Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Νίκος & Λάζαρος Φωτιάδης Συνιδιοκτήτες της «Αφοί Φωτιάδη Ο.Ε.»

30 Χρόνια Αφοί Φωτιάδη

 

Τα αδέλφια Νίκος και ο Λάζαρος Φωτιάδης είναι οι συνεχιστές της επιχείρησης

«Αφοί Φωτιάδη» που ίδρυσε ο πατέρας τους Παναγιώτης. Το όνομα «Φωτιάδης» είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα δασικά μηχανήματα και τα μηχανήματα κήπου στη Δράμα και την ευρύτερη περιοχή..Διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, αστείρευτη ενέργεια, όρεξη και μεράκι

«…είναι η δουλειά μας την αγαπάμε, με αυτήν έχουμε ανδρωθεί» δηλώνουν με πάθος.

Επιλέγουν να αντιπροσωπεύουν μόνο επώνυμες εταιρείες, δίνουν ιδιαίτερη σημασία

στο after sale service και νοιώθουν πως αυτά είναι που τους διαφοροποιούν

από τον ανταγωνισμό και τους κρατούν στην κορυφή.

- Είστε η δεύτερη γενιά στην επιχείρηση. Θεωρείτε ότι επωμίζεστε το ανάλογο βάρος;

- Πράγματι είμαστε η δεύτερη γενιά στην επιχείρηση. Το όνομα «Φωτιάδης» είναι άρρηκτα συνδεμένο εδώ και δεκαετίες με τα δασικά μηχανήματα και τα μηχανήματα του κήπου. Όλα αυτά τα χρόνια η πορεία μας χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα και συνέπεια. Θεωρώ ότι έχουμε καταξιωθεί στην ευρύτερη περιοχή σαν η πιο αξιόλογη εταιρεία του χώρου. Σαφώς και επωμιζόμαστε το ανάλογο βάρος και έχουμε την ανάλογη ευθύνη. Από την μεριά μας διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία, αστείρευτη ενέργεια, όρεξη και μεράκι. Σήμερα η πορεία της εταιρείας μας συνεχίζεται με σταθερά βήματα στο μέλλον.

 

- Ποιό είναι το ιστορικό της επιχείρησης;

- Το ξεκίνημα έγινε το 1986 από τον πατέρα μας Παναγιώτη Φωτιάδη, σε ένα μικρό τότε μαγαζί στην οδό Ηπείρου στη Δράμα, με πωλήσεις αρχικά αλυσοπρίονων, σκαπτικών και παροχή σέρβις. Το 1993 μετακομίζει σε νέο μεγαλύτερο χώρο στην 1ης Ιουλίου 7 με πληρέστερη γκάμα προϊόντων αλλά πλέον και εισαγωγή δασικών μηχανημάτων και αποκλειστική αντιπροσώπευση για την Ελλάδα και Κύπρο. Κίνηση στρατηγική για την εποχή που συνέβαλε στο κύρος της επιχείρησης αλλά και στη μετέπειτα προσέγγιση συνεργασιών. Από το 2013 βρισκόμαστε στις νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στο 1ο χλμ. Δράμας - Καβάλας παρέχοντας πλέον πληρέστατες υπηρεσίες και προϊόντα για κάθε ανάγκη και απαίτηση.

 

 

- Το όνομα Φωτιάδης φέτος κλείνει 30 χρόνια …συνεχίζεται με το ίδιο πάθος;

- Με ακόμη μεγαλύτερο θα λέγαμε! Είναι η δουλειά μας την οποία αγαπάμε, με αυτήν άλλωστε έχουμε ανδρωθεί και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

 

- Ποιά είναι η γκάμα των προϊόντων που εμπορεύεστε;

- Τα πάντα από δασικά μηχανήματα, μηχανήματα κήπου, βιομηχανικά εργαλεία, αλλά και εργαλεία και αναλώσιμα για καθημερινή χρήση.  Είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Husqvarna με τα κορυφαία αλυσοπρίονα και σκαπτικά, της Mc Culloch με αλυσοπρίονα, της Cardena με είδη κήπου, της Bosch με βιομηχανικά εργαλεία, της Karcher με μηχανήματα υψηλής πίεσης και αναρρόφησης, της Subaru στις γεννήτριες. Αντιπροσωπεύουμε αποκλειστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο την Αυστριακή Posch με μηχανήματα επεξεργασίας ξύλου και σχιστικά, της Ιταλικής Negri με θρυμματιστικά, της Lam με συρματόσχοινα και αλυσίδες, της Comap με πριονοκορδέλες και μεταφοράς καυσόξυλων, της Uniforest με σχιστικά και εργάτες ξυλείας, της Crossfer με σχιστικά για ιδιώτες. Παράλληλα διαθέτουμε εξοπλισμό ένδυσης και υπόδησης της Panoply με τα ατομικά μέσα προστασίας εργαζομένων και της Pentagon που εξειδικεύεται στην ένδυση σωμάτων ασφαλείας καθώς και μεγάλη γκάμα σε διάφορα εργαλεία και αναλώσιμα για τον καθένα που θέλει να κάνει μια εργασία στο σπίτι ή στο κτήμα του.

 

- Είστε αντιπρόσωπος της Husqvarna ηγέτιδας εταιρείας παγκόσμια, Ποιά είναι η θέση της σήμερα;

- Απλά είναι η κορυφαία εταιρεία στον πλανήτη. Ιδρύθηκε το 1620 και μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει αμέτρητες καινοτομίες και πρωτοποριακά προϊόντα. Σήμερα η γκάμα της είναι πληρέστατη για κάθε ανάγκη και απαίτηση. Η σειρά των προϊόντων της Husqvarna περιλαμβάνει αλυσοπρίονα, χορτοκοπτικά, θαμνοκοπτικά, φυσητήρες, τρακτέρ κήπου, ψαλίδια μπορντούρας, μοτοκαλλιεργητές, ελαιοραβδιστικά, αναλώσιμα για όλες τις εργασίες έως και ρομποτικά χλοοκοπτικά.

Στον όμιλο της Husqvarna, ανήκουν και άλλες εταιρίες με κορυφαία επίσης προϊόντα.

 

- Για τις εταιρείες Karcher και Cardena και Bosch ισχύει το ίδιο;

- Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις παραπάνω εταιρείες. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η Karcher είναι ο εφευρέτης των μηχανημάτων υψηλής πίεσης και καθαρισμού. Η Bosch είναι η μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρεία στο είδος της και η Cardena η πιο εξειδικευμένη και πληρέστερη εταιρεία στα προϊόντα που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του κήπου.

 

- Η επιχείρηση σας σήμερα αντιπροσωπεύει τις πιο σημαντικές παγκόσμια εταιρείες στον κλάδο που δραστηριοποιήστε. Είστε ευχαριστημένοι από την πορεία των πωλήσεων;

- Είμαστε ευχαριστημένοι λαμβάνοντας υπόψη τα ασταθές οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων ετών. Στο νομό Δράμας, και την ευρύτερη περιοχή, οι δείκτες των πωλήσεων που πραγματοποιούμε είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο της υπόλοιπης Ελλάδος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την τελευταία τριετία βρισκόμαστε μέσα στις τρεις πρώτες πανελλαδικά εταιρείες σε όγκο πωλήσεων. Τα προϊόντα μας διατίθενται πλέον σε κάθε γωνιά της χώρας, γεγονός που επιβραβεύει την εικόνα της επιχείρησης. Σε αυτό παίζει ρόλο και η ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα του after sale.

 

- Σε ποιό καταναλωτή απευθύνεστε;

- Σε όλους του επαγγελματίες, σε κάθε ερασιτέχνη αλλά και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες καθώς καλύπτουμε κάθε ανάγκη και ζήτηση.

 

- Πόσο σημαντικό είναι το service;

- Είναι ο πιο νευραλγικός τομέας στον χώρο μας. Είναι το Α και το Ω με λίγα λόγια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τη φύση τους τα προϊόντα του κλάδου μας χρειάζονται να έχουν την καλύτερη υποστήριξη μετά την πώληση, λαμβάνοντας υπόψη ότι καταπονούνται καθώς χρησιμοποιούνται κυρίως σε βαριές δουλειές.

Στα επώνυμα και πιστοποιημένα προϊόντα που αντιπροσωπεύουμε υπάρχει η πλήρης γκάμα ανταλλακτικών σε περίπτωση που χρειαστούν. Στα μη πιστοποιημένα προϊόντα χαμηλού κόστους (π.χ. κινέζικα) με το πρώτο τυχόν πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν πηγαίνουν για ανακύκλωση καθώς τις περισσότερες φορές δεν επισκευάζονται.

 

- Ποιές άλλες υπηρεσίες παρέχεται;

- Εκτός από τις πωλήσεις παρέχουμε αξιόπιστο Service, ενημέρωση για κάθε προϊόν, πληροφόρηση στον πελάτη για κάθε θέμα που αντιμετωπίζει ενώ παράλληλα διοργανώνουμε επιδείξεις μηχανημάτων π.χ. σε αλυσοπρίονα και φυσικά δοκιμές για κάθε ενδιαφερόμενο.

 

- Τί σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό;

- Μας διαφοροποιεί η γκάμα των προϊόντων μας, η οποία είναι επώνυμη, ποιοτική και πιστοποιημένη. Δεν διαθέτουμε προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης. Στον τομέα του Service παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με γνώση και δίνουμε λύση σε κάθε πρόβλημα και φυσικά πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

 

- Πώς ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον τομέα;

- Η ενημέρωση είναι συνεχείς. Συμμετέχουμε σε όλα σχεδόν τα σεμινάρια που διοργανώνονται στον τομέα μας, κάτι που γίνεται και για το προσωπικό της επιχείρησης. Τα εξειδικευμένα αυτά σεμινάρια παρέχουν γνώση, εμπειρία, εξοικείωση και μεταδοτικότητα. Μάλιστα σε πρόσφατο διαγωνισμό της μητρικής Husqvarna, λάβαμε την 4η τιμητή διάκριση σε επίπεδο τεχνικών γνώσεων σε όλες τις Βαλκανικές χώρες. Το γεγονός αυτό μας τιμά ως ανθρώπους και επαγγελματίες. Επίσης η αποκλειστική αντιπρόσωπος εταιρεία της Husqvarna στην Ελλάδα «Π. Παπαδόπουλος Α.Ε.Β.Ε.» μας έχει εμπιστευτεί στον να μεταδίδουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας σε σεμινάρια που διοργανώνει.

 

- Πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή σε εκθέσεις του κλάδου σας;

- Είναι σημαντικότατη η συμμετοχή κάθε εταιρείας, όπως και ειδικά στις κλαδικές εκθέσεις. Ένα μεγάλο ποσοστό της γνωστοποίησης μας στην χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό οφείλεται και σε αυτό το γεγονός. Η συμμετοχή σε εκθέσεις σε γνωστοποιεί, παράλληλα προσδίδει κύρος, δίνει ευκαιρίες για συνεργασίες αλλά και ανταλλαγή απόψεων με συναδέλφους. Μάλιστα στην δική μας περίπτωση, πολλές εταιρείες μας προσέγγισαν για συνεργασία και αντιπροσώπευση των προϊόντων τους στην περιοχή μας.

 

- Η χρήση των δασικών μηχανημάτων και μηχανημάτων κήπου είναι διαδομένη στην χώρα μας σε σχέση με το εξωτερικό;

- Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα μάλιστα με αυξητικές τάσεις γεγονός που είναι έντονο και στην περιοχή μας. Η βασική όμως διαφορά σε σχέση με το εξωτερικό είναι ότι εκεί είναι πολύ πιο διαδεδομένη η χρήση προστατευτικών μέτρων κάτι που τώρα τελευταία στην χώρα μας αρχίζει να γίνεται συνείδηση. Εμείς είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στον τομέα αυτό. Οργανώνουμε συναντήσεις με κάθε ευκαιρία για να ενημερώσουμε για μέτρα προστασίας στην χρήση των μηχανημάτων. Τέτοιες συναντήσεις γίνονται σε δασικούς συνεταιρισμούς, δασεργάτες αλλά και στο Τ.Ε.Ι Δασοπονίας του νομού μας.

 

- Ποιό θεωρείται ότι είναι το μέλλον του κλάδου σας;

- Ο κλάδος μας και γενικά ότι έχει σχέση με τον κήπο, το χωράφι και το δάσος είναι ανεξάντλητος. Οι ανάγκες υπάρχουν και μάλιστα αυξάνονται, τα μηχανήματα παρέχουν σημαντική ευκολία με τη δύναμη και τις αυξημένες τους επιδόσεις. Αρκετές φορές προσφέρουν την χαρά της δημιουργίας στον άνθρωπο που ασκεί το χόμπι του και φυσικά ομορφαίνουν τον κάθε χώρο.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας