Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


6 ερωτήσεις στον Χριστόδουλο Μαμσάκο

1 σχόλιο

Αντιδήμαρχος Δήμου Δράμας - Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΔ

-Νέος Δήμος με την συνένωση Δράμας-Κοινότητας Σιδηρονέρου. Ποια η άποψή σας για την διοικητική μεταρρύθμιση;
-Πρόκειται για ένα σημαντικό νομοθέτημα που θα κριθεί στην πράξη. Αν δοθούν τα απαραίτητα μέσα και η πολιτεία ενισχύσει τον θεσμό, τότε είναι δεδομένο ότι θα πετύχει. Για τον Δήμο Δράμας η συνένωση ήταν πολύ καλή με δεδομένο ότι το σχέδιο έπρεπε να προχωρήσει.
Το Σιδηρόνερο, είναι μια μικρή πληθυσμιακά αλλά με πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες περιοχή, που έχει πολλά να ωφεληθεί από την ένταξή του στον Δήμο Δράμας.

-Πώς κρίνετε το έργο της Δημοτικής Αρχής την τετραετία που διανύουμε;
-Η Δημοτική μας Αρχή έχει επιτελέσει ένα τεράστιο έργο σε υποδομές (ύδρευση-αποχέτευση-οδοποιία), σε έργα αθλητισμού-πολιτισμού, στην στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Με το πρόγραμμα αστικής ανάπλασης βελτιώσαμε την προσπελασιμότητα και αναβαθμίσαμε την αισθητική της πόλης.

-Ως Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΔ την διετία που διανύουμε θα ήθελα να αναφερθείτε στα έργα και παρεμβάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης;
-Το νερό αποτελεί ένα φυσικό πλούτο που δεν είναι ανεξάντλητος. Η αλόγιστη χρήση του είναι ένα σημαντικό πρόβλημα της εποχής μας.
Η ΔΕΥΑΔ παρέχει στους καταναλωτές νερό αρίστης ποιότητας και διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους που καλύπτουν γεωγραφικά όλο τον διευρυμένο Δήμο...
Να υπογραμμίσω ότι διενεργούμε καθημερινούς ελέγχους και στην περιοχή του Ξηροποτάμου, όπου είχαμε πρόσφατα την μεγάλη πυρκαγιά ελαστικών στην ΒΙΠΕ.
Είμαι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΔ από το 2009.
Τα σημαντικότερα έργα που έγιναν είναι:
*Αντικατάσταση Κεντρικών Αγωγών Ύδρευσης Γεωτρήσεων-Α/Σ Δράμας
*Ολοκλήρωση έργων αποχέτευσης
*Ολοκλήρωση έργων ύδρευσης πόλεως Δράμας και τοπικών διαμερισμάτων
*Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης
*Κατασκευή δικτύου ύδρευσης
*Συλλεκτήρας λυμάτων Ξηροποτάμου-Δυτικός Συλλεκτήρας Ν. Κρώμνης
*Αντικατάσταση δικτύου σε περιοχές που έγινε ανάπλαση
*Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε τοπικά διαμερίσματα
Ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 3.000.000 ευρώ.

-Για ποιους λόγους ένας πολίτης να επιλέξει την Δημοτική Αρχή και όχι μία από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις;
-Η Δημοτική μας αρχή είναι η μόνη αξιόπιστη αυτοδιοικητική πρόταση και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Είναι παρούσα, ανοιχτή, δυναμική και πάνω απ' όλα αποτελεσματική.
Έχουμε επιτελέσει ένα τεράστιο έργο στην πόλη και στα τοπικά διαμερίσματα, με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Προωθήσαμε πολιτικές για την προβολή του τόπου, όπως η διοργάνωση της «Ονειρούπολης» που ενισχύει την τοπική οικονομία και αναπτύσσει την συνεργασία και την εθελοντική προσφορά.

-Δεν σας θέτω καν το ερώτημα αν θα είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος...
-Και πολύ καλά κάνετε. Ασφαλώς και θα είμαι υποψήφιος. Υπηρέτησα την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Τοπικός Σύμβουλος, ως Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου, ως Δημοτικός Σύμβουλος, ως Αντιδήμαρχος.
Η Αυτοδιοίκηση είναι χώρος δημιουργίας και προσφοράς. Και η ενασχόληση με τα κοινά,
σου δίνει την δυνατότητα της κοινωνικής προσφοράς.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Ελπίδα δεν δίνεις μόνο με τα λόγια, αλλά με
τον λόγο και το έργο σου. Ο λόγος, όταν συνοδεύεται από πράξεις συνέπειας, δημιουργεί ήθος. Αυτό έχει ανάγκη η Δραμινή κοινωνία. Λόγο και πράξεις που εμπνέουν ήθος και συνέπεια.
Με συνέπεια, όραμα και όρεξη για δουλειά συνεχίζουμε. Ο κόσμος μας στηρίζει και να είστε σίγουρος ότι την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα είμαστε και πάλι εμείς στην διοίκηση του Δήμου Δράμας.

 


Σχόλια (1)

εντερόκοκκος... - Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010 στις 13:10
Η ΔΕΥΑΔ παρέχει στους καταναλωτές νερό αρίστης ποιότητας και διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους που καλύπτουν γεωγραφικά όλο τον διευρυμένο Δήμο... .... αχ βρε μαμσάκο....αχ βρε μαμσάκο....ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ με το χλώριο ρε παιδιά??? εδώ και 1.5 χρόνο (έχω ξαναγράψει στο συγκεκριμένο site) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΛΩΡΙΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.... το βασικό προληπτικό μέτρο και το πιο φθηνό είναι ανύπαρκτο στο δίκτυο...πάρε ένα χλωριόμετρο και μέτρησε !!!!!!!!!!!!!!!!!!! κάποια στιγμή θα γίνει η στραβή και θα τρέχετε...όχι για ψήφους...για να κρυφτείτε από την Αθήνα κ τους ανωτέρους....

Αφήστε το σχόλιό σας