Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Στέφανος Γεωργιάδης

1 σχόλιο

Επιχειρηματίας / Γ.Γ. Επιμελητηρίου Δράμας / Στέλεχος Ν.Δ.

Η πολιτική έχει ρόλο να προτείνει το μέλλον, να το δημιουργήσει επ' ωφελεία του πολίτη και να το επιτρέψει να γίνει πράξη

Ο Στέφανος Γεωργιάδης είναι ένας άνθρωπος που παρακολουθεί από πολύ μικρός τα πολιτικά γεγονότα. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του άνθρωπο του κεντρώου-κεντροδεξιού χώρου ενώ πιστεύει πως στο επίκεντρο της πολιτικής πρέπει να βρίσκεται ο άνθρωπος.
Σημειώνει πως το πολιτικό σύστημα έχει κορεσθεί και χρειάζεται άμεσα ριζικές αλλαγές για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.
Πιστεύει ότι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι έστειλαν το μήνυμα στο πολιτικό σύστημα με την αποχή τους. Για τη Νέα Δημοκρατία θεωρεί πως θα ήταν μεγάλο λάθος να εκτιμηθεί η αποχή και ιδιαίτερα των νεοδημοκρατών ως ευκαιριακό μήνυμα προς την κυβέρνηση. Κρίνει πως είναι μια συνειδητή επιλογή που δείχνει την απαίτηση των πολιτών, η κυβέρνηση να προσαρμόσει την πολιτική της εκεί που πρέπει. Ακόμη πιο κοντά στον πολίτη και ταυτόχρονα να προχωρήσει άμεσα σε ανανέωση σε όλα τα επίπεδα.
Έχει σπουδάσει πληροφορική στο Μπορντώ της Γαλλίας και Τεχνολογία Γεωπονίας στην Θεσσαλονίκη. Είναι έμπορος στο επάγγελμα, Γ.Γ. του Επιμελητηρίου Δράμας, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

-Από πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με τα κοινά;
-Από το 1997 ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δράμας και μέχρι σήμερα ως Γενικός Γραμματέας. Ταυτόχρονα είμαι μέλος της ΝΟΣ της Νέας Δημοκρατίας, ενώ διετέλεσα και δύο φορές εκπρόσωπος παραγωγικών τάξεων της ΝΟΔΕ Δράμας. Βεβαίως από το 1987 ήμουν και μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

-Ήσασταν από νεαρή ηλικία πολιτικοποιημένος;
-Ναι, μπορώ να πω αρκετά. Παρακολουθούσα από νεαρή ηλικία τα πολιτικά γεγονότα. Σε αυτό συντέλεσε και η οικογένεια μου, ιδιαίτερα δε ο αείμνηστος πατέρας μου. Σε ηλικία 18 ετών βρέθηκα στην Γαλλία για σπουδές, όπου πραγματικά ήταν κομβικό σημείο για μένα, εξαιτίας της υποτιθέμενης μεταρρύθμισης στην παιδεία από τον υπουργό Σαβαρί της κυβέρνησης Μιτεράν, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην φοιτητική κοινότητα και κόντεψε να οδηγήσει σε Νέο Μάη του 68. Η συμμετοχή μου τότε, στο φοιτητικό κίνημα, ήταν η πρώτη μου ουσιαστική πολιτικοποιημένη πράξη.

-Τι είναι πολιτική για εσάς;
-Η πολιτική για μένα είναι το όραμα. Ένα όραμα που δίνει στον πολίτη ελπίδα. Η πολιτική έχει ρόλο να προτείνει το μέλλον, να το δημιουργήσει επ' ωφελεία του πολίτη και να το επιτρέψει να γίνει πράξη. Με απλά λόγια είναι προσφορά στον πολίτη, ελπίδα στον πολίτη. Ελπίδα για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητάς του. Ελπίδα για το μέλλον των παιδιών του.
Επιπλέον είναι φιλοσοφία, είναι πολιτισμός. Τουλάχιστον έπρεπε να είναι έτσι και όχι όπως παρουσιάζεται σήμερα.

-Ποια είναι η πολιτική σας ταυτότητα; Δηλώνετε δεξιός, κεντροδεξιός, φιλελεύθερος ή εκσυγχρονιστής;
-Η βασική αρχή στην ιδεολογική μου προσέγγιση και στην πολιτική μου θέση, είναι ότι «ο άνθρωπος πρέπει να βρίσκεται πάντα στο κέντρο της πολιτικής μας». Απορρίπτοντας παντελώς ακραίες θέσεις, το κέντρο-κεντροδεξιά αποτελεί για μένα την ουσιαστική ιδεολογική μου τοποθέτηση.

-Η πολιτική σας θέση προέκυψε από συνειδητή επιλογή ή από οικογενειακή παράδοση;
-Η οικογενειακή παράδοση διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και επηρέασε ως ένα βαθμό την πολιτική μου θέση. Όμως είναι ουσιαστικά συνειδητή επιλογή η οποία προήλθε σταδιακά, με την πάροδο της ηλικίας, μέσα από την αρχική νεανική «αμφισβήτηση», στην συνέχεια την επαγγελματική σταδιοδρομία και κυρίως τις ευθύνες που ανέλαβα την στιγμή που δημιούργησα με την σύζυγο μου οικογένεια αποκτώντας τρία παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι η γενιά μου, εμείς, είμαστε παιδιά της μεταπολίτευσης, όπου ευτυχήσαμε να ζούμε σε περιβάλλον δημοκρατίας και ανάπτυξης. Όταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 ανέλαβε τις τύχες της χώρας μετά την δικτατορία, ήμουν περίπου 10 χρονών παιδί και παρ' όλα αυτά θυμάμαι έντονα τις ωραίες εικόνες και τα συναισθήματα χαράς εκείνης της στιγμής.

-Είστε επιχειρηματίας... πόσο δύσκολο είναι το επιχειρείν σε καιρούς οικονομικής κρίσης;
-Το επιχειρείν ήταν, είναι και θα είναι πάντα συναρπαστικό. Σίγουρα επηρεάζεται σε περιόδους οικονομικής ύφεσης. Αλλά υπάρχουν ευκαιρίες και σε αυτές τις καταστάσεις. Χρειάζεται ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, ετοιμότητα. Επιπλέον απαραίτητη είναι η κρατική στήριξη με μέτρα στοχευμένα στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές κρατούν όρθια την οικονομία της χώρας.

-Τελικά οι επιχειρηματίες είναι οι μόνιμα αδικημένοι από τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνονται;
-Δεν θα έλεγα ότι είναι μόνον αυτοί οι μόνιμα αδικημένοι. Θα έλεγα όμως ότι είναι οι πρώτοι που αισθάνονται τις αρνητικές επιπτώσεις των λανθασμένων πολιτικών αποφάσεων.
Επιπτώσεις που πολλές φορές μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στην εξόντωση τους αφού προηγουμένως πληγούν οι εργαζόμενοι σε αυτές.

-Επί σειρά ετών εκλεγμένος στο Επιμελητήριο... Πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με τα Επιμελητηριακά;
-Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε στο παρελθόν, παρ' όλο που ήμουν επιχειρηματίας, δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ ενεργά με το Επιμελητήριο. Ήταν το 1997 η χρονιά που δέχτηκα πρόταση από φίλους να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο του κ. Γρίμπα. Οι φίλοι αυτοί ήταν ο Δανιήλ Πανίδης, ο Κυριάκος Χαρακίδης και ο Κυριάκος Γρηγορίου. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Επιπλέον η κατάσταση στην οικονομία της περιοχής μας, ήδη είχε επιδεινωθεί και αυτό με ανησυχούσε ιδιαίτερα. Ξεκινήσαμε όλοι μαζί. Έτσι απλά. Έχοντας διάθεση προσφοράς και με όραμα να βοηθήσουμε τον τόπο. Πιστεύω δε, ότι πετύχαμε πολλά αυτά τα 12 χρόνια και συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα.

-Η πολιτεία λαμβάνει υπόψιν την άποψη των επιχειρηματιών ή σας αγνοεί;
-Η πολιτεία κάνει διάλογο με τα θεσμοθετημένα όργανα μας. Επιμελητήρια, συλλόγους, ομοσπονδίες. Σίγουρα η άποψη των επιχειρηματιών λαμβάνεται ως ένα βαθμό υπόψη. Δεν φτάνει όμως αυτό. Πρέπει να υιοθετείτε και να προωθείτε στην εφαρμογή της και όχι να προσκρούει πολλές φορές στην άρνηση υπηρεσιακών παραγόντων Υπουργείων ή δημόσιων υπηρεσιών. Εδώ χρειάζεται η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για επιβολή της απόφασης. Πρόσφατο παράδειγμα οι Τράπεζες που επί σειρά ετών δεν εφάρμοζαν τις αποφάσεις της κυβέρνησης στο θέμα των πανωτοκίων, των καταχρηστικών όρων δανείων κλπ.

-Εκδηλώσατε την διάθεσή σας να είστε υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ. Υπέρμετρη φιλοδοξία ή διάθεση προσφοράς;
-Νομίζω ότι η απάντηση στο ερώτημα σας είναι απλούστατη και αυταπόδεικτη από τα γεγονότα και τις συγκυρίες. Αν θυμάστε εκδήλωσα την επιθυμία μου, μετά από την παρότρυνση πολλών φίλων, να είμαι υποψήφιος τόσο το 2007 όσο και τώρα. Και ήταν και είναι στιγμές δύσκολες τόσο για την παράταξη μας όσο και για τον τόπο. Αν μη τι άλλο, δεν εκδήλωσα την επιθυμία μου σε εύκολες καταστάσεις. Επομένως όπως καταλαβαίνετε είναι διάθεση προσφοράς πρώτα στον Νομό μου και δεύτερον στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είμαι από αυτούς, που εκ του ασφαλούς σε εύκολες καταστάσεις βολεύονται. Ούτε που απ' αυτούς που με την πρώτη δυσκολία πηδούν στην θάλασσα. Αντιθέτως έμαθα να παλεύω και αυτό κάνω και τώρα.

-Αν ένας Δραμινός σας ρωτήσει για ποιον λόγο αξίζει κανείς να ζει στην Δράμα τι θα λέγατε;
-Για τους ανθρώπους της και το φυσικό της περιβάλλον. Επομένως εκεί πρέπει να εστιάζουμε την πολιτική μας σε τοπικό επίπεδο. Συνδυασμένες πολιτικές που δίνουν λύσεις στα προβλήματα καθημερινότητας του πολίτη και προστατεύουν το περιβάλλον το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ποιότητα ζωής του.

-Ποια είναι η άποψή σας για το πολιτικό σύστημα; Διέρχεται κρίση;
-Το πολιτικό σύστημα έχει κορεσθεί και χρειάζεται άμεσα ριζικές αλλαγές για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.
Η άποψη μου είναι ότι η κοινωνία είναι πολύ πιο μπροστά από τους πολιτικούς σήμερα. Περνάμε μια μεγάλη κρίση θεσμών. Εδώ και αρκετά χρόνια όπως και σήμερα, η δημοκρατία μας τείνει να γίνει «τηλεοπτική». Και την ευθύνη την έχουμε όλοι μας. Είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Πρέπει να γίνουν άμεσα αλλαγές τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και στην Δημόσια διοίκηση. Έχω συγκεκριμένες απόψεις σ' αυτό το θέμα και να είστε βέβαιος ότι θα τις εκφράσω την δεδομένη στιγμή.

-Στις αποφάσεις που παίρνετε μετράει η λογική ή το συναίσθημα;
-Νομίζω ότι είναι ορθό να αποφασίζουμε με τη λογική χωρίς όμως να σβήνουμε το συναίσθημα μας. Παρ' όλο που το συναίσθημα είναι όμηρος των παθών μας και πολλές φορές δεν μας βοηθάει να κρίνουμε σωστά, το θεωρώ απαραίτητο συνδυαστικό στοιχείο για να βοηθήσει να έχουμε μια ορθολογική σκέψη. Μην ξεχνάμε ότι και η λογική διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Επομένως «παν μέτρον άριστον».

-Πιστεύετε στην φιλία;
-Απόλυτα. Γιατί η φιλία είναι μια από τις πλέον σταθερές ανθρώπινες σχέσεις, σταθερές όχι με την έννοια της στασιμότητας, μα με την έννοια της αντοχής.
Η Φιλία στηρίζεται στην αγάπη, στην αμοιβαιότητα των ανθρώπων, είναι το μεγαλύτερο αγαθό, που σαν δώρο μας δόθηκε, μετά τη Σοφία.

-Στην πολιτική αναπτύσσονται φιλίες ή λυκοφιλίες;
-Συνήθως λυκοφιλίες. Αυτό γιατί οι «φιλικές» υποτιθέμενες σχέσεις που αναπτύσσονται κρύβουν ιδιοτέλεια. Στην ουσιαστική φιλία τίποτε δεν είναι προσποιητό, τίποτε δεν είναι εικονικό, κατευθυνόμενο, τα πάντα είναι αληθινά και αυθόρμητα, χωρίς κανένα αυτοσκοπό. Είναι προτιμότερο, όταν αναφερόμαστε στις φιλικές σχέσεις πολιτικών, να χρησιμοποιούμε τον όρο «καλές σχέσεις». Σίγουρα δεν θα πέσουμε τελείως έξω. Δεν παύει όμως να υπάρχουν και πραγματικές φιλίες. Δυστυχώς είναι ελάχιστες.

-Όταν επιθυμείτε κάτι πάρα πολύ και δεν το καταφέρνετε, τι γίνεται;
-Το βασικό είναι να μπορείς να πετύχεις από πού επιθυμείς. Δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε «Θα μου άρεσε να κάνω πολιτική» ή «θα μου άρεσε να είμαι πολιτικός» και σκέφτομαι ότι η απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στον πειρασμό «θα μου άρεσε να κάνω» και την απόφαση να το κάνω, είναι μεγάλη. Μια τεράστια απόσταση ανάμεσα στην θέληση και την κλίση.
Δεν έχω πει ποτέ: «Θα μου άρεσε να κάνω πολιτική». Είμαι αυτός που έχω κάνει, κάνω, και θα συνεχίσω να κάνω πολιτική.» Επομένως δεν είναι επιθυμία αλλά απόφαση. Είναι φυσικό βέβαια ότι μπορεί να συμβεί, να μην γίνουν όλα όπως τα θέλουμε. Απλά τότε, αν είμαστε αποφασισμένοι, συνεχίζουμε την προσπάθεια. Δεν εγκαταλείπουμε.

-Παραδέχεστε τα λάθη σας;
-Εφόσον διαπιστώσω ότι έκανα λάθος και φυσικά. Μόνο ο Θεός είναι αλάνθαστος. Ιδιαίτερα δε όταν θίγονται άλλοι άνθρωποι από λάθος μου, τότε δεν επαρκεί μόνο η παραδοχή του, αλλά είναι επιβεβλημένη και η ειλικρινής συγνώμη.

-Διδάσκεστε από τα λάθη σας, για να μην τα επαναλάβετε;
-Αυτονόητη απάντηση. Και φυσικά, πώς θα μπορούσε να ήταν άλλωστε. Αν και πολλοί άνθρωποι «επιμένουν», ικανοποιώντας το μεγάλο τους ΕΓΩ.

-Ποιες είναι οι σπουδές σας;
-Έχω σπουδάσει Πληροφορική στο Μπορντώ της Γαλλίας και Τεχνολογία Γεωπονίας στην Θεσσαλονίκη.

-Ο πολιτικός πιστεύετε ότι γεννιέται ή γίνεται;
-Πιστεύω ότι παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο τα γονίδια. Δηλαδή στον χαρακτήρα. Αλλά τελικά πιστεύω ότι ο πολιτικός γίνεται.

-Όλο αυτό το διάστημα που ασχολείστε με τα κοινά υπήρξαν στιγμές που είπατε ότι θα θέλατε να σταματήσετε;
-Ναι βεβαίως και δεν ήταν στιγμές αποτυχίας. Περισσότερο αυτό που μ' ενοχλεί είναι η αχαριστία. Επίσης με προβληματίζει ιδιαίτερα, αν πρέπει να παρίσταμαι σε διάφορες εκδηλώσεις, όπου μερικοί πολιτικοί είναι εξόφθαλμα υποκριτικοί και μερικές φορές αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας. Δεν αντέχω τους πολιτικούς που μόλις δουν κάμερες, τα δίνουν όλα για την προβολή τους, μέχρι ακόμη και του αυτοεξευτελισμού τους. Πραγματικά σιχαίνομαι τέτοιες καταστάσεις. Πραγματικά πολλές φορές προβληματίστηκα, βλέποντας αυτά τα «πανηγυράκια», αν θα πρέπει ν' ασχολούμαι με τα κοινά.

-Σας φοβίζει η αποτυχία;
-Εξαρτάται πως ερμηνεύει κανείς την αποτυχία. Αποτυχία για μένα θα ήταν η απώλεια μαζί με τον στόχο που βάζω, των θεμελιωδών αρχών και αξιών μου, που προανέφερα στην ερώτηση σας τι είναι για μένα η πολιτική. Επομένως αποτυχία θα ήταν ακόμη και η κακή διαχείριση της επιτυχίας του στόχου μου. Δηλαδή η αλαζονεία και η έπαρση. Αυτά φοβάμαι και προσεύχομαι να μην μου συμβούν ποτέ.

-Αν ιεραρχούσατε τα τρία πιο σημαντικά πράγματα για το Ν. Δράμας, ποια θα ήταν αυτά;
-Θα σας αναφέρω κατά την προσωπική άποψη τρία σημαντικά πράγματα τα οποία οφείλουμε να τα διεκδικήσουμε ταυτόχρονα και όχι να τα ιεραρχήσουμε με σειρά προτεραιότητας. Τουλάχιστον εγώ θα τα διεκδικώ ταυτόχρονα χωρίς να μειώνω κανένα. Τα αναφέρω με τυχαία σειρά γιατί όπως είπα για μένα όλα είναι πρώτης προτεραιότητας.
*Την δημιουργία υποδομών που είναι στην κατεύθυνση των συνδυασμένων μεταφορών, ως απαραίτητη προϋπόθεση στην προσέλκυση επενδύσεων οι οποίες δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
*Την ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών και μετατροπή του ΤΕΙ από παράρτημα της Καβάλας σε αυτόνομο ΤΕΙ Δράμας.
*Την κατάρτιση και εφαρμογή ενός Ειδικού Προγράμματος Ολοκληρωμένης Παρέμβασης τουλάχιστον δεκαετούς διάρκειας με μέτρα-κίνητρα για την ανάπτυξη του Νομού Δράμας καθώς και την κατάρτιση ενός ειδικού προγράμματος Ανάπτυξης του ορεινού όγκου Φαλακρού-Δυτικής Ροδόπης.
Και φυσικά όλα αυτά μαζί μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην επίλυση του προβλήματος της ΑΝΕΡΓΙΑΣ στην Δράμα.

-Αν ερχόταν ένα παιδί και σας ρωτούσε για ποιον λόγο αξίζει κανείς να ζει στη Δράμα, τι θα του λέγατε;
-Γιατί εδώ γεννηθήκαμε, εδώ είναι η πατρίδα μας και οφείλουμε να έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα να ζήσουμε και να εργαστούμε σ' αυτήν. Την αγαπάμε γιατί είναι όμορφη και έχει καλούς ανθρώπους, αγωνιστές.
Και αν κάποτε αναγκαστούμε να φύγουμε να μην την ξεχάσουμε ποτέ. Να γυρίσουμε πίσω και να την βοηθήσουμε.
Η ζωή δεν είναι αποκλειστικά και μόνο το κυνήγι του κέρδους αλλά και προσφορά. Είναι ωραίο να προσφέρεις στον τόπο που γεννήθηκες.

-Αν ήσασταν καλεσμένος του Κώστα Καραμανλή σε γεύμα, τι θα συζητούσατε μαζί του;
-Θα του ζητούσα να λύσουμε τα προβλήματα στον Νομό Δράμας με συγκεκριμένες αιτιολογημένες προτάσεις.

-Αν ήσασταν καλεσμένος του Γιώργου Παπανδρέου...
-Το ίδιο ακριβώς.

-Πως σχολιάζετε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου 2009 όπου η Νέα Δημοκρατία έχασε με 4,5 μονάδες διαφορά;
-Είναι σαφές ότι ο Έλληνας πολίτης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στη παράταξη μας στην Νέα Δημοκρατία.
Όμως πιστεύω ότι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι έστειλαν το μήνυμα στο πολιτικό σύστημα. Ένα πολιτικό σύστημα όπως προανέφερα κορεσμένο, γερασμένο αν θέλετε. Πρέπει να μας προβληματίσει ότι ένας στους δυο πολίτες δεν πήγαν να ψηφίσουν.
Θα ήταν μεγάλο λάθος να εκτιμηθεί η αποχή και ιδιαίτερα των νεοδημοκρατών ως ευκαιριακό μήνυμα προς την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι είναι μια συνειδητή επιλογή που δείχνει την απαίτηση των πολιτών, η κυβέρνηση να προσαρμόσει την πολιτική της εκεί που πρέπει. Ακόμη πιο κοντά στον πολίτη και ταυτόχρονα να προχωρήσει άμεσα σε ανανέωση σε όλα τα επίπεδα.

