Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Νέο VW Passat, Ανώτερο από κάθε προσδοκία

Στην 8η γενιά του, το νέο Passat είναι ένα από τα πιο προηγμένα μεσαία μοντέλα της αγοράς. Διαθέτει άριστη ποιότητα, καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, ενημέρωσης & ψυχαγωγίας, άνεσης και κίνησης. Μάλιστα οι τεχνολογίες του νέου Passat δεν αποτελούν πρωτιά μόνο στην κατηγορία του, αλλά και σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία !

 

Η καθολική υπέρβαση που επιχειρεί με το Passat η Volkswagen ξεκινά από τον εξωτερικό σχεδιασμό του αμαξώματος και ειδικότερα με μπροστινό τμήμα με τις παράλληλες προς το έδαφος γρίλιες που διακοσμούν τις εισαγωγές αέρα. Έτσι η εμφάνιση του νέου Passat χαρακτηρίζεται από την εξελιγμένη σπορ προσωπικότητά του. Η καθαρή σχεδίαση, το διευρυμένο μεταξόνιο και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ενισχύουν τον αθλητικό χαρακτήρα του.

Με το νέο Passat, η VW παρουσιάζει το νέο σχεδιαστικό της προφίλ που συνδυάζει υψηλή αισθητική και δυναμισμό. Νέα είναι και η πλατφόρμα MQB, στην οποία βασίζεται το όχημα. Χάρη σε αυτή το αμάξωμα είναι πιο φαρδύ 1,7cm και μακρύτερο κατά 8, κάτι που γίνεται αντιληπτό από την πρώτη στιγμή. Όμως η χρήση ειδικών μετάλλων, είχε ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων, τη μείωση του συνολικού βάρους έως και 85kg καθώς και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων CO2 έως και 20%.

Γενικά το νέο Passat, σου δίνει την αίσθηση πως έχεις να κάνεις με ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο τόσο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά με τους μεγάλους χώρους που διαθέτει για τους επιβάτες αλλά και τις αποσκευές, βλέπε τα 586 λίτρα του χώρου αποσκευών και 650 του Passat Variant.

Εσωτερικά τώρα ακόμα και αν προσπαθήσεις πολύ δύσκολα θα καταφέρεις να εντοπίσεις ατέλειες που να σχετίζονται με το φινίρισμα ή τη συναρμογή των υλικών. Διακρίνουμε την υψηλή αισθητική, την καθαρότητα των γραμμών και την λειτουργικότητα. Το αποτέλεσμα είναι μια avant-garde εμφάνιση με νέες  σχεδιαστικές λύσεις,  όπως η οριζόντια διάταξη των αεραγωγών που διατρέχουν το ταμπλό σε όλο του το μήκος. Η τέλεια θέση οδήγησης, ο νέος 3-ζωνικός αυτόματος κλιματισμός Climatronic αλλά και ψηφιακός πίνακας οργάνων, που αντικαθιστά τα συμβατικά όγρανα, παρέχουν στο εσωτερικό ένα τέλειο συνδυασμό κομψότητας και άνεσης. Κινούμενο στο Passat διακρίνουμε την αποτελεσματικότητα της ηχομόνωσης αλλά και την ικανότητα της ανάρτησης να διατηρεί τους κραδασμούς που οφείλονται στις κακοτεχνίες του οδοστρώματος μακριά από τον θάλαμο επιβατών. Έτσι κάθε διαδρομή μικρή ή μεγάλη είναι απολαυστική.

Με τις τεχνολογίες που ενσωματώνει  το νέο Passat ξεπερνά τα δεδομένα της κατηγορίας του, ενώ λανσάρει για πρώτη φορά συστήματα που δεν έχουν παρουσιαστεί σε κανένα άλλο αυτοκίνητο παγκοσμίως, όπως π.χ. το Σύστημα Υποβοήθησης Κυκλοφοριακής Συμφόρησης «Traffic Jam Assist» και το Σύστημα Αυτόματου Παρκαρίσματος Ρυμουλκούμενου «Trailer Assist».

Με το νέο Passat, η VW εισάγει 3 νέους κινητήρες TDI που προσφέρουν δύναμη αλλά και οικονομία. Ο κινητήρας 1.6 TDI απόδοσης 120PS καταναλώνει μόλις 4,1 lt/100 km (CO2 108gr/km) αποδίδοντας ροπή 250Nm σε ένα φάσμα 1.750 έως 3.500 σ.α.λ. και είναι ο πιο ενδιαφέρον για την χώρα μας. Ο κινητήρας 2.0 TDI 150PS αποδίδει 340 Nm στις 1.750 έως 3.500 σ.α.λ. με μέση κατανάλωση 4,1 lt/100 km. Την γκάμα των πετρελαιοκινητήρων συμπληρώνει ο κορυφαίος TDI της Volkswagen, ο 2.0 TDI BiTurbo 240PS με κορυφαία ροπή 500 Nm στις 1.750 έως 2.500 σ.α.λ. Ο κινητήρας αυτός διατίθεται αποκλειστικά με 7τάχυτο κιβώτιο DSG και τετρακίνηση 4Motion.

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης περιλαμβάνει τους νέους 1.4 TSΙ 125PS και 1.4 TSI 150PS με ACT (ενεργό σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων). Με μέγιστη ταχύτητα 220 km/h και ροπή 250Nm στις 1.500 έως 3.000 σ.α.λ., ο 1.4 TSI 150PS ACT επιταχύνει τα 0-100 σε μόλις 8,4sec καταναλώνοντας μόλις 4,9lt / 100Km.

Όλοι οι κινητήρες εφοδιάζονται με BlueMotion Technology και προαιρετικά με κιβώτιο DSG. Επίσης όλοι οι κινητήρες στο νέο Passat διαθέτουν το σύστημα Start-Stop 2ης γενιάς.

Με συνολικές πωλήσεις περισσότερες από 22 εκατομμυρίων στα 41 χρόνια που το Passat κυκλοφορεί, σήμερα παρουσιάζεται ολοκληρωμένο όσο ποτέ. Διαθέτει εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και την πιο προηγμένη τεχνολογία, δημιουργώντας τον τέλειο συνδυασμό άνεσης, κομψότητας και δυναμισμού. Τα πάμπολλα ποιοτικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά του το τοποθετούν και επισήμως πλέον, απέναντι σε προτάσεις που έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση όλων ως premium. Ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι αναδείχθηκε το φετινό Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2015.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας