Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Γεύμα & συζήτηση με το Κώστα Βασιλακάκη - Προπονητή ΠΑΕ Δόξα Δράμας

1 σχόλιο

-κ. Βασιλακάκη, για δεύτερη φορά στο τιμόνι της Δόξας Δράμας, είναι οι συνθήκες αυτή τη φορά καλύτερες;
-Σίγουρα είναι καλύτερες, υπάρχει τώρα διοικητική οργάνωση, ηρεμία, όραμα και η καθοριστική παρουσία του κ. Νικολαΐδη Χαράλαμπου, που μαζί με την Διοίκηση του Ερασιτέχνη είναι καθημερινά κοντά στον Σύλλογο.


-Τι σημαίνει για εσάς το όνομα Δόξα Δράμας;
-Η ομάδα που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη σε όλη την Ελλάδα. Είναι σύμβολο...


-Η φετινή ανάληψη των καθηκόντων του προπονητή είναι στοίχημα για εσάς ή πρόκληση;
-Πρωτίστως δική μου εσωτερική, ψυχική ανάγκη όπου συνάντησε την κατάλληλη χρονική στιγμή ανθρώπους που έχουν κοινό στόχο, που είναι η ολοκληρωτική επάνοδος της Δόξας.


-Ποιο ήταν το κίνητρο για να αποδεχτείτε την πρόταση της Δόξας Δράμας;
-Καθαρά ιδεολογικό.


-Δύο δεκαετίες στην αφάνεια για την Δόξα Δράμας, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, για να την δούμε στην θέση που της αρμόζει;
-Η ίδια η κοινωνία της Δράμας πρέπει να επαναφέρει συλλογικά την Δόξα και μετά έπεται η ατομική συμπαράσταση. Νομίζω ότι είναι αρκετός ο χρόνος της αφάνειας.


-Οι γειτονικές μας πόλεις τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στον ποδόσφαιρο με παρουσίες ομάδων τους στην Super League, ενώ η Δράμα υστερεί... Για ποιον λόγο;
-Η Δράμα υπερτερεί έναντι των άλλων περιοχών στο σύνολο παρουσίας στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Βέβαια αν το δούμε αποσπασματικά για τα τελευταία χρόνια όντως η υστέρηση της Δράμας είναι οφθαλμοφανής. Οι λόγοι αυτής της υστέρησης είναι πολλοί και διάφοροι και αφορούν όλα τα επίπεδα και φορείς.


-Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό, της πόλης από όπου και κατάγεστε, ο Πανθρακικός σε τέσσερις χρονιές κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και με την δική σας συμβολή. Τελικά η δική μας ομάδα σε τι υστερεί;
-Στον Πανθρακικό έγινε μια συλλογική προσπάθεια και η άνοδος ήρθε ως καρπός αυτής της προσπάθειας. Η Κομοτηνή έζησε και ζει τώρα τον ανοδικό της κύκλο. Όσο για την προσωπική συμβολή, ας το κρίνουν άλλοι.


-Το έμψυχο δυναμικό της ομάδας είναι το καλύτερο δυνατό, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι ταλαντούχοι;
-Όταν ξεκινάς από το μηδέν ουσιαστικά και κυριολεκτικά και με δεδομένο τα στενά χρονικά περιθώρια, σίγουρα η ένταξη πρέπει να γίνει με κριτήρια προοπτικής. Στη Δόξα αυτή τη στιγμή το ταλέντο είναι το καλύτερο αφού η πολύχρονη απουσία της από τις μεγάλες κατηγορίες είχε άμεση επίπτωση σε όλο το φάσμα του Δραμινού ποδοσφαίρου.


-Είναι εύκολο να αποκτήσει μια ομάδα νοοτροπία νικητή;
-Η νοοτροπία νικητή μιας ομάδος είναι η συνισταμένη πολλών προσωπικοτήτων που την αποτελούν, άρα η σύνδεση, το "πάντρεμα" όλων αυτών των χαρακτήρων απηλλαγμένο από άλλες παρενέργειες μπορούν να προσδώσουν την νικηφόρο νοοτροπία. Είναι εύκολο και δύσκολο μαζί άμεσα εξαρτημένο από τις συνθήκες εργασίας.


-Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι βασικοί λόγοι για να πρωταγωνιστήσει η Δόξα στο πρωτάθλημα;
-Πρώτα η ύπαρξη ομάδος με όλη τη σημασία της λέξης, μετά έρχεται η στοχοποίηση, δηλαδή βασικά να είσαι ανταγωνιστικός και με δεδομένα τα παραπάνω, οριοθετείς και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.


-Πόσο ψηλά ανεβασμένος είναι ο πήχης των στόχων που έχετε θέσει;
-Έγιναν πάρα πολλά θετικά στη Δόξα σε λίγο χρονικό διάστημα, άρα το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε.


-Η συμβολή του φίλαθλου κόσμου πόσο σημαντική είναι λαμβάνοντας υπόψιν και το γεγονός ότι την φετινή χρονιά η πίεση από τους φιλάθλους και οι απαιτήσεις θα είναι μεγάλες;
-Δόξα και λαός είναι έννοιες συνυφασμένες. Ήδη η συμπαράσταση προς την ομάδα είναι συγκλονιστική. Ξέρω ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και όλοι μας από κοινού θα εργασθούμε για την επίτευξη των στόχων.


-Αλήθεια, γιατί την πληρώνει ο προπονητής πάντα στην χώρα μας, σε μια ομάδα όταν τα αποτελέσματα δεν είναι επιτυχή;
-Η μοίρα του προπονητή στην Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με τα πρόσκαιρα αποτελέσματα, ενώ σε άλλες χώρες τα πλάνα συνεργασίας είναι σε μακροχρόνια βάση. Είναι θέμα καθαρά νοοτροπίας και αντίληψης για το άθλημα.


-Ποιον προπονητή εκτιμάτε από την χώρα μας και ποιον από το εξωτερικό;
-Υπάρχουν αρκετοί νέοι και αξιόλογοι προπονητές στην Ελλάδα. Αυτό που σε καθιερώνει είναι οι τίτλοι. Τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές τους καθιερώνουν οι τίτλοι.
Πιστεύω ότι ο Δώνης είναι ένας από αυτούς πετυχαίνοντας αρκετά στη Λάρισα, με την άνοδό της ομάδος στη Σούπερ Λίγκα και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Με έχει εντυπωσιάσει ο Αρσέν Βεγκέρ της Άρσεναλ, ο οποίος βρίσκεται αρκετά χρόνια στην ομάδα πετυχαίνοντας σπουδαία πράγματα, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και αξιοποιώντας νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.


-Τελικά κ. Βασιλακάκη, είναι καλύτερα να είσαι ποδοσφαιριστής στην Δόξα όπως παλιότερα ή προπονητής όπως τώρα;
-Δεν έχει καμία σχέση ο ένας ρόλος με τον άλλο. Σαν ποδοσφαιριστής έχεις να κάνεις με τον εαυτό σου. Θέλεις πάντα να είσαι πρώτος. Πάντα βέβαια προς όφελος της ομάδος.
Σαν προπονητής πολλές φορές συναντάμε πολλές δυσκολίες και βάζουμε στόχους που δεν μπορούμε να πετύχουμε. Εκεί πρέπει να προστατεύσουμε το όνειρο, το όραμά μας, και να πιστέψουμε, και στο τέλος όσοι προσπαθούν πάντα δικαιώνονται.
Ο ρόλος του προπονητή είναι πολύ δύσκολος και σύνθετος. Είτε σαν ποδοσφαιριστής είτε σαν προπονητής είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεσαι στην οικογένεια της Δόξας Δράμας.

Χώρος: Restaurant Μπέρδεμα, Βεργίνας 187, Δράμα, τηλ. 25210 47333.
Περιβάλλον: Πρωτοποριακός, μοντέρνος χώρος, σχεδιασμένος σύμφωνα με τις νέες αντιλήψεις. Έντονες αντιθέσεις και άπειρα στοιχεία που προκαλούν το βλέμμα, αλλά πάντα διαχρονική αξία.
Φάγαμε: Κοτόπουλο αλα κρεμ, τηγανισμένο σε βούτυρο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια. Μοτσαρέλα Ιταλική, με ντομάτα και μαϊντανό. Μανιτάρια Μπέρδεμα, σωτέ με πατάτα, σκόρδο και μαϊντανό. Σαλάτα Μπέρδεμα, με μαρούλι, ντομάτα, πατάτα, μπέικον, παρμεζάνα, και σως.
Ήπιαμε: Λευκό κρασί Βιβλία Χώρα, Chardonnay.


Σχόλια (1)

wicvwxqlc - Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στις 15:26
DrnFMR arpciqhqydku, [url=http://zmrqbniincqt.com/]zmrqbniincqt[/url], [link=http://ubelzuqndzrh.com/]ubelzuqndzrh[/link], http://ddahhderfyvt.com/

Αφήστε το σχόλιό σας