-Σε τοπικό επίπεδο η Νέα Δημοκρατία έχασε από την δύναμη της 10,5 μονάδες σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2004. Παρόλο που εξακολουθεί να είναι πρώτο κόμμα στο Νομό με μικρή μόνο διαφορά, 2,5 μονάδων περίπου από το ΠΑΣΟΚ, είναι ολοφάνερο ότι έχει υποστεί σοβαρή ήττα. Ποια είναι η εξήγηση σας για αυτό το αποτέλεσμα;
-Τα αποτέλεσμα σε τοπικό επίπεδο είναι φυσικά επηρεασμένο από την γενικότερη πολιτική κατάσταση και το μήνυμα που έστειλε ο πολίτης στην κυβέρνηση. Όμως μην ξεχνάμε ότι ο Νομός Δράμας αποτελεί παραδοσιακό κάστρο της Νέας Δημοκρατίας και επομένως μια τέτοια μεγέθους πτώση της δύναμης μας δεν έχει ρίζες αποκλειστικά στην γενικότερη πολιτική κατάσταση Η κόπωση σε τοπικό επίπεδο είναι εμφανής.
Πιστεύω ότι η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι η ανανέωση με νέα πρόσωπα που έχουν νέες ιδέες, όραμα και δύναμη να προσφέρουν στον τόπο. Άτομα που θα προέρχονται από την κοινωνία της Δράμας, που ζουν εδώ και είναι καταξιωμένα μέσα σ' αυτήν.

-Το πολιτικό κλίμα μετά τις Ευρωεκλογές δεν ευνοεί τη ΝΔ, από την άλλη το ΠΑΣΟΚ ζητά επιμόνως εκλογές. Τι πιστεύετε πως θα γίνει;
-Εκ πρώτης όψεως θα έλεγα ότι έχετε δίκιο όταν λέτε ότι το πολιτικό κλίμα δεν ευνοεί την Νέα Δημοκρατία. Όμως μην ξεχνάμε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμη.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η διαφορά των 4,5 μονάδων είναι αναστρέψιμη. Από εμάς εξαρτάται. Να εργαστούμε περισσότερο, να είμαστε ακόμη πιο κοντά στον πολίτη. Να απομονώσουμε και να εξαλείψουμε τα νοσηρά φαινόμενα που μας κόστισαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια και να ανανεώσουμε το πολιτικό δυναμικό μας με νέα πρόσωπα καθαρά που αγαπούν την παράταξη και θέλουν να προσφέρουν.
Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ που ζητά επιμόνως εκλογές, πιστεύω ότι είναι τακτικισμός, γιατί σε καμιά περίπτωση το ποσοστό των ευρωεκλογών δεν του διασφαλίζει ότι θα κερδίσει και τις εθνικές εκλογές. Θα έλεγα ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ευνοεί συγκεκριμένα μικρά κόμματα. Μπροστά όμως στο διακύβευμα της διακυβέρνησης της χώρας ο απογοητευμένος πολίτης που είτε απείχε, είτε επέλεξε την ψήφο διαμαρτυρίας, θα επιστρέψει στην Νέα Δημοκρατία. Αρκεί όπως είπα να βελτιώσουμε τον εαυτό μας. Να προχωρήσουμε σε ανανέωση και να εφαρμόσουμε τις βασικές μας αρχές που μας έδωσαν την νίκη το 2004 και το 2007.

-Τι θα λέγατε σε κάποιον απογοητευμένο πολίτη που ενώ ψήφισε ΝΔ κοιτάει προς τα αλλού...
-Ότι έχει δίκιο να είναι θυμωμένος και απογοητευμένος. Το μήνυμα που έστειλε έφτασε εκεί που έπρεπε. Να κάνει υπομονή. Μπορούμε να βελτιωθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί. Τα μεγάλα προβλήματα του τόπου δεν λύνονται από κόμματα που επιλέγουν να επενδύσουν στην σκανδαλολογία και τον μηδενισμό αλλά από κυβερνήσεις που έχουν προτάσεις και όραμα.

-Αν ο Κ. Καραμανλής χάσει, θα πρέπει να φύγει;
-Στην υποθετική αυτή ερώτηση, μόνο ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να απαντήσει. Είμαι κατά της εσωστρέφειας και φυσικά δεν θα κάνω και την Πυθία σε ζητήματα που δεν υφίστανται. Ο Κώστας Καραμανλής είναι μεγάλο κεφάλαιο για την παράταξη και την χώρα. Ας μην βγάζουν μερικοί βεβιασμένα συμπεράσματα.

-Κύριε Γεωργιάδη είστε Μητσοτακικός ή Καραμανλικός;
-Οι χαρακτηρισμοί αυτοί ανήκουν στο παρελθόν και δεν αφορούν τους πολίτες.
Τέτοιες διαχωριστικές ταμπέλες είναι πλέον ξεπερασμένες. Όσοι επιχειρούν να τις αναβιώσουν το κάνουν γιατί αυτό τους δίνει ρόλο, ενώ συνήθως υποκρύπτουν και ιδιοτέλεια. Στην σύγχρονη πολιτική αυτά έχουν ξεπεραστεί και ιδιαίτερα από τους νέους που ασχολούνται με την πολιτική.

-Τι εύχεστε για τη Νέα Δημοκρατία;
-Να βελτιώνεται προς το καλύτερο, να ανανεώνεται με νέα πρόσωπα και να ξεπερνά τις δύσκολες στιγμές. Εύχομαι επίσης το όραμα μας να γίνει πραγματικότητα για μια Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή.

-Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερή σας αποτυχία ως πολιτικός;
-Δεν ήμουν μέχρι σήμερα πολιτικός. Είμαι νέος. Σίγουρα θα γευτώ και αποτυχία και επιτυχία.

-Και τη μεγαλύτερή σας επιτυχία;
-Ομοίως όπως και η προηγούμενη απάντηση.

-Ποια είναι η άποψή σας περί συνεργασιών;
-Είμαι άνθρωπος που υποστηρίζει τις συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα όπως π.χ. οι επιχειρηματικές συνεργασίες. Εάν εννοείτε όμως πολιτικές συνεργασίες για την διακυβέρνηση της χώρας απαντώ ότι θα πρέπει να συντρέχουν σοβαρότατοι λόγοι ή έκτακτη ανάγκη για την πατρίδα. Εφόσον υπάρχουν, και μόνον τότε, οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ναι είμαι υπέρ των συνεργασιών.

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμά σας;
-Ελάττωμα.....; Μόνο ένα θέλετε να σας πω; Μάλλον ότι πρέπει να ακούω περισσότερο και να μιλώ λιγότερο.

-Ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνετε το πρωί;
-Να κάνω τον σταυρό μου.

-Ποια είναι η φράση που λέτε συχνότερα;
-Δόξα τον Θεό.

-Ποια είναι η αγαπημένη σας γωνιά στη Δράμα;
-Για μένα γωνιά είναι το κέντρο της πόλης. Πλατεία, Αγία Βαρβάρα, Κήπος, Ιστορικό κέντρο. Η αγορά της Δράμας. Εκεί γεννήθηκα. Εκεί μεγάλωσα. Είναι τα αγαπημένα μου. Downtown Δράμα που λέμε.

-Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να επιζητεί την κολακεία των γύρω;
-Δεν επιζητώ κάτι τέτοιο. Είναι εντελώς ανούσιο. Συνήθως οι κόλακες σε πλησιάζουν μόνοι τους, όταν μάλιστα κατέχεις κάποιο αξίωμα. Τις περισσότερες φορές η κολακεία υποκρύπτει ιδιοτέλεια ή ρουφιανιά -συγνώμη για την έκφραση-. Απαντώ σε αυτούς ταπεινά να μην συνεχίσουν γιατί δεν μου αρέσει καθόλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις που δεν καταλαβαίνουν γίνομαι και ιδιαίτερα αυστηρός.

-Ποιο είδος μουσικής προτιμάτε;
Ροκ, την μουσική που άκουγα πάντα. Μου αρέσει όμως και η ελληνική παραδοσιακή μουσική. Ξέρεις... ποντιακή λύρα, ούτι, κλπ.

-Αγαπημένος τραγουδιστής...
Ο Bono των U2. Γεννηθήκαμε την ίδια δεκαετία βλέπεις...

-Αγαπημένη σας ταινία...
-«Η Ζιζί στο μετρό» του Louis Malle με τον ανεπανάληπτο και αξέχαστο Philippe Noiret.

-Ποιο βιβλίο διαβάσατε τελευταία;
-Το «Πως τα μαθηματικά εξηγούν τον κόσμο» του Τζέιμς Στάιν. Αφορά την δύναμη των αριθμών στην καθημερινή ζωή και την επιστήμη. Σας παροτρύνω να το διαβάσετε.

-Τηλεόραση βλέπετε;
-Προτιμώ το διαδίκτυο. Όμως βλέπω και τηλεόραση αυστηρά επιλεκτικά τόσο στην ειδησιογραφία όσο και στις πολιτικές εκπομπές. Δυστυχώς υπάρχει πολύ σκουπίδι. Ξεχωρίζω και επιδιώκω να δω κάποιες εκπομπές όπως για παράδειγμα «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» της Βίκυς Φλέσσα και «Τα μονοπάτια της Επιστήμης» με τον Γιώργο Γραμματικάκη. Και φυσικά βλέπω τους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

-Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τις λέξεις:
Κλιματική αλλαγή: Ένοχος στο έγκλημα ο Άνθρωπος.
Διεθνής οικονομική κρίση: Παιχνιδάκια των Golden Boys.
Νέοι άνθρωποι: Το Μέλλον, η Δημιουργία, ο Έρωτας, η Ελπίδα μας.
Γενιά των 700 ευρώ: Η μεγάλη ευθύνη μας.
Σεμνά και ταπεινά: Οι πολλοί το κάνουν πράξη. Όμως οι λίγοι που κάνουν το αντίθετο δυστυχώς προκαλούν πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα δε όταν κατέχουν θέσεις εξουσίας.
Επανίδρυση του Κράτους: Αναγκαιότητα.
Νέα Δημοκρατία: Κωνσταντίνος Καραμανλής.
ΠΑΣΟΚ: Ανδρέας Παπανδρέου.
Κώστας Καραμανλής: Εγγύηση, σιγουριά.
Γιώργος Παπανδρέου: Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Νομός Δράμας: Το σπίτι μου.
Επιχειρήσεις της Δράμας: Αγώνας, δημιουργία, προσφορά, ανάπτυξη, επιμελητήριο Δράμας.

-Πείτε μας μια φράση που να περιέχει τη φιλοσοφία σας για τη ζωή...
-«Εν οίδα ότι ουδέν οίδα». «Ένα μόνο πράγμα γνωρίζω στα σίγουρα, ότι δηλαδή τίποτα δεν γνωρίζω». Η ειλικρινής παραδοχή της άγνοιας μετατρέπεται σε αφετηρία της αληθινής γνώσης. Βλέπετε.... ο Σωκράτης είναι ένας από τους καλούς μου φίλους.

-Τι τίτλο θα βάζατε στη ζωή σας;
-Δεν θεωρώ δόκιμο ή σεμνό, το να βάζει κάποιος τίτλο στην ζωή του. Εξάλλου αυτός ο τίτλος γράφεται στο τέλος του ταξιδιού και προσεύχομαι να είναι μακρύ και ευχάριστο. Προτιμώ να τον δώσουν αυτοί που με αγαπούν πραγματικά.

-Είστε ένας άνθρωπος επιχειρηματίας, οικογενειάρχης με τρία παιδιά και ζείτε στην Δράμα. Γιατί κάποιος δραμινός πολίτης αν επιλεγείτε να "σταυρώσει" το όνομά σας;
-Πρώτα γιατί έχω όραμα για τον τόπο μου και θέληση να το υλοποιήσω. Μετά όπως και εσείς διαπιστώνετε στο ερώτημα σας, γιατί είμαι δραμινός, νέος άνθρωπος, απλός, καθημερινός.
Μόνον με ανανέωση προσώπων μπορούμε να αλλάξουμε την διαχρονική κουραστική και προβληματική καθημερινότητα. Να βρούμε περιθώρια ελιγμών στην ζωή μας προς μια δημιουργική κατεύθυνση. Αυτό είναι που πάντα με ενδιέφερε, που με συνέπαιρνε. Είναι αυτό που με προκαλεί, που με δεσμεύει από την νεότητα μου ακόμη. Είναι αυτό που από μέσα μου βγαίνει και καλεί την εξουσία να βρει τους τρόπους εκείνους, που θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.
Πιστεύω στον ελεύθερο πολίτη.
Γι' αυτό είμαι παρών και διεκδικώ την θετική ψήφο του.


Σχόλια (1)

qiqhdh - Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στις 15:26
WrSksq afrtmkmkxikr, [url=http://ndyebensxdje.com/]ndyebensxdje[/url], [link=http://mdiitjfybmuj.com/]mdiitjfybmuj[/link], http://gnsylklnewxm.com/

Αφήστε το σχόλιό σας