Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Mercedes C-Class Σπορτίφ πολυτέλεια!

Με στοιχεία από την ναυαρχίδα S class, η νέα C class είναι ξεχωριστή και πολυτελέστατη. Αποτελεί ένα οικογενειακό αυτοκίνητο υψηλών προδιαγραφών, που αυξάνει την απόσταση όσο ποτέ, από τα ανταγωνιστικά μοντέλα.

 

Η νέα προσέγγιση της εταιρίας στον εξωτερικό σχεδιασμό είναι εμφανής από την πρώτη στιγμή, κάτι που κάνει την νέα C class πραγματικά ξεχωριστή. Έτσι είναι πιο κομψή από ποτέ, με την εικόνα της να προσδιορίζεται από τη μάσκα, που παραπέμπει στην ανασχεδιασμένη E-Class και στην ολοκαίνουρια S-Class αλλά και από τη διαμόρφωση του πανέμορφου πίσω μέρους της. Έτσι  η νέα C-Class δείχνει αρκετά πιο premium σε σχέση με το παρελθόν. Με το μακρύ καπό και τα πιο εντυπωσιακά φωτιστικά το νέο μοντέλο έχει πιο ρέουσες σχεδιαστικές γραμμές και αεροδυναμικό συντελεστή, καλύτερο ακόμη και από κουπέ οχήματα, που περιορίζεται στο 0,26. Έτσι συνολικά δεν θα προσελκύσει μόνο παραδοσιακούς πελάτες, αλλά και πιο νεαρούς ηλικιακά αγοραστές.

 

Βασιζόμενη στην νέα ευέλικτη πλατφόρμα MRA της εταιρείας, η νέα C-Class με κωδικό W205, είναι κατά μέσο όρο 100 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με το παρελθόν, έτσι η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί κατά 20% και οι επιδόσεις έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Το νέο μοντέλο μεγάλωσε σε διαστάσεις σε σχέση με το προηγούμενο, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη άνεση στο εσωτερικό, με το μήκος του να φθάνει πλέον τα 4,68 μ., το πλάτος του τα 1,81 μ., ενώ αυξήθηκε και το μεταξόνιο κατά 80 χιλ. φτάνοντας τώρα τα 2,84 μέτρα. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις της έχουν αυξήσει το διαθέσιμο χώρο για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος, μεγαλώνοντας παράλληλα την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ, η οποία ανέρχεται σε 480 λίτρα. Εσωτερικά τα πάντα έχουν αλλάξει, προς το καλύτερο φυσικά. Το σαλόνι είναι σημαντικά πιο πολυτελές, με καλύτερα  και  πιο ποιοτικά υλικά. Δεσπόζουν οι τρεις κυκλικοί αεραγωγοί στην κεντρική κονσόλα, που παραπέμπουν σε οπτική κίνηση και η μεγάλη οθόνη πληροφοριών. Γενικά οι διακόπτες είναι λιγότεροι, μια που αρκετές λειτουργείς γίνονται από τον πιεζοπεριστροφικό διακόπτη της κονσόλα μέσω του οποίου μπορείς να χειριστείς όλες τις λειτουργίες των ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου.

 

Στην χώρα μας αρχικά η νέα C-Class θα διατίθεται με τρεις κινητήρες. Η βασική έκδοση βενζίνης είναι η C 180 με τον turbo των 1,6 λίτρων που αποδίδει 156 ίππους και 250 Nm ροπής. Η C 200 των 2.0 λίτρων αποδίδει 184 ίππους και 300 Nm ροπή. Ενώ η πετρελαιοκίνητη C220 CDΙ αποδίδει 170 ίππους και 400 Nm ροπή. Σύντομα η νέα C θα κυκλοφορήσει και με άλλους κινητήρες τόσο σε βενζίνη όσο και σε diesel, ενώ θα διαθέτει και υβριδικές εκδόσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έκδοση C 300 Βlue Tec Hybrid συνδυάζει diesel κινητήρα 204 ίππων με ηλεκτρικό μοτέρ 27 ίππων, προσφέροντας βελτιωμένη οικονομία η οποία αντιστοιχεί σε κατανάλωση 3,9 λίτρων/100 χλμ. Αναλόγως τώρα με τον κινητήρα η νέα C-Class συνδυάζεται με ένα νέο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή το αυτόματο 7G- Tronic Plus.

 

Όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας, στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται το Attention Assist, το οποίο ανιχνεύει σημάδια κόπωσης του οδηγού και τον προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά, το σύστημα προσαρμοζόμενης πέδησης Adaptive Break με υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, λειτουργιά Hold, προετοιμασία φρένων και στέγνωμα φρένων σε υγρό δρόμο και το σύστημα προστασίας πεζών με ενεργό καπό. Στον προαιρετικό εξοπλισμό, ο υποψήφιος πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού στην οποία περιλαμβάνονται συστήματα όπως το Collision Prevention Revention Assist Plus για την προειδοποίηση και αποφυγή σύγκρουσης, το προσαρμοζόμενο σύστημα αυτόματου πιλότου Distronic Plus καθώς και το σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών Pre-Safe.

 

Είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία του, που προσφέρεται με πνευματική ανάρτηση εμπρός, αλλά η αυτοπροσαρμοζόμενη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση Airmatic που μεταβάλλει το βαθμό απόσβεσης και στους τέσσερις τροχούς αναλόγως με τις συνθήκες και το φορτίο του αυτοκινήτου, δίνοντας παράλληλα στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων ρυθμίσεων Comfort, Eco, Sport και Sport+

Η νέα C σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, όχι μονό για την Mercedes, αλλά και για την αυτοκινητοβιομηχανία. Στοιχειοθετεί τον ορισμό του οικογενειακού πολυτελούς και πολύ καλά εξοπλισμένου αυτοκινήτου και ρίχνει το «γάντι» στον ανταγωνισμό!

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας