Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Νέο Corsa - το best seller της Opel στην καλύτερη του μορφή!

Ανανεωμένο σε κάθε τομέα, κυκλοφορεί το νέο Opel Corsa, 5ης γενιάς και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει την εξαιρετική 32χρονη πορεία των προκατόχων του.

 

Το νέο Corsa λοιπόν φέρνει πολλές κοινές γραμμές με τα υπόλοιπα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας τη σχεδιαστική φιλοσοφία των οποίων και ακολουθεί.

Εξωτερικά χαρακτηρίζεται από το μοντέρνο σχεδιασμό του, το δυναμικό σχήμα του, τις ρέουσες γραμμές και τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες του.

Μπροστά κυριαρχούν οι προβολείς σε σχήμα φτερού με φώτα ημέρας led, που φαίνεται σαν να βρίσκονται σε κίνηση και η χαμηλή τραπεζοειδή μάσκα με χρωμιωμένη μπάρα με το λογότυπο της Opel. Ο εμπρός προφυλακτήρας ακολουθεί την ίδια σπορ φιλοσοφία με τους προβολείς ομίχλης ενσωματωμένους στην άκρη, στους αεραγωγούς χαρίζοντας περισσότερο δυναμισμό. Πανέμορφο μπροστά είναι επίσης το σκαλοπατάκι που σχηματίζεται στο καπό και το νεύρο στις πόρτες.

Οι διαστάσεις κρίθηκε και παρέμειναν ίδιες με το προηγούμενο μοντέλο, μια που είναι ιδανικές για αυτήν την κατηγορία. Νέο είναι όμως το πλαίσιο του αυτοκινήτου που είναι πιο άκαμπτο και «δεν κληρονομεί ούτε ένα εξάρτημα από το προηγούμενο μοντέλο. Βελτιστοποιήσαμε ακόμα και την πιο ασήμαντη βίδα για να πετύχουμε μία καλύτερα οδηγητή εμπειρία με νέα επίπεδα άνεσης, ακρίβειας και απόλαυσης», δηλώνουν οι γερμανοί της Opel.

Στο νέο Corsa προσφέρονται δύο set up αναρτήσεων «Comfort» και «Sport» που συνδυάζονται με τις αντίστοιχες διαστάσεις τροχών. Η Comfort εφοδιάζεται με τροχούς από 14 έως 16 ίντσες. Η Sport έχει πιο σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ, ειδική γεωμετρία και χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης για πιο άμεση απόκριση και συνδυάζεται με 17άρηδες τροχούς ή προαιρετικά 16 ιντσών.

Τεράστια είναι και η αναβάθμιση στην καμπίνα των επιβατών με τις αλλαγές να αφορούν σχεδόν το σύνολο των στοιχείων που την συνθέτουν. Κυρίαρχο στοιχείο στο νέο, υψηλής ποιότητας εσωτερικό αποτελεί το σύστημα infotainment IntelliLink με την επτά ιντσών οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό ακριβώς πάνω από τον επιλογέα ταχυτήτων. Η τεχνολογία του είναι συμβατή με συσκευές Apple και Android και απαντά σε φωνητικές εντολές αλλά και περιλαμβάνει και μια σειρά από εφαρμογές που φέρνουν το internet στο αυτοκίνητο.

Στο ταμπλό συνδυάζονται μαλακά στην αφή πλαστικά στο πάνω μέρος και στιβαρά τμήματα ώστε να αντέξουν στο χρόνο χωρίς τριγμούς. Η διαμόρφωση των δομικών στοιχείων έχει γίνει ως προς το πλάτος και η κεντρική κονσόλα δένει αρμονικά στο σύνολο με καλαίσθητες επιλογές διακόσμησης αναλόγως της έκδοσης.

Επιλέγοντας Color Edition και Cosmo προσφέρονται γαλβανισμένα ή βαμμένα φιλέτα, ειδικά σχεδιασμένα για να χαρίζουν στο εσωτερικό εξατομικευμένο χαρακτήρα.

Τα σημαντικότερα όμως νέα εξέλιξης, έρχονται από την είδηση που αφορά το νέο 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα, ECOTEC Direct Injection Turbo. Είναι ο μόνος που διαθέτει αντικραδασμικό άξονα κι αυτό έχει σαν συνέπεια να είναι ιδιαίτερα φιλικός λόγω μειωμένου θορύβου και κραδασμών. Ο κινητήρας έχει δύο εκδοχές απόδοσης 90 και 115 ίππων με 170 Nm μέγιστη, συνδυάζεται με ένα νέο μικρότερων διαστάσεων, 6άρι κιβώτιο με  ελαχιστοποιημένες εσωτερικές τριβές για καλύτερη απόδοση και καλύτερο κούμπωμα στις αλλαγές.

Επίσης νέος είναι και ο 1.3 diesel και πληροί τις απαιτήσεις Euro 6 και είναι ριζικά ανανεωμένος σε επίπεδο εξαρτημάτων και λογισμικού για να παρέχει ομαλότερη απόδοση ισχύος και καλύτερα χαρακτηριστικά θορύβου. Με ισχύ 95 ίππους και 190 Nm μέγιστη ροπή, με εκπομπές ρύπων στα 85g/km και κατανάλωση στα 3.2lt/100 km. Από εκεί και πέρα, η γκάμα των μηχανικών συνόλων συμπληρώνεται από αυτά των 1,2 και 1,4 λίτρων που έχουν υποστεί τις σχετικές τροποποιήσεις για να πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6.

Στο δρόμο το νέο Corsa τα καταφέρνει θαυμάσια. Το στιβαρό πλαίσιο είναι ολοκαίνουριο, η ευστάθεια σε ευθεία πορεία και στις στροφές αυξάνεται χάρη στο κατά 5 mm χαμηλότερο κέντρο βάρους. Η αρχιτεκτονική των αναρτήσεων είναι η αυτή των γόνατων MacPherson εμπρός και του ημιάκαμπτου άξονα πίσω, ωστόσο τα νέα ακραξόνια και η νέα γεωμετρία δίνουν σημαντικά πλεονεκτήματα κύλισης.

Η πέμπτη γενιά Corsa έχει την γερμανική κουλτούρα, την αντίστοιχη ποιότητα και βελτίωση σε όλους τους και φυσικά την κληρονομιά ενός best seller αυτοκινήτου. Όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο γεγονός ότι θα συνεχίσει την εξαιρετική πορεία των προκατόχων του!

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας