Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Ένωση Καταναλωτών ν. Δράμας ΕΝ.ΚΑ.

3 σχόλια

Η φωνή σου έχει δύναμη μέσα από το καταναλωτικό κίνημα

Η Ένωση Καταναλωτών Ν. Δράμας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που στόχο του έχει την βελτίωση της ποιότητας ζωής του Δραμινού Καταναλωτή. Ιδρύθηκε το έτος 1999 και έκτοτε συνεχίζει τις δραστηριότητές της, επεξεργαζόμενη κυρίως καταγγελίες Δραμινών πολιτών, οι οποίες έχουν ευρύ φάσμα. Ειδικότερα, μέσα στην 10ετή λειτουργία της, η ΕΝ.ΚΑ. Δράμας, δέχτηκε καταγγελίες που αφορούσαν ελαττωματικά προϊόντα, καταγγελίες καταναλωτικής πίστεως ( πιστωτικές κάρτες, δάνεια κλπ.), καταγγελίες που αφορούσαν σε Ινστιτούτα αισθητικής και αδυνατίσματος αλλά και για κακή παροχή υπηρεσιών από κοινωφελείς οργανισμούς. Το 99% των καταγγελιών αυτών έχουν επιλυθεί υπέρ των καταναλωτών, είτε απλά και μόνο με την παρέμβαση της Ένωσης Καταναλωτών, είτε με την παραπομπή και εκδίκαση τους στην Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού, που εδρεύει στη Νομαρχία Δράμας. Πρόσφατα, μετά την τροποποίηση του σχετικού Νόμου, η ΈΝ.ΚΑ Δράμας πιστοποιήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την ορθότητα της λειτουργίας της, ενώ άλλες Ενώσεις δεν κατάφεραν να πιστοποιηθούν λόγω ελλείψεως των σχετικών προϋποθέσεων.

Η ΕΝ.ΚΑ. είναι μέλη της Ο.Ε.Κ.Ε. ( Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών Ελλάδας). Είναι ίσως η μοναδική Ένωση Καταναλωτών στην Ελλάδα που μέλη της συμμετέχουν στην σύνθεση Δημοτικών Επιχειρήσεων, όπως η ΔΕΥΑΔ και το ΚΕΚ και αυτό διασφαλίζει ακόμα περισσότερο τους Δραμινούς πολίτες.
Το ΔΣ της ΕΝ.ΚΑ.
Το Συμβούλιο της ΈΝΚΑ είναι πενταμελές και αποτελείται από την κ. Βασιλική Κασάπη ( Πρόεδρο ), τον κ. Αναστάσιο Μωυσιάδη ( Αντιπρόεδρο ), την κ. Ρία Κυριακίδου ( Γεν. Γραμματέα), τον κ. Γεώργιο Κασάπη ( Ταμία ) και τον κ. Γεώργιο Καρυπίδη ( μέλος ). Η θητεία των μελών της είναι διετής και η συμμετοχή τους στην Ένωση Καταναλωτών είναι αφιλοκερδής και καθαρά εθελοντική.
Τα έσοδά της η ΕΝ.ΚΑ. να στηρίζει αποκλειστικά και μόνο στην ετήσια εισφορά των μελών της, που ανέρχεται μόλις στα 10 Ευρώ και στην ετήσια επιχορήγηση που η ΕΝΚΑ λαμβάνει από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Δράσεις
Η ΕΝΚΑ τους τελευταίους μήνες ανέπτυξε πλήθος δραστηριοτήτων, όπως η συμμετοχή της στην «Ονειρούπολη» Δράμας, όπου μοιράστηκε στο κοινό πλήθος ενημερωτικών φυλλαδίων, ημερολογίων, μολυβιών για τα παιδάκια, ενώ σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου οι μικροί φίλοι καταναλωτές κατασκεύασαν πανέμορφα οικολογικά στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Επίσης μέσα στα πλαίσια της προσπάθειάς της η ΕΝ.ΚΑ. και με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και θεωρώντας ότι η καταναλωτική συνείδηση εμπεδώνεται από τις μικρές ηλικίες, πραγματοποίησε ημερίδες σε Δημοτικά και Γυμνάσια της Δράμας, με θέματα που αφορούσαν στην διατροφή των παιδιών, στις καταναλωτικές τους συνήθειες, στην αγορά τροφίμων από τα σχολικά κυλικεία κλπ.
Επίσης καθιέρωσε εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή στην ΑΛΦΑ Τηλεόραση κάθε Τρίτη στις 22.00 μ.μ., την οποία και παρουσιάζουν μέλη του Δ.Σ. Τα θέματα συζήτησης είναι άκρως ενημερωτικά και βοηθούν τους Δραμινούς καταναλωτές να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους, αλλά και να ενημερωθούν. Η ΕΝ.ΚΑ. ως μέλος της Ο.Ε.Κ.Ε συμμετείχε στο μπουκοτάζ κατά της Εταιρίας ΦΑΓΕ, η οποία μετά από λίγες εβδομάδες αναγκάστηκε να υποκύψει και να μειώσει τις τιμές των προϊόντων της.

