Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Volvo V40 Cross Country: ιδανικός συνδυασμός !

Με στιβαρά σχεδιαστικά στοιχεία, αυξημένο ύψος αμαξώματος και ολόκληρη σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, το Volvo V40 Cross Country αποτελεί το ιδανικό αυτοκίνητο για κάθε στιγμή.

 

Η Volvo το 1997, ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κατάφερε να γεφυρώσει την απόσταση ενός απλού αυτοκινήτου και ενός SUV με το πετυχημένο XC70.

Τα crossover η Volvo, τα γνωρίζει καλά, είναι αυτοκίνητα που βασίζονται σε ένα επιβατικό αλλά διαθέτουν χαρακτηριστικά και αισθητικά στοιχεία από τα τζιπ.

Έτσι το νέο V40 Cross Country έχει εμφανείς ομοιότητες με το «αδερφό» V40 αλλά ξεχωρίζει από αυτό, μια που είναι κατά 40mm πιο ψηλό. Βέβαια τα επιπρόσθετα στοιχεία όπως, πλαϊνά μαρσπιέ, αλουμινένια προστατευτικά, μπάρες οροφής, διαφορετικής σχεδίασης ζάντες, είναι οι υπόλοιπες σχεδιαστικές διαφορές που κάνουν τη διαφορά και δείχνουν το Cross Country πιο μυώδες και δυναμικό.

 

Το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου ξεχωρίζει από τον σκούρου χρώματος προφυλακτήρα με την ενσωματωμένη, χρώματος αλουμινίου ποδιά, τη γρίλια με το κυψελωτού σχήματος πλέγμα και τα κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος τη διαφορά κάνει ο σκουρόχρωμος προφυλακτήρας με την ενσωματωμένη χρώματος αλουμινίου ποδιά που διατίθεται και με τα διακριτικά στοιχεία Cross Country. Στο πλάι την εντύπωση κάνουν οι αλουμινένιου χρώματος μαρσπιέδες που κάνουν την διαφορά. Συνολικά το V40 Cross Country διαθέτει αναμφισβήτητα σκανδιναβική εμφάνιση και αίσθηση και φυσικά όλα τα μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού που πρώτο εισήγαγε στην κατηγορία το αδελφό V40. Στο εσωτερικό η εικόνα για μια ακόμη φορά είναι εντυπωσιακή. Η αναβαθμισμένη ποιότητα της Volvo, είναι εμφανής σε κάθε σημείο. Φινίρισμα, ποιότητα υλικών και εργονομία συνδυάζονται ιδανικά. Η πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή σχεδίαση με την κεντρική κονσόλα, αλλά και τον πίνακα οργάνων με τις ψηφιακές ενδείξεις εντυπωσιάζουν. Με μεταξόνιο 2.647 mm, πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας, εξασφαλίζει απροβλημάτιστους χώρων των επιβατών και άνεσης σε κάθε ταξίδι.

 

Στο θέμα του εξοπλισμού τώρα το V40, είναι το πρώτο αυτοκινητικό παγκοσμίως που διαθέτει στάνταρ αερόσακο πεζών, ενώ στάνταρ είναι και η νέα έκδοση του City Safety που αποτρέπει μικρές ή μεγαλύτερες συγκρούσεις μέσα στην πόλη, έως τα 50 km/h, σύστημα ανίχνευσης πεζών, αλλά και το σύστημα ευστάθειας DSTC. Φυσικά η προαιρετική λίστα συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνει το Cross Traffic Alert, το Pedestrian Detection, αλλά και το ενεργό cruise control.

Στους κινητήρες τώρα, υπάρχει γκάμα επιλογών, αλλά την παράσταση κλέβει ο 1.600άρης πετρελαιοκινητήρας D2 απόδοσης 115 ίππων, 270 Nm ροπής, και απαίτησης μόλις 3,8 λίτρων για κάθε 100 χλμ. Εκπέμπει μόλις 99 γραμ./χλμ. CO2,διαθέτοντας στάνταρ το σύστημα start & stop, διαθέτει ικανοποιητικές επιδόσεις και φυσικά είναι χωρίς τέλη κυκλοφορίας.

 

Πρόσφατα προστέθηκε μάλιστα και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων με πολύ καλή απόκριση, που κάνουν το V40 Cross Country, ακόμη πιο ιδανική επιλογή. Έτσι οι αλλαγές των ταχυτήτων είναι ομαλές και πλέον δεν απασχολεί τον οδηγό ο ρυθμός περιστροφής του κινητήρα. Οι διαδρομές αποκτούν άλλη διάσταση μιας και πλέον ο οδηγός μπορεί να είναι συγκεντρωμένος αποκλειστικά στον δρόμο για να απολαύσει την διαδρομή. Η οδική συμπεριφορά είναι μια ευχάριστη έκπληξη.Το V40 Cross Country καταφέρνει να είναι άνετο αλλά και να στρίβει ταυτόχρονα χωρίς μεγάλες κλίσεις στις στροφές. Δημιουργεί ένα μεγάλο αίσθημα ασφάλειας σε οδηγό και επιβάτες, ενώ το σύστημα διεύθυνσης έχει καλή αίσθηση και είναι όσο άμεσο χρειάζεται.

 

ΤοVolvo V40 Cross Country, είναι τελικά ο ιδανικός συνδυασμός. Αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την νέα εποχή της σκανδιναβικής αυτοκινητοβιομηχανίας,

ενσωματώνει κορυφαία στην κατηγορία του ασφάλεια, χρησιμοποιώντας μια σειρά από πρωτοποριακές τεχνολογίες και προσφέρει λύση για κάθε ανάγκη και απαίτηση του σύγχρονου οδηγού. Είναι τελικά μια premium πρόταση που την θέλουμε σε κάθε περίπτωση.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας