Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Δράμα η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων

1 σχόλιο

3 Δεκεμβρίου 2009-3 Ιανουαρίου 2010

Ο Δήμος Δράμας κατάφερε να κάνει την Ονειρούπολη να ξεχωρίζει, χωρίς να ξεθωριάζει, γιατί διατήρησε μία σταθερή φιλοσοφία.
Δίνει ιδιαίτερη βάση στα δεκάδες διαδραστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στα παιδιά. Στηρίζεται στη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, που μεταφέρει τους επισκέπτες στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η Ονειρούπολη της Δράμας είναι η γιορτή που στις 32 μέρες της λειτουργίας της, έχει τις περισσότερες δωρεάν παροχές από οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Η Ονειρούπολη Δράμας ξεκίνησε τη λειτουργία της το Δεκέμβριο του 2004 και πολύ γρήγορα γνώρισε την καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών. Ο δήμος Δράμας σ' αυτήν του τη προσπάθεια έχει ενεργοποιήσει χιλιάδες δημότες εθελοντές, πολλούς φορείς και τους συλλόγους της περιοχής.
Και φέτος θα έχουμε 32 μέρες γεμάτες δράσεις, 32 μέρες με καθημερινές εκδηλώσεις, 32 μέρες με παραμυθένια και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και βέβαια 32 μέρες γεμάτες χαμόγελο.

Το φετινό πρόγραμμα της Ονειρούπολης περιλαμβάνει δεκάδες εκδηλώσεις και happening από την πρώτη έως την τελευταία μέρα, και πρωί και απόγευμα.
Ο Δημοτικός κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνεται σε μια Ονειρούπολη... ένα πραγματικό χωριό του Αη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Δράμας Θωμά Μαργαρίτη
«Η Ονειρούπολη, το χριστουγεννιάτικο παραμύθι, ξετυλίγεται κάθε χρόνο την πόλη μας. Είναι μια ομαδική προσπάθεια εθελοντών και εργαζομένων του Δήμου Δράμας που αγκαλιάστηκε, αγαπήθηκε και υποστηρίχθηκε από όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους.
Η πόλη μας, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά γιορτάζει και τα μηνύματα απ' όλη την Ελλάδα την αναδεικνύουν Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Αποτελεί όμως δέσμευση για τον δήμο της Δράμας, η Ονειρούπολη να μην παρασυρθεί από το μέγεθος της επιτυχίας και να παραμείνει μια ζεστή ανθρώπινη χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Μαζί με τους συμπολίτες μου καθημερινά δημιουργούμε τις συνθήκες για μια πόλη όμορφη, ζωντανή, σύγχρονη και φιλόξενη.
Πρέπει να γνωρίζεται ότι κάθε επισκέπτης της Δράμας, είναι μέλος της οικογένειας μας.»
Εθελοντισμός το κλειδί της επιτυχίας

Το 2004 ξεκίνησε και ακόμη ένας μεγάλος θεσμός του Δημότη Εθελοντή, που έμελε να είναι καθοριστικός για το μέλλον της Ονειρούπολης. Η ανταπόκριση των πολιτών της Δράμας στο κάλεσμα του Δήμου ήταν εντυπωσιακή και η βοήθεια στην μεγάλη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αποδείχθηκε απολύτως αναγκαία και χρήσιμη.
Η φιλοσοφία της Ονειρούπολης κατάφερε να ενεργοποιήσει και μάλιστα με τον πιο έντονο τρόπο, ένα από τα πιο δυναμικά και υγιή κομμάτια της κοινωνίας μας. Με υποδειγματικό τρόπο, ενεργοποίησε και συνέθεσε δημότες εθελοντές κάθε ηλικίας.
Το μεράκι και η αγάπη για τον τόπο τους, αυτών των ανθρώπων, έφεραν τα γνωστά θετικά αποτελέσματα και δίκαια κέρδισαν τα επαινετικά σχόλια όχι μόνο των τοπικών αρχών, των επισκεπτών και των ΜΜΕ αλλά και όλων των συμπολιτών μας.
Εργάστηκαν πολλές φορές κάτω από δύσκολες καιρικές και όχι μόνο συνθήκες και τα κατάφεραν άριστα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Ονειρούπολη πέτυχε την συμμετοχή εθελοντών και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ονειρούπολη η γιορτή με τις περισσότερες δωρεάν παροχές
Όλες οι συμμετοχές στις δράσεις της, τα προϊόντα και τα υλικά είναι προσφορά του δήμου Δράμας και των χορηγών. Το δώρο της «Μαγικής διαδρομής» και η βόλτα μέσα στην πόλη με το μεγάλο τρένο, είναι επίσης δωρεάν. Ενώ όλες οι καθημερινές εκδηλώσεις περισσότερες από 100έχουν ελεύθερη είσοδο.
Με βεβαιότητα, λέμε, ότι μπορεί μία οικογένεια, να περάσει αρκετές ώρες, με τα παιδιά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, να παίρνουν δώρα και προϊόντα...χωρίς να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ!

Ξενάγηση στις δράσεις του παραμυθιού !
Οι δράσεις της Ονειρούπολης κάθε χρόνο πολλαπλασιάζονται. Με διάθεση και πολύ μεράκι δημότες εθελοντές φιλοξενούν και υποδέχονται στα ξύλινα σπίτια που υλοποιούνται οι δράσεις, όλους τους επισκέπτες της Ονειρούπολης. Τα διαδραστικά προγράμματα που πραγματοποιούνται είναι επιλεγμένα με αυστηρά παιδαγωγικά κριτήρια.

Το σπίτι του Άη Βασίλη !
Ο κεντρικός ήρωας και οι οικοδεσπότες της Ονειρούπολης υποδέχεται πάντα χαμογελαστός μικρούς και μεγάλους στο πανέμορφο διώροφο σπίτι του. Περιμένει δίπλα στο αναμμένο τζάκι, με ανυπομονησία να γνωριστεί μαζί σας, να βγει αναμνηστικές φωτογραφίες, να ακούσει τις επιθυμίες σας και όταν σας αποχαιρετίσει δεν θα σας αφήσει με άδεια χέρια !

Το Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης !
Όσοι δεν έχετε γράψει ακόμη το γράμμα σας στον Άη Βασίλη, κάντε το τώρα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να ταχυδρομήσετε τις επιθυμίες και τις ευχές σας. Οι εθελοντές της Φιλοτελικής Εταιρείας σας υποδέχονται με χαμόγελο και είναι έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν.

Το Σπίτι του Αρκτούρου !
Στελέχη και εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Αρκτούρος θα υποδέχονται σε ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια της Ονειρούπολης όλους του μικρούς επισκέπτες και θα τους ενημερώνουνε για τις δράσεις της οργάνωσης και άλλα περιβαλλοντικά θέματα. Με πηλό τα παιδιά θα έχουν ευκαιρία να κάνουν μοναδικές κατασκευές με θέματα της φύσης.

Το Ατελιέ των Ξωτικών !
Οι βοηθοί του Αη Βασίλη έχουν κέφια... οικολογικά χρώματα και πινέλα. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μεταμορφώνονται. Η ζωγραφική προσώπου (face painting) είναι τέχνη αλλά και παιχνίδι. Χριστουγεννιάτικα χαμόγελα θα γεμίσουν την πόλη μας.

Το Εργαστήρι του Άη Βασίλη !
Ξεδιπλώστε την δημιουργική σας φαντασία και με την βοήθεια των εθελοντών του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Δράμας, διασκεδάστε φτιάχνοντας διάφορα στολίδια, χειροτεχνίες, καρτούλες, ζωγραφιές και ότι άλλο βάλει ο νους σας.

Το σπίτι της Οικοπεριπέτειας !
Πολύχρωμα στολίδια από οικολογικά προϊόντα και από υλικά της φύσης κατασκευάζονται στο πανέμορφο σπιτάκι της Οικοπεριπέτειας από τους μικρούς πρωταγωνιστές της Ονειρούπολης.

Το χαμόγελο του παιδιού
Πολλά παιδιά έχουν ανάγκη από ένα ζεστό σπιτικό μια αγκαλιά ένα «χαμόγελο»
«Το χαμόγελο του παιδιού» είναι ο σύλλογος που προσπαθεί να δίνει αυτό το «χαμόγελο» σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη και αγωνία, για το αν θα έχει αυτή τη δυνατότητα κάθε φορά που ένα παιδί τον χρειάζεται.
Μια πρωτότυπη δράση περιμένει μικρούς και μεγάλους στο ζεστό και φιλόξενο σπίτι «Το χαμόγελο του παιδιού»

Εργαστήρι κατασκευής επιτραπέζιου παιχνιδιού
Είναι το εργαστήρι που η δράση του σχεδιάστηκε από την εταιρεία Last Factory Toy ειδικά για την Ονειρούπολη της Δράμας. Αυτοκόλλητα, πολύχρωμα πούλια, ζάρια, καρτέλες, χαρτόνια, μαρκαδόροι και φαντασία είναι τα υλικά για τα παιδιά που θα έρχονται στο συγκεκριμένο σπίτι προκειμένου να γνωρίσουν την φιλοσοφία αλλά και να συμμετέχουν στον σχεδιασμό, τη δημιουργία και την ανάπτυξη του Επιτραπέζιου Παιχνιδιού. Τα παιδιά κρατάνε το παιχνίδι που δημιούργησαν.

Σχεδία στην πόλη
Η γνωστή καλλιτεχνική και παιδαγωγική ομάδα «Σχεδία στην Πόλη» ξεκίνησε ένα ταξίδι στην πόλη της Δράμας μελετώντας, σχεδιάζοντας και προτείνοντας δημιουργικές δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και καλλιτεχνικά δρώμενα για παιδιά και νέους. Το σπιτάκι της Σχεδίας στην Ονειρούπολη θα έχει δύο δράσεις που σίγουρα θα αγαπηθούν. Οι νεαροί επισκέπτες θα κατασκευάζουν με απίθανα υλικά χριστουγεννιάτικα μαγνητικά και κονκάρδες της Ονειρούπολης.

Η Μαγεία της επιστήμης
Τι κοινό μπορεί να έχει η μαγεία με την επιστήμη; Την απάντηση θα την δώσει στην Ονειρούπολη φέτος το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ
Η παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν μια επιλογή από διασκεδαστικά, εύκολα και απλά πειράματα που σκοπό τους έχουν να φέρουν τα παιδιά και τους νέους, ακόμη πιο κοντά στα μυστικά του μεγαλειώδους κόσμου της φυσικής.
Απλά, καθημερινά υλικά μπορούν, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του ΝΟΗΣΙΣ να αποκτήσουν ιδιότητες που δεν έχετε φανταστεί!
Με τα πειράματα αυτά καλύπτουμε μια σειρά από βασικές αρχές της φυσικής. Κάθε ένα είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι διασκεδαστικό, ασφαλές και εύκολο στην εκτέλεση και δεν προϋποθέτει άριστη γνώση σε κανένα επιστημονικό πεδίο. Το μόνο που χρειάζεται είναι πολύ ενθουσιασμός, κοινή λογική και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών μας.

Ραντεβού με τη μεγάλη ζαβολιάρικη παρέα
Τέσσερις χαρακτηριστικές φιγούρες που κινούνται με άνεση οικοδεσπότη μέσα στην Ονειρούπολη, προσπαθούν με τα καμώματα και τα παιχνίδια τους να προσφέρουν μια ευχάριστη πινελιά στο χωριό του Άη Βασίλη.
Ο Χιονούλης κάτασπρος και «φουντωτός» το κρύο της εποχής, ο Ταραντούλης ο ακούραστος βοηθός του Αη Βασίλη στο αιώνιο ταξίδι του, φορτωμένος δώρα και ελπίδες και ο Ονειρούλης το γλυκό και αγαπημένο αρκουδάκι μας, είναι το σήμα κατατεθέν της Ονειρούπολης. Τέλος ο Μπαρμπαχιονιάς, ο ευγενικός γίγαντας που αν και σοβαρός και μετρημένος, μάταια προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη. Κανείς δεν τον ακούει: Οι ζαβολιές κυριαρχούν.
Και οι τέσσερις προκαλούν μικρούς και μεγάλους να έρθουν να χορέψουν μαζί τους, στο δικό τους πάρτυ. Να βγουν φωτογραφίες μαζί τους και τέλος να κάνουν βόλτες με το τρενάκι σ' όλη την πόλη.

www.oneiroupolh.gr...
και μετά πατήστε enter
Το 2006 η Ονειρούπολη ξεκίνησε να δέχεται πρώτους ηλεκτρονικούς τους επισκέπτες της. Σύντομα ο ιστότοπος έγινε η πιο δημοφιλής χριστουγεννιάτικη διεύθυνση του διαδικτύου.

 


Σχόλια (1)

shycpiqvd - Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στις 15:25
wPnqKw shkyqoohbdys, [url=http://ugqvyujqsujl.com/]ugqvyujqsujl[/url], [link=http://iqwvzxuhxbuu.com/]iqwvzxuhxbuu[/link], http://ibzteattopnh.com/

Αφήστε το σχόλιό σας