Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Μπόϊκος Γιώργος

Υπεύθυνος καταστήματος «Αφοί Μπόϊκου Ο.Ε.»

 

-κ. Μπόϊκο, είστε η δεύτερη αισίως γενιά στην εταιρεία σας, υπάρχει ανάλογη θέληση και μεράκι για το μέλλον;

-Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω το περιοδικό για την φιλοξενία, μια που μου δίνεται η δυνατότητα τα εκθέσω τις απόψεις μου. Αρχικά οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρώτη γενιά της εταιρείας μας, μια που χάρη σε αυτήν μου δίνεται και εμένα η δυνατότητα της ενασχόλησης και φυσικά της συνέχειας. Η θέληση και το μεράκι περισσεύει από την μεριά μου καθώς και η επιμονή. Άλλωστε ο χώρος του αυτοκινήτου είναι συναρπαστικός και ανεξάντλητος !

-Ποια είναι η δική σας ενασχόληση με την εταιρεία και γενικά με τον χώρο του αυτοκινήτου;

-Το διάστημα αυτό η δική μου ενασχόληση θεωρώ ότι έχει να κάνει με ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα στις υπηρεσίες του αυτοκινήτου. Είναι το τμήμα του After Sales, τμήμα που είναι ιδιαίτερο και σημαντικό προς τον πελάτη και απαιτεί μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα. Βέβαια ένα ακόμα τμήμα που με εντυπωσιάζει είναι και αυτό των πωλήσεων, ενδεχόμενο που μελλοντικά θα εξετάσω για να ασχοληθώ.

-Την περίοδο αυτή η εταιρεία σας συμπληρώνει 34 χρόνια δραστηριότητας, θεωρείται ότι έχετε ωριμάσει σαν εταιρεία;

-Πράγματι, ανατρέχοντας στο παρελθόν με την συνδρομή των παλαιότερων και συγκεκριμένα πίσω στο 1981, διαπιστώνουμε ότι η ενασχόληση του ονόματος «Μπόϊκος», με τον χώρο του αυτοκινήτου, αισίως συμπληρώνει 35 χρόνια παρουσίας. Όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία μας, έχει αποκομίσει την ανάλογη εμπειρία, λειτουργεί με μεθοδικότητα, σοβαρότητα και συνέπεια. Το αποτέλεσμα είναι η θετική εικόνα προς τους αναρίθμητους πελάτες μας, που μας εμπιστεύονται και μας επιλέγουν. Έτσι θεωρώ ότι έχουμε σχετικά ωριμάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σταματάμε να βελτιωνόμαστε και να αλλάζουμε προς το καλύτερο.

-Αλήθεια ποιο είναι το ιστορικό της εταιρείας σας;

Η Αφοί Μπόϊκου Ο.Ε. με την σημερινή της μορφή, λειτουργεί ως εξουσιοδοτημένος επισκευαστής και διανομέας της Opel από το 1991 και δημιουργήθηκε από τον πατέρα μου και τον θείο μου για να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας από άρτια καταρτισμένο προσωπικό. Η ασχολία των προαναφερόμενων με τον χώρο του αυτοκινήτου κρατά από παλαιοτέρα όπως έχω αναφέρει. Οι τελευταίες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στο 4ο χλμ. Δράμας - Σερρών, δημιουργήθηκαν το 1994 και περιλαμβάνουν ολοκληρωμένο συνεργείο για κάθε ανάγκη και έκθεση νέων αυτοκινήτων Opel και επιλεγμένες πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

-Η εταιρείας σας είναι διανομέας της Opel, για την περιοχή μας. Είστε ικανοποιημένος από την πορεία των πωλήσεων σε περίοδο ύφεσης;

-Πράγματι διανύουμε μια περίοδο παρατεταμένης ύφεσης, η οποία έχει πλήξει σημαντικά τον χώρο του αυτοκινήτου. Οι ετήσιες πωλήσεις πανελλαδικά έχουν συρρικνωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν. Όμως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια μικρή άνοδος στις πωλήσεις, η οποία μάλιστα δείχνει την τάση για ακόμη καλύτερες μέρες. Με δεδομένα τα παραπάνω σημεία, είμαι ικανοποιημένος αρκετά από τις πωλήσεις το διάστημα αυτό.

-Ποιες υπηρεσίες προσφέρει η εταιρεία σας;

-Η εταιρεία μας, Αφοί Μπόϊκου Ο.Ε, είναι διανομέας της Opel για την περιοχή μας και παρέχει πωλήσεις, ανταλλακτικά, αξεσουάρ όλων των μοντέλων της Opel, μοντέλα που καλύπτουν κάθε ανάγκη και κάθε απαίτηση. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας παρέχονται επίσης υπηρεσίες συντήρησης - επισκευής στο συνεργείο μας, από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας, καθώς επίσης και προώθηση σε εξωτερικό μας συνεργάτη για εργασίες που αφορούν την βαφή και την επισκευή.

-Τι σημαίνει για σας ικανοποιημένος πελάτης;

Ικανοποιημένος πελάτης για μένα είναι συνάρτηση, άριστης συμπεριφοράς προς αυτόν, λύση σε κάθε απαίτηση του και φυσικά λογικές τιμές !

-Λαμβάνεται υπόψη σας, τον ανταγωνισμό στον τομέα της δραστηριότητας σας;

-Για να έχει μέλλον μια επιχείρηση πρέπει πάντα να λαμβάνει υπόψη της τον ανταγωνισμό και να εξελίσσεται. Έτσι και εμείς λαμβάνουμε υπόψη μας πάντα τον ανταγωνισμό, προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στις υπηρεσίες μας και στις τιμές και φυσικά όλα τα παραπάνω να τα γνωστοποιούμε προς τους πελάτες μας.

-κ. Μπόϊκο, τι σας διαφοροποιεί από των ανταγωνισμό;

-Αυτό που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό είναι οι πιστοποιημένες υπηρεσίες που παρέχουμε σε κάθε τομέα, η εγγυήσεις που τις συνοδεύουν, οι ανταγωνιστικές τιμές, η θερμή υποδοχή και το ανθρώπινο χαμόγελο που μας διακρίνει.

-Πρόσφατα παρουσιάστηκε από την Opel η 5η γενιά του Corsa. Τι σηματοδοτεί για την Opel η νέα γενιά του best seller της;

-Πράγματι το νέο Opel Corsa, μόλις κυκλοφόρησε. Είναι πιο ολοκληρωμένο από κάθε άλλη φορά στην 5η του γενιά. Συνδυάζει πρωτοποριακές τεχνολογίες, είναι άνετο, οικονομικό, με νέους κινητήρες, πανέμορφο και φυσικά είναι το best seller της κατηγορίας. Για την Opel το νέο Corsa, είναι η εικόνα της για το μέλλον.

-Όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν οχήματα με τεχνολογία εναλλακτικών καυσίμων. Θεωρείται ότι η στροφή του κοινού σε τέτοιου είδους οχήματα γίνεται για λόγους μόνο οικονομίας;

-Η οικονομία πλέον είναι, μια σημαντική παράμετρος για την επιλογή ενός αυτοκινήτου. Αυτός άλλωστε και είναι ο λόγος που οχήματα με πετρελαιοκίνηση έχουν εκρηκτική άνοδο. Βέβαια οι άλλοι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης, προσφέρουν και μειωμένους ρύπους και φυσικά σεβασμό στο περιβάλλον, κάτι που τα τελευταία χρόνια παίζει και αυτό τον ρόλο του.

-Δηλαδή σήμερα με τα νέα δεδομένα, έχουν αλλάξει οι ανάγκες του κοινού;

-Οι ανάγκες του κοινού περιστρέφονται περισσότερο πλέον σε επιλογές που έχουν να κάνουν με μικρότερη κατανάλωση και χαμηλά τέλη κυκλοφορίας.

-Τον περασμένο χρόνο, παρατηρήθηκε μια μικρή άνοδος στις πωλήσεις των νέων οχημάτων. Θεωρείται ότι είναι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης του χώρου;

-Πράγματι έτσι είναι, παρατηρήθηκε μια άνοδος της τάξης του 27% σε σχέση με την περσινή χρόνια. Όλα δείχνουν ότι θα σταθεροποιηθούν οι πωλήσεις, σε μικρότερους αριθμούς σε σχέση με της παλιότερες χρονιές, μια που οι ανάγκες δεν σταματούν ποτέ.

-Εσείς κ. Μπόϊκο τη αυτοκίνητο οδηγείται και ποιο θα είναι το επόμενο σας;

-Την περίοδο αυτή οδηγό το Opel Meriva 1.7 diesel, ένα εξωτερικό σύγχρονο τζιπ που προσφέρει και μοναδική οδιγηκή απόλαυση. Ενώ το επόμενο μου αυτοκίνητο θα είναι το best seller, της Opel το νέο Corsa. Ένα αυτοκίνητο που για μία ακόμη φορά θα σηματοδοτήσει την κατηγορία του.

-Ποιο τελικά είναι κατά την γνώμη σας το μέλλον της αυτοκίνησης στην χώρα μας;

-Προς το παρόν το μέλλον της αυτοκίνησης στην χώρα μας είναι συνυφασμένο με τις οικονομικές επιλογές. Αυτοκίνητα με κινητήρες diesel θα είναι στο προσκήνιο και τα επόμενα χρόνια. Θεωρό όμως ότι θα έρθουν καλλίτερες μέρες στο χώρο του αυτοκινήτου μελλοντικά. Άλλωστε το αυτοκίνητο είναι είδος πρώτης ανάγκης και χώρος του ανεξάντλητος. Η όποια ομαλοποίηση της αγοράς θα συντελέσει για κάτι καλύτερο μελλοντικά.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας