Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Nissan Qashqai, σημείο αναφοράς στην κατηγορία!

Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία C των SUV ενδυναμώνει περεταίρω την εικόνα του, με ένα επιμελώς διαφοροποιημένο παρουσιαστικό και επεμβάσεις ουσίας σε πολλούς τομείς, δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι κατέχει το «κοκαλάκι της νυχτερίδας».

 

 

Από το 2007 που πρωτοπαρουσιάστηκε το Nissan Qashqai, αποτελεί το σημείο αναφοράς της κατηγορίας, που στην ουσία δημιούργησε το ίδιο.

Η Ιαπωνική εταιρεία έλαβε υπόψη της το γεγονός ότι σημασία δεν έχει μόνο το να φτάνεις στην κορυφή αλλά κυρίως, να μπορείς να διατηρηθείς σε υψηλό επίπεδο. Η δεύτερη γενιά του Qashqai, κυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια και σήμερα στην ανανεωμένη του μορφή που εδώ και μήνες πωλείται στην χώρα μας, έχει φρεσκαρισθεί έχοντας ως όπλα του την ακόμα πιο ελκυστική εμφάνιση και τις πινελιές αναβάθμισης που του έγιναν. Εξωτερικά παρόλο που οι σχεδιαστές ακολούθησαν τις γνώριμες φόρμες, αμέσως καταλαβαίνεις ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει με το νέο Qashqai. Έτσι το μοντέλο της Nissan σου δίνει την αίσθηση πως δεν βλέπεις ανανεωμένο μοντέλο αλλά καινούργια γενιά! Ξεχωρίζει η νέα μεγαλύτερη μάσκα σχήματος V, τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led και καλύτερης απόδοσης, ο νέος προφυλακτήρας και το νέο καπό. Στο πίσω μέρος συναντάμε νέα φώτα με σκοτεινό κρύσταλλο 3D, ενώ στην οροφή ξεχωρίζει η νέα κεραία με μορφή πτερυγίου. Περνώντας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συναντάμε τη σημαντικότερη αλλαγή που βρίσκεται μπροστά στα μάτια του οδηγού. Το τιμόνι έχει πιο σπορτίφ εμφάνιση, με το κέντρο της στεφάνης να έχει μικραίνει, παρέχοντας καλύτερη οπτική επαφή στον πίνακα οργάνων, ενώ έχουν αλλάξει και αυξηθεί τα χειριστήρια, δίνοντας μια πιο μοντέρνα εικόνα. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται η γνώριμη έγχρωμη οθόνη αφής με το σύστημα Nissan Connect να έχει αλλάξει ελαφρώς ως προς το interface, με σκοπό την πιο απλή πλοήγηση του χρήστη στις επιλογές του infotainment. Στο ταμπλό υπάρχουν πλέον πιο μαλακά νέα υλικά, έχουμε νέες επενδύσεις στα καθίσματα και τροποποιημένο σχήμα στους αεραγωγούς που εσωτερικά δίνουν πανέμορφη εικόνα στο Qashqai. Στις λιγότερο ορατές αναβαθμίσεις συγκαταλέγεται η βελτιωμένη ηχομόνωσή της καμπίνας, χάρη στην εγκατάσταση παχύτερων κρυστάλλων αλλά και νέων υλικών στους θόλους των τροχών και στο εσωτερικό τμήμα των θυρών.

Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων του νέου Qashqai δεν παρουσιάζει αλλαγές. Έτσι, στη βάση της πυραμίδας εξακολουθεί να βρίσκεται ο γνωστός 1.5 dCi πετρελαιοκινητήρας των 110 ίππων και ο 1.2 DIG-T βενζινοκινητήρας των 115 ίππων.

Ο 1.600άρης ντίζελ, με αναθεωρημένη πλέον χαρτογράφηση, αποδίδει 130 ίππους, όντας για μια ακόμα φορά διαθέσιμος σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς. Κορυφαία επιλογή παραμένει ο επίσης γνώριμος και επίσης υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας των 1.618 κ.εκ. της ιαπωνικής εταιρείας, ο οποίος συνδυάζεται με κίνηση στους εμπρός τροχούς και χειροκίνητο κιβώτιο αποδίδοντας 163 ίππους.

Γενικά είναι άνετο και ευκολοδήγητο, με ιδανικές διαδρομές στις αναρτήσεις και αρκετά σφικτή ρύθμιση ώστε να μην έχει έντονες κλίσεις στις στροφές, περιορίζοντας όμως σε ένα βαθμό την άνεση.

Η Nissan μείωσε τη διαδρομή των ελατηρίων, επανατοποθέτησε τους αποσβεστήρες, αύξησε το βαθμό ακαμψίας της αντιστρεπτικής δοκού και επενέβη και στο σύστημα Active Ride Control, επιδιώκοντας ακόμα πιο ομαλό πέρασμα από τις εγκάρσιες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Στον αυτοκινητόδρομο είναι σταθερό και ευθύβολο, ενώ σε δρόμο με στροφές είναι άμεσο σε αντιδράσεις, για τον όγκο του οχήματος. Ενώ οι αλλαγές στις ταχύτητες είναι ομαλές και άμεσες.

Ο εξοπλισμός του Qashqai διαφοροποιείται ανάλογα με την έκδοση, όμως ακόμη και από την βασική Energy παρέχεται πληρέστατος εξοπλισμός που καλύπτει στο έπακρο τις ανάγκες σας.

Σύγχρονο εμφανισιακά και με μία πλούσια σε κινητήρες γκάμα που καλύπτει όλα τα γούστα, είναι πάνοπλο και καλά οχυρωμένο απέναντι στον ανταγωνισμό.

Το Nissan Qashqai εδώ και χρόνια βασιλεύει στην κατηγορία των SUV και όχι άδικα, καθώς η ιαπωνική μάρκα έχει καταφέρει να φτιάξει ένα αξιοπρεπές σύνολο, το οποίο μάλιστα διατίθεται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές.

Αφήστε το σχόλιό σας