Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Νέα Mercedes, E-Class - στην κορυφή της κορυφής!

Δυναμική, εντυπωσιακή με πρωτοπόρατεχνολογικά στοιχεία η νέα E-Class δεν θέτει μόνο πρότυπα για τους ανταγωνιστές, αλλά και για την ίδια την Mercedes, μια που η ψαλίδα από την ναυαρχίδα S-Class έχει κλείσει όσο ποτέ!

 

Όπως και να την δεις εξωτερικά την νέα E-Class είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Βασίζεται στην νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας και κάθε γραμμή ακολουθεί την αρχή της αισθησιακής καθαρότητας. Έτσι αποτελεί την προσωποποίηση της μοντέρνας κομψότητας μια που ενοποιεί ιδανικά, λιτά και δυναμικά στοιχεία στον σχεδιασμό της δοσμένα μάλιστα στην ιδανική αναλογία.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, το μήκος του μεταξονίου της E-Class έχει αυξηθεί κατά 65 χλστ (2939) και το συνολικό μήκος της κατά 43 χιλιοστά (4923).

Το μακρύ καπό σε συνδυασμό με τον στιλ Coupe σχεδιασμό της οροφής, δημιουργεί μία όμορφη σπορτίφ σιλουέτα. Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από κοντούς προβόλους, μακρύ μεταξόνιο, μεγάλους τροχούς και ξεκάθαρες γραμμές στα πλευρά δημιουργώντας μία μοντέρνα και δυναμική εικόνα που εκφράζει απόλυτα τη νέα φιλοσοφία της μάρκας. Εντύπωση κάνουν ο πολύ χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής (Cd 0,23) και το εσωτερικό που συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την πολυτέλεια, παραπέμποντας στην κορυφαία S-Class, με αποκορύφωνα τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με την εντυπωσιακή οθόνη των 12,3 ιντσών. Με πλήθος καινοτομιών, η άνεση και η ασφάλεια ανεβαίνουν σε ένα σαφώς ανώτερο επίπεδο ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Σε συνδυασμό δε με το σύστημα Infotainment και τα συστήματα ελέγχου, η εμπειρία οδήγησης γίνεται πρωτόγνωρη. Ο προαιρετικός εξοπλισμός  περιλαμβάνει  δύο προηγμένες οθόνες υψηλής ανάλυσης, 12,3 ιντσών που δείχνουν να αιωρούνται στον αέρα, και τονίζουν τον εσωτερικό σχεδιασμό. Όπως το ταμπλό, έτσι και το cockpit περιλαμβάνει μια μεγάλη οθόνη με εικονικά όργανα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, καθώς και μια κεντρική οθόνη πάνω από την κονσόλα. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών σχεδιαστικών στυλ για το ταμπλό οργάνων.  Χειριστήρια αφής στο τιμόνι κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση σε ένα αυτοκίνητο και ανταποκρίνονται με ακρίβεια σε οριζόντιες και κάθετες κινήσεις, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει ολόκληρο το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας απλά με την ένταση των κινήσεων των δακτύλων του χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνει τα χέρια του από το τιμόνι.  Υπάρχουν επίσης κουμπιά άμεσης πρόσβασης για τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών π.χ. σύστημα κλιματισμού, νέα έξυπνα γραφικά με απεικονίσεις υψηλής ανάλυσης και κινούμενα σχέδια, σε συνδυασμό με μια απλουστευμένη λογική, ενισχύουν ακόμα περισσότερο την πρωτόγνωρη εμπειρία χειρισμού, ενώ για τον εσωτερικό φωτισμό χρησιμοποιείται αποκλειστικά η τεχνολογία LED. Σημαντικό στοιχείο άνεσης είναι και τα καθίσματά της νέας E-Class μια που με την εργονομία και την άνεση που διαθέτουν είναι ιδανικά για μακρινά ταξίδια, ενώ διατίθενται σε ξεχωριστό σχεδιασμό για κάθε γραμμή εξοπλισμού.

Γενικά οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα ευρύχωρο εσωτερικό που συνδυάζει την κομψότητα της πολυτελούς κατηγορίας, την άνεση, την ασφάλεια, με σπορτίφ πινελιές. Στον δρόμο η ανάρτηση της νέας E-Class προσφέρει ευελιξία και οδηγική απόλαυση και παράλληλα διατίθενται τρία συστήματα ανάρτησης Direct Control με σύστημα επιλεκτικής απόσβεσης. Στο μηχανολογικό κομμάτι νέος είναι ο κινητήρας diesel δύο λίτρων και το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων που είναι βασικό σε όλες τις εκδόσεις και μια προαιρετική αερανάρτηση πολλαπλών θαλάμων. Οι βασικοί κινητήρες βενζίνης και diesel είναι δίλιτροι, ο πρώτος 1.991 κ.εκ. με ισχύ 184 ίππων και ο δεύτερος, που είναι εντελώς νέος όπως αναφέραμε, 1.950 κ.εκ. με 194 ίππους.

Είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο διαθέτει turbο με μέση κατανάλωση μόλις 3,9 -4,3λίτρα/100 χλμ. και εκπέμπει μόλις 102-112γρ./χλμ CO2. Επιπλέον υπάρχει και ο εξακύλινδρος diesel κινητήρας των 2.987 κ.εκ. που αποδίδει 258 ίππους. Όλοι οι κινητήρες της νέας E-Class διαθέτουν τη λειτουργία ECO start/stop. Οι βενζινοκινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων EU 6, ενώ ο πετρελαιοκινητήρας συμμορφώνεται είδη με τα μελλοντικά όρια RDE.

Μελλοντικά θα εξακολουθήσει και υβριδική έκδοση E350e με δυνατότητα φόρτισης. Με την παρουσίαση της νέας δέκατης γενιάς E-Class η Mercedes-Benz, υπερβαίνει τον ίδιο της τον εαυτό, κλείνει την ψαλίδα με την ναυαρχίδα της S-Class και παρουσιάζει τελικά την πιο ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία!

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας