Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Ελένη Τοκματζή

Wedding Planner Διοργανώτρια γάμου, βάπτισης / Συντονίστρια εκδηλώσεων

 

 

Η Ελένη δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα και σας το λέμε αυτό με την καλή πάντα έννοια! Είναι το άτομο που αμέσως το αισθάνεσαι τόσο οικείο που λες …τη θέλω για «κολλητή» μου. Βασικό στοιχείο, αν θέλετε την άποψή μας, αν ετοιμάζετε το γάμο σας ή την βάπτιση του παιδιού σας γιατί, όπως και να το κάνουμε η Wedding Planner θα γίνει η «κολλητή» σας, ο άνθρωπό σας σε όλη την πορεία προετοιμασίας μιας από τις ομορφότερες μέρες της ζωής σας! Η έδρα της είναι η Δράμα, αλλά μην αγχώνεστε γιατί πάει παντού και φτιάχνει τα πιο παραμυθένια events.

 

- Κ. Τοκμακτσή πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την διοργάνωση εκδηλώσεων;

- Προέρχομαι από ένα διαφορετικό χώρο, καθώς έχουμε μια οικογενειακή επιχείρηση εστίασης. Ανέκαθεν όμως μου άρεσε να οργανώνω διάφορα events. Πολλοί φίλοι και συγγενής μου ζητούσαν να τους βοηθήσω στην οργάνωση του γάμου τους, της βάπτισης του παιδιού τους ή κάποιο πάρτυ γενεθλίων. Όλη αυτή η διαδικασία μου έδινε τόση χαρά και το αποτέλεσμα αποζημίωνε και εμένα αλλά και τους ανθρώπους που με εμπιστευόντουσαν. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να πάρω το ρίσκο να το κάνω και επαγγελματικά και δημιουργήθηκε το «Helen Wedding Planner». Το ζήτημα είναι να βρεις την τρύπα στην αγορά και να μην κάνεις κάτι που ήδη υπάρχει. Στην πόλη μας δεν υπήρχε κάτι ανάλογο, με αποτέλεσμα ζευγάρια που χρειαζόταν τις υπηρεσίες μίας Wedding Planners ήταν αναγκασμένοι να προσλάβουν μια από άλλη πόλη.

 

- Πως επιλέξατε να δώσετε το όνομα «Helen Wedding Planner» στην επιχείρησή σας;

- Δεν ήταν τυχαίο όχι πως δεν σπατάλησα μήνες να αμφιταλαντεύομαι σε άλλα ονόματα. Η σκέψη μου ήταν ότι οι γάμοι που θέλω να κάνω, θέλω να με χαρακτηρίζουν και να αποπνέουν το δικό μου στυλ. Προσπαθώ κάθε γάμο που διοργανώνω να έχει μια νεανική φρεσκάδα, μια καινοτομία, να είναι βιώσιμος και να μην θυμίζει τους παλιούς συμβατικούς γάμους. Έτσι λοιπόν στόχος μου είναι κάθε γάμος που φέρει τη σφραγίδα μου να ξεχωρίζει και να μένει στις μνήμες όλων.

 

- Είναι ένα επάγγελμα που χρειάζεται πολύ έμπνευση. Εσείς από πού εμπνεόσαστε;

- Η μοναδικότητα και τα βιώματα ενός ζευγαριού είναι η κύρια πηγή έμπνευσής μου όταν καλούμαι να οργανώσω ένα γάμο. Η ιστορία της αγάπης τους, ένα τους βλέμμα, ο τρόπος που θα μου περιγράψουν το όνειρό τους. Έμπνευση όμως θα μου δώσει και η ίδια η ζωή, η καθημερινότητα και η τοποθεσία που θα γίνει το μυστήριο. Και φυσικά πάντα ενημερώνομαι για τις τάσεις της εποχής και τις προτείνω στους πελάτες μου.

 

- Γιατί πρέπει να επιλέξει κάποιος να προσλάβει Wedding Planner για το γάμο του;

- Υπάρχουν πολύ λόγοι, εγώ θα σας αναφέρω τους δέκα πιο βασικούς λόγους:

1. Για εξοικονόμηση χρημάτων. Οι γάμοι μπορεί να γίνουν εξαιρετικά δαπανηροί. Με την πρόσληψη ενός wedding planner, το ζευγάρι θα εξοικονομήσει αρκετά χρήματα. Και αυτό, γιατί οι wedding planner συνεργάζονται με πολλούς επαγγελματίες του χώρου και μπορούν να διαπραγματευτούν πιο εύκολα τις τιμές. Επίσης, ο wedding planner μπορεί πολύ καλύτερα να θέσει όρια στον προϋπολογισμό του γάμου και να τον τηρήσει αυστηρά.

2. Για εξοικονόμηση χρόνου. Η οργάνωση ενός γάμου χρειάζεται πολύ χρόνο! Στην πραγματικότητα ένα ζευγάρι μπορεί να δαπανήσει πάνω από διακόσιες ώρες, για να σχεδιάσει σωστά εκείνη τη μοναδική ημέρα του γάμου. Ένας wedding planner θα διαχειριστεί όπως πρέπει τον χρόνο, θα κάνει ο ίδιος όλη την έρευνα για τους σωστούς επαγγελματίες, θα βρει όλες εκείνες τις ιδέες που θα κάνουν το γάμο ξεχωριστό!

3. Για ψυχολογική υποστήριξη. Οι γάμοι είναι πολύ αγχωτικοί! Αυτό, συνήθως, οδηγεί σε πολλές διαφωνίες και μεταξύ του ζευγαριού, αλλά και με άλλα μέλη της οικογένειας, όπως μαμάδες και πεθερές. Ο wedding planner είναι εκεί για να προστατέψει αυτές τις σχέσεις και να διαχειριστεί τις κρίσεις. Λειτουργεί, κατά έναν τρόπο, σαν κυματοθραύστης!

4. Για να απολαύσουν όλοι το γάμο. Την ημέρα του γάμου ο wedding planner αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες, που σε διαφορετική περίπτωση, θα αναλάμβαναν οι συγγενείς. Συνήθως, κάθε συγγενής έχει και από κάποιο καθήκον να εκτελέσει, που δεν του επιτρέπει να συμμετέχει στη χαρά της ημέρας και να είναι δίπλα στο ζευγάρι. Όλοι θέλουν να απολαύσουν εξίσου την ημέρα εκείνη!

5. Για την αισθητική άποψη. Ένας wedding planner έχει οργανώσει αρκετούς γάμους και γνωρίζει καλά τί λειτουργεί και τί όχι. Με την ελεύθερη πρόσβαση σε αμέτρητες εικόνες στο Pinterest και σε wedding blogs, είναι λογικό μια νύφη να μπερδευτεί, να μη ξέρει τί να διαλέξει και αν της ταιριάζει τελικά. Πολλές φορές αυτό που βλέπει κάποιος στο internet δεν εφαρμόζεται εύκολα στο δικό του γάμο, λόγω εποχής, λόγω τοποθεσίας ή ακόμη και λόγω προϋπολογισμού. Ο ρόλος του wedding planner είναι να στήσει εκείνο το concept που θα λειτουργήσει άψογα την ημέρα εκείνη και θα ταιριάζει στην αισθητική του ζευγαριού.

6. Λειτουργεί σαν «ο άνθρωπος για τα πάντα». Σε έναν γάμο εμπλέκονται περίπου είκοσι δύο με είκοσι πέντε διαφορετικοί επαγγελματίες. Είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός, που μαζί με τους καλεσμένους και τους συγγενείς, μπορεί να φέρει πονοκέφαλο στο ζευγάρι! Σε αυτήν την περίπτωση, ο wedding planner αναλαμβάνει να μιλάει με όλους και να λύνει τις απορίες όλων.

7. Για να τηρεί το πρόγραμμα. Υπάρχουν πάρα πολλοί επαγγελματίες, που την ημέρα του γάμου, πρέπει συνεννοηθούν και να συνεργαστούν για να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Ο wedding planner έχει το ρόλο του μαέστρου και φροντίζει να μην πάει τίποτα στραβά και όλα να γίνουν στην ώρα τους.

8. Για να διαχειριστεί το απρόσμενο. Είτε μας αρέσει είτε όχι κάτι ή κάποιος δε θα κάνει σωστά τη δουλειά του την ημέρα του γάμου. Κανένας δε θέλει να δει τη νύφη σε κρίση πανικού, επειδή η τούρτα δε παραδόθηκε ή τα λουλούδια είναι μαραμένα! Ο wedding planner φροντίζει να διαχειριστεί το λάθος πριν γίνει αντιληπτό.

9. Για να είναι παρών από την αρχή μέχρι το τέλος. O wedding planner είναι παρών από την αρχή του μυστηρίου μέχρι το τέλος της δεξίωσης και φροντίζει για εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες, που κανένας δε σκέφτεται! Την τοποθέτηση των καλεσμένων στη θέση τους, την σωστή εξυπηρέτηση των καλεσμένων κατά τη διάρκεια του φαγητού, ακόμη και την ασφαλή μεταφορά όλων προς και από τον χώρο της δεξίωσης.

10. Destination Weddings. Η διοργάνωση ενός γάμου που γίνεται σε κάποια μακρινή τοποθεσία από το τόπο κατοικίας ή στο εξωτερικό, απαιτεί μεγάλη προετοιμασία. Είναι αρκετά δύσκολο να οργανωθούν τόσοι επαγγελματίες σε ένα μέρος που το ζευγάρι δεν έχει πάει ποτέ ή που δε γνωρίζει κανέναν. Ένας wedding planner με την εμπειρία και τις συνεργασίες που έχει, μπορεί να κάνει πιο εύκολο τον σχεδιασμό του γάμου.

 

- Ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχει κάποιος που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί ως διοργανωτής γάμων;

- Δημιουργικότητα, οργάνωση, ακρίβεια, φαντασία, πάθος για το τι κάνεις και κυρίως υπομονή.

 

- Ποιοί είναι οι επόμενοι στόχοι σας; Τι θα θέλατε να κάνετε στα επόμενα χρόνια;

- Ελπίζω να δω την εταιρεία μου να μεγαλώνει και να έχει περισσότερους γάμους κάθε χρόνο. Το όνειρό μου είναι να μπορέσω να προσελκύσω ζευγάρια από το εξωτερικό για να επιλέξουν την όμορφη πόλη μας για το γάμο τους, καθώς ως γνωστό η Δράμα έχει πανέμορφα μέρη που μπορεί να κάνει κάθε γάμο παραμυθένιο.

 

- Τι συμβουλή θα δίνατε στις μέλλουσες νυφούλες που φορτίζονται με το άγχος της διοργάνωσης του γάμου τους;

- Χαλαρώστε και μόλις αποφασίσετε για μια πτυχή του γάμου σας μην κοιτάξετε για τίποτα άλλο, καθώς θα χαθείτε και ίσως να αλλάξετε γνώμη και να πάρετε εσφαλμένες αποφάσεις. Δεν υπάρχουν κανόνες στους γάμους. Κάνετε ότι σας κάνει ευτυχισμένους καθώς ποτέ δεν θα είστε σε θέση να ευχαριστήσετε όλους τους καλεσμένους σας.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας