Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Kia Ceed

Mε συμπαντική κληρονομία πιο ολοκληρωμένο από ποτέ!

 

Με την πρώτη ματιά διακρίνεις αμέσως την νέα ελκυστική σχεδίαση του Ceed και τις οπτικές αλλαγές που έχουν να κάνουν κυρίως με την εγκατάλειψη των καμπύλων που κυριαρχούσαν μέχρι πρότινος και την αντικατάστασή τους από ακμές και οριζόντιες γραμμές. Στο μπροστινό τμήμα φυσικά κυριαρχεί η χαρακτηριστική Tiger Nose μάσκα, που πλέον είναι πιο στενή και πιο πλατιά, θυμίζοντας αυτή του Stinger.

Πανέμορφα είναι και τα νέα εμπρός led φώτα ημέρας που είναι στάνταρ, αλλά και τα πίσω φωτιστικά σώματα LED που προσφέρουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο όχημα. Κοιτώντας το νέο Kia Ceed από το πλάι οι καθαρές γραμμές δίνουν την εντύπωση ενός μακρύτερου αυτοκινήτου, ενώ η φαρδιά πίσω κολώνα αποτελεί σχεδιαστικό γνώρισμα όλων των μοντέλων της εταιρείας. Υιοθετώντας τη σπορ, συναισθηματική σχεδίαση του Stinger το νέο Ceed έχει μια καινούργια εμφάνιση γεμάτη αυτοπεποίθηση, η οποία είναι ταυτόχρονα επιβλητική και πολύ αρμονική στο σύνολό της.

Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα K2, το νέο Ceed είναι 20 χλστ. πλατύτερο και 23 χλστ. χαμηλότερο. Το μεταξόνιο στα 2.650 χλστ. και το μήκος στα 4.310 χλστ. παραμένουν ίδια όμως ο μπροστινός πρόβολος που είναι πιο μικρός κατά 20 χλστ. και ο πίσω πιο μεγάλος κατά 20 χλστ. εξασφαλίζουν καλύτερους χώρους στο εσωτερικό για πέντε επιβάτες και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών που φτάνει τα 395 λίτρα +15 lt σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, που είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία. Άμεσα εμφανή είναι τα μεγάλα βήματα εξέλιξης στο εσωτερικό τόσο όσον αφορά τα υλικά, όσο και την εργονομία. Η σχεδίαση είναι πιο λιτή και ουσιώδεις, όλα είναι στην θέση τους και λειτουργούν αρμονικά. Τα μαλακά υλικά κυριαρχούν στο άνω μέρος του ταμπλό, με την εικόνα να συμπληρώνει η οθόνη αφής, 7 ή 8 ιντσών που είναι το τοποθετημένη ψηλά στο κέντρο. Προσφέρει όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας και σε συνεργασία με την TomTom ένα σύγχρονο και ακριβές σύστημα πλοήγησης, ενώ διαθέσιμα είναι και ηχεία από την JBL για μέγιστη πιστότητά. Στο ταμπλό που έχει οδηγοκεντρική σχεδίαση, μια που έχει κλίση προς τον οδηγό, υπάρχει και μια έγχρωμη οθόνη για τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου ανάμεσα στον πίνακα οργάνων. Φυσικά υπάρχουν θήκες για μικρά και μεγάλα αντικείμενα, ενώ οι χώροι για τους επιβάτες κυμαίνονται άνω του μέσου όρου της κατηγορίας. Όσον αφορά το εξοπλισμό το νέο Ceed διαθέτει μια πλούσια γκάμα τεχνολογιών ασφάλειας. Εκτός από τους επτά αερόσακους το μοντέλο διαθέτει συστήματα αυτόματης εναλλαγής των φώτων, αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού, σύστημα διατήρησης της λωρίδας με αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης, ανίχνευσης τυφλού σημείου, αποφυγής σύγκρουσης κατά την οπισθοπορεία κ.λπ.

Στους κινητήρες τώρα που διαθέτουν όλοι προδιαγραφές ρύπων Euro 6d TEMP, η γκάμα ξεκινά από τον 1.400άρη ατμοσφαιρικό βενζίνης ισχύος 100 ίππων, ενώ πιο πάνω σε απόδοση τοποθετούνται οι turbo βενζίνης 1.0 T-GDi 120 PS και 1.4 T-GDi 140 PS. Στους ντίζελ υπάρχει η επιλογή του 1.6 CRDi με 115 και 136 ίππους. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο 1.4 λτ. T-GDi και οι πετρελαίου προσφέρονται και με αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων. Αργότερα θα κυκλοφορήσει νέα έκδοση του 1.0 T-GDi με 100 ίππους και εντός του 2019 το Ceed θα εφοδιάζεται με νέα 48 volt ήπια υβριδική τεχνολογία. Το πολύ καλό πλαίσιο του Ceed, το χαρίζει και πολύ καλό πάτημα και το κάνει στον δρόμο ευχάριστο και άνετο. Τα ελατήρια και οι αναρτήσεις είναι ιδανικά ρυθμισμένες, ενώ καταλυτικό ρόλο στην κορυφαία κύλιση παίζει ρόλο η πίσω ανάρτηση των πολλαπλών συνδέσμων που είναι στάνταρ σε όλα τα Ceed σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό που στις βασικές εκδόσεις παρέχει ημιάκαμπτο άξονα. Στον ανοιχτό δρόμο η ποιότητα κύλισης είναι επίσης πολύ καλή, ενώ αίσθηση κάνει και η ηχομόνωση της καμπίνας, που δεν αφήνει να περάσει ο παραμικρός θόρυβος. Για το πόσο περίοπτη θέσει στην γκάμα της κατέχει το Ceed για την Kia σίγουρα το αντιλαμβάνεσθε. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πέτυχε να δημιουργήσει ένα μικρομεσαίο μοντέλο που στην κυριολεξία διαθέτει τα πάντα. Δυναμική σχεδίαση, μοναδική ποιότητα κατασκευής, απόλυτα οδηγικά χαρακτηριστικά, αξιοπιστία και φασικά την μοναδική 7 ετή εγγύηση. Μπορεί πλέον να το λείπει η απόστροφός από το όνομά του, αλλά η ώρα για μια θέση στην κορυφή του βάθρου… έφτασε!

 

Αφήστε το σχόλιό σας