Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


3 ερωτήσεις στην Δέσποινα Γιαννακοπούλου

4 σχόλια

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δράμας

Η Δέσποινα Γιαννακοπούλου του Γρηγορίου γεννήθηκε στην Δράμα το 1962 μέλος πολύτεκνης οικογένειας και διαμένει σ' αυτή έως και σήμερα.
Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Δράμας και στη συνέχεια σπούδασε σε νοσηλευτική σχολή.

Σύζυγος του αείμνηστου ιατρού Μικροβιολόγου του νοσοκομείου μας Νικολάου Λάσκαρη που απεβίωσε προ 10ετίας, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά την Μαγδαληνή (Λένα) 20 ετών, (φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής) και τον Ευστράτιο (Στράτο) 15 ετών (μαθητή Γ' Γυμνασίου).

Εργάστηκε επί σειρά ετών ως νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Δράμας, στο γραφείο υποδοχής του ίδιου νοσοκομείου στη Δ/νση Υγιεινής και στη Δ/νση Εσωτερικής της Νομαρχίας Δράμας ως διοικητικός υπάλληλος.

Τα τελευταία 6 έτη τοποθετήθηκε με απόφαση Περιφερειάρχη ως τακτική γραμματέας στην Α/θμια Υγειονομική Επιτροπή (γραφείο 182) της Νομαρχίας μας και για ορισμένο χρόνο στην Β/θμια Υγειονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Εθελόντρια αδελφή Νοσοκόμος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τιμητική διάκριση για την εθελοντική της προσφορά. Ενεργό μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Δράμας.
Από το 2004-2008 διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Παιδικής Μέριμνας Αρένων Δράμας.

Μέλος της Ένωσης Κυριών Ν. Δράμας.
Εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών της Νομαρχίας Δράμας.
Με έντονη συνδικαλιστική δράση.
Στα χρόνια φοίτησής της στη Νοσηλευτική Σχολή ήταν εκλεγμένη Πρόεδρος όλων των σπουδαστριών μέχρι αποφοιτήσεώς της.

Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΠΕ ως εκπρόσωπος όλων των νοσηλευτριών στα νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ιδρυτικό μέλος της ΔΑΚΕ Νοσοκομείων Δράμας.
Ιδρυτικό μέλος της ΔΑΚΕ Δημοσίου τομέα Δράμας.

-Ποιοι οι λόγοι που σας ώθησαν στην υποψηφιότητά σας ως δημοτική σύμβουλο και μετά από τόση συνδικαλιστική δράση; Γιατί τώρα;
-Μέσα σ' ένα κόσμο διασπασμένο εσωτερικά που πελαγοδρομεί στο ιδεολογικό χάος, την πνευματική σύγχυση, για να αντέξει στα κτυπήματα των φοβερών πειρασμών της σύγχρονης ζωής και των μεγάλων δοκιμασιών και θλίψεων, για να σταθεί αλύγιστη χρειάζεται να στηρίζεται στην προσφορά, στην καλοσύνη, την αγάπη, την προσφορά αγάπης πλήρους, ολοκληρωτικής χωρίς επιφυλάξεις ατομισμούς, εγωισμούς.

Στη ζωή μου γαλουχήθηκα να λησμονώ τον εαυτό μου και να αγνοώ το εγώ μου, να κατευθύνω την θέλησή μου, τις προσπάθειές μου, τις επιθυμίες στην υπηρεσία των συνανθρώπων μου, αυτός ήταν και ο λόγος της επιλογής του λειτουργήματος-επαγγέλματός μου.
Η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια με ώθησε να αποκτήσω βαθιά συνείδηση της κοινωνικής μου αποστολής των αληθινών σχέσεων με τους συνανθρώπους μου με δίδαξε ότι οι ηθικές αποκτήσεις δεν είναι μια εσωτερική επιταγή αλλά μια εσωτερική αναγκαιότητα.

Προτάθηκα από τον Δήμαρχό μας κ. Μαργαρίτη Θωμά να συμμετάσχω και' γω στο ψηφοδέλτιο «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» προ πολλού.
Αφού πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκα (Μάιο 2010) δέχθηκα με μεγάλη μου χαρά την τιμητική πρόταση του Δημάρχου μας, τον ευχαριστώ δημόσια και αποφάσισα να είμαι και' γω υποψήφια, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιό του, τώρα που δεν κατέχω πλέον θέση στο Δημόσιο έτσι ώστε η αστείρευτη πηγή αγάπης και προσφοράς στον συνάνθρωπό μου, στον άρρωστο συμπολίτη μου να μην μετατραπεί σε εκμαίευση ψήφων της υποψηφιότητάς μου καθώς έβλεπα στο πρόσωπο του κάθε εισερχόμενου στο γραφείο το πρόσωπο του πατέρα μου, της μητέρας μου, του άνδρα μου, των παιδιών μου.

Αγαπώ τον τόπο μου όπως αγαπώ το σπίτι μου. Για μένα η Δράμα είναι το μεγάλο μου σπίτι. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι από τη στιγμή που έχουμε δύναμη-διάθεσης χρόνου για προσφορά να βάλουμε ένα λιθαράκι στο ανέβασμα του τόπου μας για να παραδώσουμε κάτι καλύτερο απ' αυτό που βρήκαμε, στα παιδιά μας.

-Πώς κρίνετε το έργο της Δημοτικής Αρχής;
-Έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις και συνεχίζονται. Η πόλη μας συνεχώς αλλάζει όψη και το ομολογούν όχι μόνο οι κάτοικοι των Δήμων μας αλλά και όλοι οι επισκέπτες. Έγινε μια πόλη μη αναγνωρίσιμη. Πιστεύω ότι στη Δραμινή κοινωνία μιλάνε τα έργα της Δημοτικής μας αρχής και όχι τα λόγια και οι υποσχέσεις. Χορτάσαμε υποσχέσεις.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Όλοι πιστεύουμε σε μια ιδεολογία και έχουμε πολιτική ταυτότητα-άποψη. Έμεινα και το απέδειξα ανεπηρέαστη στην εκτέλεση των καθηκόντων μου στον συνάνθρωπό μου. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο υπόλοιπο της ζωής μου.

 


Σχόλια (4)

blodgxotyug - Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στις 15:27
5T4Tip iypibajpyevv, [url=http://oraviabzkfmc.com/]oraviabzkfmc[/url], [link=http://pesyzirgjzco.com/]pesyzirgjzco[/link], http://wenwurpsfnwt.com/

βασιλης - Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010 στις 04:41
Όλοι οι καλοπροαίρετοι συμπολίτες ξέρουν, πόσο αμερόληπτα και χωρίς διάθεση "κανενός είδους διάκριση", πάντα με πολύ προσωπική ψυχολογική καταπόνηση, λειτουργείσαι τα προηγούμενα χρόνια από τις ευαίσθητες ανθρωπιστικά θέσεις που της εμπιστεύτηκε η Ελληνική πολιτεία. Αν τώρα κάποιους τους ενοχλεί η πολιτική ταυτότητα δικό τους πρόβλημα πάντως η πώρωση δεν είναι καλό πράγμα και δεν βοηθάει κανέναν

baggelhs - Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010 στις 10:44
ma karei na paretai paidia apo to kentro paidikhs merimnas dramas gia toys bohuisetai oso mporeitai fisika eyxaristo poly

Ισαακ - Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 06:23
αφου εχεις πολιτικη ταυτοτητα ψαξε να βρεις μονο δεξιους.καλη επιτυχια.

Αφήστε το σχόλιό σας