσματος εργασιακής δράσης. Θεωρώ λοιπόν ότι η λύση οποιουδήποτε προβλήματος έρχεται μετά από σκληρή δουλειά, που όμως προϋποθέτει την εις βάθος κατανόηση όλων των πτυχών του. Επίσης το να έχει εντρυφήσει κάποιος σε μια ποικιλία θεμάτων που αγγίζουν το ευρύτερο οικονομικο-κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου του, του δίνει ερεθίσματα και εφόδια στο να αναπτύξει ιδέες και οράματα που έχουν πρακτικό ορίζοντα υλοποίησης σε μια εποχή που ακόμη και τα όνειρα φορολογούνται.

- Πείτε μας μια φράση που να περιέχει τη φιλοσοφία σας για τη ζωή...

- Επιθυμώ όταν θα φτάσω στην δύση της ζωής μου, να κοιτάξω το παρελθόν και να χαμογελάσω. Να  νιώσω ότι όλα αυτά που έκανα είχαν ένα νόημα και ότι προσέφερα και εγώ κάτι  με την παρουσία μου.

- Ανέχεστε την κριτική ακόμη και αν τη θεωρείτε άδικη;

- Θεωρώ ότι η κριτική είναι ένα απαραίτητο ενισχυτικό εργαλείο για οποιοδήποτε προσπάθεια θέλει να έχει παρακαταθήκη κοινωνικής αποδοχής. Η κριτική επιτρέπει στον καθένα από εμάς να δει κατάματα τις αστοχίες, τα λάθη ή τις παραλείψεις του και να ανατροφοδοτήσει τις προσπάθειες του με τέτοιο τρόπο που θα του επιτρέψει να φέρει τα αποτελέσματα που θέλει. Κανείς δεν είναι τέλειος και κάθε βήμα στην ζωή είναι εν δυνάμει ένα μάθημα και μια αφορμή για κριτική. Σε μια ιδανική κοινωνία η εποικοδομητική κριτική θα ήταν ότι καλύτερο αλλά επειδή δεν ζω με ψευδαισθήσεις μαθαίνω να συμβιώνω και με την άδικη κριτική. Αλλά και μόνο ότι αυτή θα γίνει αφορμή για να με αναγκάσει να ψάξω για να δικαιολογήσω, πρώτα στον εαυτό και μετά στους γύρω μου, τους λόγους που την κάνουν άδικη, πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

- Σας φοβίζει η αποτυχία;

- Οποιονδήποτε άνθρωπο τον ενοχλεί η αποτυχία. Αυτό που με φοβίζει όμως είναι το να μην προσπαθήσω φοβούμενος ότι θα αποτύχω. Γι αυτό πάντα προσπαθώ να δημιουργώ με καλή προετοιμασία, τις συνθήκες επιτυχίας. Όπως είπε και ο ποιητής σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά η διαδρομή.

- Ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημά και ποιο το μεγαλύτερο ελάττωμα σας;

- Στην κοινωνία που ζούμε σήμερα, δυστυχώς αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται προτερήματα εκλαμβάνονται σαν μειονεκτήματα. Η ειλικρίνεια, η τιμιότητα, η εργατικότητα, η καλοπιστία, το να έχεις οράματα και στόχους που δεν συμβιβάζονται με τα πλαίσια μιας στείρας αποδοχής του «μετρίου», τείνουν να σε χαρακτηρίσουν σαν άκαμπτο, ηθικολόγο, ονειροπόλο, ουτοπιστή, άνθρωπο εκτός πραγματικότητας. Τα στοιχεία όμως αυτά δεν μου προέκυψαν από το πουθενά. Τα πρωτογνώρισα από τα βιβλία των αρχαίων φιλοσόφων που διάβασα μικρός, τα διδάχτηκα από το ήθος με το οποίο με μεγάλωσε η οικογένεια μου, είναι από όλα τα «μικρά και ασήμαντα» που συνέβησαν στην ζωή μου. Και με αυτά τα εφόδια σήμερα ζητώ την στήριξη των συνδημοτών μου.

- Παραδέχεστε τα λάθη σας;

- Στη ζωή μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι μόνο όταν καταλαβαίνουμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να μην τα επαναλάβουμε. Για να καταλάβεις όμως τα λάθη σου πρέπει πρώτα να τα παραδεχτείς.

- Ποιες είναι οι πιο ευτυχισμένες σας στιγμές;

- Η γέννηση των παιδιών μου. Η ευτυχία όμως είναι «συλλογή» από πολλές μικρές σταγόνες χαράς, που ζεις καθημερινά. Η οικογένεια μου, οι φίλοι μου και οι μαθητές μου είναι αυτοί που με βοηθούν να «συλλέγω» στιγμές ευτυχίας μέσα πιο τα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητας μου

- Θα θέλατε τα παιδιά σας να ασχοληθούν με τη πολιτική;

- Με τα εφόδια που τους έχουμε δώσει σαν οικογένεια και με βάση το ήθος και την αγάπη για τον συνάνθρωπο τους που έχουν αναπτύξει, θα τους ενθάρρυνα αν οι ίδιοι το αποφασίζανε. Η πολιτική και η κοινωνία μας έχουν ανάγκη από νέους ανθρώπους και νέες αντιλήψεις.

- Ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνετε το πρωί;

- Που είναι ο καφές μου;

- Ποια είναι η φράση που λέτε συχνότερα;

- Όλοι μαζί μπορούμε.

- Ποια είναι η αγαπημένη σας γωνιά στη Δράμα;

- Η πλατεία και τα πέριξ. Διαχρονικά το σημείο συνάντησης όλων των Δραμινών.

- Με τι σας αρέσει να ασχολείστε τον ελεύθερο χρόνο σας;

- Λόγω των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων παλιότερα και των συνδικαλιστικών μου πρόσφατα, δεν έχω ιδιαίτερα πολύ ελεύθερο χρόνο. Όσος υπάρχει τον αφιερώνω στην οικογένεια μου και στους φίλους μου. Θα παρακολουθήσω για παράδειγμα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα του μικρού μου, θα επισκεφτώ τον μεγαλύτερο που σπουδάζει, θα βγω για ένα ποτό με τη Βάσω, θα κάτσω για ένα ουζάκι ή ένα καφεδάκι με τους φίλους για να κουβεντιάσουμε. Και ναι, μου αρέσει να ταξιδεύω.

- Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να επιζητεί την κολακεία των γύρω;

- Επιζητώ την αναγνώριση των προσπαθειών μου. Αυτό με κάνει να προσπαθώ περισσότερο. Η κολακεία είναι μία ψεύτικη έκφραση επιδοκιμασίας και δεν μπορεί να μου προσφέρει τίποτα ουσιαστικό.

- Αν ένας μαθητής στο σχολείο, σας ρωτήσει για ποιο λόγο αξίζει κανείς να ζει στη Δράμα τι θα του λέγατε;

- Είναι μια μικρή και ανθρώπινη πόλη, με φυσικές ομορφιές απαράμιλλου κάλλους και σημαντικές δυνατότητες εξέλιξης. Με φιλότιμους και φιλόξενους ανθρώπους που νοιάζονται για τους γύρω τους. Μια πόλη στην οποία αξίζει να ζει κανείς με την οικογένεια του και για την οποία αξίζει κανείς να προσπαθεί για να την δει να κάνει βήματα προόδου. Θα έκλεινα λέγοντας τους πως ακόμη και σήμερα που δεν υπάρχουν δουλειές σ΄αυτόν τον τόπο επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε από μόνοι μας την ανάπτυξη που μας έχουν τάξει και ότι αυτοί σαν νέοι θα πρέπει να γίνουν μπροστάρηδες σ αυτόν τον αγώνα.

- Είστε αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης;

- Έχω μάθει να δίνω κάθε αγώνα με αισιοδοξία. Με οργάνωση και σκληρή δουλειά. Με γνώση και εμπειρία. Είναι ένας δύσκολος αγώνας αλλά πιστεύω ότι αυτή τη φορά που οι συνδημότες μου με έχουν γνωρίσει καλύτερα, θα με εμπιστευτούν και θα μου επιτρέψουν να αγωνιστώ σαν δημοτικός σύμβουλος για μια καλύτερη Δράμα.

- Γιατί κάποιος Δραμινός πολίτης να επιλέξει Κυριάκο Χαρακίδη στις εκλογές που έρχονται και εσάς ως δημοτικό σύμβουλο;

- Ο Κυριάκος Χαρακίδης και η σημερινή δημοτική αρχή, έβαλαν τις βάσεις αυτά τα τρεισήμισι χρόνια για να μπορέσει η Δράμα να ξεφύγει από την μιζέρια της. Με πολύ δουλειά και σωστή οργάνωση κάναμε τα πρώτα βήματα για να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Τώρα πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό και να ανεβάσουμε τη Δράμα πολλά σκαλιά παραπάνω. Το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι να κερδίσουμε σαν Δράμα το στοίχημα της ανάπτυξης και αυτό μπορεί να το καταφέρουν μόνο όσοι έχουν με συνέπεια αποδείξει ότι σε πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικού μαρασμού και μ΄έναν παραπαίοντα κεντρικό κρατικό μηχανισμό που απογύμνωσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να δημιουργήσουν ελπίδα για μια πόλη με ζωή.

Σχετικά με το πρόσωπο μου, ήμουν υποψήφιος και στις αμέσως προηγούμενες εκλογές. Η γενικότερη παρουσία μου στα κοινωνικά δρώμενα και η υποψηφιότητα μου είχε προκύψει από την ανάγκη που  ένιωσα για να προσφέρω και εγώ στην πόλη, όπου δημιούργησα την οικογένεια μου, στην πόλη που με βοήθησε να πετύχω επαγγελματικά και να ζήσω τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής  μου. Ήταν η πρώτη μου ενασχόληση με τα κοινά, καθώς οι μέχρι τότε επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν  μου επέτρεπαν να συμμετέχω στον βαθμό που επιθυμούσα. Δεν εκλέχτηκα, αλλά αυτό δεν επηρέασε τον στόχο μου για ενεργή συμμετοχή στα κοινά της πόλης, ούτε μείωσε την ανάγκη μου για προσφορά. Η παρουσία μου στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου εντατικοποιήθηκε  από διάφορα μετερίζια όπως αυτά του αντιπροέδρου της «Πόλης & Ζωής», του αντιπροέδρου της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, και του μέλους της Κινηματογραφικής Λέσχης Δράμας και του Μουσικού Οργανισμού Δράμας. Είχα έντονη συνδικαλιστική δράση και σαν πρόεδρος της ΕΛΜΕ Δράμας και σαν πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Δράμας, δίνοντας παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις και εντός και εκτός Δράμας, με συνεχείς αγώνες για την καλυτέρευση των συνθηκών και των συνδημοτών μου και των συναδέρφων μου. Με μεγαλύτερη εμπειρία αλλά και περισσή διάθεση δίνω το παρόν και στην μάχη της ανάπτυξης της πόλης μας που δεν τελειώνει όταν κλείσουν οι κάλπες.

- Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες σας ενόψει των εκλογών της 18ης Μαΐου;

- Η απάντηση μας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, είναι η συμμετοχή μας. Όλοι μαζί μπορούμε.

- Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;

- Ευχαριστώ τους Δραμινούς που όλα αυτά τα χρόνια με στήριξαν στον επαγγελματικό μου βίο και ελπίζω να μου δώσουν τη δυνατότητα να τους ανταποδώσω την αγάπη τους προσφέροντας στη Δράμα τον καλύτερο μου εαυτό, με την ελπίδα ότι θα συμβάλλω κι εγώ με ένα μικρό λιθαράκι στο να γίνει η πόλη μας αντάξια των προσδοκιών τους.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας