Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Γεωργία Βαδαρλή

Πλαστικός Χειρουργός

 

«Η αληθινή ομορφιά κρύβεται μέσα μας, η Πλαστική Χειρουργική απλά φροντίζει να την αναδείξει» υποστηρίζει η κ. Βαδαρλή και συνεχίζει ότι ο πλαστικός χειρουργός οφείλει να κατανοήσει τις ανάγκες του κάθε ασθενή και να τον καθοδηγήσει με λύσεις εξατομικευμένες ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό και κυρίως φυσικό αποτέλεσμα.

 

- Υπήρξαν αλλαγές τα τελευταία χρόνια στις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής;

- Στις κλασικές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής νέες τεχνικές ανακαλύπτονται με γρήγορους ρυθμούς. Στόχος μου είναι να εφαρμόζω λιγότερο επεμβατικές μεθόδους, όπως λίφτινγκ προσώπου, ανόρθωση και μείωση του στήθους με μικρές τομές. Να επιδιώκω μικρές τομές κρυμμένες σε φυσικές πτυχές του σώματος όπως στην αύξηση του στήθους ή στην κοιλιοπλαστική μετά από εγκυμοσύνες ή απώλεια πολλών κιλών. Σε επεμβάσεις όπως η ρινοπλαστική, η βλεφαροπλαστική και η ωτοπλαστική για τα πεταχτά αυτιά οι τομές να μην είναι ορατές.

 

- Ποιά είναι η άποψή σας για τις ενέσιμες θεραπείες αντιγήρανσης;

- To Botox είναι το πιο διάσημο φαρμακευτικό σκεύασμα στον κόσμο. Έχει πολλές εφαρμογές στο πρόσωπο, που όταν γίνονται με μέτρο τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Επί πλέον χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας στις μασχάλες και στις παλάμες.

Τα ενέσιμα «fillers» πρέπει να μην είναι μόνιμα και να είναι εγκεκριμένα από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων. Με την σωστή εφαρμογή τους τα μήλα του προσώπου τονίζονται, γεμίζουν οι ρινοπαρειακές πτυχές, διορθώνεται το περίγραμμα των χειλιών, οι λεπτές γραμμές στο άνω χείλος εξαφανίζονται και όλα αυτά χωρίς να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά μας.

Μια μοναδική ενέσιμη θεραπεία αποτελεί το Sculptra (Πολυγαλακτικό οξύ) για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου και την ανόρθωση του περιγράμματος του προσώπου.

 

- Ποιές είναι οι νέες τάσεις;

- Στις πιο σύγχρονες θεραπείες αντιγήρανσης ανήκουν τα νήματα PDO και η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Τα νήματα μειώνουν τη χαλάρωση του δέρματος και ανορθώνουν περιοχές του προσώπου και του σώματος. Δεν αντικαθιστούν το λίφτινγκ, αποτελούν όμως μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για γυναίκες και άνδρες με ήπια έως μέτρια χαλάρωση που δεν επιθυμούν να χειρουργηθούν.

Το  PRP από τα αρχικά των λέξεων platelet rich plasma, είναι η πιο σύγχρονη θεραπεία αντιγήρανσης που χρησιμοποιεί πλάσμα από το δικό μας αίμα, πλούσιο σε αιμοπετάλια, αξιοποιώντας τις αναπλαστικές ιδιότητές τους.

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας