Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


5 ερωτήσεις στον Αθανάσιο Σάμιο

1 σχόλιο

Πρόεδρο ΠΑΕ Δόξα Δράμας

-Για ποιο λόγο προβήκατε στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Δόξας; Πρόκειται για επιχειρηματική κίνηση η αγάπη για το ποδόσφαιρο;
-Μεγάλωσα κλωτσώντας μία μπάλα. Παίζω ακόμα και σήμερα και βλέπω πολύ ποδόσφαιρο. Από μόνη της η αγάπη αυτή δεν είναι λόγος για να αποκτήσεις ομάδα.
Όσο για επιχειρηματική κίνηση, στο ποδόσφαιρο οι εννέα στους δέκα φεύγουν χαμένοι και απογοητευμένοι.
Αν κάποια ομάδα καταφέρνει να ισοσκελίζει τα έξοδα με τα έσοδά της, είναι τεράστια επιτυχία. Ειδικά αυτή την εποχή, με τέτοια κρίση, η Δόξα δεν είναι σίγουρα επιχειρηματική κίνηση. Είναι για μένα κάτι μεγαλύτερο. Είναι μια υψηλή πρόκληση, ένα προσωπικό στοίχημα. Η προοπτική να αναγεννήσω μία ιστορική ομάδα με τόσο αφοσιωμένο κοινό, η ανακάλυψη ταλέντων, η δημιουργία αθλητών, με γοητεύει και με προκαλεί.

-Σας ευχαριστεί το ποδόσφαιρο που βλέπουμε σήμερα στα Ελληνικά γήπεδα; Αισιοδοξείτε γενικά για το μέλλον του ποδοσφαίρου;
-Συγκρινόμενο με άλλες χώρες, το ελληνικό ποδόσφαιρο σπάνια προκαλεί στο θεατή τη χαρά, τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό που θα έπρεπε. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας ανά κατηγορία.
Άλλο ποδόσφαιρο παίζεται στη super league και άλλο στις επόμενες κατηγορίες. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο μας πάσχει από αναξιοπιστία, βία και έλλειψη υποδομών.
Ωστόσο το ποδόσφαιρο παραμένει ο Βασιλιάς των σπορ. Απλώνεται σε ολόκληρο το πλανήτη δίνει χαρά και όνειρα σε εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν ανησυχώ καθόλου για το μέλλον του. Ειδικά για τη πατρίδα μας, θέλω να πιστεύω πως, όπως και η κοινωνία μας, έτσι και το ποδόσφαιρο μας, θα βγουν μέσα από την κρίση ωριμότερα και καλύτερα. Χρειάζεται αυτοκριτική, θάρρος και υπομονή.

-Τα τελευταία χρόνια τα διοικητικά προβλήματα στη Δόξα ήταν έντονα. Ποιο μοντέλο διοίκησης σκοπεύετε να εφαρμόσετε και ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;
-Για να στηθεί και να λειτουργήσει σωστά μια ομάδα απαιτούνται πολλά πράγματα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη μίας στιβαρής και υπεύθυνης διοίκησης, ικανής να αντιμετωπίσει τις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις αλλά και να διαχειριστεί όλο το πλέγμα ανθρώπων και σχέσεων που υπάρχουν γύρω από μία ομάδα και που στις μέρες μας είναι πολυπληθές και πολύπλοκο.
Στο πλαίσιο αυτό, θα προσπαθήσω να δημιουργήσω μια διοίκηση που θα λειτουργήσει τεχνοκρατικά και αξιοκρατικά και που θα δώσει στην ομάδα την αίγλη και την αξιοπιστία που της αξίζει.
Η επάνδρωση της Δόξας με υψηλού επιπέδου επαγγελματίες σε κάθε τμήμα, η δημιουργία προπονητικών υποδομών για την ομάδα και τις Ακαδημίες της και η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι οι άμεσες προτεραιότητες της νέας Διοίκησης.

-Πώς κρίνετε την ανταπόκριση του Δραμινού ποδοσφαιρικού κόσμου μέχρι σήμερα; Τι περιμένετε από την απλό φίλαθλο κόσμο της Δόξας;
-Αν λάβετε υπόψη σας πόσα χρόνια η Δόξα ταλαιπωρείτε διοικητικά, πόσα χρόνια βρίσκεται στην αφάνεια, τι πίκρες και απογοητεύσεις έχει πάρει ο κόσμος αυτός, είναι θαύμα που βρίσκεται τόσο κοντά στο πλευρό της.
Και αν η ομάδα έπαιζε καλά τότε το γήπεδο δεν θα μας χωρούσε. Αυτό περιμένω από τον απλό φίλαθλο. Να συμμεριστεί το όνειρο και το όραμα. Να πιστέψει πως μπορούμε και θα φτιάξουμε ομάδα και να τη στηρίξει με τη ψυχή του.

-Μέχρι που μπορεί να φτάσει η Δόξα; Πότε θα πείτε ότι πετύχατε στο έργο σας;
-Όσο πιο ψηλά γίνεται μια ομάδα με την ιστορία, την παράδοση και τον κόσμο της Δόξας πρέπει να έχει πάντοτε υψηλούς στόχους. Και πάνω απ' όλα πρέπει να μπορεί να βγάλει τους «δικούς της» μεγάλους ποδοσφαιριστές. Τότε μόνο μία ομάδα θεωρείτε μεγάλη.
Αν καταφέρουμε να συνδέσουμε το παρελθόν, την αγάπη του κόσμου, με τη σύγχρονη ποδοσφαιρική αντίληψη τότε οι Μαυραετοί θα πετούν ξανά από νίκη σε νίκη. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή, σταθερά βήματα και σταδιακά εφικτοί στόχοι.
Αν κάποτε στο μέλλον η Δόξα παίζει σε ένα γήπεδο γεμάτο πάθος και παλμό, γεμάτο γονείς και νέους που ονειρεύονται να παίξουν στην ομάδα τότε θα έχω πετύχει το έργο μου.

 


Σχόλια (1)

sfjqgq - Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στις 15:29
AXJXbE yxruolkpxuxc, [url=http://mgwxgfvbzcvg.com/]mgwxgfvbzcvg[/url], [link=http://ukezaoqbenzm.com/]ukezaoqbenzm[/link], http://nlxwwdelzkjn.com/

Αφήστε το σχόλιό σας