Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


6 ερωτήσεις στον Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη

Αντιδήμαρχο Δήμου Δράμας

-4 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Δράμας. Πόσο σημαντική ήταν η εμπειρία για σας;
-Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να σε επιλέγει και να σε ψηφίζει. Φυσικά αυτό δημιουργεί για έναν σοβαρό και υπεύθυνο άνθρωπο ευθύνες και υποχρεώσεις έναντι των ψηφοφόρων του. Όταν ξεκινάς έχεις πολλές προσδοκίες και πιστεύεις ότι μπορείς να τα πετύχεις όλα.
Στην πράξη όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ενώ η γραφειοκρατία λειτουργεί ανασταλτικά στην λύση των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή μας. Είναι και κάποιοι άλλοι παράγοντες, όπως η οικονομική κρίση που επηρεάζει την λειτουργία ολόκληρης της κοινωνίας και φυσικά και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Παρ' όλα αυτά, αγωνίζομαι καθημερινά για την υλοποίηση και προώθηση πολλών θεμάτων. Υπάρχουν δυσκολίες λόγω της οικονομικής συγκυρίας, όμως η Δημοτική μας αρχή, παρά τις δυσκολίες παράγει πολύ σημαντικό έργο.

-Στα 4 χρόνια της θητείας σας είναι περισσότερες οι καλές ή οι άσχημες στιγμές;
-Είχα την δυνατότητα μέσα στην τετραετία να γνωρίσω την λειτουργία του Δήμου από διάφορες θέσεις. Την διετία 2007-2008 ανέλαβα τα καθήκοντά μου και ορίστηκα ως ένας εκ των μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής που έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην διοίκηση και στην λειτουργία του Δήμου.
Το 2010 ο Δήμαρχος μας κ. Θωμάς Μαργαρίτης μου ανέθεσε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Δράμας, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό μου την αξιόλογη παρουσία μου στην λειτουργία της παράταξής μας και ως γνώστη των οικονομικών, λόγω του επαγγέλματος που κάνω ως λογιστής-φοροτεχνικός.
Πιστεύω ότι η Αυτοδιοίκηση είναι χώρος δημιουργίας και προσφοράς. Ο Δραμινός λαός μας εξέλεξε για να παράγουμε έργο για το καλό της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων και όχι για να υπάρχουν εντάσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να εκστομίζονται ακραίοι χαρακτηρισμοί.
Ο τρόπος που λειτουργεί μια μερίδα συναδέλφων της αντιπολίτευσης δεν προσφέρει στην προώθηση λύσεων στα τοπικά προβλήματα. Απλά γίνονται όλα για το θεαθήναι.

-Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Δράμας... Ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου; Έχει πλεόνασμα ή χρέη;
-Ο Δήμος μας είναι από τους πιο υγιείς και ισχυρούς οικονομικά Δήμους της Ελλάδας. Είναι επιλογή της Δημοτικής μας αρχής να εκτελεί έργα σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, δίχως την λήψη δανείων, με σωστή διαχείριση και προγραμματισμό των οικονομικών πραγμάτων και με οικονομικό πλεόνασμα.

-Η ανακοίνωση της καθόδου του Κώστα Ευμοιρίδη στο Δήμο Δράμας σας προβληματίζει;
-Με προβληματίζει όπως προβληματίζει και όλα τα στελέχη της παράταξης αλλά και όλους τους πολίτες που στηρίζουν την παράταξή μας όλα αυτά τα χρόνια. Δύναμη μας είναι η ενότητά μας και γι' αυτήν είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να αγωνιστούμε.

-Εσείς θα είστε υποψήφιος με την παράταξη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα»... Είστε αισιόδοξος για την έκβαση αυτής της εκλογικής αναμέτρησης;
-Πιστεύω ότι ο Δραμινός λαός θα μας εμπιστευτεί για μια ακόμη φορά γιατί έχει κρίση σωστή και κρίνει ποιος νοιάζεται, μοχθεί και εργάζεται για το καλό του και για το καλό όλων μας.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Να μας εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας γιατί είμαστε η μόνη αξιόπιστη αυτοδιοικητική πρόταση για τον Δήμο Δράμας. Η ψήφος στην παράταξή μας είναι μονόδρομος.

 

Αφήστε το σχόλιό σας