Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


6 ερωτήσεις στον Αναστάσιο Χατζηγιάννη

Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας-Πρώην Αντιδήμαρχος-Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας & πολιτικής προστασίας

-κ. Χατζηγιάννη, πόσο σημαντικές είναι οι εμπειρίες που αποκομίσατε κατά την θητεία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο;
-Εκλέχθηκα για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 2002, ως Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Νικοτσάρα. Επανεκλέχθηκα το 2006, αυτήν την φορά από το κεντρικό ψηφοδέλτιο.
Είναι σίγουρα μια πολύ ουσιαστική εμπειρία. Γνωρίζεις από κοντά την λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Γίνεσαι δέκτης πληροφοριών, παραπόνων, αιτημάτων των πολιτών. Αρχή μας ως διοίκηση του Δήμου είναι να έχουμε τα αυτιά μας ανοικτά και να προσπαθούμε να δώσουμε λύση σε μικρά και μεγάλα προβλήματα των συνδημοτών μας.
Επιβάλλεται η άμεση ανταπόκριση και η κατά
το δυνατόν επίλυση. Αυτός είναι ο ουσιαστικός σκοπός που λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση.

-Το σχέδιο «Καλλικράτης» πώς το βλέπετε;
-Βεβιασμένο, πρόχειρο.

-Στον τομέα της καθαριότητας πετύχατε τους στόχους σας ως Αντιδήμαρχος επί 3 χρόνια;
-Είναι ένας πολύ δύσκολος τομέας. Νομίζω ότι με την συνεργασία των πολιτών αλλά και των υπαλλήλων της καθαριότητας, φτάσαμε σε ένα υψηλό επίπεδο, για την πόλη και τα τοπικά μας διαμερίσματα. Αλλά χρειάζονται και άλλες βελτιώσεις.
Σε 48 ώρες ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των πολιτών. Ακούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τους προβληματισμούς τους και πάρα πολλές φορές υλοποιούμε τις προτάσεις τους για το συμφέρον όλων.

-Πώς κρίνετε το έργο της Δημοτικής Αρχής την τετραετία που διανύουμε;
-Θεωρώ ότι στα 7 χρόνια με Δήμαρχο τον Θωμά Μαργαρίτη έγιναν αρκετά θετικά και σοβαρά βήματα από πλευράς παραγωγής έργου.
Η μεγάλη διαφορά εστιάζεται στην σωστή επικοινωνία και συνεργασία με τους πολίτες. Είμαστε κοντά στους πολίτες, είμαστε παντού παρόντες, λειτουργούμε με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα χωρίς μικροκομματικές εμπάθειες.
Επιζητούμε οι πολίτες να έχουν διαύγεια σκέψης και η σκέψη τους να γίνεται άποψη για το καλό της πόλη και των τοπικών διαμερισμάτων.

-Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν...
Σας προβληματίζουν οι πολλές υποψηφιότητες στον Δήμο Δράμας;
-Κάθε άλλο. Είναι δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένα ο πλουραλισμός και η συμμετοχή στα κοινά. Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να πολιτεύεται. Εγώ χαίρομαι που η παράταξή μου θα έχει εξαιρετικούς υποψήφιους και θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη της εκλογής.
Δύναμή μας είναι το έργο μας, οι ιδέες μας, το πρόγραμμά μας, είμαστε όλοι μας κομμάτι του Δραμινού λαού και αγωνιζόμαστε για το συμφέρον της πόλη και των τοπικών διαμερισμάτων.

-Οι στόχοι σας από εδώ και μπρος;
-Η νίκη της παράταξης στις εκλογές. Πιστεύω
ότι είμαι από τους ανθρώπους που αφιέρωσα και αφιερώνω στον Δήμο πολλές εργατοώρες
με τιμιότητα, σοβαρότητα και σεβασμό.
Είμαι παρών (πρωί-απόγευμα-σαββατοκύριακα-αργίες) όπου μου ζητηθεί.
Πάνω απ' όλα όμως προσπαθώ με ανθρωπιά να αντιμετωπίσω τα προβλήματα και τις απαιτήσεις των συνδημοτών μας. Είναι επίπονο, πολλές φορές κουραστικό να ξεκινάς τις πρώτες πρωινές ώρες και να τελειώνεις αργά το βράδυ, για να λύσεις ένα πρόβλημα ή για να προγραμματίσεις κάτι.
Όμως έτσι αντιλαμβάνομαι τον τρόπο λειτουργίας ενός Δημοτικού Συμβούλου. Τιμιότητα-εργατικότητα-ανθρωπιά.
Αυτά προσπαθώ να τα υπηρετήσω τόσο
στην προσωπική μου ζωή όσο και ως αιρετός
στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Αφήστε το σχόλιό σας