Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Γιάννης Ναλμπαντίδης

Ιδιοκτήτης «Car Stereo Ναλμπαντίδη»

 

Με τη δεύτερη γενιά του το «Car Stereo Ναλμπαντίδη» συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια παρουσίας στο χώρο των συστημάτων ήχου και ασφαλείας του αυτοκινήτου.

Με αστείρευτή αγάπη, μεράκι και θέληση ο Γιάννης Ναλμπαντίδης συνεχίζει δυναμικά, ανταποκρινόμενος στα νέα δεδομένα της τεχνολογίας.

 

-κ. Ναλμπαντίδη, είστε η δεύτερη γενιά στην επιχείρησή σας, υπάρχει ανάλογη θέληση και μεράκι για το μέλλον;

Κατ’ αρχήν, θέλω να ευχαριστήσω το περιοδικό «Ψίθυροι», για την δυνατότητα αυτή που μου δίνει. Θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια βρισκόμουν συχνά στο κατάστημα του πατέρα μου, που είναι και ιδρυτής της εταιρείας, έτσι από την ηλικία αυτή, αγάπησα και εγώ τον χώρο αυτό. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσο περνούσαν τα χρόνια, έψαχνα, ερευνούσα και μάθαινα κάθε τι που έχει να κάνει με το αντικείμενο της δουλειάς και ως αποτέλεσμα αυτής μου της αγάπης ήταν το πτυχίο του ηλεκτρονικού, που απέκτησα λίγα χρόνια αργότερα για να ολοκληρώσω τις γνώσεις μου. Σήμερα μετά από δέκα χρόνια δικής μου ενασχόλησης επαγγελματικά στο «Car Stereo Ναλμπαντίδης», η αγάπη, το μεράκι, ο ζήλος αλλά και η θέληση φυσικά υπάρχουν στο μέγιστο βαθμό.

 

- Την περίοδο αυτή η επωνυμία «Car Stereo Ναλμπαντίδης»συμπληρώνει 40 χρόνια δραστηριότητας, θεωρείτε ότι έχετε ωριμάσει σαν επιχείρηση;

Συμπληρώνοντας 40 χρόνια στο χώρο αυτό, χρόνια γεμάτα εμπειρίες, επιτυχίες και δυσκολίες μερικές φορές, θεωρώ ότι όχι μόνο έχουμε ωριμάσει, αλλά είμαστε μια ιδιαιτέρως αξιόπιστη επιλογή.

 

-Αλήθεια ποιο είναι το ιστορικό της εταιρείας σας;

Το «Car Stereo Ναλμπαντίδης», ξεκίνησε να λειτουργεί το 1976 από τον πατέρα μου Νίκο. Αρχικά βρισκόταν στην οδό Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα, όπως μου έχει αναφέρει, την εποχή εκείνη εκτός από τα κλασικά ραδιοκασετόφωνα, μεγάλη ζήτηση υπήρχε και στις κονσόλες αυτοκινήτου, που τις δημιουργούσε μόνος του, για να τοποθετηθούν τα μηχανήματα ήχου τις εποχής. Η δεκαετία του ΄90 βρίσκει το «Car Stereo Ναλμπαντίδης», στην Εθνικής Αμύνης 22, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκεται στην σημερινή του έδρα, στην Εθνικής Αμύνης 65 στην Δράμα φυσικά.

 

-Σήμερα ποιες υπηρεσίες προσφέρετε στους πελάτες σας;

Η επιχείρηση προσαρμόζεται στις ανάγκες της καθημερινότητας, αλλά και στις εξελίξεις της τεχνολογίας. Έτσι βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του οδηγού, του αυτοκινήτου αλλά και της μηχανής, προσφέροντας υπηρεσίες και προϊόντα όπως Bluetooth, xenon φώτα, φυσικά ποικιλία συναγερμών, κάμερες οπισθοπορείας κ.λ.π. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε το κομμάτι της ψυχαγωγίας, που το «Car Stereo Ναλμπαντίδης» παρέχει αμέτρητες προτάσεις και συνδυασμούς για κάθε αυτοκίνητο σε multimedia systems, ράδιο-cd, οθόνες αφής, ηχεία, ενισχυτές κ.α. Παράλληλα η παροχή λύσης σε κάθε πρόβλημα που πιθανόν θα αντιμετωπίσει ο οδηγός είναι ακόμη μία σημαντική υπηρεσία μας.

 

-Αντιπροσωπεύεται για τον νομό Δράμας  μια σειρά αξιόλογων εταιρειών. Σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι πωλήσεις λαμβάνοντας υπ’ όψιν την περίοδο ύφεσης που διανύουμε;

Πράγματι η περίοδος ύφεσης που διανύουμε έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας.

Ωστόσο, οι πελάτες μας γνωρίζουν ότι μπορούν να βασιστούν σε εμάς για να εξοπλιστούν με ποιοτικές επιλογές, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Έτσι τα τελευταία χρόνια οι αγορές των οδηγών κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση.

 

-Πως κρίνετε την αγορά του Νομού μας συγκριτικά με άλλες περιοχές και της χώρας μας στο τομέα;

Ο νομός μας είναι σχετικά μικρός, όπως και το αγοραστικό κοινό συγκριτικά με άλλους μεγαλύτερους νομούς. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον κάθε πελάτη να θέλει το καλύτερο δυνατό για το αυτοκίνητο και τη μηχανή του στον τομέα της ασφάλειας και της ψυχαγωγίας.

 

-Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη της τεχνολογίας και των προϊόντων είναι ραγδαία. Πολλά προϊόντα, πολλά συστήματα και τύποι. Με ποιά κριτήρια τελικά επιλέγει ο αγοραστής;

Η εξέλιξη της τεχνολογίας σήμερα, έρχεται να βοηθήσει την καθημερινότητα μας, να μας «λύσει τα χέρια» δηλαδή. Είναι ομολογουμένως πολύ σπουδαίο που στις μέρες μας, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές για κάθε ανάγκη. Ο αγοραστής επιλέγει με βάση τις ανάγκες, το γούστο αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Από την μεριά μας, οι διαφορετικές επιλογές που παρέχονται σε συνδυασμό με την εμπειρία, δίνουν την καλύτερη δυνατή λύση για τον αγοραστή.

 

-Δηλαδή με τα νέα δεδομένα, έχουν αλλάξει οι ανάγκες του κοινού;

Οι ανάγκες του κοινού διαμορφώνονται όχι μόνο από τα νέα δεδομένα, αλλά και από την ηλικία, τις προσωπικές επιλογές και ανάγκες, ακόμη και από το φύλο!

 

-Ποια είναι η άποψή σας για τις αγορές που γίνονται μέσω διαδικτύου με μοναδικό γνώμονα την δελεαστική τιμή ενός προϊόντος;

Το διαδίκτυο είναι ένα σημαντικό μέσο που βοηθάει την καθημερινότητα μας και φυσικά μπορεί να μας φανεί χρήσιμο σε διαφόρους τομείς. Ωστόσο, είναι απρόσωπο και εγκυμονεί κινδύνους που δεν είναι εμφανείς με την πρώτη ματιά. Αγοράζοντας ένα προϊόν από το διαδίκτυο και ειδικά του χώρου μας, εμπλέκεσαι σε ένα ρίσκο που ορισμένες φορές αποδεικνύεται ζημιογόνο. Βασικότερο μειονέκτημα των αγορών αυτών είναι η έλλειψη τεχνικής υποστήριξης, που είναι καίριας σημασίας, λόγω της έλλειψης φυσικού προσώπου.

 

-Ο παράγοντας της εγγυημένης τοποθέτησης και της εγγύησης σε ένα προϊόν, πόσο σημαντικός είναι;

Η εγγυημένα άψογη τοποθέτηση, με σεβασμό στο όχημα του πελάτη και με κριτήριο την σωστή λειτουργία και κομψότητα, είναι ο κυριότερος παράγοντας στην δουλειά μας και φυσικά η βασικότερη προτεραιότητα μας. Είναι ένας τομέας εξαιρετικά σημαντικός που οι πελάτες τον ζητούν και γνωρίζουν ότι μπορούμε να τον παρέχουμε.

 

-Σήμερα για πολλούς το αυτοκίνητο είναι κάτι σαν δεύτερο σπίτι. Πόσο εφικτή είναι η διαμόρφωσή του σε ένα απόλυτο κέντρο ψυχαγωγίας;

Όντως, στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας μας, το αυτοκίνητο είναι κάτι περισσότερο από ένα μέσο μεταφοράς. Οι περισσότεροι περνούν σ’ αυτό, ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους. Εμείς από την μεριά μας έχουμε την εμπειρία και τη δυνατότητα να μεταμορφώσουμε κάθε αυτοκίνητο σε κέντρο ψυχαγωγίας, σεβόμενοι πάντα τις επιθυμίες του οδηγού.

 

-Υπάρχουν οδηγοί που προβαίνουν σε αλλαγή και αναβάθμιση του εργοστασιακού συστήματος;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα εργοστασιακά συστήματα, καλύπτουν μόνο κάποιες βασικές ανάγκες. Έτσι λοιπόν, είναι σύνηθες οι οδηγοί να προβαίνουν στην αναβάθμισή τους, κυρίως επειδή επιθυμούν πιο ολοκληρωμένες και ποιοτικές λύσεις, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους.

 

-Με ποια προϊόντα εκτός του ήχου, θεωρείται ότι πρέπει να είναι ένα όχημα εφοδιασμένο για να είναι σύγχρονο και ασφαλές;

Η ασφάλεια του οχήματος και του οδηγού είναι φυσικά μέγιστης σημασίας. Για εμάς είναι βασική προτεραιότητα στην δουλειά μας. Έτσι, μπορούμε να προτείνουμε στους οδηγούς ποικιλία από συστήματα ανοικτής ακρόασης, αισθητήρες παρκαρίσματος, συναγερμούς τελευταίας τεχνολογίας μέχρι και συστήματα εντοπισμού του αυτοκινήτου.

 

-Η τοποθέτηση συναγερμού είναι τελικά ο Νο1 παράγοντας αποτροπής στην πιθανή κλοπή ενός οχήματος;

Ο συναγερμός είναι ένας θεμελιώδης παράγοντας που όταν πληρεί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις - απόλυτη συμβατότητα με το αυτοκίνητο και σωστή τοποθέτηση - μπορεί να αποτρέψει τον επίδοξο ληστή. Επιπλέον, υπάρχουν συστήματα τηλεειδοποίησης GPS - Tracking, που επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη να ελέγχει την θέση και την κατάσταση του αυτοκινήτου του, ανά πάσα στιγμή προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

-Το «Car Stereo Ναλπαντίδης» διαθέτει την ιστοσελίδα www.car-stereo.gr . πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση του κοινού;

Το διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και σίγουρα είναι ένα πρακτικό μέσο για να ενημερωθεί κανείς, ακόμη και από την άνεση του σπιτιού του, για θέματα που τον αφορούν. Έτσι και μέσα από το www.car-srereo.gr, που είναι η ιστοσελίδα του «Car Stereo Ναλμπαντίδης», μπορεί ο καθένας να έχει μια πρώτη εικόνα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Παρ΄ όλα αυτά, συνιστάται και μια επίσκεψη στο κατάστημα για να συζητήσουμε και να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση στην οποιαδήποτε ανάγκη έχει ο καθένας. Μάλιστα με την εμπειρία που διαθέτουμε, είμαστε σίγουροι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

-Λαμβάνεται υπόψη σας, τον ανταγωνισμό στον τομέα της δραστηριότητας σας;

Ο ανταγωνισμός και η ευγενής άμιλλα, είναι οι αρχές που μας βοηθούν και μας δίνουν κίνητρο για να γινόμαστε καλύτεροι και να προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα στην δουλειά μας. Έτσι εμείς ενημερωνόμαστε, ακούμε και προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κάθε εποχής.

 

- Ποιες είναι οι αξίες του «Car Stereo Ναλμπαντίδης» και για ποιο λόγο να σας επιλέξουν;

Η πρωταρχική αξία στην δουλειά μας είναι ο σεβασμός στον πελάτη και το αυτοκίνητο του. Δουλεύουμε όλα τα αυτοκίνητα σαν να είναι δικά μας, γιατί θέλουμε πάνω από όλα ευχαριστημένους τους πελάτες μας. Επιπλέον δίνουμε μεγάλη βάση στην ειλικρινή σχέση με τον πελάτη, γιατί μόνο έτσι επιτυγχάνουμε μια αποδοτική συνεργασία. Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο και φυσικά να εξυπηρετηθεί στο μέγιστο ο πελάτης.

 

-Αλήθεια ποσό ευχαριστημένους πελάτες έχει το «Car Stereo Ναλμπαντίδη»;

Τα 40 χρόνια της συνεχούς παρουσίας της επιχείρησης στον χώρο, η ποιότητα της εργασίας μας και οι πελάτες μας, που μας επιλέγουν ξανά, εκτιμώ ότι δίνουν την απάντηση.

 

-Εσείς κ. Ναλμπαντίδη με ποιά προϊόντα έχετε εξοπλίσει το αυτοκίνητό σας και για ποιο λόγο τα επιλέξατε;

Όπως σας έχω αναφέρει παραπάνω, έτσι και στο δικό μου αυτοκίνητο λειτούργησα με την ίδια λογική. Με κύριο κριτήριο την ασφάλεια, έχω τοποθετήσει συναγερμό, φώτα Xenon και φώτα ημέρας για τέλεια ορατότητα, καθώς και σύστημα ανοιχτής ακρόασης Bluetooth. Όσο αφορά στο ψυχαγωγικό κομμάτι έχω επιλέξει μια οθόνη πολυμέσων και ένα πλήρες σύστημα ήχου με ενισχυτή και Subwoofer, με μοναδικό κριτήριο τον ποιοτικό ήχο.

 

- Ποιο τελικά είναι κατά την γνώμη σας το μέλλον του χώρου;

Από την στιγμή που η τεχνολογία έχει τόσο μεγάλη εξέλιξη και προσαρμόζεται στον χώρο του αυτοκινήτου και της μηχανής, θεωρώ ότι μπορούμε και εμείς να συμπορευόμαστε μαζί της.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας