Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Drama Runners

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας Δημήτρης Κιόρογλου μας συστήνει τους «Drama Runners»

 

Είναι σημαντικό να διατηρούμε την φυσική μας κατάσταση σε καλό επίπεδο, παρά την ηλικία μας και ανεξάρτητα από τις καθημερινές μας υποχρεώσεις και συνήθειες. Συνήθως όμως λόγω της καθημερινότητας παραμελούμε τον εαυτό μας χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πως κάνουμε κακό στην υγεία μας. Ο κ. Δημήτρης Κιόρογλου είναι εδώ για να μας μιλήσει για έναν νεοσύστατο σύλλογο, ο οποίος δημιουργήθηκε για να μας βοηθήσει να βρούμε ξανά την χαμένη μας ενέργεια και να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση αλλά και την υγεία μας.

 

- Ποιές είναι οι δραστηριότητες του συλλόγου σας; Πέρα από το προφανές κάνετε και αλλά πράγματα;

- Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μας δίνετε να προβάλουμε τον νεοσύστατο σύλλογο μας Σ.Δ.Υ.Δ. drama runners. Από τις πρώτες συγκεντρώσεις μας θέσαμε το βασικό πλαίσιο δράσεων του συλλόγου. Εκτός από τις βασικές μας δραστηριότητες ως δρομείς όλες οι υπόλοιπες κοινωνικοπολιτιστικές δράσεις που έχουν επιστημονικό, ενημερωτικό ή διδακτικό χαρακτήρα είναι στην ατζέντα μας. Για να είμαι πιο ξεκάθαρος, δράσεις όπως η διοργάνωση ημερίδων-σεμιναρίων πάνω σε θέματα αθλητικού, ιατρικού, διατροφολογικού, ασφάλειας χαρακτήρα έχουν πραγματοποιηθεί ή έχουν δρομολογηθεί. Δράσεις όπως η αιμοδοσία η καθαριότητα αλλά και δράσεις αναψυχής είναι επίσης στο πρόγραμμα μας.

 

- Ποιά ήταν η πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του συλλόγου; Μόνος το ξεκινήσατε;

- Μόνος μπορεί κανείς ελάχιστα να καταφέρει, όλοι μαζί όμως μπορούμε να κάνουμε απίστευτα πράγματα. Έτσι λοιπόν μετά από ανταλλαγές απόψεων με φίλους που μας ενώνουν κοινοί προβληματισμοί πήραμε την απόφασή με έναν φίλο μου να κάνουμε ένα κάλεσμα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε γνωστούς και αγνώστους. Η ανταπόκριση ήταν πραγματικά εξαιρετική. Από τις πρώτες κιόλας συγκεντρώσεις μας τα νούμερα μιλούσαν από μόνα τους. Άμεσα θέσαμε το ιδεολογικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινούμαστε. Αρχικά θέλαμε να βρούμε την θέση μας σαν δρομείς μικρών και μεγάλων αποστάσεων στην πόλη και την πατρίδα μας, πάντα με σεβασμό προς όλους τους συναφείς συλλόγους. Να ενωθούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις και όλοι μαζί να θέσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο ερασιτεχνικό αθλητικό αύριο για όλους τους Δραμινούς δρομείς και όχι μόνο. Επιζητούμε την ελευθερία των μελών να εκφράζουν τις απόψεις τους όποιες και να είναι αυτές. Ο σύλλογος δεν καθοδηγεί και δεν κατευθύνει τα μέλη του. Δεν θα επιτρέψει σε πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα να τον ελέγχουν και να τον κατευθύνουν και τέλος το ποιο σημαντικό, να μοιραστούμε με όλους αυτή την ομορφιά, τη χαρά, την ποιότητα που νιώθουμε όταν τρέχουμε ελεύθερα σε βουνά, δρόμους και γήπεδα.

 

- Κατά πόσο βοηθούν αυτές οι δραστηριότητες στην υγεία των ανθρώπων;

- Θα μου επιτρέψετε να το πάω λίγο παραπέρα, και να πω πως αυτές οι δραστηριότητες βοηθούν όχι μόνο την υγεία των ανθρώπων, αλλά βελτιώνουν την φυσική μας κατάσταση, την ψυχολογία μας, ενισχύουν την απόδοση στην εργασία μας, όπως επίσης βελτιώνουν την εμφάνιση μας, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την μακροζωία μα και κάποια άλλα που δεν λέγονται δημόσια. Όνειρα που φαντάζουν αδύνατα όσες και οι πιθανότητες να βρεθούμε στο φεγγάρι, μπορούν να γίνουν με λίγη προσπάθεια αληθινά.

Ο τερματισμός ενός μαραθωνίου, όπως της Αθήνας για παράδειγμα, να σε περιμένουν εσένα χιλιάδες άνθρωποι στο Καλλιμάρμαρο είναι στη σφαίρα του αδύνατου, του απίστευτου ειδικά αν είσαι υπέρβαρος! Δεν μιλάμε βέβαια για υπερμαραθώνιους, εκεί όσοι δεν γνωρίζουν θεωρούν ότι συμμετέχουν οι ημίθεοι. Για να μην σας κουράζω, όλοι μας ξέρουμε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις και τέτοιες εικόνες ξέρω παρά πολλές γιατί μέσα σε αυτές είμαι και εγώ. Η συγκεκριμένη φωτογραφία ανήκει σε φίλο που πριν τέσσερα χρόνια δεν μπορούσε να τρέξει ούτε πεντακόσια μέτρα και τώρα τρέχει υπερμαραθώνιους, προσέξτε το δέος στο βλέμμα (βλ. εικόνες 1 & 2).

 

- Πότε ξεκίνησε να λειτουργεί ο σύλλογος; Υπάρχει ανταπόκριση από τους Δραμινούς;

- Όλα ξεκίνησαν φέτος τον Οκτώβριο, όταν δυο φίλοι σχεδιάζαμε το προγραμματισμό μας σχετικά με τους αγώνες της νέας χρονιάς, η κουβέντα κατέληξε στο ότι δεν υπάρχει ένας σύλλογος να εκπροσωπεί, να οργανώσει όλους τους δρομείς και να μπορεί να υποστηρίξει όλους τους τοπικούς αγώνες και όχι μόνο, που έχουν την ίδια φιλοσοφία. Έτσι δημιουργήθηκε ο Σ.Δ.Υ.Δ.. Η συντριπτική πλειοψηφία των δρομέων της πόλης μας έδωσε δυναμικό παρών και τα μηνύματα ήταν ελπιδοφόρα, και όλα ήταν πλέον θέμα χρόνου. Γρήγορα με την ανιδιοτελή προσπάθεια των μελών, των μελών του προσωρινού Δ.Σ. αλλά και όλων των εμπλεκομένων η ροή των εξελίξεων ήταν ταχύτατη.

Θέλω προσωπικά αλλά και εκ μέρους όλων των μελών να ευχαριστήσω τον δικηγόρο κ. Φιλιππίδη Κώστα για τη βοήθεια και υποστήριξη του στην ολοκλήρωση του καταστατικού μας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλα τα μέλη μας  που μοιραστήκαν τα δρομικά τους όνειρα μαζί μας, πιστεύουν σε εμάς και μας στηρίζουν. Θέλω να ξέρουν ένα μονό, είμαστε όλοι μας αποφασισμένοι.

 

- Πόσα είναι τα μέλη του συλλόγου και ποιες ηλικίες ενδιαφέρονται περισσότερο;

- Θα ξεκινήσω από το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας. Η ηλικία για ένα δρομέα είναι κάτι το υποκειμενικό (από ένα, μέχρι 101) όλοι νιώθουμε πολύ μικρότεροι από την πραγματική μας ηλικία. Η καλή φυσική κατάσταση έχει απίστευτη επίδραση στην ψυχολογία μας αλλά και στο σώμα μας. Όπως καταλαβαίνετε η ποιότητα της ζωής μας αλλά και της οικογένειας μας γενικότερά έχει αναβαθμιστεί. Τώρα όσων αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης σας, αν και μετράμε ελάχιστους μήνες από την σύσταση του συλλόγου ξεπερνάμε ήδη τα 100 μέλη και ελπίζουμε και με τη δική σας βοήθεια και προβολή να πολλαπλασιαστούμε.

 

- Κάνετε και κάποιες άλλες δραστηριότητες εκτός πόλης;

- Η παρουσία μας είναι σημαντική, έχουμε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με συλλόγους άλλων πόλεων διοργανωτές αγώνων κτλ. Συμμετέχουμε σε πολλούς αγώνες σε όλη την Ελλάδα και πολύ συχνά με εξαιρετικές διακρίσεις.

- Προϋποθέτει εγγραφή και έχει έξοδα το να γίνεις μέλος;

- Καταλαβαίνουμε ότι τα χρόνια είναι δύσκολα γι΄ αυτό και φροντίσαμε τα έξοδα να είναι ελάχιστα. Χρειάζονται 10,00€ για να γίνει κάποιος μέλος και 15,00€ για την συνδρομή του κάθε χρόνο. Έχει όμως και αρκετά οφέλη. Ο σύλλογος μας σύντομα θα είναι μέλλος του Ε.Ο.Λ.Σ.Μ.Α.Υ. και θα έχει πολύ καλές εκπτώσεις σε αγώνες, όπως για παράδειγμα ο μαραθώνιος Αθηνών και πολλοί άλλοι, δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών, ημερίδες αθλητικού περιεχομένου, διατροφολογικά σεμινάρια κτλ.

 

- Ως σύλλογος έχετε έξοδα; Αν ναι από που είναι τα έσοδα σας;

- Έξοδα υπάρχουν αλλά για την ώρα καλύπτονται από τα μέλη μας μέσα από τις συνδρομές και χορηγούς.

 

- Αν κάποιος δεν σας γνωρίζει που μπορεί να σας βρει ώστε να μπει στην ομάδα σας;

- Για την ώρα τα προσωρινά γραφεία μας είναι στον παιδικό σταθμό «Λιλιπούπολη». Οι εγγραφές όμως των νέων μελών γίνονται στο κατάστημα νυφικών «Νυμφαία» στην Πατριάρχου Διονυσίου 23 απέναντι από το αρχαιολογικό μουσείο. Ελπίζω μέχρι να δημοσιοποιηθεί η συνέντευξη μας στο περιοδικό σας να έχουμε εγκατασταθεί στα επίσημα γραφεία μας. Πριν από λίγες ημέρες μια τριμελής επιτροπή των «Drama runners» επισκέφτηκε τον αντιπεριφεριάρχη κ. Πατακάκη ο οποίος και εκδήλωσε θερμό ενδιαφέρον για να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας. Τον ευχαριστούμε θερμά. Τηλεφωνικά στο 6974454048 κ. Δημήτρης Κιόρογλου, στην ιστοσελίδα μας www.dramarunners.gr, στο facebook: Dramarunners

 

- Πώς ενημερώνονται τα μέλη για τις επόμενες δραστηριότητες;

- Η ενημέρωση γίνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου και μέσα  κοινωνικής δικτύωσης.

 

- Ποιοί είναι οι στόχοι του συλλόγου για το μέλλον;

- Θέλουμε να μοιραστούμε με όλους τους Δραμινούς μια διαφορετική κοινωνικοπολιτική στάση ζωής, να κάνουνε όνειρα και να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για αυτά. Τους καλούμε να κλείσουν τις τηλεοράσεις, να αφήσουν ήσυχους τους καναπέδες και να επενδύσουν σε ότι πολυτιμότερο έχουν, τον εαυτό τους. Η ζωή είναι πολύ όμορφη αλλά και σύντομη, είναι κρίμα να την αφήνουμε να πέρνα μπροστά από τα μάτια μας άσκοπα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο δεν αγοράζονται με χρήματα.

 

- Είστε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία του συλλόγου σας;

- Ναι, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Έχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που μας φοβίζει (μην ξεχνάτε είμαστε δρομείς) ξέρουμε πολύ καλά πως όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται καλόπιστα το αποτέλεσμα είναι δεδομένο.

 

- Θα θέλατε εσείς να πείτε κάτι σε όσους δεν σας γνωρίζουν;

- Να έρθουν κοντά μας όπως είναι! Είμαστε έτοιμοι να τους δεχτούμε, να τους αγκαλιάσουμε, να τους υποστηρίξουμε. Φίλε, φίλη κάνε το πρώτο βήμα για τον εαυτό σου και τα αλλά θα τα κάνουμε παρέα όλοι μαζί. Θα ολοκληρώσω με τρεις προτάσεις που εκφράζουν την φιλοσοφία του συλλόγου «Σ.Δ.Υ.Δ.  Drama  runners».

Καμιά απόσταση δεν είναι μικρή

Καμιά προσπάθεια δεν είναι λίγη

Κανένας ρυθμός δεν είναι αργός.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας