Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Kia Pro Ceed, GT, ένα πραγματικό αυτοκίνητο επιδόσεων !

2 σχόλια

Προχωρημένο σχεδιάστηκα, πανέμορφο, δυναμικό και τεχνολογικά εξελιγμένο το KIA, Pro Ceed κάνει την έκπληξη και ρίχνει το γάντι στην κατηγορία των GT.

 

Κοιτώντας το, εξωτερικά παρατηρείς πόσο καλοσχεδιασμένο είναι το Pro Ceed και πόση καλή δουλεία έχουν κάνει οι σχεδιαστές της ΚΙΑ. Η εικόνα του, ξεχωρίζει χάρη στην εμπρός κυψελωτή μάσκα, τους νέους προφυλακτήρες με άκρως επιθετικές αναλογίες και τα ενσωματωμένα LED φώτα ημέρας με 4 φωτιστικές πηγές, τις αεροδυναμικές πλαϊνές ποδιές, τα νέα φώτα ομίχλης, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, τους δίχρομους τροχούς των 18 ιντσών και τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Το σχήμα και οι γραμμές του, σε κάθε περίπτωση εκπέμπουν δυναμισμό και παράλληλα ισορροπία και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις προσδοκίες των ανθρώπων που το δημιούργησαν.

Πανέμορφο και ποιοτικό είναι και το εσωτερικό του οχήματος. Μοντέρνα στοιχεία κυριαρχούν και συνδυάζονται άψογα με τον χαρακτήρα του. Σπορ λεπτομέρειες σε τιμόνι και πεντάλ, φιλέτα με χρώμα, εντυπωσιακά καθίσματα Recaro, με κόκκινες ραφές, τα οποία κρατούν πολύ καλά το σώμα. Την παράσταση όμως εσωτερικά κλέβει ο εντυπωσιακός πίνακας οργάνων τεχνολογίας TFT, που έχει την δυνατότητα διαμόρφωσης και ο οδηγός έχει την δυνατότητα επιλογής μεταξύ δυο διαφορετικών επιλογών. Το πρώτο, το «αναλογικό», απεικονίζει το κλασικό ταχύμετρο με τις απαραίτητες ενδείξεις του trip computer. Το δεύτερο και πιο σπορ έχει την ονομασία GT, όπου σε αυτό το mode απεικονίζονται, ψηφιακά η ταχύτητα του οχήματος με μεγάλη γραμματοσειρά, καθώς επίσης και η ροπή που αποδίδει την εκάστοτε στιγμή ο κινητήρας, αλλά και η πίεση υπερπλήρωσης της τουρμπίνας.

 

Θετικά ερεθίσματα και από το εσωτερικό, στο οποίο η απτή ποιότητα της νέας γενιάς cee’d συνδυάζεται με μοντέρνα σχεδίαση και πλούσιο εξοπλισμό. Οι σπορ λεπτομέρειες σε τιμόνι και πεντάλ, το ψηφιακό όργανο που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στα μάτια του οδηγού και τα ιδανικά για την περίσταση σπορ καθίσματα της Recaro, ενισχύουν το θετικό κλίμα και λειτουργούν υπέρ της σπορ διάθεσης, που θέλει να καλλιεργήσει το coupe hatchback της KIA.

 

Ένα ακόμη μηχανικό διαμάντι κρύβει το Kia Pro Ceed GT, στο καπό του. Εκεί βρίσκεται ένας νέος κινητήρας άμεσου ψεκασμού,1,6 λίτρων ο οποίος είναι εξοπλισμένος με έναν twin-scroll υπερσυμπιεστή, που μειώνει το turbo lag του κινητήρα. Τα εσωτερικά εξαρτήματα του εν λόγω κινητήρα έχουν ενισχυθεί, κι έτσι η απόδοση του ανέρχεται στους 204 ίππους, ενώ η ροπή αγγίζει τα 265 Nm. Παρά τα υψηλά νούμερα απόδοσης, η κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται μόλις στα 7,4 λτ/100 χλμ, ενώ οι εκπομπές CO2 στα 171 γρ/χλμ. Τα 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνονται σε 7,7 δλ, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ/ώρα.

Εξίσου καλά είναι τα νέα και στους χώρους του. Οδηγός και συνοδηγός δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα μιας κι έχουν αρκετό χώρο, καθώς και θήκες για τα διάφορα μικροαντικείμενα τους. Στις πίσω θέσεις δυο επιβάτες θα βολευτούν με άνεση και θα έχουν αρκετό χώρο για τα πόδια τους.

Στο δρόμο, το GT της KIA είναι φανταστικό. Μάλιστα έχει σύμμαχο το πολύ καλό κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο έχει προσανατολισμό στις επιδόσεις.

Εκρηκτικό στις επιταχύνσεις, σταθερό στις στροφές, δεν παίρνει ιδιαίτερη κλήση ακόμη και όταν πιεστεί, χωρίς παράλληλα να είναι ενοχλητικά σκληρή η απόσβεση της ανάρτησης. Τα εμπρός αμορτισέρ έγιναν 30% πιο σφιχτά σε επαναφορά και 10% σε συμπίεση, με τα πίσω να είναι αντίστοιχα 50% και 200% πιο σκληρά. Έτσι το ζύγισμα είναι ισορροπημένο ανάμεσα στο εμπρός και το πίσω μέρος, ιδανικά για όχημα αυτής της κατηγορίας.

Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ. Το κερασάκι στην τούρτα για το GT της ΚΙΑ είναι η τιμή του. Πλήρες εξοπλισμού, με προωθητική έκπτωση και όφελος απόσυρσης ξεκινά από τα € 22.720. Η σχέση αξίας- τιμής είναι κορυφαία, λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια πιο ακριβά GTi, της κατηγορίας σε κάθε τομέα, δαπανώντας για την απόκτηση του, μάλιστα πολύ λιγότερα χρήματα.

 

Δουλεύοντας μεθοδικά και επενδύοντας σε τεχνογνωσία η KIA παρουσίασε το Pro Ceed, στην καλύτερη μορφή του. Το GT, είναι ποιοτικό όσο ποτέ, έχει εμφάνιση και επιδόσεις δυναμίτη, και βλέπει στα ίσα την κορυφή των μικρών σπορ αυτοκινήτων.

 

 

 


Σχόλια (2)

Leon - Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 στις 02:35
https://www.youtube.com/watch?v=F1fBpSITDxY ιδού το βίντεο στο οποίο προαναφέρθηκα.

Leon - Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 στις 02:34
Παρατήρηση: στο εν λόγω βίντεο βλέπουμε το Kia με 0-100 7.7 (στοιχεία κατσ/στή) να ξεπερνά clio kai gti με 0-100 6,7 και 6,8 αντίστοιχα. Ποια είναι η αλήθεια τελικά? πόσο αξιόπιστες είναι αυτές οι δοκιμές-συγκρίσεις ή μάλλον πόσο αληθή είναι τελικά τα στοιχεία των κατασκευαστών? Ευχαριστώ.-

Αφήστε το σχόλιό σας