Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Αργύρης Πατακάκης

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Δράμας

 

Ο Αργύρης Πατακάκης ασχολείται πολλά χρόνια με τα κοινά. Είναι άνθρωπος με δυναμισμό, επιμονή, πολιτική κουλτούρα και μεγαλοψυχία. Διαθέτει εμπειρία, γνώση, θέληση και είναι αποφασισμένος να αλλάξει την πορεία του τόπου μας.

Ρεαλιστής από τη φύση του, βάζει στόχους και αγωνίζεται για την πραγματοποίησή τους. Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο στοίχημα τονίζει και απαιτείται να ενωθούν

οι δυνάμεις του τόπου, προς μία ενιαία κατεύθυνση και ένα κοινό στόχο.

«Η Δράμα επιτέλους θα προβάλει τις διεκδικήσεις και τις αξιώσεις της και θα πάρει αυτό που της αξίζει» δηλώνει με βεβαιότητα.

Σε μία διαφορετική συνέντευξη από αυτές που έχουμε συνηθίσει, ο Αργύρης Πατακάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ξεδιπλώνει πτυχές του εαυτού του,

ενώ αναφέρεται και στα μεγάλα και κομβικά θέματα που αφορούν τον τόπο μας.

 

- Κάνοντας έναν απολογισμό πώς είδατε το πρώτο εξάμηνο που είστε Αντιπεριφερειάρχης Δράμας;

- κ. Φυλακτέ, η εμπειρία που έχω αποκτήσει υπηρετώντας στον Α΄ και Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης με βοήθησε να μη χάσω ούτε ένα λεπτό στη διαδικασία της προσαρμογής στα νέα μου καθήκοντα.  Ξεκινήσαμε, από την πρώτη ημέρα, με τη νέα περιφερειακή διοίκηση δυναμικά, με στόχο όχι μόνο την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των συμπολιτών μας άλλα και τη δημιουργία υποδομών και κατάλληλων προϋποθέσεων προκειμένου η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας να ξεφύγει από την υπάρχουσα δυσμενή οικονομική κατάσταση και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση είμαι ικανοποιημένος από το έργο που έχει παραχθεί μέχρι τώρα.

 

- Απαιτείται να έχουμε περιφερειακή συνείδηση και ταυτόχρονα να ξεφύγουμε από την ενδοπεριφερειακή ανισότητα. Αυτό πρακτικά μπορεί να γίνει;

- Βεβαίως και μπορεί να γίνει και μάλιστα αποτελεί το μόνο ρεαλιστικό και ασφαλή δρόμο. Η ανάπτυξη της Περιφέρειας μας, στο σύνολο της, πριμοδοτώντας και ενισχύοντας τις περιοχές οι οποίες κατά το παρελθόν είχαν μικρότερη ανάπτυξη, είναι η λύση η οποία εξασφαλίζει το κρίσιμο διαπραγματευτικό και οικονομικό μέγεθος ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε μια πλήρως ανταγωνιστική Περιφέρεια μέσα στην Ευρώπη των Περιφερειών. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, προς μία ενιαία κατεύθυνση και ένα κοινό στόχο, θα είμαστε σε θέση να προσελκύσουμε επενδυτικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία για τους συμπολίτες μας. Η Δράμα επιτέλους θα προβάλει τις διεκδικήσεις και τις αξιώσεις της και θα πάρει αυτό που της αξίζει.

 

- Τελικά τι είναι κατά την άποψή σας αυτό που έλειπε και έμεινε ο τόπος μας πίσω σε σύγκριση με γειτονικούς Νομούς;

- Η Δράμα διαχρονικά ήταν έρμαιο του «κατόπιν ενεργειών μου». Της λογικής η οποία υπαγόρευε την αρνητική στάση οποιουδήποτε άρχοντα του τόπου απέναντι σε μία προσπάθεια που δεν ξεκίνησε ο ίδιος. Της  λογικής του μηδενίζω και αντιμάχομαι ό,τι δεν μου προσδίδει ίδιο πολιτικό όφελος.  Οι εκπρόσωποι του τόπου, δυστυχώς μέχρι τώρα δεν είχαν θέσει ένα πλαίσιο σωστών, συλλογικών διεκδικήσεων και στοχεύσεων. Τη στιγμή που οι όμοροι νομοί διεκδικούσαν με συλλογικότητα και αποφασιστικότητα ένα κοινό στόχο, οι παρεμβάσεις της Δράμας, στα κέντρα λήψης αποφάσεων ήταν μεμονωμένες, χωρίς μία ενιαία λίστα διεκδικήσεων. Όταν δεν διεκδικείς, δεν σου χαρίζεται τίποτε. Ταυτόχρονα δεν καταρτίστηκε ένα ολοκληρωμένο και υλοποιήσιμο σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης. Όταν δεν προετοιμάζεσαι για αγώνες και δεν μάχεσαι με τα κατάλληλα όπλα είναι σίγουρο ότι θα χάσεις ! Πρέπει λοιπόν με επιμονή, πίστη και υπομονή να διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει. Χρειάζεται πρωτίστως η κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να απαιτούμε και όχι να επαιτούμε.

 

- Για να αλλάξουν κάποια πράγματα πρέπει πρωτίστως να «αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου σε αυτήν τη χώρα»;

- Πολύ σωστά. Πρέπει να αγωνιστούμε με γνώμονα τη δημιουργία μιας ευνομούμενης πολιτείας για μας και για τα παιδιά μας. Ταυτόχρονα θα πρέπει ο πολίτης να μπορεί να απολαύσει τις θυσίες και τους κόπους που καταβάλλει, με καλύτερη υγεία, παιδεία, ασφάλεια. Οφείλει η πολιτεία να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης με τους πολίτες η οποία έχει διαρραγεί, εξαιτίας, στο μεγαλύτερο βαθμό, της ανεπάρκειας, της ανικανότητας και της πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων από πολλούς εκπροσώπους της. Το κράτος οφείλει να δίνει στους πολίτες του τις ευκαιρίες που δικαιούνται. Να προσφέρει ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση. Ένα κράτος σύμμαχο και αρωγό στον πολίτη. Ένα κράτος που θα εξασφαλίσει ένα σύγχρονο και σαφές περιβάλλον ανάπτυξης της υγιούς επιχειρηματικότητας, θα επιβραβεύει τις καλές πρακτικές, θα στηρίζει την καινοτομία και τις πρωτοποριακές αντιλήψεις των νέων. Αυτές θα πρέπει να είναι οι βάσεις της αλλαγής που θα μας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Για τα περισσότερα κράτη - μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης, αυτές οι σκέψεις είναι αυτονόητες. Δυστυχώς όμως όχι ακόμη για την Ελλάδα.

 

- Αναφέρεστε  σε προτεραιότητες και έργα. Αν ιεραρχούσατε τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να γίνουν στη Περιφερειακή ενότητα Δράμας, κατά την διάρκεια αυτής της πενταετίας ποια θα ήταν αυτά;

- Έχω επισημάνει επανειλημμένως ότι οι βασικοί άξονες ανάπτυξης του τόπου μας είναι:

* Η διαμόρφωση ενός ευνοϊκού και σαφούς επενδυτικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων.

* Ενίσχυση μέσω εθνικών και κοινοτικών πόρων των υπαρχουσών επιχειρήσεων του νομού , με πριμοδότηση των νέων θέσεων εργασίας.

* Η προώθηση  του χειμερινού, οινικού και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

* Η εκμετάλλευση και προώθηση όλων των αγαθών που παράγει ο τόπος μας.

* Η τόνωση του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.

* Η υλοποίηση της σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία, κάτι για το οποίο έχει δεσμευτεί τόσο η προηγούμενη όσο και η νυν κυβέρνηση.

 

- Συνεχείς συσκέψεις του Συντονιστικού οργάνου του νομού για θέματα αιχμής. Υπάρχει κλίμα συνεννόησης; Οι συνεχείς επαφές στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα; Είχαν ουσία; Επιλύονται προβλήματα ή γίνεται συνεχής καταγραφή χωρίς ουσία;

- Θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία και με τις μέχρι τώρα ενδείξεις το Συντονιστικό Όργανο προσφέρει στον νομό αυτό που επί δεκαετίες δεν υπήρχε. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος μιλώ για τη συλλογικότητα, την ομοψυχία και την κοινή στόχευση όλων των εκπροσώπων του Δραμινού λαού. Μέσα στις συσκέψεις επικρατεί κλίμα συνεννόησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ακούγονται διαφορετικές απόψεις. Τουλάχιστον τώρα μπορούμε μέσα από το διάλογο να αμβλύνουμε τις διαφορές, να ολοκληρώσουμε και να εμπλουτίσουμε το σχεδιασμό, να καταλήξουμε σε κοινές στρατηγικές και δράσεις. Το σημαντικό είναι ότι όταν βγαίνουμε από την αίθουσα να διεκδικούμε κοινά πράγματα.

Όσον αφορά τις επισκέψεις στην Αθήνα  να σας θυμίσω ότι λόγο αυτών πήραμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ειδικό σήμα λειτουργίας, επιπρόσθετη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα Leader Άξονας 4, εντάξαμε τις τουριστικές μονάδες του νομού στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ και πετύχαμε καλύτερη αποζημίωση και όδευση του αγωγού φυσικού αερίου - Τap, αλλά σημαντικότερων όλων καταφέραμε την δέσμευση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την υλοποίηση του κάθετου άξονα.

 

- Το θέμα του οδικού άξονα, έχει γίνει αντικείμενο ποικίλων συζητήσεων. Βλέπετε τελικά να δρομολογείται λύση;

- Στο θέμα του άξονα υπήρχαν πολιτικές και κοινοτικές δεσμεύσεις. Δεσμεύσεις της προηγούμενης και της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίησή του όσο και δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή των κονδυλίων αυτών. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φτάσει σε τελικό στάδιο υλοποίησης του έργου και αυτό ελπίζουμε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία η νέα κυβέρνηση. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ότι ήταν δυνατόν. Τώρα το μέλλον του όλου σχεδίου βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της νέας κυβέρνησης. Εύχομαι και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα της υλοποίησης του.

 

- Και τώρα με την νέα κυβέρνηση αισιοδοξείτε για καλή συνεργασία;

- Στη θέση στην οποία βρίσκομαι οφείλω να συνεργασθώ με οποιονδήποτε θα συμβάλει στο καλό του Νομού Δράμας. Δεν είχα ποτέ μου, από όποια θέση και αν πέρασα, κομματικές αγκυλώσεις και δογματισμούς. Η καλή συνεργασία επιβάλλεται για το συμφέρον του δραμινού λαού. Άλλωστε και τα πρώτα δείγματα της συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση είναι ικανοποιητικά. Ο δραμινός λαός μας τίμησε με την ψήφο του και μας ανέθεσε αυτήν την θέση ευθύνης για να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα πιο μπροστά χωρίς να αναλωνόμαστε σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αυτό θα κάνουμε.

 

- Αναφέρατε ότι ο τουρισμός αποτελεί πρώτη προτεραιότητα σας και ότι στόχος σας είναι η Δράμα να καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών. Με ποιον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί;

- Ο τουρισμός αποτελεί ουσιαστικά τη «βαριά» βιομηχανία για την χώρα μας. Όμως, επί το πλείστον έχει αναπτυχθεί στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, εκεί όπου παρέχουν το τουριστικό πακέτο «ήλιος και θάλασσα». Η Δράμα μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός συνδέοντας το τουριστικό της προϊόν τους καλοκαιρινούς μήνες, άμεσα με την Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας, προσφέροντας έτσι την δυνατότητα στους τουρίστες να επισκεφτούν τα αξιοθέατα του νομού μας. Για τους υπόλοιπους μήνες, εκτός των θερινών, που πρέπει να αποτελέσουν και τη βάση της τουριστικής μας ανάπτυξης, η Δράμα μπορεί - εκμεταλλευόμενη όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τα οποία δεν έχουν αναπτυχθεί με το κατάλληλο τουριστικό προσανατολισμό - να προσελκύει σε σταθερή βάση τουρίστες οι οποίοι ενδιαφέρονται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και που ο τόπος μας προσφέρει απλόχερα.

 

- Το θέμα του Τap προκαλεί αντιδράσεις. Θα υπάρξει συμβιβασμός ή θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο;

- Μετά από πολλές προσπάθειες, πρωτοβουλίες και δημιουργικό διάλογο δεν υπάρχουν οι αρχικές αντιδράσεις. Και αυτό γιατί οι συνεχείς και επίμονες επαφές μας με τα αρμόδια Υπουργεία καθώς και η συνεργασία μας με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν όσο και με την εταιρεία που εκπροσωπεί τον αγωγό στην Ελλάδα είχαν ως αποτέλεσμα την παραχώρηση σημαντικών αντισταθμιστικών οφελών καθώς και ικανοποιητικών αποζημιώσεων. Αισιοδοξώ ότι και στο Δήμο Δοξάτου θα ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαδικασίες με γνώμονα φυσικά το συμφέρον των πολιτών του τόπου.

 

- Πώς είναι η μέχρι τώρα συνεργασία σας με τον Περιφερειάρχη κύριο Γιώργο Παυλίδη;

- Άριστη ! Άλλωστε, με τον Περιφερειάρχη δεν γνωριστήκαμε χτες, αλλά μας συνδέουν κοινοί αγώνες. Είναι πολιτικός που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της περιφέρειας και αυτό στην περίπτωση της Δράμας είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Είμαι πεπεισμένος ότι η εποικοδομητική αυτή συνεργασία θα παραμείνει άρρηκτη.

 

- Πολλές και διαφορετικές παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Είστε ικανοποιημένος από το επίπεδο των συνεδριάσεων και τα θέματα που συζητούνται;

- Το Περιφερειακό Συμβούλιο ως ανώτατο διοικητικό όργανο, αποτελεί τη βάση της εύρυθμης λειτουργίας της Περιφέρειάς μας. Τη σύνθεση του, να μην το ξεχνάμε αυτό, την καθόρισε ο λαός με την ψήφο του. Οι απόψεις και οι προτάσεις που ακούγονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο βρίσκονται σε καλό επίπεδο χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως δεν επιδέχονται βελτίωσης. Η πολυφωνία και ο εποικοδομητικός διάλογος είναι μέρος της κάθε συνεδρίασης. Αυτό που θα μας κρίνει, βέβαια, στο τέλος, είναι η αποτελεσματικότητα μας. Για το λόγο αυτό πιστεύω πως το ζητούμενο είναι ο συγκερασμός των απόψεων και η αποφασιστική και δυναμική υλοποίηση των σχεδίων μας.

 

- Ποιά η πορεία αλλά και το μέλλον της αυτοδιοίκησης σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία;

- Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί το κύτταρο της Δημοκρατίας και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι δίπλα στον πολίτη. Στην υπάρχουσα κατάσταση αντιμετωπίζουμε πολλά λειτουργικά προβλήματα τα οποία προέρχονται από την οικονομική στενότητα λόγο της κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Για να συνεχίσει η τοπική αυτοδιοίκηση, το τόσο σημαντικό της έργο, θα πρέπει επιτέλους, εκτός από τις αρμοδιότητες που τις μοιράστηκαν απλόχερα, να της κατανεμηθούν και οι κατάλληλοι πόροι ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται αξιοπρεπώς στο δύσκολο της έργο. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει να δώσει ακόμη περισσότερα, αρκεί να της δοθεί η δυνατότητα. Η στήριξη της με άμεσα και ουσιαστικά μέτρα θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας και ειδικότερα της περιφέρειας. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε  πως οι πόροι της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να εξαρτώνται σε τόσο μεγάλο βαθμό από την κεντρική εξουσία και να κατανέμονται από αυτήν κατά το δοκούν.

 

- Ποιοί λόγοι σας ώθησαν να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

- κ. Φυλακτέ, η τοπική αυτοδιοίκηση λόγω της δομής και του χαρακτήρα της είναι πιο κοντά στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Δεν ασκείς απρόσωπη εξουσία. Η αγάπη, το ενδιαφέρον και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας είναι για μένα κινητήριος δύναμη. Επιτέλους δεν μπορούμε να είμαστε θεατές της ζωής μας αλλά πρωταγωνιστές. Η διάθεση της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και η ικανοποίηση που λαμβάνεις ολοκληρώνοντας μία προσπάθεια, η οποία βελτιώνει, την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου, είναι για μένα η καλύτερη ανταμοιβή.

 

- Υπάρχει κατά την άποψή σας αχτίδα και ελπίδα για αλλαγή πορείας;

- Η ελπίδα πάντα θα συνεχίσει να υπάρχει μέσα μας, είναι ο λόγος που μας κάνει να αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο αύριο για όλο τον κόσμο. Η ελπίδα αυτή πρέπει να μετουσιώνεται σε πράξη, σε μία συλλογική προσπάθεια, σε μία δυναμική ενέργεια. Μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας αρκεί να προσπαθήσουμε με εργατικότητα και σοβαρότητα να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ελληνισμός έχει βιώσει πολύ δυσκολότερες συνθήκες, από τις οποίες στο τέλος πάντα έβγαινε νικητής. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε και τώρα.

 

- Παραδέχεστε τα λάθη σας; Ανέχεστε την κριτική ακόμη κι αν την θεωρείτε άδικη;

- Όποιος εργάζεται, δουλεύει και παράγει έργο δεν δύναται να είναι αλάνθαστος. Η παραδοχή του λάθους  είναι η αρχή της αυτοβελτίωσης. Παραδέχομαι τα λάθη μου και προσπαθώ να μαθαίνω από αυτά. Από τη θέση αυτή, με την οποία υπηρετώ το Δραμινό λαό, δέχομαι την καλόπιστη και δημιουργική  κριτική.  Πάντως θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: προτιμώ να πάρω μία απόφαση που μπορεί να έχει και κάποια πιθανότητα λάθους, από το να μην κάνω τίποτε. Δεν εκλέχτηκα για να μην κάνω τίποτε άρα να μην κάνω και λάθη.

 

- Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να αποφασίζει επηρεασμένος από αυτό που θέλει η κοινή γνώμη και όχι από το τι πρέπει να γίνει; Όταν παίρνετε αποφάσεις λειτουργεί το συναίσθημα ή η λογική;

- Θα ήταν ψέμα να σας έλεγα ότι δεν επηρεάζομαι από την κοινή γνώμη. Είμαι καθημερινά σε άμεση επαφή με τους συμπολίτες μου και ακούω τις απόψεις τους. Ζω, εγώ και η οικογένεια μου, τα ίδια προβλήματα, έχω παρόμοιες ανησυχίες και συναισθήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως,  όταν είναι η ώρα των αποφάσεων η λογική είναι αυτή που καθορίζει τα πράγματα. Πολλές φορές έρχεσαι σε δύσκολη θέση, κόντρα στα συναισθήματα σου, ειδικά όταν καλείσαι να πάρεις επώδυνες και δύσκολες αποφάσεις. Δεν είμαι εδώ για να είμαι ευχάριστος αλλά χρήσιμος. Όταν όμως πιστεύεις ότι αυτό είναι καλό για τον τόπο και για τους συνανθρώπους σου, ξεπερνάς κάθε  ενδοιασμό και συναισθηματισμό. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει: «Στέγνωσα την καρδιά μου για να μπορέσω να επιτελέσω την αποστολή μου». Αυτή η μεγάλη φράση με εκφράζει απόλυτα.

 

- Τί θα λέγατε σε κάποιον απογοητευμένο πολίτη;

- Πως είμαστε δίπλα του και αγωνιζόμαστε για να έρθουν καλύτερες μέρες. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή, το θυμό και την αγανάκτηση σε δημιουργικότητα. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι ότι η απογοήτευση, η παραίτηση, η απάθεια και η αδιαφορία είναι η ρίζα του προβλήματος. Σε ότι με αφορά δεν πρόκειται ποτέ στη ζωή μου να παρατήσω μία μάχη. Αυτό εύχομαι να το εμφυσήσω σε όλους τους συμπολίτες μου.

 

- Τί είναι η Δράμα για εσάς;

- Η Δράμα είναι για εμένα ο τόπος μου, είναι το σπίτι μου, είναι η οικογένεια μου. Εδώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, δημιουργώ, αγωνίζομαι. Πέρα όμως από όλα αυτά, η υπερήφανη και μεγάλη Δράμα  είναι το μεγαλύτερο στοίχημα ζωής για μένα και τους συνεργάτες μου.

 

- Τί είναι για σας ευτυχία;

- Όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης η επιγραφή της Δήλου γράφει (σε μετάφραση): «Το δικαιότατο είναι το πιο όμορφο, η υγεία το καλύτερο και το πιο ευχάριστο από όλα είναι να έχει κανείς ότι αγαπά». Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο.

 

- Υπήρξαν στιγμές στη ζωή σας που πήγατε κόντρα στο ρεύμα;

- Δεν δίστασα ποτέ ούτε θα διστάσω να πάω κόντρα στο ρεύμα και αυτό γιατί είμαι άνθρωπος που παραμένω σταθερός στις αξίες και στα πιστεύω μου. Αυτό άλλωστε έπραξα και στο παρελθόν όπου συγκρούστηκα με άτομα και καταστάσεις όποτε και αν χρειάστηκε.

 

- Ποιό το όραμά σας για το νομό Δράμας;

- Το όραμά μου για το νομό Δράμας είναι να εξελιχτεί σε ένα τόπο όπου οι νέοι άνθρωποι θα θέλουν να μείνουν, να δημιουργήσουν τις οικογένειες τους και να χτίσουν το μέλλον τους. Έναν τόπο ο οποίος θα προσφέρει ευκαιρίες εργασίας και επενδύσεων και θα έχει αναπτυγμένες όλες τις κοινωνικές δομές υγείας και πρόνοιας όπως σε κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

 

Θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτή την πολύ ωραία συνέντευξη και να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Είθε η Ανάσταση του Θεανθρώπου που προσδοκάμε να φέρει την «Aνάσταση» του Eλληνικού λαού.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας