Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Mini Countryman εκσυγχρονισμένο με παραδοσιακές αξίες!

Η τελευταία γενιά του Mini Countryman, συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο, το γνωστό βρετανικό εμπορικό σήμα, σμιλεμένο ιδανικά με την γερμανική εξέλιξη. Έτσι, στην 60χρονη ιστορία της Mini, το Countryman είναι το πιο ευπροσάρμοστο μοντέλο της μάρκας.

 

Στην πολύχρονη παρουσίαση αυτοκινήτων που προβαίνει το περιοδικό, ήταν η πρώτη φορά που μας δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσουμε αυτοκίνητο της Mini. Το Countryman, μας παραχωρήθηκε από την εταιρεία Αφοί Ιωαννίδη, που μάλιστα είναι ο μοναδικός αντιπρόσωπος στην ευρύτερη περιοχή μας.

Το οδηγήσαμε στην περιοχή του Σταυρού- Αγίου Σύλλα στην Καβάλα, όπου βρίσκεται και η πανέμορφη αντιπροσωπία της Mini και πραγματικά μας εξέπληξε. Όπως σε κάθε Mini έτσι και στο Countryman το βασικό ζητούμενο ήταν η διατήρηση της εταιρικής ταυτότητας που φυσικά επιτυγχάνεται κυρίως με την εμφάνιση.

Έτσι το νέο Countryman είναι το μακρύτερο Mini που δημιουργήθηκε στα 60 χρόνια της εταιρείας. Βασίζεται στην πλατφόρμα UKL2, την ίδια που χρησιμοποιεί το Clubman και η BMW X1.

Πολυάριθμα σχεδιαστικά στοιχεία, όπως η εντυπωσιακή οροφή, τα όρθια πίσω φώτα, η εξαγωνική μάσκα καλοριφέρ και οι μεγάλοι προβολείς πλέον LED με περιφερειακά φώτα ημέρας για πρώτη φορά, έχουν εξελιχθεί.

Πάντως στην εξωτερική εμφάνιση του Countryman την διαφορά κάνουν οι μεγάλες καμάρες των τροχών, η τρισδιάστατη δομή της πλευρικής όψης, οι ράγες οροφής και η αύξηση της απόστασης από το έδαφος που συντελούν στον χαρακτηρισμό ενός Mini - SUV, που το καθιστούν ιδανικό και για off road διαδρομές. Το μήκος έχει μεγαλώσει κατά 20 cm και το πλάτος κατά 3 cm, το μεταξόνιο κατά 7,5 cm, ενώ το ύψος παρέμεινε το ίδιο. Ο χώρος αποσκευών είναι πλέον 450 λίτρα και μπορεί να επεκταθεί σε συνολικά 1.309 λίτρα.

Στο εσωτερικό η σαφής αύξηση του χώρου, η εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα υψηλής αισθητικής και η σύγχρονη έννοια απεικόνισης και λειτουργίας αντικατοπτρίζουν την πρόοδο που επιτεύχθηκε στο μέγιστο. Ενώ η ανυψωμένη θέση καθισμάτων εξασφαλίζει εξαιρετική θέα και ξεχωριστή διασκέδαση οδήγησης. Στο ταμπλό το κεντρικό όργανο σήμα κατατεθέν του στροφόμετρου, είναι πλέον ενσωματωμένο στον πίνακα οργάνων και στην θέση του υπάρχει μια εντυπωσιακή οθόνη με πλήρη συνδεσιμότητα και όλα τα καλούδια της εποχής.

Στην καμπίνα γενικά κυριαρχούν τα υψηλής ποιότητας υλικά, το ακριβές φινίρισμα, τα μοντέρνα εργονομικά χειριστήρια, ο κάθετος προσανατολισμός των αεραγωγών και όλα τα στοιχεία αυτά συμβάλλουν στην αποκλειστική ατμόσφαιρα του αυτοκινήτου.

Στους κινητήρες τώρα η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή για την χώρα μας είναι ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1.499 cc που είχε και το αυτοκίνητο της δοκιμής. Πρόκειται για υπερτροφοδοτούμενο σύνολο, δανεισμένο από της BMW αποδίδει 136 hp και ροπή 220 Nm κινεί άνετα και σβέλτα το αμάξωμα των 1390 κιλών του Countryman και το κυριότερο οικονομικά, μια που στην πράξη καταναλώνει γύρο στα 7 λίτρα / 100 km. Προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά και με αυτόματο και φυσικά και με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Φυσικά υπάρχουν και άλλα σύνολα και πετρελαιοκίνητα με μεγαλύτερο κυβισμό και εντυπωσιακές επιδόσεις.

Η ανάρτηση ειδικά του πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων με βελτιστοποιημένο σχεδιασμό και συγκεκριμένη ρύθμιση συντελεί σε αυτό στο μέγιστα. Με το νέο Countryman η MINI παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο που όχι μόνο μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό των ευρύχωρων και χρηστικών SUV, αλλά και να ξεχωρίσει. Αντικατοπτρίζει πλέον σημαντικές αναβαθμίσεις και εξατομίκευσης στους τομείς, χώρου, λειτουργικότητας, αθλητικής εμφάνισης και φυσικά υψηλής ποιότητας. Προσφέρει έναν ατελείωτο κατάλογο παραμετροποίησης και επιπλέον εξοπλισμού την κλασική φιλοσοφία της MINI και τελικά είναι ένα αυτοκίνητο που σίγουρα το ερωτεύεσαι.

 

Αφήστε το σχόλιό σας