Επικοινωνία
Το νέα ΔΣ της ΕΝ.ΚΑ. δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook, όπου ο καθένας μπορεί να προστεθεί ως φίλο του ( enka dramas ). αλλά και group με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ. Το e- mail της ΕΝ.ΚΑ. για καταγγελίες είναι το enkadramas@yahoo.com, ενώ καταγγελίες δέχονται και στα τηλέφωνα 2521035775 και 27111. Για εγγραφές οι καταναλωτές μπορούν να αποταθούν στο γραφείο της ΕΝΚΑ που βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας 19, στον 5ο όροφο, απογευματινές ώρες κάθε Πέμπτη.

Γίνε και εσύ μέλος της ΕΝ.ΚΑ.
Κλείνοντας η πρόεδρος της ΕΝ.ΚΑ. κ. Β. Κασάπη μας διηγείται μια πρόσφατη αλλά και συγκινητική εγγραφή μέλους στην Ένωση Καταναλωτών. «Είναι ένας νεαρός 22 ετών, ο οποίος επικοινώνησε αρχικά τηλεφωνικά και ζήτησε την εγγραφή του ως μέλος μας. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ποιο ήταν το πρόβλημά του, μας απάντησε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα και ότι ήθελε να εγγραφεί «προληπτικά», έτσι ώστε η ΕΝΚΑ να τον βοηθήσει αν και εφόσον προκύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Τόνισε μάλιστα ότι του είναι αδιανόητο στην ηλικία που βρίσκεται να μην είναι ενεργό μέλος του Σωματείου μας και μας δήλωσε την προθυμία του να παρέχει την βοήθειά του στο έργο μας. Ελπίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην εγγραφή συνειδητοποιημένων μελών, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η φωνή όλων των πολιτών και καταναλωτών έχει δύναμη μόνο όταν είναι μαζική και οργανωμένη.»


Σχόλια (3)

alikh - Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 στις 05:57
sxetika me daneia asxoleiste oste na bro lyseis ///eyxaristo

jfkwghfzb - Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στις 15:27
vQeXaJ jgrhzslkchke, [url=http://obyeyjggwslw.com/]obyeyjggwslw[/url], [link=http://hhvcswcedhla.com/]hhvcswcedhla[/link], http://pjirpvnoosjo.com/

Καλτουριμίδου Μαριάνθη markaldra@gmail.com - Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009 στις 08:03
Γεια σας,θα ήθελα να σας υποβάλλω μια ερώτηση σχετικά με το αν είναι υποχρεωμένοι οι καταστηματάρχες να επιστρέφουν τα χρήματα του καταναλωτή, στην περίπτωση που δεν μένει ευχαριστημένος από ένα προϊόν.

Αφήστε το σχόλιό σας