Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Κύρτσης Γιώργος

3 σχόλια

Ιδιοκτήτης της «Κύρτσης Ο.Ε»

 

- Κύριε Κύρτση πότε ιδρύθηκε η εταιρία σας και ποια είναι η δραστηριότητα σας;

- Η εταιρεία μας ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 1998 στο χώρο της οικιακής και επαγγελματικής θέρμανσης, του  κλιματισμού και των ηλιακών συστημάτων. Από το 2007 εδρεύει στο 4ο χιλ Δράμας - Προσοτσάνης σε ιδιόκτητο χώρο όπου στεγάζεται ο εκθεσιακός μας χώρος και οι αποθήκες μας. Ενώ με τη σημερινή της μορφή «Κύρτση Ο.Ε.» έχει ανοίξει τους ορίζοντες της στην εμπορία πλακιδίων, ειδών υγιεινής καθώς και στην διευθέτηση των ενεργειακών αναβαθμίσεων κτιρίων.

 

- Το όνομα Κύρτσης είναι πλέον συνώνυμο με την ποιότητα την ασφάλεια και την αξιοπιστία, πως το καταφέρατε αυτό;

- Για εμάς είναι πολύ απλό, λόγο φιλοσοφίας. Κάθε φορά που τοποθετούμε ένα σύστημα θέρμανσης σε μια οικία ή ανακαινίζουμε ένα χώρο, δεν τον θεωρούμε σαν μια εργασία διεκπεραίωσης. Το κάθε σπίτι το αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερο τρόπο σαν να είναι πραγματικά δικό μας. Έτσι μετά από μεγάλη έρευνα αγοράς και δοκιμές, καταλήξαμε και τοποθετούμε πάντα τα καλύτερα προϊόντα σε κάθε περίσταση, σε συνδυασμό με τις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Με αυτήν λοιπόν τη φιλοσοφία καταφέραμε να παρέχουμε την μέγιστη ασφάλεια και αξιοπιστία.  Η αλήθεια είναι ότι στην δουλειά μας αν θέλεις να πετύχεις πρέπει να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις γιατί έχεις να κάνεις με ανθρώπους, οι οποίοι εμπιστεύονται το σπίτι τους στα χέρια σου και οφείλεις να φανείς αντάξιος της εμπιστοσύνη τους.

 

- Με την σημερινή μέγιστη τιμή του πετρελαίου το κοινό έχει στραφεί και σε άλλες διάφορες πηγές ενέργειας. Τι θα προτείνατε εσείς ως βέλτιστη λύση;

- Για μας κάθε περίπτωση και κάθε οικία είναι διαφορετική. Το πρώτο σκέλος είναι η επίσκεψη μας στον χώρο ώστε να ενημερωθούμε. Στην συνέχεια λαμβάνουμε υπόψη, τις απαιτήσεις του πελάτη, καθώς και την κατάσταση του κτηρίου.  Ενημερώνουμε τον πελάτη με κάθε λεπτομέρεια για την κατάλληλη λύση για την εγκατάσταση ή αναβάθμιση της κατοικίας, ώστε να κάνει την καλύτερη και πιο συμφέρουσα επιλογή για τις δικές του ανάγκες.

 

- Το τελευταίο διάστημα γίνεται ιδιαίτερος λόγος και για τις αντλίες θερμότητας, ποια είναι η γνώμη σας;

- Οι αντλίες θερμότητας είναι σήμερα μία από τις καλύτερες, καθαρότερες και οικονομικότερες λύσεις, λόγο της μικρής ενέργειας που χρειάζονται και της μεγάλης απόδοσης που επιτυχαίνουν. Στην κατηγορία αέρα - νερού υπάρχουν δύο κατηγορίες, η πρώτη είναι χαμηλών θερμοκρασιών περίπου 55 C και η δεύτερη υψηλών θερμοκρασιών που φτάνει τους 80 C απόδοσης. Κατά την προσωπική μου γνώμη οι αντλίες θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών είναι η καλύτερη επιλογή για τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας και τις συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μάλιστα σε συνδυασμό με μια καλά μονωμένη οικία που είναι το Άλφα και το Ωμέγα, για μη απώλεια ενέργειας είναι ιδανική λύση για τον χειμώνα.

 

- Όσο αφορά το κομμάτι της βιομάζας είστε υπέρ της θέρμανσης με ξύλο η με pellet;

- Είμαι υπέρ και των δύο ανάλογα βέβαια τη περίπτωση, αν η οικία  βρίσκεται μέσα στην πόλη και δεν έχουμε την δυνατότητα αποθήκευσης υλικών τότε επιλέγουμε την λύση του pellet, σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω για μια ακόμα φορά ότι το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράσουμε μια συσκευή pellet εκτός από την ποιότητα είναι το λογισμικό της συσκευής και η άρτια εκπαίδευση του τεχνικού του καταστήματος για τις σωστές ρυθμίσεις. Είναι κάτι που τονίζω συνέχεια στους πελάτες μας γιατί πολλές φορές χρησιμοποιείται υλικό κακής ποιότητας με αποτέλεσμα να χρειάζονται διαφορετικές ρυθμίσεις για να δουλέψει αρμονικά και αποδίδοντας την μέγιστη ισχύ η συσκευή μας.

 

- Παρουσιάζεται παράλληλα στο κατάστημά σας και μια πλήρη συλλογή ειδών υγιεινής. Ο τομέας αυτός, έχει την ανάλογη κινητικότητα;

- Πράγματι στο κατάστημα μας, στο 4ο χλμ. Δράμας - Προσοτσάνης, παρουσιάζουμε μια έκθεση με είδη υγιεινής και πλακίδια. Ο τομέας αυτός είναι πάντα στο επίκεντρο μια που το είδος αυτό, έρχεται σε καθημερινή χρίση με τον καθένα από εμάς. Στην έκθεση μας υπάρχουν ποιοτικά, μοντέρνα προϊόντα, από μεγάλα εργοστάσια σε μεγάλη γκάμα, στις πιο συμφέρουσες τιμές.

 

- Η εταιρεία σας, ανά διαστήματα παρουσιάζει και ενδιαφέρουσες προσφορές ανακαίνισης μπάνιου, τι περιλαμβάνουν;

- Η ανακαίνιση ενός μπάνιου δεν είναι μια διαδικασία στην οποία μπαίνει κανείς συχνά. Ένα μπάνιο πρέπει να είναι άνετο, βολικό, πρακτικό, ευχάριστο, καλαίσθητο, να παρέχει ασφάλεια και να αποπνέει μία αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας. Κατά την επιλογή των υλικών πρέπει να προσέξουμε εκτός από το design, την ποιότητα την λειτουργικότητα καθώς και την πρακτικότητα αυτών ώστε να μην το μετανιώσουμε στο μέλλον,  Επίσης, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα υλικά που επιλέξαμε είναι ανθεκτικά στην υγρασία και τους υδρατμούς. Αυτά όσο αφορά τα υλικά, όσο αφορά το τεχνικό κομμάτι πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμπειρία των συνεργείων που θα τοποθετήσει τα υλικά γιατί η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Αυτά ακριβώς περιλαμβάνουν οι προσφορές ανακαίνισης μπάνιου που παρουσιάζουμε, όπως αυτό, το διάστημα. Δηλαδή ξήλωμα και πέταμα μπαζών, όλα τα υλικά για ένα πλήρες και λειτουργικό μπάνιο και φυσικά και την τοποθέτηση.

 

-Τi ακριβώς είναι το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον»;  Θεωρείται ότι είναι συμφέρουσα επιλογή αναβάθμισης μια κατοικίας;

- Το πρόγραμμα «εξοικονόμηση Κατ’ οίκον» είναι συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια καθώς και αύξηση της αξίας του. Σήμερα θεωρώ ότι είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για το κοινό.

 

- Ποιά είναι τα οικονομικά κίνητρα που παρέχονται στους ιδιοκτήτες;

- Τα οικονομικά κίνητρα που παρέχονται καθορίζονται από το εισόδημα του ιδιοκτήτη.

Κατηγορία Α1: Ιδιοκτήτες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000 € ή ετήσιο ατομικό εισόδημα μικρότερο των 12.000€ λαμβάνουν επιδότηση ύψους 70% επί του κόστους των επιλεγμένων εργασιών ενώ το υπόλοιπο 30% του κόστους μπορεί να αποπληρωθεί με άτοκο δάνειο διάρκειας έως 6 ετών.

Κατηγορία Α2 : Ιδιοκτήτες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 60.000 € ή ετήσιο ατομικό εισόδημα μικρότερο των 40.000€ λαμβάνουν επιδότηση ύψους 35% επί του κόστους των επιλεγμένων εργασιών ενώ το υπόλοιπο 65% του κόστους μπορεί να αποπληρωθεί με άτοκο δάνειο διάρκειας έως 6 ετών.

Κατηγορία Α3 : Ιδιοκτήτες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 80.000 € ή ετήσιο ατομικό εισόδημα μικρότερο των 60.000 € λαμβάνουν επιδότηση ύψους 15% επί του κόστους των επιλεγμένων εργασιών ενώ το υπόλοιπο 85% του κόστους μπορεί να αποπληρωθεί με άτοκο δάνειο διάρκειας έως 6 ετών.

 

- Ποιές παρεμβάσεις  μπορούν να χρηματοδοτηθούν;

- Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις  αφορούν:

Α. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (συμπεριλαμβάνονται αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ).

Β. Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (συμπεριλαμβάνονται εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κτλ).

Γ. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος - στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κτλ).

 

- Ποιές  είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι πελάτες; Τι ακριβώς αναλαμβάνεται εσείς στο πρόγραμμα;

- Το μόνο που έχουν να κάνουν οι πελάτες μας είναι να μαζέψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να μας τα προσκομίσουν.

Από εκεί και πέρα εμείς συντάσσουμε, αξιολογούμε και καταθέτουμε τον φάκελο αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις της τράπεζας. Μάλιστα έχουμε άμεση πρόσβαση καταχώρισης και διαχείρισης του αιτήματος μειώνοντας τους χρόνους προέγκρισης.

Επίσης κάτι που είναι και το σημαντικότερο, αναλαμβάνουμε πλήρως την υλοποίηση και αποπεράτωση των απαραίτητων εργασιών χωρίς την απαίτηση να προκαταβληθεί κανένα χρηματικό ποσό από τον πελάτη. Και για όλα αυτά βέβαια, εγγυόμαστε για την ποιότητα και την αξιοπιστία των υλικών και των εργασιών.

 

- Κλείνοντας, σε ποια σημεία νομίζεται ότι πρέπει να δώσει βαρύτητα το κοινό ως προς τις επιλογές του;

- Να εμπιστεύεται, εξειδικευμένους επαγγελματίες, που μπορούν να προτείνουν σοβαρές και αξιόπιστες λύσεις. Να μην επιλέγει προϊόντα με βάση μόνο την χαμηλή τιμή. Σήμερα υπάρχουν επιλογές συνδυασμού, άριστης ποιότητας και καλής τιμής σε κάθε κατηγορία προϊόντων. Η επιχείρηση «Κύρτση Ο.Ε» είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, για να του προτείνει λύσεις για κάθε ανάγκη του, αλλά και να τον κατατοπίσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα «εξοικονόμηση Κατ’ οίκον» που είναι μια σημαντική ευκαιρία για αναβάθμιση κάθε κατοικίας.

 

 

 

 

 

 


Σχόλια (3)

Κώστας Α - Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στις 20:08
αγόρασα νορβηγικό τζάκι απο την εταιρία και εχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος καλές τιμές και άριστη εξυπηρέτηση.

Σαββίνα - Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στις 20:05
πολυ εξυπηρετικός και προθυμος να μας λυσει ολες τις απορίες μας σχετικά με το προγραμμα εξοικονομώ.προσιτές τιμές και πολυ καλή ποιότητα.

Κώστας - Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στις 20:02
Μακάρι όλες οι εταιρίες της Δράμας να είχαν εντιμους και ειλικρινής ανθρώπους σαν εσάς.εγω προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημενος από την συνεργασία μας και τους προτείνω ανεπιφύλακτα

Αφήστε το σχόλιό σας