Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Κυριαζίδης Ανδρέας

Επίσημος συνεργάτης Seat για τον νομό Δράμας

 

-κ. Κυριαζίδη, είστε αισίως η δεύτερη γενιά στην εταιρεία σας, υπάρχει ανάλογη θέληση και μεράκι για το μέλλον;

Πράγματι είμαστε η δεύτερη γενιά της εταιρείας μας, αυτό άλλωστε είναι φυσικό μια που εδώ και 40 χρόνια το όνομα «Κυριαζίδης» έχει σχέση με το χώρο τον  αυτοκινήτου. Την ενασχόληση αυτή όπως ίσως γνωρίζεται με τον χώρο, την ξεκίνησε ο πατέρας μου Αριστείδης και σήμερα μετά από 40 χρόνια συνεχίζουμε δυναμικά μαζί με τον αδερφό μου Ιορδανη. Θεωρώ ότι διαθέτουμε όχι μόνο το μεράκι, αλλά διακατεχόμαστε και από μέγιστη θέληση, όρεξη, διάθεση και δυνάμεις για να συνεχίσουμε στον χώρο αυτό. Είναι άλλωστε συνυφασμένος και με την ενηλικίωση μας και σήμερα  μετά από τα απαραίτητα εφόδια που έχουμε λάβει πλέον είναι μέρος της ζωής μας.

 

-Ποια είναι η δική σας ενασχόληση με την εταιρεία και γενικά με τον χώρο του αυτοκινήτου;

Η δική μου ενασχόληση έχει να κάνει περισσότερο με τον τεχνικό τομέα. Μετά τις σπουδές μου σαν φανοποιός και βαφέας αυτοκινήτων, σήμερα ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι στην οικογενειακή επιχείρηση. Άλλωστε αυτό ήταν εμφανές εδώ και χρόνια μια από τα παιδικά μου χρόνια πειραματιζόμουν στον τομέα αυτό. Σήμερα χειρίζομαι το τμήμα του φανοβαφείου και παράλληλα τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

 

-Το τελευταίο διάστημα η έδρα της εταιρείας σας, μεταφέρθηκε σε νέο χώρο, ποιες υπηρεσίες προσφέρετε στους πελάτες σας

Πράγματι η έδρα της εταιρείας μας μεταφέρθηκε το τελευταίο διάστημα. Βρισκόμαστε πλέον στο 4ο χλμ. Δράμας - Σερρών, σε ένα κομβικό σημείο σε νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν για να είναι άνετες και λειτουργικές. Στα 1000 τμ. περίπου που δραστηριοποιούμαστε σήμερα παρέχουμε πραγματικά ολοκληρωμένες υπηρεσίες για κάθε οδηγό. Πωλήσεις νέων αυτοκινήτων Seat, επιλεκτικές πωλήσεις μεταχειρισμένων, σέρβις και επισκευή για κάθε όχημα, φανοβαφείο, όπως αναφέραμε και πριν, ανταλλακτικά καινούρια και μεταχειρισμένα και ασφάλειες αυτοκινήτων και φυσικά οποιαδήποτε συμβουλή χρειαστεί κάθε οδηγός.

 

-Την περίοδο αυτή η επωνυμία «Seat Κυραζίδης» συμπληρώνει 20 χρόνια δραστηριότητας, θεωρείται ότι έχετε ωριμάσει σαν εταιρεία;

Εκτιμώ πως έχουμε ωριμάσει γενικά σαν ενασχόληση με τον χώρο και φυσικά σαν εταιρεία. Η «Seat Κυραζίδης» έχει κλείσει τα 20 χρόνια και το όνομα «Κυραζίδης»  τα 40 όπως έχουμε αναφέρει. Υπάρχει η εμπειρία, η καθοδήγηση σε εμάς του νεότερους, το μεράκι και η διάθεση. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν επαναπαυόμαστε γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και είμαστε πάντα παρόν.

 

-Αλήθεια ποιο είναι το ιστορικό της εταιρείας σας;

Όπως έχουμε αναφέρει το ξεκίνημα με το χώρο έγινε το 1975 από τον πατέρα μου Αριστείδη, οποίος διατηρούσε συνεργείο παντός τύπου σαν μηχανικός αυτοκινήτων έως το 1995. Την χρονιά αυτή γίνεται η ανάληψη της επίσημης αντιπροσωπείας Seat, για τον Νομό Δράμας μέχρι το 2012. Ενώ εδώ και τρία χρόνια η εταιρεία έχει αλλάξει σε «Α. Κυριαζίδης και Σια Ο.Ε» και λειτουργεί με τον ομιλών υπεύθυνο στο φανοβαφείο και τον αδερφό μου Ιορδάνη υπεύθυνο συνεργείου.

 

-Η εταιρείας σας σήμερα αντιπροσωπεύει την Seat στο Νομό Δράμας, μία από τις πιο δημοφιλής μάρκες αυτοκίνητων. Ποια είναι σήμερα η εικόνα της; Είστε ικανοποιημένος από την πορεία των πωλήσεων σε περίοδο ύφεσης;

Έχουμε είδη κλείσει τα 20 χρόνια, αντιπροσωπεύοντας μια από τις πιο δημοφιλείς μάρκες αυτοκινήτων της Seat ως αποκλειστική αντιπρόσωποι για τον νομό μας. Ο κλάδος του αυτοκινήτου όπως γνωρίζεται δέχτηκε την μεγαλύτερη πίεση από την οικονομική ύφεση. Οι πωλήσεις έχουν επηρεαστεί σε όλη την χώρα για κάθε εταιρεία. Βέβαια τελευταία υπάρχει μια μικρή άνοδος και σταθεροποίηση που μπορούν να χαρακτηρίσουν τις πωλήσεις ικανοποιητικές. Σε αυτές τις παραμέτρους κινείται η αγορά στον νομό μας. Έτσι με τα μικρά σημεία ανάκαμψης  που διακρίνουμε ευελπιστούμε σε καλλίτερες μελλοντικές μέρες.

 

-Την περίοδο αυτή η Seat, παρουσίασε το νέο Ibiza, το οποίο μάλιστα πωλείται με το πρόγραμμα «Ibiza Gold Credi». Είναι τελικά μια άκρως δελεαστική πρόταση;

Πράγματι το πλήρως ανανεωμένο Ibiza, κυκλοφόρησε το Φθινόπωρο. Συνδυάζει όλα τα γνωστά στοιχεία και χαρακτηριστικά που το έκαναν από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της ελληνικής αγοράς. Μάλιστα στις εκδόσεις πετρελαίου προσφέρει μέγιστη οικονομία, πολύ καλές επιδόσεις και άκρως ανταγωνιστικές τιμές. Ειδικά για όσους θέλουν να το αποκτήσουν, διατίθεται με το πρόγραμμα «Ibiza Gold Credi», που παρέχει δυνατότητα προνομιακής χρηματοδότησης. Με 3 ουσιαστικά επιλογές, ο πελάτης επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να το αποκτήσει. Υπάρχει άτοκη χρηματοδότηση για 7.000 €, ή προνομιακή χρηματοδότηση με επιτόκιο 3,9%, ή έκπτωση 800 €, ενώ παρέχεται σε όλες τις επιλογές + ασφάλιση αυτοκινήτου + 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

 

-Όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν οχήματα με τεχνολογία εναλλακτικών καυσίμων. θεωρείται ότι η στροφή του κοινού σε τέτοιου είδους οχήματα γίνεται για λόγους μόνο οικονομίας;

Θεωρώ πως είναι συνδυασμός οικονομίας περισσότερο και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, μια που τα εναλλακτικά καύσιμα μολύνουν σίγουρα λιγότερο έως μηδαμινά.

 

-Σήμερα με τα νέα δεδομένα, έχουν αλλάξει οι ανάγκες του κοινού;

Οι ανάγκες του κοινού σήμερα είναι πιο ουσιαστικές και ρεαλιστικές. Σε αυτό το γεγονός συντέλεσε η οικονομική ύφεση και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, ειδικά στην αγορά νέων οχημάτων, μια που γίνονταν συχνά υπερβολές. Εδώ θέλω να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις, στην συντήρηση του αυτοκινήτου μας, μια που οι τυχόν αμέλειες  έχουν να κάνουν σχέση με την ασφάλεια μας και με την ίδια μας την ζωή.

 

-Αλήθεια ποσό ευχαριστημένους πελάτες έχει η εταιρία  Seat Κυριαζίδης;

Θα έλεγα πως έχει μόνο ευχαριστημένους πελάτες, μια που στα τόσα χρόνια δραστηριότητας οι δυσαρεστημένοι είναι ελάχιστοι. Η εικόνα αυτή είναι συνέπεια της μακρόχρονης ειλικρινούς σχέσης που έχουμε με τους πελάτες μας, που τους ευχαριστούμε όλους και τους υποσχόμαστε, ότι εμείς η νέα γενιά θα συνεχίσουμε με τα ίδια θετικά στοιχεία, που τους έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, να μας εμπιστεύονται.

 

-Πριν από μία πενταετία περίπου ξεκινούμε η υγραεριοκίνηση στην χώρα μας, τελευταία ακούμε για κίνηση με φυσικό αέριο, είναι το επόμενο μεγάλο deal της αυτοκίνησης;

Έτσι διαφαίνεται, πως το φυσικό αέριο θα είναι το επόμενο deal της αυτοκίνησης. Αξίζει να αναφέρω πως η κίνηση με φυσικό αέριο εξασφαλίζει 58% οικονομία σε σχέση με την βενζίνη και 30% , σε σχέση με το πετρέλαιο. Βέβαια σήμερα το δίκτυο είναι μικρό και αναμένεται το επόμενο διάστημα να εξαπλωθεί σε όλη την χώρα.

 

-Λαμβάνεται υπόψη σας, τον ανταγωνισμό στον τομέα της δραστηριότητας σας;

Σίγουρα, άλλωστε είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας.

Τολμώ να πω, ότι όποια επιχείρηση δεν τον λαμβάνει υπ’ όψη της, δεν έχει μέλλον.

Έτσι και εμείς παρακολουθούμε συνέχεια τον κλάδο μας, ενημερωνόμαστε, εξελισσόμαστε στο μέτρο του δυνατού, προσαρμόσαμε τις τιμές στα νέα δεδομένα και προσπαθούμε να γίνουμε ακόμη καλλίτεροι.

 

-Τον περασμένο χρόνο, παρατηρήθηκε μια μικρή άνοδος στις πωλήσεις των νέων οχημάτων. Θεωρείται ότι είναι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης του χώρου;

Πράγματι υπάρχει μια μικρή άνοδος της τάξης 10% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Παράλληλα διαφαίνεται μια σταθεροποίηση των πανελλαδικών πωλήσεων στα καινούρια οχήματα, η οποία σε κάθε περίπτωση είναι θετική. Το αρνητικό για μια ακόμη φορά είναι ότι το αυτοκίνητο είναι το ποιο φορολογημένο είδος σε κάθε οικογένεια. Αν φυσικά εξαλείψει ή μειωθεί αυτή η βάναυση φορολόγηση σίγουρα θα υπάρχουν μεγαλύτερες πωλήσεις.

 

-Εσείς κ. Κυραζίδη τη αυτοκίνητο οδηγείται και ποιο θα είναι το επόμενο σας;

Σήμερα οδηγώ, το Seat Ibiza TDI με κινητήρα πετρελαίου, αυτοκίνητο με καλαίσθητο σχεδιασμό, ευέλικτο και με εξαιρετική οικονομία καυσίμων. Όσο για το επόμενο μου αυτοκίνητο, αυτό θα είναι το Seat Leon, 1,6 TDI με 105 hp, ιδιαίτερα οικονομικό καθώς καταναλώνει 3,8 lt/100 km, με πολύ καλούς χώρους, εντυπωσιακό σχεδιασμό και υψηλές προδιαγραφές.

 

-Ποιο τελικά είναι κατά την γνώμη σας το μέλλον της αυτοκίνησης στην χώρα μας;

Η χώρα μας που βρίσκεται σε περίοδο παρατεταμένης ύφεσης πρέπει να διαμορφώσει μια σταθερή πολιτική και στο χώρο αυτό, όπως και σε άλλους τομείς, Μόνο τότε θα υπάρχει σταθεροποίηση και μετέπειτα καλλίτερες μέρες. Αλλιώς ο χώρος θα βρίσκεται σε περίοδο ανασφάλειας και ασάφεια. Βέβαια σήμερα το αυτοκίνητο είναι πλέον, είδος πρώτης ανάγκης για κάθε ελληνική οικογένεια. Η ανάγκες για τον καθένα μας υπάρχουν και μάλιστα αυξάνονται, έτσι ευελπιστώ σε καλλίτερης μέρες.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας