Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Γεύμα & συζήτηση με τον Νίκο Θεολογίδη

1 σχόλιο

Υπεύθυνος Καταστήματος Home Plus

-Το όνομα Θεολογίδης - Ραμφόπουλος είναι συνώνυμο της ποιότητας και μιας μακροχρόνιας πετυχημένης πορείας. Αλήθεια πιο είναι το ιστορικό της εταιρίας σας;
-Η εταιρία μας είναι μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση η οποία άρχισε τη λειτουργία της το Μάρτιο του 1963 με ιδρυτή τον θείο μου Αδάμ Θεολογίδη. Στην αρχική της μορφή δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των υαλικών και των πλαστικών διαθέτοντας παράλληλα δάπεδα και ταπετσαρίες τοίχου. Από την πρώτη στιγμή κέρδισε την εκτίμηση του αγοραστικού κοινού της Δράμας παρουσιάζοντας πρωτοπόρες και ξεχωριστές ιδέες για την εποχή. Με την πάροδο του χρόνου και παρακολουθώντας τις επιταγές των καιρών εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη επιχείρηση του είδους της στο νομό Δράμας αριθμώντας πλέον τρία καταστήματα και διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων της έτσι ώστε να καλύπτει ουσιαστικά όλες τις ανάγκες του σπιτιού.

-Ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθείτε με το χώρο των ειδών οικιακής χρήσης;
-Για μένα προσωπικά ήταν μια επιλογή μονόδρομος, μιας που η ενασχόληση μου με την οικογενειακή επιχείρηση από μικρή ηλικία με έκανε να αγαπήσω το αντικείμενο αλλά και το ίδιο το εμπόριο. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στις ΗΠΑ στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων επέστρεψα έχοντας ξεκάθαρες βλέψεις στην συμβολή μου για την ανάπτυξη της εταιρίας και την ανάδειξή της σε ηγετική θέση στον χώρο της.

-Τι ακριβώς μπορεί να βρει κανείς στα τρία καταστήματα που διατηρείτε στην πόλη μας;
-Τα καταστήματά μας αποτελούν την πρώτη επιλογή στα δώρα, τη διακόσμηση και τον εξοπλισμό του σπιτιού ενώ είναι η πρώτη επιλογή στη Λίστα Γάμου παρέχοντας την δυνατότητα στα νέα ζευγάρια να επιλέξουν από μια απέραντη ποικιλία αντικειμένων. Από το μικρότερο εργαλείο της κουζίνας μέχρι έπιπλα, φωτιστικά, πίνακες και χαλιά, τα καταστήματα μας είναι σε θέση να καλύψουν κάθε απαίτηση.

-Ποια τα χαρακτηριστικά των καταστημάτων σας και σε τι διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό;
-Η μεγάλη πείρα μας, ο σεβασμός στον πελάτη αλλά και η συνεχής ενημέρωση μας γύρω από τις εξελίξεις στα θέματα εξοπλισμού του σπιτιού αλλά και του σύγχρονου home design αποτελούν εγγύηση για την ικανοποίηση των πελατών μας. Από το 2008, η εταιρία μας αποτελεί μέλος του «Home Plus» του μεγαλύτερου συνεταιρισμού καταστημάτων υαλικών στην Ελλάδα, ισχυροποιώντας την θέση της στο χώρο με τον εμπλουτισμό της γκάμας της και με την εξασφάλιση προνομιακών τιμών στους πελάτες της.

-Ο ανταγωνισμός κατά πόσο σας απασχολεί;
-Θα ήταν ψέμα αν ισχυριζόμουν ότι δεν με απασχολεί βαθύτατα η ραγδαία εξάπλωση των μεγάλων «υπέρ» καταστημάτων και των malls ανά την Ελλάδα. Πιστέψτε με όμως, δουλεύουμε πολύ σκληρά για να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε ούτε στην ποικιλία, ούτε στις τιμές αλλά ούτε στην προσωπική επαφή, φροντίδα και ικανοποίηση του πελάτη που για μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

-Η συνεργασία σας με γνωστά επώνυμα ονόματα με διεθνές κύρος και παγκόσμια εμβέλεια, πόσο ενισχύει και με ποιον τρόπο την προσπάθειά σας;
-Είναι γεγονός πως η αναγνωρισιμότητα ενός αντικειμένου ενισχύει την θέση του στις αγοραστικές προτιμήσεις. Σεβόμαστε, αναζητούμε και παρουσιάζουμε μοναδικές συλλογές σε επώνυμα προϊόντα, πρέπει πάντως να σας πω πως η «ευγενής καταγωγή» δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή ενός είδους αν αυτό δεν πληροί τις προϋποθέσεις που βάζουμε εμείς, στα καταστήματά μας, με το δικό μας αισθητήριο που προέρχεται από τη βαθύτατη γνώση του χώρου.

-Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα προϊόντα που εντάσσετε στα καταστήματα σας;
-Βασικό κριτήριο για την επιλογή των προϊόντων που αποτελούν την γκάμα μας είναι το «Value for money». Δηλαδή η καλύτερη δυνατή ποιότητα στην καλύτερη δυνατή τιμή. Παράλληλα οι επιλογές μας έχουν ως γνώμονα το σύγχρονο design και την απόλαυση στη χρήση, που δεν σας κρύβω δοκιμάζεται πολλές φορές και από εμάς τους ίδιους!

-Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη προσφορά κακής και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντων ακόμη και στην πόλη μας. Που οφείλεται το γεγονός αυτό και τι συμβουλεύεται εσείς στους καταναλωτές;
-Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί ως προς τις επιλογές μας ιδιαίτερα όταν μας υπόσχονται κορυφαία ποιότητα σε πολύ χαμηλές τιμές. Η εισβολή των προϊόντων της Άπω Ανατολής σε κάθε τομέα της καθημερινής μας ζωής είναι μαζική και επιβάλλεται να λειτουργούμε με σύνεση επιλέγοντας πάντα με κριτήριο την καταλληλότητα του προϊόντος για τις ανάγκες μας και όχι για την τιμή του.

-Ποιότητα ή χαμηλή τιμή, τι προτιμά τελικά το καταναλωτικό κοινό;
-Και τα δύο!!! Η οικονομική κατάσταση που βιώνουμε βέβαια, οδηγεί τον κόσμο να θέτει ως πρώτο κριτήριο την τιμή. Επαναλαμβάνω όμως χρειάζεται σύνεση και σωστό κριτήριο ώστε το αντικείμενο που θα επιλέξουμε να είναι αυτό που ταιριάζει στις απαιτήσεις μας.

-Τα καταστήματα σας φημίζονται για την λίστα γάμου που παρέχουν προς του νεόνυμφους, είναι τελικά έτσι και πως λειτουργεί η Λίστα Γάμου;
-Η Λίστα Γάμου είναι μια καταπληκτική ιδέα για να φτιάξει το νέο ζευγάρι το σπιτικό του, δίνοντας παράλληλα την ικανοποίηση της προσφοράς του δώρου στους καλεσμένους του. Οι μελλόνυμφοι δεν έχουν παρά να εμπιστευτούν τα καταστήματά μας που εγγυώνται άριστες λύσεις στον εξοπλισμό και στη διακόσμηση του σπιτιού με την μεγαλύτερη ευχέρεια σε επιλογές από οπουδήποτε. Η Λίστα Γάμου λειτουργεί πολύ απλά μέσα από τις επιλογές του ζευγαριού η οποίες βρίσκονται στη διάθεση των καλεσμένων τους. Έτσι με εύκολο τρόπο αποκτάται το νοικοκυριό και η διακόσμηση για το νέο σπίτι σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της καθημερινότητας αλλά και τις επιταγές design.

-Το τελευταίο διάστημα δημιουργήσατε νέο 3ο κατάστημα στο 1ο χλμ. Δράμας - Θεσσαλονίκης, το Home Plus, τι παρουσιάζετε εκεί;
-Το νέο μας κατάστημα ικανοποιεί την ανάγκη της προβολής μιας κατηγορίας ειδών που πάντα υπήρχαν αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να προβληθούν όσο πρέπει. Εκεί λοιπόν παρουσιάζεται μια εξαιρετική συλλογή από έπιπλα κήπου και βεράντας σε καταπληκτικά σχέδια καθώς και έπιπλα εσωτερικού χώρου, φωτιστικά και διακοσμητικά που θα ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση. Είναι ένα προσεκτικό μάζεμα αντικειμένων που συγκεντρώθηκαν μέσα από τη μεγάλη μας εμπειρία και προσδοκούμε να προσφέρουμε στο κοινό μας στις καλύτερες δυνατές τιμές και πάντα με την εγγύηση της ικανοποίησης από το μεγαλύτερο όνομα στο χώρο των ειδών κατοικίας. Είναι αυτό που λέμε «ο τρόπος να υποδέχεσαι στο χώρο σου το design!»

-Για να κλείσουμε, πως βλέπετε το μέλλον της επιχείρησής σας αλλά και του λιανικού εμπορίου γενικότερα;
-Χωρίς αμφιβολία το λιανικό εμπόριο στην Ελλάδα διέρχεται μια μεταβατική κατάσταση από το παραδοσιακό μικρομάγαζο στη σύγχρονη επιχείρηση που βιώνει ένα σκληρό παρόν και ατενίζει με αβεβαιότητα το μέλλον. Αναφορικά στην επαρχία και ιδιαίτερα στην πόλη μας, είμαι πάντα υπέρ μιας δομής αγοράς που δεν θα απέχει πολύ από αυτό που ζούμε τώρα. Εξάλλου δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι άλλο για τον τόπο μας που εξαρτά την οικονομική του επιβίωση από τη μικρή επιχείρηση η οποία συντηρεί ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών και αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οικονομίας του τόπου μας . Καμία επιχείρηση λιγότερη λοιπόν και γερές βάσεις ώστε να μην ανοίγουμε το δρόμο για τις επιχειρήσεις του εξωτερικού που διεκδικούν μερίδιο απ' το πορτοφόλι μας. Αυτό βέβαια όπως καταλαβαίνει κανείς, προϋποθέτει εκσυγχρονισμό, νέα αντίληψη ως προς τη λειτουργία, νέες μεθόδους και προ πάντων οξύ αισθητήριο ώστε να αντιλαμβάνεται ο επιχειρηματίας τις εξελίξεις και να κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Το ίδιο σκεπτικό είναι αυτό που διέπει και τη φιλοσοφία της δικής μας επιχείρησης. Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις τάσεις και προσαρμόζουμε την εξέλιξή μας στα σύγχρονα δεδομένα έχοντας πάντα ένα και μοναδικό κριτήριο. Την απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη.

Χώρος: restaurant Deseo, στο ξενοδοχείο Ξενία, Εθνικής Αμύνης 10, Δράμα Τηλ. 2521 0 33195-6
Περιβάλλον: Εξαιρετικός χώρος με ποιότητα και φινέτσα. Έντονοι χρωματισμοί με στοιχεία κλασικά και μοντέρνα. Κουζίνα υψηλού επιπέδου με αναζητήσεις και προσιτή ποιότητα.
Φάγαμε: Shanghai express-χοιρινά φιλετάκια με γλυκόξινη sauce ανανά, μανιτάρια, πιπεριές διαφόρων χρωμάτων και ρύζι σερβιρισμένα με ψητή αράβικη πίτα. Ψαρονέφρι on the chips-χοιρινά φιλετάκια σχάρας με sause terixaki μελιού και λεμονιού πάνω σε τραγανά chips πατάτας. Perfecto-φέτα καπνιστή σε φύλλο κανταΐφι με μέλι και σουσάμι. Σαλάτα Tuscany-ρόκα, ξύδι βαλσάμικο , λιαστή ντομάτα, ψητό προσούτο, σερβιρισμένο σε καλάθι ψητής παρμεζάνας.
Ήπιαμε: Λευκό κρασί, από του αμπελώνες Παγωνά.


Σχόλια (1)

kaqzwz - Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στις 15:27
1TIrze fnohgowwyxsi, [url=http://euixslhprbdl.com/]euixslhprbdl[/url], [link=http://lhckbemofrrm.com/]lhckbemofrrm[/link], http://epnwislcxznr.com/

Αφήστε το σχόλιό σας