Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Mercedes B Class Πολυχρηστικότητα και μέγιστη τεχνολογία!

Στην 3η της γενιά η B-Class σίγουρα είναι πιο ώριμη από ποτέ. Συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την πολυχρηστικότητα ενός MPV με μέγιστη προηγμένη τεχνολογία και σίγουρα είναι μια διαφορετική πρόταση που αντιστέκεται από τον καταιγισμό των SUV

Εξωτερικά είναι εμφανείς οι ομοιότητες με την αδερφή Α-Class, έτσι ακολουθεί την λογική του αμαξώματος του ενός όγκου και παρά το γεγονός ότι τα φωτιστικά διαφέρουν η μάσκα μπροστά θυμίζει έντονα το μικρότερο μοντέλο της εταιρείας.

Αυτό φυσικά έχει και τα θετικά επακόλουθα. Η νέα σχεδίαση εκτός από καλαίσθητή και μοντέρνα παρέχει και τον εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας, που αγγίζει την τιμή 0,24. Παρατηρώντας την από τα πλάγια διακρίνεις αμέσως την ρέουσα γραμμή που ξεκινά από το φτερό συνεχίζει στο καπό και την μπροστινή κολώνα και το παρμπρίζ και καταλήγει στο πίσω μέρος που λόγω των φωτιστικών σωμάτων δύο τμημάτων, δείχνει ακόμη πιο πλατιά.

Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος της B-Class είναι 4.419 χλστ., το πλάτος 1.796 χλστ. και το ύψος της 1.562 χλστ., ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2.729 χλστ. που φυσικά παρέχει και εξαιρετικούς χώρους. Φυσικά και στο εσωτερικό έντονες είναι οι ομοιότητες με την Α-Class.

Έτσι αν δεν προσέξεις ιδιαίτερα δύσκολα καταλαβαίνεις σε ποιο από τα δυο μοντέλα έχεις εισχωρήσει. Όπως είναι επακόλουθο έχουμε παρόμοιο ταμπλό που κυριαρχούν οι ίδιες τεράστιες οθόνες. Σημείο αναφοράς αποτελεί το κορυφαίο σύστημα πολυμέσων MBUX, που διευκολύνει τον οδηγό στον δρόμο, λέγοντας μάλιστα «Hey Mercedes» αυτό μπορεί να διαχειριστεί πολλές λειτουργίες με την τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει.

Φυσικά παρέχονται και πολλά στοιχεία ασφάλειας τα οποία έχουμε συναντήσει και στην S-Class. Στην κεντρική κονσόλα που είναι σε μαύρη απόχρωση, παρόμοια με της E-Class, ο εσωτερικός φωτισμός με 64 χρώματα και 10 χρωματικούς κόσμους, επιτρέπει την απόλυτη εξατομίκευση. Ενώ οι εξαγωγές αέρα είναι πλέον στον κλασικό σχεδιασμό των τουρμπινών και στον εξοπλισμό Style, το πλαίσιό τους είναι χρωματισμένο σε βάθος, δίνοντας την εντύπωση μιας τουρμπίνας που βρίσκεται σε λειτουργία. Πολλές είναι οι εξατομικεύσεις των καθισμάτων που ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, οι πίσω θέσεις μπορούν να μετακινηθούν κατά το διαμήκη άξονα κατά 14 εκ., διαμορφώνοντας έτσι ένα χώρο φόρτωσης με χωρητικότητα από 455 έως και 1.540 λίτρα. Στους κινητήρες αρχικά θα υπάρχουν πέντε εκδόσεις, δύο βενζίνης και τρεις ντίζελ Euro 6d για πρώτη φορά.

Αναλυτικά, οι Β 180 και Β 200 διαθέτουν το βενζινοκινητήρα των 1.332 κ.εκ., με την απόδοση να ανέρχεται στους 136 και τους 163 ίππους και τη ροπή στα 200 και τα 250 Nm. H Β 180 d είναι εφοδιασμένη με ντίζελ 1.461 κ.εκ. με 116 ίππους και 260 Nm και οι Β 200 d και Β 220 d να κινούνται από έναν νέο 4κύλινδρο 1.950 κ.εκ. με 150 και 190 ίππους αντίστοιχα. Μάλιστα οι δύο τελευταίες εκδόσεις συνεργάζονται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων, ενώ όλες οι υπόλοιπες με 7τάχυτο DCT.Στην ανάρτηση εμπρός υπάρχουν γόνατα McPherson και ψαλίδια από αλουμίνιο.

Πίσω, η ανάρτηση είναι με ημιάκαμπτο άξονα αλλά και με πολλαπλούς συνδέσμους ανάλογα με την έκδοση. Στον δρόμο η νέα Mercedes, B Class πορεύεται ασφαλέστατα και ευχάριστα. Εξαιρετική κατευθυντικότητα με πολύ καλή ποιότητα κύλισης και ελάχιστο θόρυβο στην καμπίνα που συντελεί στην μέγιστη άνεση.

Με την νέα B Class η Mercedes περνά σε μια πιο ώριμη πρόταση. Κεντρίζει και διευρύνει το ενδιαφέρων των αγοραστών που θέλουν ένα αξιόλογο MPV, προσφέροντας ένα κορυφαίο αυτοκίνητο που συνδυάζει φρέσκια τολμηρή σχεδίαση και πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και τεχνολογία αιχμής.

 

Αφήστε το σχόλιό σας