Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


14 απαντήσεις από τον Γιάννη Εφραιμίδη

Ταξιδιωτικός Πράκτορας - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας

 

Ο Γιάννης Εφραιμίδης πιστεύει πως η Δράμα μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια. Αν και έχουν σημειωθεί κάποια θετικά βήματα από πλευράς δημοτικής αρχής, υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν. Για τον επικεφαλή της παράταξης, Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ αναφέρει πως έχει πλούσιο βιογραφικό σπουδών, διαθέτει σπάνιο ήθος, είναι αποφασιστικός, είναι σεμνός και πάνω από όλα πρακτικός άνθρωπος. Προτεραιότητα όλων μας τονίζει είναι ο πολίτης. Πρέπει να βελτιώσουμε τη καθημερινότητα του πολίτη. Να είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στην άμεση επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα παρουσιάζονται, ταυτόχρονα όμως να αναζητάμε επενδυτικές κινήσεις που η υλοποίηση τους θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στην κοινωνία μας.

- Πώς κρίνετε την πορεία του δήμου και της σημερινής δημοτικής αρχής;

- Σε Λάθος κατεύθυνση. Αν και έχουν σημειωθεί κάποια θετικά βήματα από πλευράς δημοτικής αρχής, υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν. Γι΄αυτό το λόγο είμαστε εδώ. Για να δοθεί μια νέα κατεύθυνση στην πορεία του δήμου, μια νέα προοπτική, ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό που μας ετοιμάζουν.

- Τι σημαίνει για σας δήμος Δράμας;

- Σημαίνει ζωή για τη Δράμα, καθημερινός αγώνας για τους πολίτες με στόχο την ευημερία όλων μας.

- Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις ερχόμενες εκλογές με τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και την παράταξη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα». Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να συμπορευθείτε με τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ;

- Η «Νέα Εποχή - Νέα Δράμα», είναι η παράταξη που άφησε τεράστιο έργο στην δραμινή κοινωνία. Η κατασκευή του δημοτικού ωδείου, του βιολογικού καθαρισμού, του αθλητικού κέντρου Κραχτίδη, της λαχαναγοράς, την αναπαλαίωση του κινηματογράφου «Ολύμπια», με τις αναπλάσεις στην πόλη αλλά και τις πολλές διανοίξεις οδών ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στην κυκλοφορία των οχημάτων. Τονίζω επίσης την ανάπλαση της περιοχής του χειμάρρου Καλλιφύτου που σήμερα το απολαμβάνουν όλοι οι δραμινοί και τις αθλητικές υποδομές σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες με την κατασκευή αποδυτηρίων - κερκίδων και νυχτερινού φωτισμού. Κατασκευάσαμε νέο δημοτικό μέγαρο το οποίο έδωσε την δυνατότητα στην δημοτική αρχή να στεγάσει τις υπηρεσίες της. Και φυσικά δημιούργημα της δικής μας δημοτική αρχής είναι η Ονειρούπολη. Πιστεύω πως τα παραπάνω έργα είναι αρκετά για στηρίζω την προσπάθεια της παράταξης. Ο νέος μας επικεφαλής, ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ ανέλαβε τα ηνία της παράταξης με δημοκρατικές διαδικασίες της έδωσε βηματισμό, και διαφορετική πολιτική προσέγγιση. Έχει πλούσιο βιογραφικό σπουδών, διαθέτει σπάνιο ήθος, είναι αποφασιστικός, είναι σεμνός και πάνω από όλα πρακτικός άνθρωπος.

- Υπάρχει κατά την άποψή σας αχτίδα και ελπίδα για αλλαγή πορείας;

- Φυσικά. Η ελπίδα για κάτι καλύτερο υπάρχει και πρέπει να υπάρχει. Πηγάζει από μέσα μας, δημιουργείται από τις προτάσεις μας και γίνεται υλοποιήσιμη με τα έργα μας.

- Έχετε άλλη πρόταση. Τι κατά την γνώμη σας πρέπει να γίνει ώστε να αλλάξει πορεία ο Δήμος Δράμας;

- Η αλλαγή πορείας είναι μονόδρομος εάν θέλουμε να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στις νεότερες γενιές. Η δημοτική αρχή πρέπει να στέκεται δίπλα στα θέλω των πολιτών.  Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Πρέπει να υπάρξει επιτέλους ένας σοβαρός φάκελος που θα αφορά το δήμο Δράμας και θα έχει να κάνει με το ΕΣΠΑ. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από κυβερνήσεις και κόμματα. Η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές και οι πολίτες ακόμη δυσκολότερες. Η ουσιαστικότερη παρέμβαση που θα μπορούσε να γίνει σε πολλούς τομείς της κοινωνίας μας έχει να κάνει με τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Εκεί θα ρίξουμε το βάρος μας και φυσικά σε πολιτικές που θα καλυτερεύσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και οι οποίες έχουν μηδαμινό κόστος.

- Τι είναι η τοπική αυτοδιοίκηση για εσάς;

- Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο σταθμός για ένα καλύτερο μέλλον μακριά από συμφέροντα και κομματικές προκαταλήψεις όπου τον πρώτο λόγο πρέπει να έχει ο πολίτης.

- Ποια είναι η άποψή σας περί συνεργασιών;

- Στην τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους συνεργασία μόνο στα πλαίσια μιας διαδημοτικής συμφωνίας, για ένα μεγάλο έργο ή μια πολιτική πρόταση που θα ανακουφίσει τους δημότες.

- Πολλές παρατάξεις δηλώνουν ανεξάρτητες σε αυτήν την εκλογική μάχη. Μήπως το ακομμάτιστο και ανεξάρτητο είναι μόδα της εποχής;

- Εμείς έχουμε μια υπεύθυνη και ειλικρινή στάση απέναντι στους συμπολίτες μας. Σεβόμαστε και τιμούμε την ιστορία και την πορεία τόσο της παράταξης όσο και του κάθε μέλους μας ξεχωριστά. Εδώ και τρία χρόνια στο Νέο μας ξεκίνημα ζητήσαμε τη στήριξη όλων των Δραμινών, όλων των φορέων όλων των κομμάτων. Αντίπαλοι μας είναι τα προβλήματα του τόπου. Ο δήμος ανήκει σε όλους τους πολίτες του.

- Είστε επιχειρηματίας... πόσο δύσκολο είναι το επιχειρείν σε καιρούς οικονομικής κρίσης;

- Όταν  δεν υπάρχει ξεκάθαρο το επιχειρηματικό πλάνο, δεν ξέρει πολλές φορές τι να περιμένεις.

- Τελικά οι επιχειρηματίες είναι οι μόνιμα αδικημένοι από τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνονται;

- Δεν νομίζω πως υπάρχει κατηγορία πολιτών που να μην έχει χτυπηθεί από τα μέτρα.

- Είστε ικανοποιημένος από την φετινή διοργάνωση της Ονειρούπολης; Τι προτείνετε για το μέλλον;

- Αποτελεί κοινή διαπίστωση όλων πως η διοργάνωση έχασε τον προσανατολισμό της. Τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μια φθίνουσα πορεία όσο και αν θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό. Έχασε το δρόμο της τη φιλοσοφία της. Προτείνουμε αναδόμηση νέο ξεκίνημα επιστροφή στο πνεύμα του αρχικού σχεδιασμού με οργανωτικό πλάνο δράσεων έτσι ώστε να επιστρέψει άμεσα στη θέση που της αξίζει.

- Ποιο το όραμά σας για τον δήμο Δράμας;

- Ένας δήμος φιλικός προς τους πολίτες, ελκυστικός για τους επισκέπτες και δημιουργικός για όλους.

- Μπορεί να ξεφύγει ο τόπος μας από τον ρόλο του ουραγού και του καρπαζοεισπράκτορα;

- Είναι στο χέρι μας και αποτελεί υποχρέωση για εμάς που ζητούμε ψήφο. Πρέπει όμως οι πολίτες να επιλέξουν τους κατάλληλους. Αυτούς που μπορούν να αγωνιστούν με σθένος και ανιδιοτέλεια. Οι πολίτες πρέπει επιτέλους να καταλάβουν τη τεράστια δύναμη που τους δίνουν οι δημοτικές εκλογές.

- Είστε αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης;

- Φυσικά και είμαι. Η παράταξη «Νέα Δράμα - Εποχή» έχει να παρουσιάσει έτοιμη υλοποιήσιμη πρόταση, που βασίζεται σε 5 άξονες:

Α) κοινωνικής πολιτικής (Υγείας και Πρόνοιας)

Β) Αθλητισμού πολιτισμού παιδείας

Γ) Καθημερινότητας του δημότη

Δ) Περιβάλλοντος καθαριότητας και πρασίνου

Ε) Οικονομικής Αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης

Έχει σχεδιασμό και όραμα για το μέλλον. Έχουμε έντονη παρουσία και συμμετοχή εδώ και τρία χρόνια με σειρά δράσεων και εκδηλώσεων και προτάσεων. Τα μηνύματα που και εμείς λαμβάνουμε από την καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μας είναι κάτι παραπάνω από θετικά και μας δίνουν δύναμη να εντείνουμε τις προσπάθειες μας.  Για μια Δράμα πρωταγωνίστρια !

- Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;

 

- Η απόφαση μου να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αποτελεί μια υπεύθυνη και συνειδητή επιλογή. Έχω τη διάθεση και το μεράκι να ασχοληθώ με τα κοινά. Θεωρώ πως οι σπουδές μου και η επαγγελματική μου εμπειρία μου δίνουν τις βάσεις να ανταπεξέλθω με επιτυχία. Προτεραιότητα όλων μας είναι ο πολίτης. Πρέπει να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Να είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στην άμεση επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα παρουσιάζονται, ταυτόχρονα όμως να αναζητάμε επενδυτικές κινήσεις που η υλοποίηση τους θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στην κοινωνία μας. Για μια Δράμα με οικολογική συνείδηση με σεβασμό στο περιβάλλον και στους πολίτες της. Οι δημοτικές εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας. Η αποχή, η αδράνεια και η αδιαφορία από τους πολίτες δεν δίνει λύση. Λύση δίνει η συμμετοχή ! Καλή επιτυχία σε όλους.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας