Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Volkswagen Tiguan

Τρέχει σε άσφαλτο, χώμα Android, iOS

Στη δεύτερη γενιά του το Tiguan, το νέο Suv της Volkswagen βασίζεται στην καινούρια πλατφόρμα MQB. Με ιδιαίτερη σχεδίαση θέτει νέα δεδομένα σε τομείς όπως η σχεδίαση, η ποιότητα, η άνεση, η τεχνολογία και η χρηστικότητα.

Η σχεδίαση του ανήκει στον Klaus Bischoff και είναι το δεύτερο αυτοκίνητο της εταιρείας μετά το Passat, που βασίζεται στην νέα σχεδιαστική φιλοσοφία. Οπτικά δημιουργεί ένα ευδιάκριτο, ανεξάρτητο σχεδιαστικό προφίλ, με πιο ξεκάθαρες και διακριτικές αναλογίες, ξεχωρίζοντας εντυπωσιακά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Έτσι η εικόνα των φωτιστικών σωμάτων, ενισχύει τη δυναμική εμφάνιση, με το προφίλ του νέου Tiguan να διακρίνεται από  έντονες γραμμές, που αποπνέουν ισχύ, αυτοπεποίθηση και κυριαρχία.

Εμπρός, η φαρδιά, οριζόντια γρίλια, συναντά τα LED φωτιστικά σώματα στα άκρα της μάσκας, ενώ η μεσαία γραμμή και οι έντονα χαρακτηριστικές ακμές, όπως επίσης και οι τονισμένοι θόλοι των τροχών χαρίζουν έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο. Οι χειρολαβές είναι ενσωματωμένες στις ακμές, ενώ παράλληλα, η χαρακτηριστική μεσαία γραμμή του Tiguan, βοηθά στον καθορισμό ενός πίσω τμήματος, με καθαρές ακμές και οριζόντια ευθυγραμμισμένες επιφάνειες.

Η αεροδυναμική στο νέο Tiguan έχει βελτιστοποιηθεί. Διαθέτει συντελεστή Cd που περιορίζεται στο 0,32 και κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι κατά 13% καλύτερος από το συντελεστή προκατόχου του, που έφτανε το 0,37. Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, το βάρος του νέου Tiguan έχει μειωθεί έως και κατά 53 κιλά, καθώς μόνο στο αμάξωμα, το βάρος που εξοικονομήθηκε φτάνει τα 12 κιλά, παρά το μακρύτερο μεταξόνιο και το αυξημένο μήκος του οχήματος. Συνολικά, οι μηχανικοί της Volkswagen κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μικρό αριστούργημα, στην περίπτωση του αμαξώματος του νέου Tiguan. Για παράδειγμα, εφαρμόστηκαν μια σειρά από μέτρα όπως τα «tailored blanks» - η βελτιστοποιημένη δηλαδή διαμόρφωση του πάχους χαλύβδινων ελασμάτων.

Το νέο Tiguan διαθέτει όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες που μέχρι σήμερα προσφέρονται σε αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών. Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι πολλές από αυτές αποτελούν βασικό εξοπλισμό από την πρώτη κιόλας έκδοση. Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις του μοντέλου με το σύστημα τετρακίνησης 4Motion, φέρουν στο βασικό εξοπλισμό το καινοτόμο σύστημα οδηγικών προφίλ 4Motion Active Control το οποίο καθιστά το νέο Tiguan έτοιμο να ανταποκριθεί σε απαιτητικές οδηγικές συνθήκες (εκτός δρόμου, χιόνι) διατηρώντας την άνεση κι ασφάλεια για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες σε κορυφαία επίπεδα.

Το εσωτερικό του, έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, διακρίνεται για τον σπορτίβ και ταυτόχρονα Suv χαρακτήρα του. Η οδηγοκεντρική αντίληψη στο εσωτερικό, ενισχύεται και από το ταμπλό που είναι προσανατολισμένο προς τον οδηγό προσφέροντας υποδειγματική εργονομία. Κάθε στοιχείο του είναι προσανατολισμένο στο να κάνει την οδήγηση και κάθε διαδρομή πιο ευχάριστη, από καθίσματα με πιστοποίηση AGR, μέχρι το χαμηλότερο κατώφλι του χώρου αποσκευών για διευκόλυνση της φόρτωσης. Ο ψηφιακός και διαδραστικός πίνακας οργάνων Active Info Display, σε συνδυασμό με το σύστημα Area View εγγυώνται αυξημένη ορατότητα 360°, ενώ το σύστημα Easy Open and Close κάνουν απλή υπόθεση τη φόρτωση του πορτμπαγκάζ. Το στάνταρ 3-ζωνικό σύστημα κλιματισμού που περιλαμβάνει την νέα λειτουργία Air-Care με αντιαλλεργικό φίλτρο προσφέρει πολυζωνικό, ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας σε όλα τα καθίσματα. Έτσι η συνολική αίσθηση που εισπράττει κανείς είναι αυτή του προσεκτικά σχεδιασμένου και διεξοδικά τελειοποιημένου οχήματος.

Κάτω από το καπό υπάρχουν δύο κινητήρες βενζίνης, 1.4 tsi με 125 και 150 ίππους και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, όπως και τρεις κινητήρες πετρελαίου. Ο βασικός diesel των 115 ίππων είναι 1,6 λίτρων και υπάρχει και ο 2.0 Tdi με 150 και 190 ίππους ενώ όλα τα σύνολα πληρούν τις προδιαγραφές Euro6.

Μάλιστα οι δύο κορυφαίες εκδόσεις πετρελαίου συνδυάζονται και με 4MOTION.

Χάρη στο νέο σύστημα 4MOTION Active Control, το Tiguan διαθέτει αυξημένες δυνατότητες κίνησης τόσο εντός όσο και εκτός των ορίων του οδοστρώματος.

Στο δρόμο το Tiguan έχει φανταστική ποιότητα κύλισης. Πολύ δύσκολα θα εντοπίσεις διαφορές από το Golf, που διαθέτει μοναδική κύλιση. Παράλληλα όταν απαιτείται εξασφαλίζει δυναμική οδήγηση με ακρίβεια κατά τη διεξαγωγή ελιγμών αλλά και εκτός δρόμου. Το τιμόνι κάνει καλά τη δουλειά, έχοντας καλή αίσθηση, με την πληροφόρηση από το δρόμο να είναι η αναμενόμενη, χωρίς εκπλήξεις. Ενώ οι αεροδυναμικοί θόρυβοι εμφανίζονται μόνο στις υψηλές ταχύτητες όπως και από τον κινητήρα και φυσικά η σταθερότητα του ήταν δεδομένη.

Συνολικά, οι άνθρωποι της Volkswagen κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μικρό αριστούργημα. Με σχεδίαση που ξεχωρίζει, ακρίβεια και καθαρότητα γραμμών, με αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και συστήματα ασφαλείας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό όχημα πολλαπλών χρήσεων που επαναπροσδιορίζει την κατηγορία του και με αυτοπεποίθηση δείχνει το δρόμο προς το μέλλον.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας