Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Θωμάς Μαργαρίτης: Ο Δήμαρχος όλων μας

2 σχόλια

Δήμαρχος Δράμας

Πολιτική για μένα, που έχω ουμανιστική αντίληψη για τα πράγματα, είναι προσφορά, είναι σεβασμός στον άνθρωπο, είναι αγάπη για τη δημιουργία, είναι η πίστη ότι η πρόοδος έρχεται μέσα από το κοινό όφελος

Δυναμικός, μεθοδικός, ανθρώπινος με όραμα για τη Δράμα αναφέρεται στα τοπικά δρώμενα όμως απαντά και σε προσωπικές ερωτήσεις. Ο αγαπημένος του τραγουδιστής, η αγαπημένη του φράση, η αγαπημένη του ταινία αλλά και το βιβλίο που διάβασε τελευταία. Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη που αξίζει να διαβάσετε.

-Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι προ των πυλών. Πιστεύετε ότι είναι μονόδρομος οι λιγότεροι δήμοι;
-Κάθε αλλαγή πρέπει να στοχεύει αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Γι' αυτό απαιτείται κοινωνική συναίνεση και σε κάθε περίπτωση πρέπει να ληφθεί η άποψη των αυτοδιοικητικών φορέων.
Η μείωση των Δήμων δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά αποτέλεσμα διαλόγου και καταβολής των απαραίτητων οικονομικών πόρων.

-Ποιος κατά την άποψή σας είναι ο καλύτερος σχεδιασμός για το Ν. Δράμας;
-Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο «Καποδίστριας 2» στη Δράμα έγινε με τον «Καποδίστρια 1».Αυτή είναι και η επίσημη θέση της ΤΕ ΔΚ Ν. Δράμας.

-Εκτιμάτε ότι προλαβαίνει να εφαρμοστεί ο «Καποδίστριας 2» από το 2010;
-Σωστή εφαρμογή επ' αγαθώ των τοπικών κοινωνιών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα φρονώ ότι θα είναι πρόχειρη.

-Η ΝΔ σας στήριξε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Θεωρείτε αυτονόητη τη στήριξη και στις Δημοτικές Εκλογές του 2010;
-Η παράταξή μας είναι μία αυτοδιοικητική μονάδα που λειτουργεί για το συμφέρον του συνόλου της δραμινής κοινωνίας. Τη στήριξη όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας αλλά ίσως και άλλων πολιτικών σχηματισμών τη θεωρώ δεδομένη και αυτονόητη ως αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης αυτοδιοικητικής παρουσίας, πέρα από κόμματα και χρώματα. Είμαστε η παράταξη όλων των δραμινών και είμαι Δήμαρχος όλων των δραμινών. Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη.

-Σας προβληματίζει το ενδιαφέρον του Νομάρχη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος;
-Τιμώ και σέβομαι τον κ. Νομάρχη. Και αυτό το έχω αποδείξει στην πράξη. Πέραν τούτου, δεν με προβληματίζει τίποτα. Άλλωστε ο πολιτικός στίβος είναι ανοικτός για όλους.

-Στην πολιτική επικαιρότητα είχαμε την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά ως νέου αρχηγού στη ΝΔ. Τι σηματοδοτεί για την παράταξη της ΝΔ αυτή η εκλογή;
-Σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Νέα Δημοκρατία. Ο νέος Πρόεδρος του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς άντλησε μεγάλη δύναμη από την εκπληκτική συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία. Εάν η δύναμη αυτή συνοδευτεί από τις αναγκαίες αλλαγές με στόχο την καλύτερη οργάνωση και την εκφορά πειστικού προγραμματικού λόγου που θα εμπνέει τους πολίτες, σύντομα θα βρεθεί σε τροχιά εξουσίας. Και οι πρώτες ενέργειες του, κινούνται στην σωστή κατεύθυνση.

-Μήπως χρεοκόπησαν οι μηχανισμοί και τα κατεστημένα;
-Πράγματι οι μηχανισμοί και τα κατεστημένα απεδείχθησαν ανίσχυρα μπροστά στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που ήθελε να αποφασίσει αυτός για το μέλλον της παράταξής του.

-Πάμε στα Δημοτικά. Ποια η φιλοσοφία του προγράμματος εκτελεστέων έργων για το 2010.
-Καταρτίσαμε και φέτος ένα πρόγραμμα εκτελεστέων έργων που είναι εφικτό, ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο και πλήρως κοστολογημένο.
Στόχος η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών αλλά και η δρομολόγηση έργων που έχει ανάγκη για το μέλλον ο Δήμος μας. Η φιλοσοφία μας για την πόλη και τα Δημοτικά μας διαμερίσματα είναι διά του έργου μας, οι πολίτες να αντιληφθούν ότι έχουν μια δημοτική αρχή που τους νοιάζεται και λειτουργεί για το συμφέρον τους.

-Οι αντιπολιτεύσεις αμφισβητούν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Πώς το σχολιάζετε;
-Οι αντιπολιτεύσεις όχι μόνο αμφισβητούν αλλά μηδενίζουν το έργο μας. Η αντιπολίτευση είναι ανέξοδη αλλά καταντά αδιέξοδη, γιατί οι καθημερινές μας παρεμβάσεις και το έργο μας γίνονται αντιληπτά από τους πολίτες. Και αυτό το ορατό αποτέλεσμα των πράξεων και των ενεργειών μας κανείς καλόπιστος δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

-Ζητήσατε τη συνεργασία τους για διάφορα προβλήματα; Ή κυριαρχεί η καχυποψία και η μικροπολιτική;
-Τη συνεργασία και την επιζητούμε και την επιδιώκουμε. Πάντοτε τείνουμε χείρα φιλίας και συνεργασίας. Δυστυχώς απευθυνόμαστε σε αντιπολίτευση που όχι μόνο δεν έχει διάθεση συνεργασίας αλλά επιδιώκει την όξυνση, την πόλωση, την καταστροφολογία, την απαξίωση ακόμη και αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου και το ακατάσχετο υβρεολόγιο. Πώς λοιπόν μπορείς να συνεργαστείς με κάποιον που δεν το θέλει ;
Αντίθετα η συνεργασία μας με τους απλούς πολίτες, με τους εκπροσώπους συλλογικών φορέων και με όλους τους καλόπιστους συνομιλητές μας είναι άψογη και η θετική μας προαίρεση δεδομένη.

-Η «Ονειρούπολη» συνεχίζεται για άλλη μια χρονιά. Περιμένατε τέτοια επιτυχία σε μια διοργάνωση που έχει λίγα χρόνια ζωής;
-Προσωπικά την περίμενα γιατί όλα γίνονται πολύ οργανωμένα, με επαγγελματισμό αλλά και με πολύ μεράκι από τους συνεργάτες μου και τους απλούς πολίτες, τους εθελοντές πάνω στους οποίους βασίζεται όλη η εκδήλωση. Η «Ονειρούπολη» είναι η αποθέωση της συνεργασίας για την επίτευξη του κοινού στόχου, δηλαδή την ανάδειξη της περιοχής μας ώστε να καταστεί τουριστικός προορισμός.
Φαίνεται ότι τα καταφέρνουμε !

-Πιστεύετε ότι για να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη θα πρέπει να γίνουν και ανάλογες ενέργειες από άλλους φορείς;
-Τίποτα δεν μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του χωρίς τη συνδρομή συναρμόδιων φορέων. Δυστυχώς στην προσπάθειά μας αυτή, μείναμε μόνοι μας, αφού λοιποί φορείς πιο αρμόδιοι από μας αναλώνονται στο να κριτικάρουν με φτηνές αναφορές την όλη μας δημιουργική προσπάθεια. Δυστυχώς γι' αυτούς ο λαός της Δράμας τους κατάλαβε αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία ο κόσμος είναι μαζί μας.

-Η προσπάθεια με στόχο να γίνουμε τουριστικός προορισμός έχει αποδώσει;
-Η Δράμα είναι μια πολύ όμορφη περιοχή. Δεν αρκεί όμως να το λέμε μεταξύ μας, αλλά να το γνωρίσει όλη η Ελλάδα. Εμείς είπαμε «όχι» στην εσωστρέφεια. Δεν αρμόζουν σε μας ημίμετρα και μισές σκέψεις, βγήκαμε δυναμικά αποζητώντας μαζική έλευση κόσμου στη Δράμα και το καταφέραμε. Για να γίνουμε ωστόσο τουριστικός προορισμός θέλουμε πολύ δρόμο ακόμα. Τώρα όμως γνωρίζουμε πως θα προχωρήσουμε και πως αυτόν το δρόμο γρήγορα να τον διαβούμε.

-Τι είναι πολιτική για εσάς;
-Πολιτική για μένα, που έχω ουμανιστική αντίληψη για τα πράγματα, είναι προσφορά, είναι σεβασμός στον άνθρωπο, είναι αγάπη για τη δημιουργία, είναι η πίστη ότι η πρόοδος έρχεται μέσα από το κοινό όφελος.

-Ο πολιτικός πιστεύετε ότι γεννιέται ή γίνεται;
-Θετική προαίρεση ασφαλώς υπάρχει με τη γέννηση αλλά ο πολιτικός γίνεται όταν του δοθεί χώρος να εκφραστεί και να δημιουργήσει.

-Ποιο είναι το πρόσωπο που σας ενέπνευσε να ασχοληθείτε με την πολιτική;
-Ο Νικόλαος Πλαστήρας, ο μαύρος καβαλάρης, ο σωτήρας της πατρίδας, των προσφύγων της Μικρασίας και του Πόντου, ο στρατηγός και μετέπειτα Πρωθυπουργός, ο μόνος που πέθανε φτωχότερος αφότου ενεπλάκη με την πολιτική, που δυστυχώς η ζωή του δεν προβλήθηκε ποτέ γιατί δίδασκε ήθος, γενναιότητα και ανιδιοτέλεια που δυστυχώς δεν προβάλλουν οι σύγχρονες κοινωνίες.

-Ποια είναι η άποψή σας για το πολιτικό σύστημα; Διέρχεται κρίση;
-Διέρχεται κρίση αρχών και αξιών λόγω απομυθοποίησης πολιτικών προσώπων που δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Όμως όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι.

-Στις αποφάσεις που παίρνετε μετράει η λογική ή το συναίσθημα;
-Μετράει η λογική με το συναίσθημα.

-Αν ένας Δραμινός σας ρωτήσει για ποιόν λόγο αξίζει κανείς να ζει στη Δράμα τι θα του λέγατε;
-Αξίζει, γιατί ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, με υπέροχους φιλόξενους και φιλότιμους ανθρώπους, που μας προσφέρει ζωή με ποιότητα, ασφάλεια, ηρεμία και ανθρωπιά, πράγμα που μπορούν να εκτιμήσουν περισσότερο όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει ανθρωποβόρο μεγάλο αστικό κέντρο. Βέβαια αν υπήρχαν και περισσότερες δουλειές θα αγγίζαμε το τέλειο.

-Πιστεύετε στη φιλία;
-Απολύτως.

-Στην πολιτική αναπτύσσονται φιλίες;
-Στη ζωή κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος. Ούτε και στον Παράδεισο. Άρα η φιλία και στην πολιτική όπως και στη ζωή είναι απαραίτητη αφού και οι πολιτικοί είναι άνθρωποι.

-Όταν επιθυμείτε κάτι πάρα πολύ και δεν το καταφέρνετε τι γίνεται;
-Συνεχίζω να το διεκδικώ μέχρι να το πετύχω. Αν αυτό είναι αδύνατο αλλάζω στόχευση.

-Παραδέχεστε τα λάθη σας;
-Προσπαθώ να τα παραδεχθώ και προσπαθώ να τα ελαχιστοποιήσω.

-Διδάσκεστε από τα λάθη σας, για να μην τα επαναλάβετε;
-Προσπαθώ να διδαχθώ από αυτά.

-Σας φοβίζει η αποτυχία;
-Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες είναι μέσα στη ζωή μας. Οι αποτυχίες άλλοτε με πεισμώνουν, άλλοτε με δυναμώνουν, άλλοτε με φοβίζουν. Όποιος λέει ότι δεν φοβάται τίποτα, λέει ψέματα... άλλωστε ο φόβος είναι η ευφυΐα των ισ-χυρών.

-Όλο αυτό το διάστημα που ασχολείστε με τα κοινά υπήρξαν στιγμές που είπατε ότι θα θέλατε να σταματήσετε;
-Υπήρξαν, όπως υπήρξαν και άλλες τόσες που είπα ότι αξίζει να συνεχίσω υπηρετώντας με σχέση διακονίας και προσφοράς τον υπέροχο λαό που με τίμησε με την ψήφο του.

-Αν ήσασταν καλεσμένος του Πρωθυπουργού σε γεύμα, τι θα συζητούσατε μαζί του;
-Θα συζητούσα, πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει τα σοβαρά θέματα της οικονομίας, της ανεργίας και της εξωτερικής πολιτικής.

-Αν ήσασταν καλεσμένος του Αντώνη Σαμαρά, τι θα συζητούσατε μαζί του;
-Θα συζητούσα, πως σκέφτεται να οργανώσει το κόμμα και πώς θα δώσει νέα προοπτική και όραμα ώστε να βρεθεί σε τροχιά εξουσίας.

-Πώς σχολιάζετε το αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτώβρη όπου η Νέα Δημοκρατία έχασε με 11 περίπου ποσοστιαίες μονάδες;
-Ήταν μια πραγματική συντριβή. Άσχημες συμπεριφορές, και λανθασμένες πρακτικές οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία στην ήττα. Επίσης η απομάκρυνσή της από το λαό και τα καθημερινά του προβλήματα.

-Πιστεύετε πως αυτό το αποτέλεσμα θα έχει επιπτώσεις στις δημοτικές εκλογές που έρχονται;
-Σε καμία περίπτωση διότι τα κριτήρια είναι διαφορετικά και θα κριθούμε από την δική μας καθημερινή παρουσία και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα τοπικά προβλήματα. Είμαστε κοντά στον κόσμο, προσπαθούμε καθημερινά να δίνουμε λύσεις, έχουμε στόχο και όραμα για το που θα κατευθυνθεί ο Δήμος μας, παράγουμε έργο ορατό στους πολίτες. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο κόσμος της Δράμας, θα μας δώσει τη χαρά να τον υπηρετήσουμε και στη νέα τετραετία.

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμά σας;
-Πολλές φορές είμαι «αγύριστο κεφάλι».

-Ποια είναι η φράση που λέτε συχνότερα;
-Προχωράμε, δε σταματάμε.

-Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να επιζητεί την κολακεία των γύρω;
-Μισώ την κολακεία και τους κόλακες. Απαιτώ από όσους συναναστρέφομαι να μου λένε πάντα την αλήθεια.

-Ποιες είναι οι σπουδές σας;
-Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

-Ποια είναι η αγαπημένη σας γωνιά στη Δράμα;
-Η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

-Ποιο είδος μουσικής προτιμάτε;
-Κάθε είδος ελληνικής μουσικής.

-Αγαπημένος τραγουδιστής;
-Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

-Το αγαπημένο σας τραγούδι;
-«Χαιρετίσματα στην εξουσία».

-Αγαπημένη σας ταινία;
-«Φόρεστ Γκάμπ».

-Ποιο βιβλίο διαβάσατε τελευταία;
-«Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος ο Ελευθερωτής» του Γιώργου Λεονάρδου.

-Τηλεόραση βλέπετε;
-Ναι, όταν προλαβαίνω και κυρίως ειδήσεις.

-Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τις λέξεις;
Πράσινη ανάπτυξη: Μονόδρομος
Διεθνής οικονομική κρίση: Ανασφάλεια
Ανεργία: Μάστιγα
Νέοι Άνθρωποι: Ελπίδα για το μέλλον.
Δήμος Δράμας: Μετερίζι δημιουργίας
Γενιά των 700 ευρώ: Θλίψη - προβληματισμός
Νέα Δημοκρατία: Αντιπολίτευση
ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση
Γιώργος Παπανδρέου: Ο Πρωθυπουργός της χώρας, που θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά του.
Αντώνης Σαμαράς: Το νέο στο πολιτικό ήθος της χώρας.
Ονειρούπολη Δράμας: Χαρά - δημιουργία - συνεργασία - τουριστική προβολή.
Κυριάκος Χαρακίδης: Επιχειρηματίας
Ανέστης Τερζής: Αυτοδιοικητικός
Κώστας Ευμοιρίδης: Ζωντανή πολιτική ιστορία
Μαργαρίτης Τζίμας: Ισχυρή πολιτική παρουσία
Χρήστος Αηδόνης: Κύριος εκφραστής των προσδοκιών του ΠΑΣΟΚ της Δράμας
Χαρά Κεφαλίδου: Νέα Γυναίκα, δυναμική φυσιογνωμία.

-Πείτε μας μια φράση που να περιέχει τη φιλοσοφία σας για τη ζωή...
-«Δουλεύουμε καθημερινά ως αθάνατοι και σκεφτόμαστε ως μελλοθάνατοι».

-Τι τίτλο θα βάζατε στη ζωή σας;
-Κανέναν. Δεν μου αρέσουν τίτλοι και ταμπέλλες.

 


Σχόλια (2)

gztzicvf - Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στις 15:27
swAmJP neywicznwjdn, [url=http://muqphciabxsn.com/]muqphciabxsn[/url], [link=http://exbhenmtciwv.com/]exbhenmtciwv[/link], http://iwqwbhdeyege.com/

aris - Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 στις 16:55
katapliktiki synenteyxi

Αφήστε το σχόλιό σας