Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


6 ερωτήσεις στον Στάθη Αυγερινόπουλο

Γ.Γ. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας

-Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να πολιτευτείτε με την παράταξη «Η Ώρα της Δράμας» του υποψηφίου Δημάρχου Δράμας, κ. Κώστα Ευμοιρίδη;
-Η εμπειρία, η διορατικότητα, η αποφασιστικότητα, η αποτελεσματικότητα του Κώστα Ευμοιρίδη, μαζί με τον ενθουσιασμό των νέων συναδέλφων αποτέλεσαν για μένα τον κυρίαρχο παράγοντα συμμετοχής μου στην «Ώρα της Δράμας».

-Τι το διαφορετικό πρεσβεύετε ως δημοτική παράταξη;
-Τη στροφή της Αυτοδιοίκησης στη λύση των κοινωνικών ζητημάτων που θα προκύψουν εντονότερα μετά την επιτήρηση της Ελλάδος από την Τρόικα. Την αλλαγή πορείας για την εύρεση οικονομικών πόρων από την ίδια την Αυτοδιοίκηση, όχι με επιβολή φόρων, αλλά αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Ίδια έσοδα, καταπολέμηση της σπατάλης για την ανακούφιση οικονομικά αδύναμων πολιτών.

-Τι απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι η παράταξη αυτή διασπά τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς;
-Όλοι κρίνονται από την παρουσία τους, τη δράση τους, το έργο τους, την προσφορά τους μέσα στην κοινωνία. Αν κάποιοι θεωρούν αναγκαίο να κριθούν και να συγκριθούν και για την κομματική τους πορεία και προσφορά στον χώρο της Κεντροδεξιάς ας το τολμήσουν. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Δεν θα φοβηθούμε τη σύγκριση.

-Δημοτικός Σύμβουλος από το 1990 έως το 2006, επί 16 ολόκληρα χρόνια. Τι αποκομίσατε από την ενασχόλησή σας με το Δήμο Δράμας;
-Έκανα μία διαδρομή δίπλα στο Μαργαρίτη Τζίμα, μαζί με άλλους Δημοτικούς Συμβούλους. Την περίοδο εκείνη ο Δήμος Δράμας σχεδίασε και υλοποίησε έργα, όπως:
1) Γήπεδο Κραχτίδη
2) Ανάπλαση εισόδου της πόλης
3) Αναπαλαίωση καφενείου «Ελευθερία»
4) Κατασκευή Δημοτικού Ωδείου
5) Ανάπλαση Πλατείας Ελευθερίας
6) Ανακατασκευή της οδού Βενιζέλου
7) Αγορά και αναπαλαίωση κινηματογράφου «Ολύμπια»
8) Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού
9) Διεθνοποίηση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
10) Αγορά καπναποθήκης Περδίκα-παλαιάς Ασφάλειας-Τζαμιού Πλατείας Δικαστηρίων
11) Δημοπράτηση νέου Δημαρχιακού Μεγάρου
Και δεκάδες ακόμη έργα στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα έγιναν την περίοδο εκείνη. Στο βαθμό που συμμετείχα ενεργά οι πολίτες της Δράμας μου το αναγνώρισαν και τους ευχαριστώ.

-Και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είδατε από κοντά τη λειτουργία του Β' Βαθμού που με τον «Καλλικράτη» καταργείται. Αποτυχία του θεσμού ή τέλος εποχής;
-Από την πρώτη στιγμή δημιουργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν προβλήματα και μπήκαν εμπόδια στη λειτουργία της από το ίδιο το κράτος. Η Πολιτεία διαχρονικά ήταν αυτή που δεν επέτρεψε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να παίξει τον αναπτυξιακό ρόλο που έπρεπε.
Έτσι, κατέληξαν όλοι να ζητούν την κατάργηση αυτού του θεσμού. Ελπίζω να μην υπάρξουν τα ίδια εμπόδια τα επόμενα χρόνια με τον «Καλλικράτη».

-Και μία τελευταία δήλωση;
-Σύγκληση, συναίνεση, σύνθεση απόψεων και ιδεών για να έρθει «Η Ώρα της Δράμας».

 

Αφήστε το σχόλιό σας